Som už bezradná

juliet18
6. mar 2015

Ahojte zienky, neviem kde by som sa mohla vyrozpravat, tak to skusim tu. S manzelom sme spolu uz nejaky ten rok, deti zatial nemame, aj ked by sme chceli. No chceli,......snazime sa o babo uz zopar mesiacov, podstupila som u doktora viacero vysetreni, no manzel prestal mat zaujem o sex.....Nie je to zly chlap, ale ja sa uz pri nom necitim ako zena. Nase postelne radovanky sa obmedzili na jedenkrat do tyzdna, niekedy ani to nie. Manzel ma pred tridsiatkou. Tvrdi mi, ze ja nie som na chybe, staram sa o seba, moja praca si to vyzaduje a aj viem, ze nikoho nema a nema ani zdravotne problemy. Nas vztah asi zovsednel, bo som to bola ja, kto ho stale tahal dopredu, len aj mne uz dosli nervy. Snazim sa byt dobrou manzelkou, staram sa o neho, no mam pocit, ze to nikam nesmeruje. Hovori, ze svoj problem chce riesit, no neriesi ho a ked to nahodou vytiahnem von a s kludom sa chcem porozpravat zostane podrazdeny a je dohovorene. O tomto probleme so mnou odmieta komunikovat. Trapi ma, ze zijeme vedla seba uz ako brat a sestra, ked vidim nasich kamaratov, aki su zalubeni, tak mi je do placu. Nemam ruzove okuliare, viem ze vztah postupne zovsednie, ale my uz zaciname spolu zit ako brat a sestra. A toho sa desim. Bozkov sa dockam, len rano a vecer, ked ide do prace, alebo na dobru noc. A teraz karty zamiesal niekto treti. Do mojho zivota vstupil muz, ktory mi prejavuje svoje sympatie a je o par rokov starsi. Nechcem podviest svojho muza ani si zacinat novy vztah, no sa trapim a mam vycitky, ze ublizujem svojmu manzelovi, aj ked sa spolu nestretavame (navrh na stretnutie uz bol), ale len si piseme. Teraz neviem ako sa mam zachovat. Som este mlada, chcem mat rodinu, len sa bojim, ze ked budeme mat stale tak mizerny sex, tak sa dietata nikdy nedockam....Kto sa ocitol v rovnakej situacii a vie mi poradit, tak budem rada, ak sa vyjadri. Dakujem.

kaktusik007
6. mar 2015

@juliet18 zijes s manzelom vedla seba - nezijete spolu. Toto je dostatocne jasny signal o tom ze to negunguje. A ty chces do nefungujuceho manzelstva priviest dieta???? Akoze myslis, ze ak ostanes tehotna, tak spoluzitie typu - sme spolu zo zotrvacnosti a nemame si co povedat - sa mavnutim carovneho prutika zmeni a z neho bude starostlivy otecko a z teba starostliva stastna maminka????

sa zobud, a bud rada ze dieta nemate.

Nepises, ze kolko mas rokov, ale ked partner bude mat 30, ty asi mas cca rovnako.... Bud sa porozpravas s manzelom a tento problem si vydiskutujete a VYRIESITE, alebo proste hold smola, chod od neho prec. Ak sa on nezmeni ( co sa nezmeni) tak z dlhodobeho hladiska je vas vztah neudrzatelny --- teda pardon, je udrzatelny, za cenu tvojej obety a pokory. Takze sa rozhodni a podla toho konaj.

juliet18
autor
6. mar 2015

@kaktusik007 Dakujem pekne za nazor, ked moj manzel zije v iluzii, ze je vsetko v najlepsom poriadku a nas vztah je dobry ....No uz som velakrat preto plakala, ale nepohlo to s nim, dobre je ten vecer, co sa o tom porozrpavame a na druhy den sme tam, kde predtym....Rodina si mysli, aky mame ukazkovy dokonaly vztah,ale je to vsetko len pretvarka....Dokonca, co ma zaskocilo uz ani take sviatky ako Valentin, Vyrocie prenho nic neznamenaju....nepotrebujem drahe dary, stacilo aby sa ku mne pritulil a pripomenul mi to a ked som mu to vyhodila na oci tak mi povedal, ze a co si cakala nove auto pred domom? Vtedy ma to velmi zabolelo......nechcem nikomu ublizit, nikdy som ani neublizila, ale uz neviem kam z konopi....

astonka
6. mar 2015

@juliet18 hm aj ked pišeš,že si sa snažila aj rozpravat...
no skus mu povedať, to čo si napisala tu,že aky maš pocit z vašho spolužitia,že to asi nie je to čo by si chcela,že si z toho neštastna...že nevieš čo dalej-čo navrhne..že jemu to vyhovuje no tebe zjavne nie..neviem inak poradit...vieš si predstavit,že to tak bude do konca života? ak nie a on stým nič nehodla robiť tak rob ty...

kaktusik007
6. mar 2015

@juliet18 presne viem ako sa citis..... prezila som si toto iste... ale teda ja som mala stastie v tom, ze moj uz ex sa jedneho dna rozhodol, ze ma aj s detmi opusti - za co som mu teraz fakt vdacna, lebo ja neviem ci by tieto moje dovody, co aj ty popisujes, stacili na podanie navrhu o rozvod... ALe spatne si uvedomujem, ze tieto dovody SU dostatocne zavazne. My sme mali deti, to je uz proste zodpovednost za rodinu - teda aspon vo mne ta zodpovednost bola. Vy deti este nemate - co je z tohto hladiska inak fakt super, a nie je to ze rozvod, ale proste rozchod dvoch ludi po rokoch vztahu.... Smutne, ale stava sa... Podla mna si daj termin tak pol roka a skus to este s nim risknut, ci zmena nastane.... Predsa len, rozvod je vazna vec... Ale mat dieta je este vaznejsia a fakt si daj pozor, aby si tehotna neostala. Az potom to bude cele fakt ze zle.

juliet18
autor
6. mar 2015

@astonka no praveze to, ze ja som sa uz skusala s nim rozpravat, po dobrom, po zlom, s placom, s kludom s usmevom, len on to vzdy odignoruje. Inak je to chlap, ktory porobi aj domace prace, aj okolo domu, je sikovny, vsetci ho miluju nikomu nepovie nie, len mne doma.......nepomaha ziadne dohovaranie...1-2 dni je dobre a potom sme tam, kde sme boli.....Praveze toho sa desim, ze to takto bude po zvysok zivota, ze takyto bude kazdy den......neviem, co by ho dokazalo zmenit.....

ealisaid
6. mar 2015

@juliet18 s mojim prvým mužom sme mali presne podobný problém, ale nám nevstúpil nikto tretí do života. My sme sa jednoducho odcudzili, každý z nás chcel niečo iné a jednoducho sme nedokázali komunikovať a poriešiť veci, nakoniec prišiel rozvod. Dnes si myslím, že sme dobre spravili, obaja sme boli nezrelí a naša svadba bol veľký omyl, žiaľ aj to sa v živote stáva, už je to tak a minulosť nezmením.
Ak chceš dať vášmu vzťahu šancu, možno skúste si to vydiskutovať u manželského poradcu alebo u psychológa, iný človek možno povolí ľady a porozprávate sa. Avšak ak sa nedá nič poriešiť, ja by som neostávala v nefunkčnom vzťahu, život je tak krátky, a toľko vecí môžeš ešte zažiť, tvoje vlastné utrpenie vnímaš len ty a len ty si vieš pomôcť. Mnoho ľudí ťa poľutuje, ale tebe tá ľútosť nepomôže, a ak len na chvíľku. Aj mňa bolel rozvod a dlho som bola sama, ale všetko prebolelo a dnes mám už svoju rodinku. 🙂

timea7
6. mar 2015

@juliet18 tiež si myslím, že s ním strácaš čas, po pár rokoch manželstva takéto reakcie? Vzťah nemusí zovšednieť, ale musia na tom pracovať obaja. Uzavretím manželstva nič nekončí, ale naopak začína, u tvojho manžela mi to pripadá, že sa oženil a tým to pre neho hasne. A tá poznámka o novom aute pred domom bola necitlivá a tiež by mi z nej bolo smutno. V novom vzťahu sa neunáhli, ja by som na tvojom mieste najprv uzavrela tento, bez ohľadu na to, či s novým partnerom budeš alebo nie.

juliet18
autor
6. mar 2015

@kaktusik007 no skusim to teda este, aj on chce, aby som bola trpezliva, ale tak ked je zdravy chlap, nema vela rokov, ziadne zdravotne problemy a ani milenky a nema zaujem o sex uz takmer tristvrte roka, tak sa asi nieco fakt deje, len mi to nechce povedat...a inak je mi to luto, co sa stalo tebe, ale verim tomu, ze este najdes v zivote stastie a budes skutocne lubena, tak ako si zasluzi kazda zena....

juliet18
autor
6. mar 2015

@timea7 to mas pravdu, ani ja neuznavam zacinat novy vztah, ked predosly nie je ukonceny.....presne ako pises, na vztahu musia pracovat dvaja.....na tom nasom pracujem len ja, ale aj ja uz mam toho plne zuby, uvidim, ci sa v dohladnej dobe nieco zmeni, ak nie tak to budem riesit inak......

astonka
6. mar 2015

@juliet18 no ak už nepomohlo rozpavanie....tak asi ako pišu aj ine maminy z vlastnej skusenosti,,,normalne mu povedz,že chceš odísjsť,že ta to trapi...ak maš taku možnost zbal sa a chod na par dni-týždnov-mesiacov...uvidiš čo to urobí s nim a s tebou...a ak ani potom sa neudeje nič tak asi to fakt nema význam...ono velmi lahko sa piše-radi človeku čo by mal robiť...ja som vydata skoro 18rokov...mame 3 deti... každy človek je nejaký nejaka povaha, no je to aj o kmopromisoch určite to nie je prechadzka ružovou záhradou 😅 ale neviem si predstaviť byť bez neho aj ked by som ho niekedy lopatou ovalila 😀 tiež to nie je take ako na začiatku bez deti - zamilovanosť pochabosť 🙂 či ako to napisať...no držim ti palce

tehula
6. mar 2015

Dieta vas problem nevyriesi, skor naopak, bude mozno tazsie ho potom riesit odlucenim. Utried si myslienky, porozpravaj sa s manzelom, ci viete spolu najst cestu k oziveniu vztahu, alebo bude lepsie sa rozist.
Co povedal na to, ze len ty sa snazis o zmenu vo vztahu? Povedala si mu to vobec, alebo sa len sama tym zozieras?
Chlapi su zial niekedy natvrdli a nedochadza im to, co teba zere. Iba otvorena komunikacia to moze zachranit, ak je co.

timea7
6. mar 2015

@juliet18 zrejme nezmení, poznám z vlastnej skúsenosti, síce nešlo o nevšímavosť, ale o uprednostňovanie svojich záujmov a koníčkov pred rodinou a tiež som si jedného dňa uvedomila, že sa snažím sama a k ničomu to nevedie. Že mi už nikto nevráti deň, týždeň, mesiac, rok, ktorý prežívam (nežijem) pri človeku, ktorý sa absolútne nesnaží, aby naše spolužitie bolo pekné, alebo len minimálne. U nás to bolo ťažšie, mali sme dieťa, trochu sme to naťahovali, kým vyrastie, ale bol to jeden z najlepších krokov môjho života. Ja som nemala ani len vo výhľade nikoho, ale po rokoch som stretla človeka, ktorý mi denne dokazuje, že vzťah nemusí zovšednieť ani po rokoch. Vážim si to a vedela som to, moji rodičia aj svokrovci žili spolu ako milenci vyše 40 rokov, až kým ich smrť nerozdelila. Moja mama mi vravievala, že keď začala bývať ako nevesta a mojich starých rodičov, stále čakala, kedy sa prestanú pretvarovať. Po rokoch pochopila, že sa nepretvarujú, že sa naozaj ľúbia, aj po 50 rokoch 🙂 . Už som tu niekde na MK písala, že by sa partneri mali stále k sebe správať tak, ako by chceli len toho druhého ešte len zaujať -dbať o seba, slušnosť, zdvorilosť by mala byť samozrejmosťou, drobné prekvapenia, aktivity, ktoré partneri absolvujú spolu sú korením vzťahu a ak negunguje intímny život, po pár rokoch, nebude fungovať nikdy.

juliet18
autor
6. mar 2015

@tehula ano povedala som mu to, ale neodpovedal mi na to, on ostane ticho zatne sa a koniec....

juliet18
autor
6. mar 2015

@timea7 to je teda fakt krasny vztah, tisko zavidim 🙂 . Presne taky som chcela mat aj ja, no neviem ci sa to podari......Ja som si ineho chlapa nehladala, prisiel mi do cesty sam a je na mna velmi mily, co je pre mna ako balzam na dusu.....Aj ked ma o 11 rokov viac a tiez sa trapi vo vztahu......ale tento vztah este nechcem urcite riesit a nic uponahlat, bo ked uz nieco spravim, tazko to vratim spät. A tebe tiez gratulujem ku krasnemu vztahu, nech vam to tak vydrzi naveky 🙂

kaktusik007
6. mar 2015

@juliet18 uz som 🙂 mojimi synmi.... len dufam, ze ich partnerky ma budu akceptovat a nebudem desna svokra 😀

timea7
6. mar 2015

@juliet18 ďakujem, si milá, mne sa to tiež nepodarilo na prvý krát, ale až v zrelom veku. Je mi ľúto, veľmi ľúto, že sme sa nespoznali skôr, že sme už vo veku, keď spoločné deti neplánujeme, lebo naše sú už takmer dospelé, je úžasným otcom, rada by som bola s ním mala dieťa, ale človek nemôže mať v živote všetko. Tiež má za sebou jedno manželstvo, proti ktorému som ja mala raj na zemi 😝 😝 😝 o to viac si vážime to, čo máme teraz a snažíme sa, aby to tak ostalo.

timea7
6. mar 2015

@juliet18 ostať ticho zatnúť sa neriešiť nič si môže dovoliť dieťa na ZŠ, nie zrelý muž.

bonaqa2013
6. mar 2015

@timea7 tak tá slušnosť a zdvorilosť medzi manž. odchádza akosi veľmi rýchlo. Mám pocit že hneď po uzatvorení manž.

juliet18
autor
6. mar 2015

@astonka neviem, ci by prave utek vyriesil nase problemy a moc ani nemam kam ist......asi si to este raz vsetko premyslim, skusim dat tomu vztahu este jednu sancu......

kaktusik007
6. mar 2015

@juliet18 no ak je ten o 11 rokov starsi tiez vo vztahu, tak na neho zabudni... asi nebude v bezdetnom vztahu, ze???

juliet18
autor
6. mar 2015

@timea7 vzdy som bola toho nazoru, ze maju byt ludia jeden k druhemu uprimni......on to ma asi z domu, neboli nauceni prejavovat jeden druhemu svoje city, ale to ho neopravnuje na to, aby sa aspon trochu nesnazil.....je mi z toho celeho smutno.....v noci kvoli tomu uz nemozem ani spavat.......a mi povedal, ze ked este raz zacnem s temou sex, tak je koniec....

juliet18
autor
6. mar 2015

@kaktusik007 praveze je v bezdetnom vztahu, to by som si nikdy nezacala s takym, ktory ma uz dieta, rozbit rodinu je asi to najhorsie co moze byt....

astonka
6. mar 2015

@juliet18 to nebolo myslene, že maš utiecť...odijsť a skusiť si byť bez neho...a on aby bol bez teba...tak som to myslela utriedit si všetko v hlave...preto som pisala,že či maš kde...

juliet18
autor
6. mar 2015

@astonka nemam kde, ked by som odisla, tak by to bolo asi este horsie, lebo by mi vsetci volali, nadavali a to ja nepotrebujem....

timea7
6. mar 2015

@bonaqa2013 z veľa príspevkov tu na MK mám pocit, že tam ani nikdy nebola, asi sa už nenosí 😝 😝 😝 😝 😝

timea7
6. mar 2015

@juliet18 tiež si myslím, že by mali byť partneri vo vzťahu k sebe úprimní, môže mať zdravotné,psychické, pracovné problémy, ale treba ich riešiť. No téma sex je veľmi citlivou záležitosťou, každý muž chce byť považovaný za Casanovu, ale keď sa o tom nerozpráva, len sa ten druhý trápi (a podľa mňa obaja), tak to tiež nie je riešenie. Nespomínaj túto tému už vôbec, nikdy sa jej už nedotkni, chovaj sa k nemu, ako k bratovi. Ale na druhej strane začni si sama organizovať svoj voľný čas, choď s kamoškou, aj sama, daj mu jednoducho najavo, že alebo o teba zabojuje, alebo je koniec. Len mám bohužiaľ pocit, že nemá vôľu bojovať....

juliet18
autor
6. mar 2015

@timea7 dobra rada ta sa mi paci, zacnem si zariadovat zivot podla seba, zacnem viac cvicit, zdokonalim sa v cudzich jazykoch a uz nebudem o ten nas vztah tolko bojovat.....

timea7
6. mar 2015

@juliet18 nebojuj, nech zabojuje on, ak má záujem. Písala si, že sa o seba staráš, pridaj masáže, vírivku, saunu, kúp si nové handry, šminky, zmeň účes, pretŕčaj sa pred zrkadlom, počúvaj hudbu, akú si nepočúvala, pospevuj si, ale jeho sa ani len nedotkni.Ak nezareaguje, je to v kely.....Tu nejde len o sex, osobne by mi veľmi chápalo pobozkanie, objatie, držanie sa za ruky, pohladenie, zaspávanie v objatí.....držím palce.

ig0r
6. mar 2015

@juliet18
Ked nieco zovsednie, treba zmenu.
Povedz manzelovi, ze ma niekto o teba zaujem a ci by suhlasil, keby si si s nim zacala.
Mozno to konecne pochopi a prave to ho vyhecuje a bude o teba bojovat.

A ani ho nemusis podviest.

natalym
6. mar 2015

@juliet18 Zrejme si je vedomý, že má na tom svoj podiel viny. Iste ho mrzí, že nemáte deti, cíti, že zlyhal, preto reaguje tak ako reaguje. Nerieš to, tvár sa, že Ťa to netrápi, príp. mu to spomeň.
,,Však dobre je tak ako je, čo má prísť príde, ak je nám súdené tak bude,,
Aby videl, že sa netrápiš. Takto vidí, že sa trápiš a necíti sa dobre.
Ozaj a ako reaguje, keď má on nejaký sviatok a Ty mu dáš darček? Alebo bozk?