Som toxický človek

12. jún 2023

Ahojte, obavam sa, ze podla vsetkeho som toxicky clovek. Viete mi poradit, co robit, ako sa zlepsit? Ako a kde zacat?

barbora0308
12. jún 2023

Smer psycholog. Skvele, ze si to uvedomujes a chces to riesit! 👍🤞 A mozno sa mylis, spolocne s dobrym terapeutom sa dopracujete k vysledku. Drzim palce!

matinka
12. jún 2023

Sustred sa na vsetko, co robis, uvazuj nad svojim konanim a potom konaj cielene co najlepšie vies. Je to dlha cesta, ale uvidis, zivot sa ti zmeni k lepsiemu. Držím ti palceky, dokazes to 😊

mandzula
12. jún 2023

@autor skvele je, ze si to uvedomujes. Mala som moznost pracovat s jednym takym clovekom na jeho ceste k lepsiemu ja. Dohoda bola, ze na kazde jeho toxicke spravanie ho upozornim a poviem mu, co urobil zle a ako by to malo vyzerat, aby druhym neublizoval. Mozno je to cesta aj pre teba, popros o pomoc niekoho blizkeho, niekoho, kto ta pozna a komu na tebe zalezi.

zobaka
12. jún 2023

psycholog by mohol pomoct, co je fajn je to, ze si to uvedomujes, len asi chvilu potrva, kym ta zacnu ludia vnimat inak, toxicky clovek prilis otravuje inych, casto zavidi a nerespektuje sukromie inych a vela priatelov tym strati

kim2028
12. jún 2023

Skús menej riešiť seba a svoje problémy, ale zaujímaj sa o iných. Buď hlavne v pohode. Ja som si dal zákaz hovoriť o svojich problémoch a je to takto oveľa lepšie. Až je to divné, ako sa ľudia dokážu na isté veci dívať. Časom aj z problémového človeka sa môže stáť úplný pohoďák. Len treba to trénovať dlhšie.

autor
12. jún 2023

Dakujem za odpovede. Asi menej hovorit o sebe a viac sa zaujimat o druhych je to co by zozaciatku u mna vela zmenilo 👍
Radu ako psycholog som presne ocakavala, avsak na to nemam zatial odvahu, skor by som radsej chcela zacat knihami. Viete mi odporucit nejake inspirativne knihy?

dagmarovita
12. jún 2023

Ako sa to prejavuje tá toxicita?

babulkomale
12. jún 2023

Si anonymne,tak daj priklad situacie, kedy to pocitujes. Povedal ti to niekto? Blizky, uprimny?

autor
12. jún 2023

@dagmarovita
@babulkomale
Nepovedal mi to nikto zatial, no v poslednej dobe o tom citam v diskusiach a zacala som mat obavy. Zvyknem konat tak premudrelo, neznasam ked sa robi nieco kontraproduktivne alebo nelogicke. No viem, ze niektorym ludom to moze prekazat ta premudrelost. To je len taky jeden priklad..

otazka1
12. jún 2023

Podľa mna toxická osoba je aj taká,ktorá chodi do spoločnosti(alebo na rodinne návštevy) vyslovene robit dusno,nesúhlasiť s ostatnými len z princípu,podpichovať,urážať aj keď slušne a nenapadne takými tými zákerným poznámkami,premudrelost je toez jedna z nich,vyzistovat o ostatných informácie a potom huckat proti sebe,falošnosť napr?mylim sa? Ak sa takto chovas,fu..je fajn že si to uvedomuješ a naber odvahu a chod psychologovi,pretože poznám takú osobu a pred každým stretnutím mám až bruchabol..nechces aby sa ri ľudia začali vyhýbať snad

autor
12. jún 2023

@otazka1 nooo, skoro vsetko sedi az na to robenie dusna a vyzistovanie informacii o druhych (skor mam problem ze ma moc nezaujimaju). A dusno nerobim, ale ano, zvyknem podpichovat 😞

lenkalienka321
12. jún 2023

V takýchto situáciách si stačí uvedomiť, že vždy sa nájde človek, ktorý je múdrejší od teba. Ako by sa ti páčilo, keby ťa začal kritizovať za to, že si hlúpa a podľa neho konas nelogicky, resp.menej logicky ako on/ona? Život a práca nie je vždy len o logike, skôr ide o súhru ľudí, schopnosť s nimi pracovať, zhovárať sa, vymieňať si skúsenosti, informácie, nájsť spoločný humor. Ide o tzv. sociálnu kompetenciu, často získanú nezávisle od inteligencie. Jedna žena mala 2 rande. Po prvom vraví…:Toto bol asi ten najuzasnejsi muž, ktorého som stretla. Veľmi ho obdivujem. A po druhom rande vravi,: Toto je ten pravý muž pre mňa. Cítila som sa pri ňom ako tá najúžasnejšia žena na svete. Čiže, chcelo by to asi snažiť sa o niečo medzi tým.

daniela2202
12. jún 2023

Chce to detox... na začiatok čaj 😂😁😂

marianarem
12. jún 2023

Popytaj sa blizkych ludi, v akych situaciach sa pri tebe necitia dobre (a ci take vobec su) a co by od teba uvitali. A tym sa potom riad. Niet nad priame rozhovory.

autor
12. jún 2023

@lenkalienka321 ten pribeh s tym rande je pekny.

slovakboy
12. jún 2023

Skús nájsť vnútorný pokoj. Na začiatku pri rozhovoroch s ľudmi sa odchytávaj ale nelám nad sebou palicu. Ak zacnes byť toxická ale v polovici rozhovoru si to uvedomíš a zastavíš to je to prvý úspech a teš sa z neho. Neobvinuj sa za tú prvú pooovicu rozhovoru. Pomôže si brať aj príklad z iných ľudí pozorovať ich ako vedu rozhovory ako sa správajú a odkukávať to od nich. Mne pomohlo napríklad pýtať sa ako sa máš. Nikdy som sa to ľudí nepýtal a pritom táto otázka je skvelá. A počúvať ľudí keď potom rozprávajú. Hocičo. A nereagovať poučovaním. Radiť môžeš nemusíš teraz úplne zrušiť mudrovanie. Mudruj ale tak aby si si bola istá že to človek prijme ako radu. Stačí jedna max dve rady na rozhovor. Ak dáš tých rád veľa dotyčný si ich ani nezapamätá. Toxicitou si predstavujem ako permanentne negatívne nastavenie. Skús sa preto pozitívne nastaviť pracovať na svojom šťastí a svojej spokojnosti neodsudzovat sa zas úplne preto prijat sa aj taká aká si toxická a občas sa aj na sebe zasmiať. Kľudne pri rozhovore povedz - ach zase tu mudrujem nepočúvaj ma a zasmejte sa na tom. Obráť toxicitu na humor, na srandu. Pekne sa zhovädiť pred druhými je úžasná lekcia pokory. Pomôže ti sa prijat a prijatie ti pomôže si samu seba vážiť. A nechci zmenu hneď. Pokúšaj sa a pokusy prinesú pokroky a tes sa z pokrokov. Pokroky ťa postupne privedú do cieľa.

dagmarovita
12. jún 2023

Podla mna je kazdy niekedy ,,toxický". Sebapoznavanim spoznas seba a k tomu je najlepsie ,,ten druhý". Johariho okno..najlepsie sa spoznas ked sa opytas toho kto Ta pozná a má rád na tieto veci o Tebe, vie o Tebe to co Ty sama nevies. Samostudiom asi prednasky na youtube, knihy Grada. Dobre sa spoznava aj pisanim dennika rano aj vecer,tam su nejake podmienky tusim co pisat rano a co vecer. Zalezi aký máš svetonázor, ako beries druhého cloveka, to by pomohlo spoznat motivy Tvojho konania. Najlepsie skuaeni ferovi psychoterapeut zapisany v zozname terapeutov KBT, kedze sa venuju naprave správania.

espeo
13. jún 2023

https://knihobot.sk/g/460818
Dale Carnegie, ako si hľadať priateľov a.posobit na ľudí.
Na ľudí platí stále to isté.

autor
14. jún 2023

@espeo dakujem 🙂