Som tehotná s gemblerom

lila8686
20. nov 2018

Ahojte . Ja som uz zufala neviem ako dalej som v 10tt a uz mam z predchadzajuceho vztahu 7rocneho syna.Zijem s priatelom v prenajatom 3i byte babatko sme chceli obaja.Ale teraz by som bola najradsej keby som tehotna nebola.Samozrejme ze uz teraz to male lubim ale vsetko sa len pokazilo.Teraz co by mi mal byt oporou a pomahat mi tak on co zarobi prehra uz teraz sme dlzni na najomnom bojim sa aby som mala vlastne este kde byvat .. Poradte co spravit ? Ostat v takom vztahu dat tomu sancu s tym ze sa da liecit alebo radsej ostat sama ? Bojim sa ci to zvladnem s 2 detmi a jasne ze este stale ho lubim len toto co robi ma strasne ubija ...

lula313
20. nov 2018

@lila8686 spor si každé jedno euro a časom sa osamostatní. Neskôr sa mozes vratit do prace, štát ti doplatí na jasle okolo 280eur). Držím palce

martinka13
20. nov 2018

Ak máš kam utekaj hneď. Aby si neostala na ulici s 2 deťmi. Ešte je čas kým sa druhé narodí, budeš mať trochu času si veci usporiadať a premyslieť. Aby Ti neprehraval ešte aj materskú....

evalin88
20. nov 2018

Ci sa da liecit je len na nom a on si musi uvedomiť že dlh je problem. Otec bol gembler tiež niečo prehral a bol dlh na najme. Jeho rodičia to vtedy doplatili a on si uvedomil, že je to problem.. na terapii bol raz a tvrdi že si proste sam upratal v hlave. Odvtedy nikdy nebol v podniku kde je ruleta alebo automat.. už ani nešportkuje. Keď si priateľ teraz neuvedomuje to čo ty, že možno nebudete mať kde byvať, neviem či to ma buductnosť. Keď budeš na materskej cca 230 eur..čo ak bude hrať ďalej ?? teraz si odkladaj čo možeš..

lila8686
autor
20. nov 2018

Ach maminy mate kazda jedna pravdu ked ja sa tak bojim byt sama s 2 detmi.Zatial pracujem tak mam svoj vlastny prijem ale je fakt ze ked skoncim na rodicovskom tak nebudem mat sancu si zarobit tak ako teraz.Zial nemam kam teraz ist a asi by bolo najlepsie nasetrit a odist.Chcela by som aby si to aj on uvedomoval ale jemu je zrazu vsetko luto a prisaha ze to uz nespravi az ked vsetko prehra a to sa este rozculuje ked mu uz nechcem ani davat peniaze do ruky lebo sa uz bojim ci zas neskoncia v automatoch ..

11mirka22
20. nov 2018

@lila8686 keby si uvedomoval, že má problém, nerozculoval by sa, že mu nedáš peniaze do ruky. Musíš byť neoblomna, nič mu nedaj, iba toľko, koľko nutne potrebuje, na obed, cestovné a podobne. Ak bude protestovať, pošli ho preč z bytu a snaž sa trosku zabezpečiť seba a deti, kým ostaneš na rodicaku. Láska je jedna vec ale deti sú prvoradé, ak sa o ne nepostaras ty, tak kto? Gambler?

gasinka1983
20. nov 2018

Ja by som mu zo svojho nedala ani cent, ak vsetko prehrá, nedostal by ani jesť, neprala by som mu,nežehlila atď...jednoducho by skončil...

amelia000
20. nov 2018

@gasinka1983 joj tak to si napisala velmi ale veeelmi trefne...tak ja svoje peniaze prehajdakam a este sa budem rozculovat ze mi partnerka peniaze neda? Tak co je on kompletny??..ja som mala pod problem okrem tehotenstva..ale pri druhej preflakanej vyplate som ho z podnajmu vyhodila. Odporucila by som pohrozit odchodom a v pripade tak ak chce aby ostala posielat peniaze na jej ucet...

duun
20. nov 2018

http://www.nehraj.sk/som-hrac2/268-zijete-s-gam...

Prečítaj si aj ostatné príbehy, skúsenosti, prihlás sa na fórum, tam ti poradia príbuzní hráčov aj samotní bývalí hráči. Trefne, jasne, veééľmi dobre to všetko poznajú, takých príbehov je žiaľ veľmi veľa. To, čo píšeš je jasná diagnóza - si spoluzávislá na hráčovi. TY sama nespravíš za neho nič. NIČ. Kým on nebude sám chcieť a sám si prizná problém, ty nespravíš NIČ.

Oddeľ účty. Porozmýšľaj, ako máte úvery, kto vlastní byt, ako sa toto dá vyriešiť bez neho. Poraď sa s príbuznými o situácii (hanba bokom). Doma nemaj ŽIADNE peniaze, ku ktorým sa môže dostať (v dome alkoholika nesmie byť fľaša, žiadna). Zaisti si doklady. Ulož u kamarátiek, príbuzných všetky cennejšie veci, ktoré by sa dali založiť (šperky, elektronika a pod.), inak skončia v záložni, alebo predané. Tu ide o tvoje deti, nie o tvoj sebecký pocit, že sa bojíš, že budeš sama. Tu nejde o teba, si zodpovedná predovšetkým za deti. On ti oporou nebude, on ti v ďalšej fáza možno domov do prázdneho bytu ešte dotiahne výpalníkov jeho dlhov, pokým neklesne na dno a možno.. ale iba možno sa rozhodne to riešiť. A možno uspeje. Spoľahneš sa, že "on už bude dobrý? Veď už to nespraví? veď on taký nie je?" Klameš samu seba.

sissy27
20. nov 2018

@lila8686 no ale toto sa nestalo včera... S takýmto človekom si túžila po dieťati, rodine, sem si dotiahla aj svojho prvého syna? Čo ten malý komu urobil, že si toto zaslúžil?
Nuž ale neskoro plakať nad rozliatym mliekom... Buď sa pôjde liečiť alebo choď od neho. Že sa bojíš zostať sama s dvoma deťmi - a o čo je to prosím ťa ťažšie ako byť sama s dvoma a s gamblerom?? Veď obaja tie deti oberáte o detstvo, zázemie, bezpečie. Áno, aj ty - pokiaľ budeš žiť s gamblerom a živiť ho a prizerať sa tomu, ako peniaze idú do automatu.
Prepáč, som nepríjemná, ale taká je realita. Verím, že si z toho niečo zoberieš a pohneš sa vpred.

hettinka
21. nov 2018

@lila8686 a to začal hrať teraz, keď si otehotnela?

matazirafa
21. nov 2018

@lila8686 predpokladám že gamblovat nezačal len teraz ako si otehotnela ale uz počas vášho snaženia. Neviem ci si nevidela alebo nechcela vidieť problém ktorý má a tým pádom aj vy všetci ale teraz keď už je vymaľované tak si treba určiť priority. Prečo sa bojíš byť sama, to tu hovorí každá co žije s podobným prípadom, radšej bude s nim lebo nechce byť sama, kto ju bude chcieť s deťmi a pod. Pozeraj na deti a nie na seba. Na chlapa dupni nech sa pokúsi prestať, aj s odbornou pomocou a ak nechce, načo ti je taký? Aby si potom rozmýšľala za čo kúpiť deťom jest? Ale kto chce kam..

matazirafa
21. nov 2018

@sissy27 inak trefné ako pojem "plakať nad rozliatym mliekom" v týchto prípadoch naberá úplne iný rozmer 😂

3petka
21. nov 2018

@lila8686 tiež nechápem ako ste mohli chcieť dieťa keď je gambler. Príde mi to riadne hlúpe a nezodpovedne. Osobne by som ho kopla do riti kým môžem. Keď už bude dieťa na svete bude moc neskoro. Aby ešte po tebe kričal keď prehajdakal svoje a chce tvoje. Alebo ak ho tak ľúbiš že si ochotná dostať sa do dlhov kvôli nemu tak mu daj ultimátum a počkaj mesiac ako sa zachová ak vydrží možno to s ním pôjde no ak nie nezmení sa ani mávnutím čarovneho prútika

lila8686
autor
21. nov 2018

Teraz uz nic nespravim ked som tehotna a ze hra vo velkom som zistila ked sme sa uz o babo snazili cca 3 mesiace dozadu ze akosi casto chybaju peniaze ... Este ma napadlo myslite ze je vhode to riesit s jeho rodicmi ? Mozno na nich da ma s nim velmi silny vztah.

sissy27
21. nov 2018

@matazirafa na čo ty hneď nemyslíš 😂😂😂 ale pravdu máš 😂😂😂

beky1813
21. nov 2018

@lila8686 ty vies, ze je gambler a aj tak si s nim otehotnela? A teraz stresujes, co s dvoma detmi bude s tebou? Ja normalne nemam slov

sissy27
21. nov 2018

@lila8686 zistila si to skôr, ako si otehotnela ale aj tak... radšej si klepnem po prstoch, lebo napíšem niečo, čo ťa rozplače 😖
A nie, nedá na rodičov. Nedá na nikoho. Evidentne nemáš poňatia o tom, čo je to závislosť. Tam ide všetko bokom, ako vidíš, aj vlastné dieťa. Nakontaktuj sa na najbližšie centrum pre liečbu drogových závislostí (ano ano, automaty spadajú pod drogy) alebo skús túto linku http://cpldz.sk/poradna/linka-pomoci-pre-proble... a poraď sa s nimi. Nech ti povedia, čo to obnáša, že to nie je ako soplík, ktorý sa za týždeň vylieči. Je to beh na dlhé trate, v podstate na zvyšok života.
Pozeraj v prvom rada na svoje deti, na seba a nie naňho.

bluka2
21. nov 2018

Koľko z tých gamblerov sa vylieči? 1%? Ja by som si skôr hľadala mini podnájom sama už teraz, lepšie než vo vysokom štádiu tehotenstva alebo s novorodencom. Však môže sa ešte posnažiť aj keď byvate oddelene.

sissy27
21. nov 2018

@bluka2 Gambler sa nevylieči. Gambler v najlepšom prípade abstinuje. Rovnako ako alkoholik, feťák alebo akýkoľvek iný závislák... To sú vízie do budúcna, čo? 🤐

matazirafa
21. nov 2018

Zdržím sa komentára lebo ako vidím ženy sú nepoučitelné A potom že len chlapi rozmýšľajú vtákom. Tu autorka asi nerozmýšľala vôbec, čo je ešte horšie. Ale ved co sa vlastne čudujem toto tu máme každý deň na koni.

@lila8686 btw sú to vaše sračky, poriešte si ich sami, lebo ak je to ich miláčik tí rodičia to ešte otočia proti tebe

lila8686
autor
21. nov 2018

Chcela som len poradit nemusite hned na mna utocit a najlepsie spravim ked si to vyriesim odstahovanim s tym s vami suhlasim.A neni som sebecka ze myslim na seba hlavne myslim na deti len viem ake je to byt bez otca tak preto som to chcela skusit zachranit.Ci je vlastne niektora ktora to s muzom nevzdala a nakoniec to spolu zvladli.

anabella111
21. nov 2018

@lila8686 Ahoj....je pravdepodobné...ze sa z toho sám nedostane a Ty sa ocitnes v situacii..ked nebudes vidiet vychodisko. Staci..ze ta pocas tehotenstva hospitalizuju..alebo budes rodit..myslim..ze budes nemilo prekvapena..ze on to pri malej zmene rodinnej situacie..nezvladne vobec. Pises..ze ho lubis. Tak si koli tazkym chvilam pripominaj...ze pomoct mu poze len liecba..alebo potom nepriamo Ty. A to tak..ze ho nechas . Zavries dvere zvnutra a viac mu nedovolis..aby vas oboch klamal. Az zo dna ked sa dokaze odrazit..moze to zvladnut. Aj toto je obeta lasky..nepodporovat ho v tom. Mam dva zive osudy gamblerov vo svojej blizkosti. Jeden bez liecby gambluje 10 rokov. Vracia sa k rodicom a par dni slubuje..velmi chce..opakovane podlahne. Ten druhy..gambloval a tahal ku dnu svoju rodinu 2 roky. Prva ho vyrazila jeho zena..(s novorodencom)..po pol roku jeho rodicia...a dva dalsie roky si presiel na ulici vsetky fazy ..od presvedcenia..ze im vsetkym ukaze..po zivot bezdomovca..a zadlzeneho cloveka..ktory uz nema priatelov z minuleho zivota..az po ,,vytriezvenie"..Dnes postavil nadherny dom so sklenenou podlahou v obyvacke..a je to clovek ..ktory vie povedat ..co gamblovanie znamena ..nielen pre neho..ale aj pre jeho blizkych. Ty pises..ze dnes s tym uz neurobis nic. Ale mozes..utvrdzuj ho vo svojom postoji..z ktoreho nepolavis. Liecba...alebo rozchod. Ty si nemozes dovolit nemat radikalny postoj. Sluby zavisleho cloveka su potvrdenim diagnozy. Zdravy clovek nemusi slubovat..ze neprehra peniaze. A ano..urcite by som sa v tomto boji spojila s rodicmi..aby boli pripraveni..na to...ze situacia moze byt lahko taka..ze uz ho viac nemozes pustit blizko ku vasim detom. Lebo im rabuje pokladnicky..a tebe peniaze na stravu/ zivot. Obaja spomenuti pani hore ..v tazkom obdobi vykazovali..chvilu velku apatiu..a chvilu agresivitu.To sposobuje choroba. To si ty nemozes dovolit doma riesit. Na zaver by som Ti chcela popriat zazrak. Aby si nepremeskala spravnu chvilu na zvratenie osudu celej vasej rodiny. Mozno na to nemas povahu..ale ak nebudes autoritou..tak budes obetou. A deti s tebou. Kratky bic si priprav..s dvoma koncami..na ktorych je vychodisko. Zavislost sa nevylieci ani tvojim objatim..ani dobrym slovom. Skutkom len..tazkou pracou jeho samotneho. Ale aj teba..ak ho mas rada..lebo sa budes musiet od neho vzdialit. Lebo ty a tvoje deti..budete niekym ..kto latentne udrziava stav agonie. Prajem Ti vela síl a múdrosti.

sammy19
21. nov 2018

Ahoj, ja mam realnu skusenost s gamblerom. Moj manzel je momentalne po lieceni a uz niekolko mesiacov abstinuje. Ale prezili sme si svoje a zvazovala som odchod od neho aj s detmi. My mame styri deti spolu. Jemu liecenie nesktuocne pomohlo, bol v Banskej Bystrici, kde sa na to specializuju. Teraz sam hovori, ze lutuje, ze nesiel na to liecenie skor. Oni vedia naslubovat, ze prestanu a tak, ale sami to väcsinou nezvladnu. Je to proste silnejsie ako oni, je to choroba ako ked je niekto zavisly od drog. Su najlepsi klamari a manipulatori a ked chcu, proste si cestu k hre najdu vzdy.
Preto z mojho pohladu je jedina sanca to liecenie alebo napr. Anonymni gambleri, kam by ale tiez musel chodit naozaj zodpovedne a pravidelne. Kazdemu sedi nieco ine. Moj muz bol z toho liecenia nadseny, i ked to nebolo vobec lahke a stale je to o velkej praci na sebe. Ja som o tom aj pisala na stranke http://onlyonelife.sk/moj-muz-je-gambler-je-roz...
Drzim palce!

lila8686
autor
21. nov 2018

@anabella111 Dakujem za podporu urcite ak chce byt s nami to liecenie musi podstupit lebo to nedopadne dobre to som si vedoma.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0martina0
21. nov 2018

no ťažka situacia a neviriešiš ju zo dna na den zavislosť je niečo hrozne da sa s toho dostať ale je to cesta kde musi tvoj partner sam chcieť zo dna na den doslova z hodiny na hodinu idem sa liečiť a hotovo ale nie sľubovať ked prehra peniaze že to už nespravi od rodičou si poradiť neda to nečakaj ja ti pišem z vlastnej skusenosti bola som zavisla na alkohole a tiež po opici ked ma bolela hlava a bolo mi zle som sľubovala že už nebudem piť a točilo sa to stale dokola sa ma som povedala jeden den už dosť a rozhodla som sa pre odbornu pomoc a liečbu a už dlhodobo abstinujem ale to musi prisť zlom v nom su ľudia čo to dokažu ale musia začať sami od seba

sammy19
21. nov 2018

@lila8686 poslala som ti iP, drz sa!

osky
21. nov 2018

som s gamblerom-preco si s nim????
a teraz zu aj tehotna....

je to zavislost.
ked zu teraz je mu jedno ze mate dlh na najme a on si hra dalej,nebude to lepsie.
on si aj uvedomuje ze to nie je ok ale ta zavislost je silnejsia.
sam to nezvladne porazit.

poradila by som ti -odid od neho.
lubis ho ci ti ho je luto???
odpovedz si sama sebe..
a potom-ked nastanu väcsie kolizie,väcsie financne problemy,budu aj hadky,mozno i bitky...
Laska odide raz dva a ty budes s nim...
tvoje deti budu nestastnejsie ako ty sama...
preber to s nim,daj mu podmienku liecenia.
ak bude suhlasit,mozes mu dat sancu,ak nie,utekaj cim skor.

darina746
21. nov 2018

Aj ked je to tazke, ale by som sa snazila si zariadit veci tak, aby si mohla od neho odist. Pre nas je to mozno tazko pochopitelne, ze ho aj v takejto situacii lubis, no sama niekde v podvedomi vies, ze to nema zmysel