Som tehotná, máme zmrazené embrya a manžel odmieta ďalšie dieťa

11. aug 2021

nemam sa komu vyrozpravat ..nikto nevie co prezivam.. s manzelom sme spolu 6 rokov.. po 2 rokoch sme zistili, ze je neplodny.. nasledoval kolotoc vysetreni, liekov za nehorazne sumy, nakoniec ho operovali s cielom najst nejake spermie, no nic nenasli, tak sme sli do umeleho oplodnenia s darcovskymi spermiami, vysiel hned prvy vklad, som v 24tt, no nikto netusi ze sme pouzili darcovske, kazdemu z rodiny sme povedali ze sa nasli manzelove spermie, a okolie si mysli ze sa nam to podarilo uplne prirodzene .. mame zmrazene este 7 emrya, nedokazem sa ich vzdat a manzel odmieta dalsie dieta preto ze niesu jeho, to ma uplne nici lebo ved teraz cakame take babo, tak mi to pride ze ho vobec neprijal za svoje, velmi ma to boli.. byvame so svokrovcami, mam so svokrou hrozny vztah, nenavidim ju, neviem ci tu vydrzim zit a manzel sa nechce odstahovat, lebo dom ostane jemu ..pred par rokmi sa stalo ze som sa odstahovala k mame po hadke so svokrou a vtedy si manzel vybral svojich rodicov miesto mna, vtedy som sa s nim mala asi rozviest, ale ja blba som sa vratila, len tu trpim a niesom stastna, neviem ako tu budem aj s dietatom.. keby svokra vedela ze to dieta je od darcu, nikdy by ho neprijala .. najhorsie je ze mam pocit, ze ho neprijal ani moj manzel, ked odmieta dalsie dieta preto ze niesu jeho.. neviem co mam uz robit, som zufala.. chcem ist prec, a nemam kam ..chcem byt stastna

pribinak
11. aug 2021

Uff, veľmi ťažká situácia. Neviem ti nič poradiť, ale držím palce, aby to všetko dobre dopadlo

autor
11. aug 2021

@mmonika ano.. je to ste horsie a horsie

kvetinka1797
11. aug 2021

mas pravdu, mala si sa s nim rozviest este vtedy ..ale ty si sa vratila, pchala si sa hormonmi ajked TY si zdrava a podstupila umele oplodnenie pri takom chlapovi? teraz je uz neskoro na plany 🙂

janetinka27
11. aug 2021

umele oplodnenie nie je pre kazdy par, nie kazdy par sa s tym dokaze vnutorne vysporiadat. jednak ak ide o darcovske vajicko alebo spermie - niektore pary to riesia aj tak, ze je darcovske cele embryo. a to prave preto, ze sa stava, ze neplodny partner nedokaze prijat myslienku, ze dieta je jeho manzelky/manzela a sucasne niekoho cudzieho. moze to byt velka skuska a zataz pre manzelov, dalsia vec je nasledok, ktorym je samotna identita dietata. ci sa nikdy nedozvie pravdu a bude tak medzi nim a rodicmi navzdy klamstvo alebo sa pravdu dozvie a nebude vediet, kto je, kto su jeho predkovia, preco sa takto narodil. a zostalo vam kopec dalsich embryi, co moze byt pre niekoho obrovska zataz svedomia.
u vas uz boli problemy pred otehotnenim, asi ste do toho nemali ist. ale teraz ti uz ostava iba sa tesit na babatko a sama uvidis, co bude dalej. mozno sa manzel do malickeho zamiluje a bude to jeho milacik, na ktoreho neda dopustit. casom mozno pochopi, ze je dolezita rodina a spolocne stastie a dopraje vam byvanie mimo svokry. to by bolo najlepsie. a mozno to tak nebude a budes sa musiet zariadit inak. teraz sa sustred na tehotenstvo, aby si ho zvladla co najlepsie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brita7777
11. aug 2021

Asi bude najlepsie, ked budes slobodna matka, bohuzial, je to narocna situacia, uz len to ze musis klamat okoliu, manzela milujes ci ? Su rozne organizacie pre zeny. Asi by som poriesila rozvod a bola s dietatom sama. Co tvoja rodina ? Nejaky psycholog by ti pomohol co robit, ake kroky co prv atd.

annamalaga
11. aug 2021

V prvom rade sa odsťahuj od neho ku mame. V druhom rade ho kopni do riti. Taký chlap a taká svokra sú ti stejnak k ničomu. Nech si žije s mamkou cely život!!! A po tretie daj sa dokopy po psychickej stránke.

elizabet173
11. aug 2021

Na tvojom mieste by som odisla este tetaz. Spoj sa s mamou. Ak ma ona garsonku, mozete si prenajay dvojizbovy byt a garsonku prenajat, kym sa ty postavis na vlastne nohy. Ak teda mama bude suhlasit. Od tohoto muza by som uz necakala vobec nic. Uprednosnil rodicov pred tebou, teraz, cakas babatko, s ktorym on podla neho nic nema a zrejme casom svokre povie, ako sa veci maju. Ty tam budes mat peklo. Potrebujes aj ty aj dietatko klud. Nebudes prva ani posledna

juliet86
11. aug 2021

uvidis pocas prvych par mesiacov ci sa buchme do dietata ci nie. zjavne ale je to nic moc manzel. aj mimo ostatnychproblemov... zaujimalo by ma.to ako je to pravne polial spermie nie su jeho mozes ty tie embrya prijat pokial by ste uz neboli manzelia? to by ma.fakt zaujimalo ako je to pravne. o ivf viem dost veci tuto nie. kazdopadne naco priviest viac deti do zleho domova vztahu prostredia klamstva??

zuzinapipina
11. aug 2021

Myslím, ze po porode to bude ešte horšie, ak to je teraz tak.. Ja by som sa zbalila, rozviedla, dieťa jeho neni, takže sa nemusis natahovat s nikým oňho a budeš mat klud a budes šťastná. Viacere sme to zvládli, zvladnes aj ty... Neviem kde bývaš, u nas na dedine su obecné byty 2 izbové po 150 euro.. Všetko sa da zvládnuť aj vecičky sa daju lacno aj zadarmo zohnať. Vlastne vseetko sa da zvládnuť, silu vsak musis nájsť už len ty sama. Držím palce

sense
11. aug 2021

Budem za zlú, ale v tvojej situácii by mňa najmenej teraz trápilo že chlap nechce ďalšie dieťa, zvlášť ak to vyzerá tak ze neprijal ani to co nás pod srdcom. Plus sa nevie odpútať od matky.

heleninamama
11. aug 2021

Najskôr poroď, potom uvidíš, čo bude robiť muž a ak sa to nezlepší, rozveď sa a rieš praktické veci - bývanie, alimenty, starostlivosť o dieťa... Úplne natvrdo: Nejaké zmrazené embryá a z nich potenciálne ďalšie deti sú v Tvojej situácii to posledné, na čom teraz záleží.
Myslím, že ani Tebe ešte nedošlo, že tu bude už onedlho dieťa, za ktoré budeš mať zodpovednosť a to nie sranda.

hipuska
11. aug 2021

Bože to je hrozná situácia. Ako by to.bolo z právneho hľadiska? To dieťa sa bude považovať za jeho?

mladena
11. aug 2021

bývaš tam ako v cudzom, navyše naozaj v cudzom a pod srdcom cudzie dieťa, kvôli ktorému si prekonala neviem koľko ťažkostí, no nie, neviem prečo si si narobila také problémy, nepochopím a ešte ťa trápi či budeš mať ďalšie dieťa, ešte ani prvé nedonosené? To vážne??To čo máš svätú povinnosť niesť svoj osud a ti to niekto nakázal?

janetinka27
11. aug 2021

@hipuska ano jeho, ved su manzelia. dieta narodene do 300 dni aj po zaniku manzelstva sa povazuje za dieta predosleho manzela. jedine ze by sa medzicasom vydala, potom by bol za otca povazovany novy manzel

sasa1310
11. aug 2021

@hipuska samozrejme, je splodené v manželstve

kitycat
11. aug 2021

osud ti to naznacoval davno. Ja nechapem preco, PRECO sa zena pcha do domu k svokre kde sa navzajom neznasate. Muz si ta nezastane a pravdepodobne m dochadza tiez k comu sa zaviazal.

Myslim, ze by si si mala sadnut s muzom a rozhodnut sa ako to bude. Ty mozes odist k rodicom, vyriesit rozvod a dieta porodit bez udania otca...mozno by sa vam obom ulavilo.

To napatie vam tam raz vypali a aby si to neodnieslo to dieta co ani nevie do coho sa to narodi

sasa1310
11. aug 2021

nie, že neprijal. On ho ani neprijme. A myslím si, že pri prvej hádke alebo nervozite pri decku, to aj povie svojim rodičom, že ono vlastne nie je jeho.

autor
11. aug 2021

@hipuska ano, podpisali sme papiere ze je otec

autor
11. aug 2021

ja neviem co cakam ..na zazraky neverim .ze by sa to vyriesilo.. keby manzel vedel, ze sem pisem co sa deje, tak sa so mnou bude hadat

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
11. aug 2021

Počkaj, kým sa dieťa narodí a uvidíš, čo bude. Ako sa zachová manžel, možno zmäkne a nechá sa prehovoriť na vaše spoločné bývanie bez svokry. Ak sa situácia nezlepší, tak potom odídeš k mame.

janinah
11. aug 2021

Neviem si predstaviť ako veľmi musela žena tlačiť na muža,aby pristúpil na takýto spôsob ako prísť k dieťaťu.A mať kdesi 7 detí a rozhodovať ktoré sa má narodiť a ktoré nie mne príde strašné,prepáč.To oveľa jednoduchšia by bola obyčajná adopcia,ale to zas by svokra neprežila,či? Lenže ty so svokrou nežiješ....
Vaše tajomstvo skôr či neskôr praskne a až potom to bude cirkus.Počkala by som,kým a dieťa narodí a potom ťahala muža bývať inam.Ak by nešiel,tak idem sama s dieťaťom a názory okolia by mmi boli ukradnnuté,žiješ len raz.

nelca0510
11. aug 2021

Ach :( obavam sa,ze raz to manzel povie svokre a budu ine problemy :( ta mozno vyhodi aj s dietatom :(

babajaga
11. aug 2021

Potrebuje si ujasnit ,prijat situaciu...nechala by som ho chvilu tak,odisla by som s par vecami k rodicom...nech si porozmysla co dalej v tichosti a uvidis co bude

schokolade1988
11. aug 2021

A keď ste išli do darcovskeho programu ,predtým ste sa o Tom jasne neporozpravali? Nemal v tom tvoj manžel jasno? Keď s tým súhlasil ,už vtedy mal prijať to dieťatko za svoje ... Podľa toho čo píšeš ,by som do dieťaťa v takejto situácii nešla vôbec. Je to maminkin maznáčik ... A sú len dva prípady a to ,že buď po narodení ako ho uvidí sa do bábätká totálne zamiluje ,alebo dostane úplny blok,že veď vlastne nie je vôbec jeho (čo si mal on aj ty uvedomiť už pri IVF ) ...my máme synčeka z darovaneho embrya (darkyna a darca ) ,viedli sme dlhé rozhovory a mali sme v tom úplne jasno ,akonáhle ho manžel zbadal ,bol zaľúbený a je to ten najlepší otec na svete . Darcovstvo je veľmi hakliva záležitosť ,a muži to vo svojom vnútri nesú oveľa horšie ,ako ženy . Mali by ste si ešte raz sadnúť a pohovoriť si ,to malé sa na svet nepýtalo a prehodnotiť bývanie u svokrovcov (myslím, že odstahovanie by vášmu vzťahu len prospelo ) držím palce ✊

lindusss2016
11. aug 2021

Ja som vacsinou za zachranu vztahu, aj ked to vyzera beznadejne, ale teraz ta prosim, odid k mame, ved to je hrozne. On si zvolil matku, ktora ta nici a ty si sa k nemu vratila? 😥 zena, smutno mi je aj za teba... a ak nebude schopny dieta prijat, tak to uz duplom... asi by som mu dala posledne ultimatum, bud zacne hladat byvanie bez matky okamzite, alebo odides. Ale potom to aj naozaj urob a uz sa nevracaj. Ako sa vtedy stalo, ze si sa k nrmu po tych 3 tyzdnoch vratila? To ta odprosil? Ci si sama prisla?

hipuska
12. aug 2021

@janetinka27 toto ja viem. Len, za normálnych okolností by otec mohol požiadat o testy dna a otcovstva by sa zbavil. Nevedela som, ako to je v tomto prípade, či to je dajak ošetrené pre tento prípad

janetinka27
12. aug 2021

@hipuska no ale to si myslim, ze by sa riesilo jedine sudnou cestou.