Ahojte 😊 potrebujem sa s vami trochu poradiť, síce ja túto vec aj tak moc neovplyvním ale chcem aspoň upokojenie že v tom niesom sama. S priateľom čakáme dieťa, som akurát v 6tom mesiaci. Otehotnela som dosť skoro, asi po 4 mesiacoch čo sme boli spolu. V máji budeme spolu rok. Viem že sme spolu krátko, ale aspoň za ten prsteň by som bola rada a bola by som si istejšia, keďže čakáme spolu to dieťa. Už sme sa o tom aj pár krát rozprávali že keď bude mať maly rok, tak by mohla byť svadba. Všetci aj dosť nato tlačili, že by sa patrilo keď som tehotná. On sa však do toho nehrnie a tvrdí že to je len papier. Síce mi pár krát spomenul že prsteň by mi už mohol dať, dokonca aj jeho mama mi hovorila že jej to spomínal že nad tým premýšľal a žeby to mohol urobiť, ale zatiaľ stále čakám a som z toho taká nesvoja.
Ako si si zariadila,tak máš.revolver mu ku hlave nepriložíš.Poznám takú,ktorá čaká a čaká a deti sú už školáci....a ona čaká.Zo srandy ho požiadaj ty o ruku,teda tvár sa vážne ,že ak sa nerozhýbal on,tak sa ideš rozhýbať ty....jeho reakcia ti veľa napovie.A hlavne nezabudni dať dieťaťu jeho priezvisko ako mnohé,a teraz tu vyplakávaju aké boli hlúpe.
No dieťa už čakáte,takže to je zbytočne riešiť.Co sa týka prsteňa mám len jednu radu....čakaj.Mozno budeš o pár rokov vďačná,že za neho nie si vydatá.Nemate za sebou ani minimum skúsenosti spolu ako pár,rodina.Len cakaj
Mna by viac trapilo ze cakam dieta (=dozivotny zavazok) s muzom, ktoreho poznam 4 mesiace
@gladys_07 ja to vôbec neľutujem že čakám dieťa akurát s týmto človekom. Lepšieho človeka si pri sebe predstaviť ani neviem. Je starostlivý, obetavý, všetko čo od neho potrebujem, to v sebe má. Takže aj keby mal byť len otcom môjho dieťaťa, nikdy by som to neľutovala.
@anetkaaa111 prsteň ti dať nechce, svadba je pre neho len papier... Čie priezvisko búde dieťa nosiť?
@konikkon ževraj chce ale asi to neni až take podstatne teraz pre neho. Síce mohol by to urobiť keď vie že ja to naozaj chcem a keď chcel mať so mnou aj dieťa tak hádam nechce žiť len tak. A to priezvisko, práveže som chcela nech ho má po ňom, myslite že potom už sa vôbec nerozhýbe?
@anetkaaa111 ci je starostlivy a obetavy zistis, az ked to dieta budete mat :D
Nepoznáš ho ani rok a už chceš, aby ste sa brali. Za mňa je to skoro, ešte sa dobre nepoznáte. Niektorých chlapov reálne spoznáš až po svadbe, do svadby bývajú sladkí ako med. Ale čo už, dieťa je na ceste, radšej počkaj pár mesiacov, ako plakať mnoho rokov.
Neboj nie si sama 😂 my sme spolu dva roky z toho rok a pól bývame spolu a som tehotná a tiež kukam naňho že Haloo kedy 🤷🏼♀️ 😂 ale samozrejme netlačím na neho len sa s kamoškami na tom zasmejem a idem ďalej Sak hádam vie čo má robiť keď dieťa sme spolu plánovali 😂😊
@anetkaaa111 snáď nám nechceš nahovoriť, že po 4 mesiacoch známosti ste to dieťa plánovali?
@divokykonik ja to chcem hlavne kvôli tomu dieťaťu, inak by som to neriešila, ale keďže sa podarilo tak skoro, tak už nás to aj tak zviaže dokonca života. Aj keď zase je pravda, že kto spolu má byť tak bude a žiaden prsteň, ani svadba to na 100% nepotvrdí.
@anetkaaa111 veď mu skús povedať, že dieťaťu dáš rovnaké priezvisko, ako máš ty. Uvidíš, ako sa zachová. Ja osobne by som v živote nedala svojmu dieťaťu iné priezvisko než mám ja sama. A ako tú bolo spomenuté, či je obetavý a starostlivý, uvidíš až keď sa dieťa narodí. Rodinu z vás odmieta spraviť, necini sa. Takto by sa rozhodne žiaden chlap chovať nemal. Mrzí ma to.
@malasandrika rozprávali sme sa o tom žeby sme si to vedeli spolu predstaviť. Potom sme však usúdili že veď sme spolu ešte krátko a chceme si užiť aj ten nás spoločný čas a viacej sa spoznať. Medzi tým sa však podarilo takže už bolo neskoro
@anetkaaa111 nuz donutit ho mozes ale co z toho? Pre neho je to "len papier" . Po 4m znamosti by som sa teda ja nevydala aj keby on chcel. Az sa dieta narodi zacnu ozajstne problemy toho cloveka spoznas.
@anetkaaa111 zaujímavé, že sa tak skoro podarilo. Byť na mieste muža, ktorý sa vyjadrí, že v budúcnosti PLÁNUJE dieťa, určite si hneď do svadby nehrniem.
@konikkon u mňa bola však chyba v tom že keď sme to prvý krát riesili že čo svadba tak som povedala že až keď maly bude mať tak rok. Povedala som to v takom obdobi kedy som bola na wc 24/7 z nevoľnosti, takže vtedy som bola rada že dýcham. Od vtedy som mu však naznačila, že napokon by sme to ešte stihli aj teraz a žeby som bola rada aspoň za ten prsteň.
@anetkaaa111 moja znama ma prsten 12r, ale doteraz je nevydata, hoci ona by sa rada vydala myslis ze s kuskom kovu budes stastnejsia? Mas uplne iny problem ako prsten.
To po com tuzis sa vola drzhubny prsten.
@janulka155 Jooj tak to som rada že sme v tom aspoň dve 🤣 sice moc by som ti to priala, tak isto ako mne, ale chlapy sú chlapy noo😂 a ty to ako ideš riešiť s tým priezviskom ? Ja som bola rozhodnutá, že určite ho dám po ňom, ale teraz má tu trochu zneistili
@anetkaaa111 za mna, zapiste ho ako otca do RL ale prizvisko daj dietatu zatial svoje. To dieta priezvisko nebude riesit prve roky, ak si ta potom vezme tak dietatku zmenite priezvisko. Byt matka dietata a volat sa inak ako dieta prinasa nie vzdy prijemne situacie, blbe otazky od lekarov, od uradnikov, poznamky a bla bla. Viem o com hovorim, tiez nie som vydata a mam dieta a ako bolo vyssie spomenute, uz by som nedavala malej priezvisko po otcovi kym nebudeme svoji. Vsetko ohladne malej riesim ja. Co sa svadby tyka, ste spolu v podstate kratko ale cakate dieta. Aspon poziadat by ta mohol ale sama si priznala ze aj jeho mama ti spominala ze nad tym uvazuje. Dopraj mu cas. Drzim palce ☺️
@anetkaaa111 a co prsten ?? To, ze ti kupi prsten, tak to neznamena, ze si ta aj realne za zenu vezme.
Ja som s priatelom takmer 2 roky. Tehotna zatial nie som. Zasnuby a svadba sa zatial planuju len v teoretickej rovine. Kedy to vsetko bude je zatial vo hviezdach.
@anetkaaa111 nič si z toho nerob. Niektorí chlapi možno nevedia nabrať odvahu a mysli si, že neviem či sa udeje keď poklaknu…môj nosil 7mesiacov prsteň v aute, ktoré som takmer denno denne šoférovala a o ničom som anilen netušila 😁
@vaneska ďakujem krásne za peknú odpoveď 🥰 máte pravdu, asi to bude rozumnejšie to tak urobiť s priezviskom. Síce jeho mame som už hovorila, že jasne že bude priezvisko po ňom, lebo nikdy som sa takto nato nepozerala a tak v kútiku duše som sa vždy ukludňovala že raz aj tak bude ta svadba, tak načo riešiť to priezvisko a rovno že ho dám po ňom, ale teraz neviem noo. A ohľadom tej svadby, možno chce len viacej času, dieťa už sa prihodilo, ale keďže sme spolu krátko tak sa možno ešte bál aj tej svadby tak na rýchlo a preto možno dáva tomu čas a možno sa aspoň na ten prsteň už odhodláva.
@anetkaaa111 manzelova sestra ma skoro dvojrocneho synceka, nie su este ani zasnubeni. Ich syncek ma meno po otcovi. Vsetci v rodine sa jej len cudujeme.. uz aj jej mladsia sestra chysta svadbu.. len ona nie. Pochybujem ze sa takto citi dobre. Jednoznacne kym nebudete svoji, dajte dietatku tvoje priezvisko.
Svadba sa da raz-dva urobit aj na urade a potom neskor mozete urobit velku svadbu… ked sa chce, da sa vsetko.
@anetkaaa111 Neistá si mala byť pred nechráneným sexom a nie z toho, že nemáš prsteň v 6. mesiaci tehotenstva. Ach jaj.
Tvoj príbeh len dokazuje, ako veľmi málo ste sa poznali na to, aby ste boli pripravení prijať aj zodpovednosť za svoje činy.
@anetkaaa111 Nedavaj priezvisko po nom. Ste spolu kratko, nevies, co bude. Vela zien tu riesi, ako zmenit priezvisko dietata, ked sa rozisli s ex, ktory si ich nikdy nezobral. No bez jeho suhlasu sa uz potom neda.
A tiez, mnohi chlapi sa dnes nehrnu do svadby, lebo mozu mat vsetko to, co zenati - sex, spolocne byvanie a este aj deti so svojim priezviskom. A zaroven vsetok majetok, ktory si nadobudnu, zostava ich, voci zene nemaju ziadne zavazky. Svadba vobec nie je len papier, resp. mozno ano, ale je to dolezity papier. Najma ak zena ide na matersku a ide byt na chlapa odkazana.
Ja by som sa opýtala normálne, resp. vyjadrila. Proste- som v 6. mesiaci, potrebujem vedieť aký je tvoj pohľad na svadbu, zásnuby, na toto všetko. Podľa mňa skutočnosť, že onedlho budete rodičmi značne minimalizuje predstavy, že môžete teraz čakať, že raz príde "prekvapko" a on sa ťa opýta, či si ho chceš vziať a byť s ním celý život. Ty s ním už istým spôsobom celý život budeš tak či tak, preto by som volila otvorený rozhovor 🙂
Čo sa týka priezviska, aj na základe skúseností z okolia- nedala by som dieťaťu iné priezvisko, ako mám ja. Ak ma nechce za manželku, ok, ale dieťa teda bude mať moje priezvisko. Keď by raz zmenil názor, a vzali by sme sa, dá sa potom zmeniť aj dieťaťu.
Prajem všetko dobré a nech to vyriešite k spokojnosti všetkých troch 🙂
Mam kamosku, ktora ma syna. S partnerom boli spolu doooost dlho, ale aj tak sa rozisli... Malemu dala priezvisko po sebe a sama vravela, ze v zivote by nedala priezvisko ine ako ma ona...
Tak ty, tomu svojmu mozes povedat, ze priezvisko bude mat podla teba... A to, ake ho budes mat ty v den porodu, zalezi od neho... Ak mu das jeho priezvisko, tak naco by sa rozhybaval... Domacnost zabezpecena, sex zabezpeceny, potomok zabezpeceny... Naco svadba?
@anetkaaa111 toto je taky sebaklam.
Dieta ste spichli "nahodou" po 4 mesiacoch. Uz si v 6.mesiavi a cakas na prsten.... Hlavne, ze je ten najlepsi na svete, ale to co by teba uistilo, k tomu sa nema.
Dietatu tvooje priezvisko, nebud solidarna
Prsteň si šťastný dlhodobý vzťah nezabezpečí ...
@anetkaaa111