Som tehotná a svokra očakáva len chlapca

19. júl 2022

ahojte, nedávno sme svokrovcom oznámili, že čakáme bábätko a všetci odvtedy rozprávajú o tom, že to bude chlapec.. svokra nič iné nemá, len stále otázky, ako sa ma vnúčik, alebo narážky typu, že sa musíme dobre starať o nášho vnúčika, nech si dávam pozor, aby sa vnúčikovi nič nestalo.. lenže ja som v 4. mesiaci a vôbec netušíme, čo to bude.. obávam sa, že to bude pre nich veľké sklamanie, ak náhodou oznámime, že čakám dievčatko.. my s mužom sa potešíme, to je jasné, len ma trochu hnevá a mrzí, že oni si to takto vopred zaškatuľkovali a trochu sa bojím, ako by sa to potom prípadne pretavilo do ich vzťahu k vnúčaťu.. to, že sa nám montuje aj do výberu mena, radšej ani nespomínam...

tenerifka
19. júl 2022

svokre drbe, neries

sissy27
19. júl 2022

no ak budú sklamaní, tak to bude ich problém, nie tvoj 😀
a ak by mi s tým liezla na nervy, tak by som jej k tomu povedala svoje a veru za klobúk by si to nedala...

kate211
19. júl 2022

Tak jej povedz nech si urobi vlastneho chlapceka alebo adoptuje, lebo ty (mozno) budes mat dievcatko. Vybavene 🙂

andy57
19. júl 2022

očakávať môže 😀

mima1
19. júl 2022

Ved jej povedz ze ked sa mozno posnazi ona tak aj chlapca bude mat. Ze do tvojho nech sa nestara

viestta
19. júl 2022

Treba jej oznámiť, že čo si synacik vyrobil to bude. Reklamovať môže akurát u neho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamadievcatiek
19. júl 2022
0silvia0
19. júl 2022

Daj este meno ktore svokra navrhuje, nech mame kompletny svokroobraz🙄

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

@elizabet173 manžel ju niekoľkokrát napomenul a podotkol, že my ešte nevieme, čo to bude.. ale všetci automaticky zareagovali, že určite chlapec.. 🙈

autor
19. júl 2022

@0silvia0 ona nič nenavrhuje, len si neodpustila štipľavú poznámku, že to meno by sme si naozaj mohli ešte premyslieť.. a toto zadrela ešte aj pred návštevou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

@lubka261 býva 150 km od nás, takže nebude u nás nonstop 🙂 už teraz má problém prísť na občasnú návštevu..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
umpanka
19. júl 2022

Ďaľšia svokra roka. V 45 r. som porodila po veľkom dlhoročnom snažení svoje prvé a posledné zdravé dievčatko. Svokra sa na mňa oborila, že prečo to nie je chlapec. Jej dcéra mi povedala, že som jej dala hnusné - presne toto slovo - meno ( Hanka).
Dlho mi to nevedelo zísť z mysle a stále sa mi tie slová vracali, myseľ to nevedela vytesniť. Zasahovali aj do iných vecí. Žiaľ nedali sa určiť hranice - skutočne som robila, vrámci slušnosti čo sa dalo. Prerušila som úplne kontakt. Dodnes deň to neľutujem. Zostalo ticho, kľud a pokoj a prijala som pomoc omnoho starších, ale mlado a rozumne zmýšľajúcich susediek, ktorým to teraz vraciame a dodnes deň im úprimne ďakujem.

diamond007
19. júl 2022

Ja by som hlavne nič neoznamovala. Radšej si ani nedávala zistít pohlavie.
Už keď sa narodí, nech to je, čo to je, budú sa z baabatka tesit

annamalaga
19. júl 2022

Ináč zo zvedavosti , svokra aké meno vybrala?

autor
19. júl 2022

@annamalaga žiadne, teda nepýtala som sa.. len si neodpustila pripomienku, že to meno by sme si naozaj mohli ešte premyslieť..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

@lubka261 myslím si, že nie, teda snáď.. ona je zvyknutá na svoj veľký dom so záhradou, náš byt jej vonkoncom nevyhovuje.. keď aj príde, po hodine sa pýta svojho muža, či už nejdú domov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nairia
19. júl 2022

to bolo aj u nas tak, nejako podvedome dufali, ze bude chalan. nebol. nastastie tolko reci okolo toho nebolo a z vnucky sa tesia, ale aj tak nemam rada taketo reci na istotu.
inak moja rada na zaklade vlastnych skusenosti, ale aj skusenosti z okolia: nehovorte, ake meno ste dietatu vybrali, obzvlast rodine.
vymyslite si ine alebo si stojte za tym, ze sa dozvedia az ked sa narodi. nam moja mama cele tehotenstvo oplieskavala nas vyber a snazila sa to nenapadko do nas zakorenit, aby sme zmenili nazor. kamosku jej rodina tak zdeptala, ze pri prvom zmenili meno, pri druhom uz nehovorili vobec.

nikaeli
19. júl 2022

moja už ex.svokra mala rovnaký postoj - prvé vnúča v rodine musí byť chlapec.. keď som jej povedala, že to bude dievčatko, jej reakcia bola 'ta dzifka??? no šak dočkaj, možna budze Šimonko' - z tej reakcie som bola dlho sklamaná, dodnes má k dcére taký vlažný postoj.. jej druhý syn mal prvé dieťatko syna a ten bol vždy a vo všetkom lepší ako moja dcéra 🤷🏻‍♀️ ešte sa vrátim k tomu menu, aj keby to bol chlapec, Šimon by sa nevolal, aj keby ju malo roztrhnúť. Má dvoch synov, vybrala im iné mená, tak čo má čo rozkazovať nevestám a hrať sa na urazenú? bolo to veľmi nepríjemné 😕

nnnuuunnn
19. júl 2022

Nech si sama prisije pipik

linduska86
19. júl 2022

Posli ju do pici 🤦🏻‍♀️akože toto mi rozum nebere

tehotna40
19. júl 2022

U nás to bolo naopak, svokra ma 3 synov takže chcela vnučku, pri jednej z jej poznámok som sa rozplakala (ano bola som precitlivena, niekedy by som si sama dala facku 😀) a spýtala som sa jej, že keď to bude chlapček ci ho nebude mať rada. Odvtedy s tým prestala, ale nakoniec sme aj tak mali dievčatko.

kormino
19. júl 2022

Keď sa malé narodí,bude jej to jedno,bude ho milovať tak či tak.Písem aspoň za seba teda.Ked sme sa dozvedeli,že budeme mať vnúča,ja som si predstavovala dievčatko.Ked sme sa dozvedeli,že to bude chlapček,tak som bola rada tiež.A teraz,keď už je na svete,neviem si predstaviť,že by to bolo dievčatko🤣Láska najväčšia na svete

paulinadreamy
19. júl 2022

Toto ako keby čítam o mojej svokre. A to niesom ešte ani tehotná. Naposledy ma chytila za brucho či už má VNÚČIKA v brušku. Slovo vnučka ešte ani nepadlo.