Ahojte. Musím to sem napísať a len by som potrebovala počuť Váš názor, pretože už mi naozaj začína šibať z toho, čo sa mi deje v živote.
Bola som s priateľom 8 mesiacov (ja 21, on 23) veľká láska. Otehotnela som a momentálne som v 7. mesiaci. S priateľom už 2 mesiace nie sme. Alebo aby som to presnejšie povedala píšeme si ale nestretávame sa, keďže býva ďalej.
No ale pekne po poriadku. Láska medzi nami bola aj stále je. Avšak od začiatku vzťahu, bol agresívnejší a ten typ človeka, ktorý musí mať vždy pravdu. Ja som bola taká, že som si rada povedala svoj názor, a preto sme sa na začiatku vzťahu aj veľmi hádali. Nakoniec som však ustúpila, dala som mu vždy za pravdu, počúvala som ho na slovo ako psík, obskakovala som ho. Nejako mi to nevadilo, zvykla som si byť v takom vzťahu, ako vyvolávať konflikty a potom lietali veci okolo.
Keď sme sa dozvedeli, že budeme mať bábätko, ja som sa veľmi tešila. On ma zo začiatku posielal na potrat ale nakoniec sa tešil aj on. Teda tešil ako tešil. Tvrdil, že sa teší ale nechcel ísť so mnou ani do detského oddelenia v obchode, lebo on sa hanbí a pod.. Ale potom neskôr už aj kamarátom povedal a tak som myslela, že všetko bude ok.
Zabudla som povedať, že som bývala u neho, kde bývala aj jeho mama. Jeho mama sa na jednej strane veľmi tešila na malé a na druhej strane obidvaja fajčili vnútri, priateľ dokonca aj v jeho izbe. Viac krát som ho na to upozornila, ale nič sa nezmenilo.
Takisto priateľ bol 8 mesiacov doma na maródke, kvôli stresu a ja som chodila do roboty na bicykli 5km tam a 5km naspat tehotna. A ked som chcela ist autobusom, tak mi povedal, ze su to len vyhodene peniaze..
Pred 2 mesiacmi sme išli na víkend k mojim rodičom. Prvý deň bolo všetko fajn, druhý deň boli naši ráno v kostole a jemu z ničoho nič preplo a začal si baliť veci, že ide domov a ja tu mám zostať. A on je typ človeka za ktorým musím utekať, lebo ináč by sa na mňa urazil, že sa o neho nezaujímam. Doteraz sa hanbím, že toto museli nejakí susedia vidieť. Nakoniec samozrejme nikam neišiel, čo som vedela hneď, že nepojde. Poobede sme išli na nákupy aj s mojou maminou a bratom. Ja som chodila po obchodoch s maminou a on s bratom sa išli najesť a také "chlapské" veci. Normálne mi to je až trápne napísať, ale taká je pravda. Ani nie za hodinu mi volá brat, že priateľovi je zle, leží na parkovisku na zemi bez trička.. potom uteká okolo nákupného centra bez trička. Hneď som vedela, čo sa deje keďže toto som s ním už zažila- panický záchvat. Snažila som sa ho ukludnit tym, ze mu nic nie je. Nakoniec sme aj tak museli volat sanitku. Ja ho za toto neodsudzujem, ale dufam ze si viete predstavit ake to je pre mna tazke, ked som tehotna a on zacne toto robit.
Čo nasledovalo potom bolo, že celý čas volal s jeho mamou, pretože ja som vraj pri ňom nestála, ale to, že som ho tehotná naháňala okolo nákupného centra už nikto nevidí😭. V noci volal s mamou 3 hodiny, aby mohol zaspať. Celú cestu domov s ňou telefonoval.. vôbec sme spolu nekomunikovali.
Nasledujúci týždeň bolo všetko zlé.. on tvrdí, že ja som nestála týždeň potom na jeho strane, čo je asi aj pravda. Ale pravda je aj taká, že ja ako tehotná potrebujem oporu v chlapovi! A nie vidieť hk každých 5 minút ako sa chytá za srdce, meria si tep.. jednoducho ma to všetko vyčerpalo. A ja veŕím, že aj jeho. Nehádali sme sa ale. Až na jedno ráno, normálne sme sa vedľa seba zobudili, všetko bolo v poriadku. Priateľ niekedy rozpráva zo spánku a ja som si z toho spravila srandu, ale normálne ako kedykoľvek predtým a obaja sme sa vtedy na tom zasmiali. Tentokrat sa však veľmi nahneval a chytil ma pod krkom a videla som tú nenávist v jeho očiach. Asi aj kvôli tomu celému týždňu.. povedala som mu, že toto trochu prehnal a on mi na to povedal, ked som to prehnal tak vypadni a zacal mi vyhadzovat veci zo skrine. Potom isiel s mamou k lekarovi a ja som strasne plakala. Volala som bratovi a nakoniec som sa zbalila a bez jedineho slova odisla. Zablokovala som si vsetko v telefone, aby ma nemohli kontaktovat. Asi to nebolo najlepsie rozhodnutie, no v tej chvili som nevedela co mam robit..
Potom sme samozrejme začali spolu komunikovať. Raz tvrdí, že ma miluje, potom ma zase nenávidí.
Tvrdí, že som ho opustila keď on bol na tom najhoršie s jeho stresom. Nemôže vidieť ako mi rastie brucho a pôrod. Naozaj neviem, či to myslí vážne alebo nie.. Vraj som ho s tým, že som odišla strašne zničila, schudol 5 kíl, nemôže vychádzať z domu kvôli panickým záchvatom.. za všetko môžem ja😔 a toto mi píše každý deň a už ja sama mám z toho stres, lebo sa začínam za všetko obviňovať..
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.
@konik123_ moja pekne si vsetko zablokuj - tak on ta psychicky nici a ty mas este pocit ze za to mozes ty. On je psychicky chory clovek , v ziadnom priprade ty nemozes nechat trpiet, aby ta zacal skrtit a podobne. On ta nemiluje, on sebecky ma rad len seba! Inak by ti nic z tohoto nerobil. Najlepsie riesenie je prerusit kontakt uplne, zablokovat vsetko, zmenit cislo a poprosit rodicov nech ti pomozu. Toto nebola velka laska ak tak len z tvojej strany. Ruky prec inak budes lutovat a cely zivot budes zit v strese. Utekaj kym sa da.
@konik123_ Nikdy sa k nemu nevracaj. Ten chlap ta nemiluje. On miluje len predstavu usliapnutej putky co mu da za pravdu a bude ho obskakovat...len tak sa citi ako silny chlap. Pretoze vnutri je to slaby chudak.
@konik123_ preboha, ved je to psychopat, dobre si urobila, že si odišla a už sa nevracaj, stres nie je žiadna choroba, je to normálna súčasť života, takže by ma zaujímalo akú diagnozu má na PN, ale je to vlastne jedno, to ako sa k tebe správa hovorí za všetko, kašli nanho a hlavne sa k nemu nevracaj, popýtaj výživné, ked sa dieťa narodí
@konik123_ ahoj, priateľ by potreboval odbornú pomoc určite, toto nieje normalne a miestami mám pocit že mu možno ani nič reálne nieje, iba chce na seba uputat pozornosť, podľa mna je totálne nevyzrety a zrelý na psychiatriu. Určite by som s ním nebola dokym sa nedá liečiť keď aj vôbec,nekomplikuj si sama sebe situaciu, buď pekne u rodičov a jeho+jeho mamu úplne vypusti. Mne keby povedal manzel že somnou nechce ísť do detského oddelenia lebo sa hanbi už to by som ho poslala pa-pa,veď to povie len človek čo to nemá v hlave v poriadku. Nestresuj sa kvôli jeho chorej hlave, sustred sa a tes sa na tvoje babatko.
utekaj od toho psychopata
Utiekla si nevracaj sa. Ani nad tym nerozmyslaj kvoli babatku vystavis ho takym istym stresom akym si bola vystavovana ty.
Ako miestami je to strašne smiešne,ale mam dosť!
Buď rada,že si sa rozhodla a urobila si čo urobila.
Kašli na nich a uvidis či bude mat on záujem o vás.
Ignorovala by som ,ale ak bude mat záujem sa stretávať s malým by som mu nebránila .
Taktiež priezvisko by som dala svoje pre dieťa ale ako otca by som ho napísala.
Zahod všetko za hlavu doteraz si mala len chaos,stres a paniku a je konečne čas si tehotenstvo užívať !
Pochopila som,že doma máš oporu a podporu ostať tam a uvidis ,že všetko ti časom ukáže aký malo toto všetko zmysel,ale každopádne sa k takému človeku NIKDY NEVRAT!!!!
Cely život by si si trieskala hlavu a mysli na to,že by si netrpela len TY,ale aj dieťatko ,ktoré nosis pod srdcom!
Ešte by som mu naposledy poďakovala ,že ti konečne otvoril oči a že nech si nájde takú,ktorá bude podľa jeho predstav ,že panák na šnúrkach už odmietaš byt!
Zmysel života máš ,tak ti držím palce a zázvor definitívne dvere!!!
@konik123_ nedostala.som celkom do konca len po tvoj odchod a.zablokovanie a. Myslím že takto by to malo aj zostať v žiadnom prípade sa k nemu nevracaj...mňa keby chytil pod.krk muž tak ho tak vykopnem.ze nájde cestu nazad ...dieťa by som mu tiež.nedavala lebo na to nieje psych spôsobili ...návštevy len s tvojim dozorom . Bodka
No tsk po prve, boli ste spolu 8 m, to je este stale len zaciatok vztahu, vy ste sa fskt daleko nedostali. V tomto obdobi mas s muzom (vo vasom lripade len chlapcom) zazivat same krasne veci, mate si uzivat spolocnost jeden druheho, byt doslova ako hrdlicky. Takze u vas cele zle, ked ste sa od zaciatku len hadali. On sa choval ako sopliak, co v ziadnom pripade nie je pripraveny na vztah. Panikarit by si mala ty, ze si s takym debilkom tehotna...
Po druhe, on je 8 m na PN kvoli stresu??? Coze? To co je za chorobu? Mam ju teda aj ja aj moj muz, ale ja som na rodicaku, tak on ma smolu, ze s takouto diagnozou musi chodit do prace.... a nie to mlady fagan 23 rocny aby zneuzival system kvoli tomu, ze ma stresik... uf, tak toto ma dostalo. Mamicka si z neho vychovala ufnukanu slecinku, teraz chlapec nezvlada ani len stres bezneho zivota a je z toho pekne na nervicky, ked ta chyta pod krk. Ty bud len rada, ze si od neho odisla. Rozumiem, ze sa bojis, co bude s vami dalej, ale on by sa o vas nepostaral, este ty by si mala pritaz navyse. Pokus sa ho uz nekontaktovat, toto naozaj nebola velka laska, ani mala laska, nebola to ziadna laska, proste si vliezla do postele s niekym, do koho si sa vo svojej neivite zalubila, ale viac za tym nehladaj. Si este mlada, vela veci nevidis, ale zivot ta neuci. Za chvilu porodis cloviecika, ktoreho budes naozaj lubit, snad potom pochopis, co je to laska...
To kde si prosim ta prisla k takému debilovi? Hentaka padavka NIKDY nebude oporou ani tebe ani dieťaťu. Bez uváženia si si dala spravit dieta s totálnym magorom tak nepokaz tomu malemu zivot este viac a pošli hypochondrickeho lakomeho debila navždy do prdele. Aspon teraz maj zodpovednosť. A uplne najlepšie by bolo nepriznávat k nemu ani dieta. Lebo ked sa mamicka pominie tak bude hladat niekoho, kto sa zas bude oňho starat. A vtedy si spomenie, ze ved kdesi kedysi ani nevie ako splodil dieta.
@noemi155 hej hej, aj ja som sa chichunala pri predstave, ako najskor lezi bez tricka na parkovisku a potom beha okolo nakupaku 😂 chudak chlapec, uz nevie, ako na seba uputat pozornost
@konik123_ neuveriteľné, ako si niektoré vedia skomplikovať zivot. Jasné, láska ako tram, čo tam po tom, že občas býva agresívny, sem tam ťa chytí pod krk, treba si zamiesit na dieťa. Dieťaťu sa teší, síce spočiatku ta posielal na potrat, hanbí sa ísť do detského oddelenia v obchode, fajčí pri svojej tehotnej partnerke, vystavuje ju stresom, výčitkam, nadavkam, ale inak hotový otec roka. No a geneticky materiál na nezaplatenie. Bingo! Gratulujem!
@skumavka do detdkeho obchodu sa sice ist hanbi, ale ked treba behat okolo nakupaku bez tricka, tak to uz je iny showman 😂
@konik123_ chceš sa trápiť celý život? Chceš aby dieťatko malo takýto vzor? Ten tvoj ex rieši iba seba a určite to nebude meniť, ani kvôli tebe ani bábätku. Buď silná, rodina ti bude určite lepšou oporou.
Pravdepodobne ide o hystrionsku poruchu osobnosti, mozno s kombinovanu generalizovanou uzkostnou poruchou. A to ani nehovorim o nezrelosti osobnosti... Kazdopadne, toto nie je typ muza, ktory by ktorakolvek zena (ak nie je masochistka) chcela mat za partnera po svojom boku. Mas dve moznosti- vratit sa k nemu a sku...ť zivot sebe aj dietatu (fakt som to slovo musela pouzit, lebo ako jedine vystihuje podstatu) alebo zit zivot s dietatom, daleko od tohoto chlapa a mat moznost, ze raz stretnes normalneho muza, postavis sa na vlastne nohy atd.
dievča utekaj! to dieťa by to neznášalo tak statočne ako ty
@konik123_ ako ti pisu zienky vyssie. Radsej bez neho ako s nim. Chapem ze ti je tazko a ze sa zacinas zo vsetkeho obvinovat no je to psychycky chory clovek a ked ta dokazal v zachvate zlosti tehotnu chytit pod krk neriskovala by som s nim byt v jednom byte aj s malym babatkom. Co ak mu prepne ked bude male plakat. Nemyslim to v zlom ale mal by sa liecit. Mysli na seba a na svoje dieta. Urcite mas oporu v rodicoch a myslim si ze ti tiez radia to iste co mnohe z nas tu. Porozpravaj sa s mamkou a ver tomu ze ona ti poradi najlepsie. Drzim palce a daj potom vediet ako si dopadla 😉🍀❤
Ani jsem to vzteky docist nemohla... magor, debil, cvok!!! 🙈
@konik123_ no presne toto on chce. Chce aby on z toho vyšiel ako chudáčik a ty ako obyčajná hlupaňa. Ja byť tebou, uteká už dávno, vieš si predstaviť s takým niekym vychovávať dieťa? Rupne mu v bedni a ublíži vám obom. Nebudeš jediná slobodná matka na svete a rodičia ti pomôžu, pri pôrode ho uveď ako otca dieťaťa a bude povinný platiť. Verím, že to nie je ľahké, ale asi ťa s ním nič dobré nečaká, nemáš ani istotu, že sa o vás postará tak na čo by si s takým bola? Časom si nájdeš niekoho staršieho, vyzretejšieho, je veľa mužov ktorím deti nevadia, To, že budeš mať dieťa neznamená, že navždy ostaneš sama, neostaneš neboj sa 🙂
Ja som si myslela, že toto teplo mi udiera na mozog, ale vidím, že na tom stále nie som tak zle...
keď deti majú deti.... chúďa to malé.
@zuzanka.zuzutu vôbec nejde o vek, ale o duševný stav, niekto nedospeje ani v 40tke
Myslím si, že on je sám ešte dieťa alebo psychicky narušená osoba.A tebe bude bez neho lepšie.
Fuh. Toto chce odbornika.
Ty budes mat ine povinnosti ako riesit taketo pripady.
Prvotne som sa nad tvojim prispevkom zasmiala. Toto je tazke co i len vymysliet nieto este zazit.
Suhlasim s dievcatami. Chlapec nech sa da na lieky. Nech sa lieci lebo toto normalne spravanie nie je. Toto nerobia ani 5-rocne deti a nieto dospely clovek.
Ty bud iba rada ze mas pokoj od takeho cloveka ktory ta len psychicky tyral a tocil s tebou a citovo vydieral.
Ja si myslím o tom to že buď rada že už spolu nie ste . Aj keď si teraz tehotná a verím že takto si si to nepredstavovala , no časom pochopíš že to je pre teba takto najlepšie . A on sa ozve o 10-15 rokov keď dospeje , no vtedy už bude neskoro lebo ty budeš mat pri sebe MUŽA ktorí si ta bude vážiť , teba aj tvoje dieťa . Držím palce 😘