Dobrý deň som tehotná a nemám kde bývať najprv som si myslela že by som mohla byt u priatelovych rodičov ale jeho mama nejako zrazu zmenila názor a chce aby sme dali babo preč moja mama ma doma nechce nemám ani veľa veci nič ... chcem sa opýtať mohla by som ísť do toho domova pre slobodne mamičky neviem koľko sa tam platí nemáte skúsenosť ?
@puklica13 On býva s rodičmi a ma ešte posledný rok na škole takze považujem to tak že sa asi nepostará alebo postará ale nie plnohodnotne..
Domov pre slobodne mamicky? Na to si kde prisla? Existuju azylove domy pre matky a deti v nudzi, vacsinou tyrane zeny, ale prijmu aj osamele matky. Len ich treba oslovot viacero, lebo vacsinou su plne. Poskytuju ubyovanie na 1 rok, plati sa okolo 100€ mesacne a treba dodrziavat prisne pravidla.
Pises ze u priatovych rodicov. Ako sa ma k tehotenstvu priatel? Ma pracu? Co tak si prenajat jednoizbak, gatzonku a zacinat spolu ako rodinka?
Vela zien ti napise, ze najprv dom, potom dieta...pritom vacsina sa casom prizna, ze byvali s muzom v garzonke, jedli vifonky, po 5 rokoch vymenili garzonku za jednoizbak, mozno dvoj.
Z ktorého si mesta? Sú rôzne útulky pre mamy, či budúce mamky v niektorých sa platí, v niektorých nie. Podľa toho aky majú program a sponzorov, donnorov
Mnohe majú sklady s oblečením, kočíkmi, plienkami. Okrem sociálnych sú tam aj psychologicky pre klientelu
Uprimne? Postarat by sa mal otec... Ak sa ale cela tvoja radina a aj priatel a rodina k tomu stavia takto mozno by si mala naozaj zvazit potrat kym sa este da... Postavit sa na vlastne nohy a zalozit si rodinu s normalnym partnerom alebo s tym istym ked dospeje
Priateľ by sa mal k veci postaviť ako chlap a prerušiť štúdium a ísť pracovať a postarať sa o teba i dieťa.
@pribinak som z Bratislavy
@pribinak ja som tiež chcela aby prerušil školu ale jeho mama to nechce ani počuť
Máš tu KC Repuls na Budatinskej v Petržalke, KC Dúha na Stavbárskej, KC Brána do života na Medvedovej. Okrem toho môžeš osloviť aj Usmev ako dar. Možnosti je dosť.
On nemá vlastnú hlavu? Sexovat to áno, urobiť decko to tiež hej, ale prebrať zodpovednosť to už nie, Hm. Dievča zlate to je dajaky chudák a nie chlap
Ešte si môžeš vybaviť aj dávku aj výživné pre seba. Dá sa všeličo. Skús si zajtra obvolať tie zariadenia čo som ti písala
@pribinak nemusi byt chudak...hlavne,su velmi mladia tu by to chcelo,aby ich aj rodicia podporili...a myslim si,zeby bola skoda v poslednom rocniku skolu prerusit...takmer ju chalan skonci,nez sa dieta narodi...s ukoncenou skolou sa mu bude dalej lepsie hladat zamestananie...
@jarmila2010 a ona? Ona zostala s problémom sama. On chudáčik potrebuje dokončiť školu a iná nech si robí čo chce 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Nemal by sa vyhovárať na mamu, ale postaviť sa k veci ako chlap. Ale co už zmoze, keď maminka vyhlásila že NIE. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A preco jeho mama zmenila nazor? Tvoja mama jej dohovorila? V ktorom si tyzdni?
@pribinak nepise,ze dal od vsetkeho ruky prec...snad,spolu budu hladat riesenie..ale perspektivne do buducna by bolo skor na skodu,aby tu skolu nedokoncil...
k autorke...ako to vsetko vidi priatel?
@jarmila2010 dokončiť ju mize kedykoľvek, či už SŠ alebo VS
@pribinak tomu veris,ze sa ku skole vrati?lebo ja nie...
@brezza som v 10tt najprv bola taká že ona nás podporí a môžeme byt u nich ale potom začala volať s mojou mamou a začala mi vyčítať že som im narobila len problémy že jej syn potrebuje školu že musím sa vrátiť domov a že zajtra idem už preč ale nemám ísť kam nakoľko doma ma nechcú.. on to dieťa chce a aj mna ale nič zatiaľ nerobí akurát že keď ma vyhodili tak ma zobral k nemu aspoň som mala teplo a kde byt za čo som vďačná
@taskataska ja by som strašne rada na brigádu ale najprv musím poriešiť kde budem
stari rodicia by vam nemohli pomoct?
a inak,tu by som skor nadavala na matku autorky,nez chalana..moze sa hanbit,ze sa ku svojej dcere,takto sprava
@jarmila2010 môj oco učil na chalanskej SŠ a vrátili sa
Koľko máš rokov?
@pribinak mala som teraz 18
Skus kontaktovat www.alexisporadna.sk. Da sa telefonicky, emailom aj osobne na Heydukovej v BA. Velmi Ti drzim palce. Je super, ze za svoje dietatko bojujes. Uvidis, akou velkou laskou Ta zahrnie 🧡
A otec dietata sa nechce postarat?