Ahojte moj zivot je komplikovany, bola som stale vesele dievca ktore kazdemu pomahalo a rozdavala radost ale teraz je to opak som len troska. Zacalo to tym ze som sa zalubila do chlapca ktory mojim rodicom nepasoval pretoze mam na lepsieho, mam si najst krajsieho ale ja som mala oci len pre neho nikdy ma nesklamal. Neskor som otehotnela a rodicia ma nutili ist na potrat moje tehotenstvo bolo hrozne raz som sa chcela zabit ale nejako som sa spametala.. Svokrovci ma nemali radi kvoli rodicom lebo vedeli ze ich syna nechcu tak sme isli do prenajmu narodil sa nam syn ma problemy so srdieckom dnes uz ma 11 rokov. V podnajme sme dlho nebyvali nezvladali sme platit najom moj muz malo zarabal. Neskor sme isli byvat k svokre a dala nam jednu izbu s kuchynou. Neskor sa nam narodil druhy syn rodicou som nevidela roky. Minuly rok som ich stretla a tvarili sa ze ma nevidia. Byvame tu 11 rokov v tej jednej izbe museli sme zobrat uver lebo strecha sa rozpadaval dostavalisme si kupelnu. Ja som isla do prace ale nikdy nam hypo nedali lebo mame nizke prijmy. Moj muz bol v nemecku chcel zarobit ale viac sa zadlzil lebo mal taku pracu ze neboli zakazky a pracoval len na 4hodiny. Moj 11 rocny syn ma depresie lebo chce ist prec buzeruje ho svokra nema izbu. Nesustredi sa na ucenie som zufala a kazdy den sa trapim aky zivot to mame. Ak ssi stastna za svoje deti a lubim ich inac by som tu uz nebola
Zabaľte sa a choďte s muzom do podnájmu. Obaja pracujete, to musíte zvládnuť zaplatiť a nemusite sa 4 tlačiť v jednej izbe
@pribinak nebudume to zvladat platit, ten uver este mame na 4 roky... Po zaplateni prenajmu a zaplatení uveru by nam ostalo 290 eur
Ci pana, aj ked nemate co zamestnavatelovi ponuknut, staci aby ste obaja sli pracovat do lidlu a mozte si z toho platit aj najom v Kosiciach bez problemov. Kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.
@babovka2321 davali sme tam ziadost aj do lepie platenych prac snad budeme mat niekedy stastie
a sak 290 nieje tak zle ... sa nauc varit jednoduhsie jedla na viac dni plus neaka brigada -letaky , vykladanie tovaru a mate sa hned lepsie a o 4 roky uz uplne epsie .. radsej sa uskromnit a byt rodina ako nechat trpiet deti
Muž si nevie nájsť nejakú fušku? Alebo ty?
Muž sa nevie dohodnúť s rodičmi?
A odkial ste? Su firmy, ktore beru vzdy novych ludi a neplatia vobec tak malo, aby ste si nemohli dovolit normalne byvanie. O nas ako tri deti sa staral jeden rodic s platom predavaca a nebyvali sme ako chudaci v jednej izbe u niekoho.
A to chces dokedy byvat u svokrovcov v jednej izbe? Ste dvaja dosp. ludia, vschopte sa! Neviem si predstavit tak zit a este do takeho prostredia priviest dalsie dieta 🤦♀️
Aj slobodne mamicky bez partnera sa casto dokazu postarat o seba a deti bez toho, aby im niekto pomahal alebo niekomu viseli na krku. Staci sa vzchopit a nie len vyplakavat, ze mate tazky zivot. Mate ho taky, o aky sa snazite.
@babovka2321 dakujem ste mila
Mna to mrzi, ale byt mily v takej situacii nepomoze. Treba otvorit oci, moznosti su.
Vy by ste sa dokazali postavit na nohy,len ste uz taky zufali,ze ste ostali stat na mieste a nevidite vychodisko. Potrebujes energiu a nadej. Darmi ti budeme pisat,ze sa to da. Pokial nenajdes silu,nepohnes sa.
uver nech doplati svokra, vy odidte do podnajmu. Moze mat podnajomnika, ked tam po vas zostane izba+kuchyna+kupelna
Všetko a dá. Nevzdávaj to. Hlavne buďte s mužom zajedno a chcite dobre pre svoju rodinu. ❤️ Nájdete si lepšie pracovné pozície a časom a môžete aj presťahovať... Plus, tvoje náladu nepomáhajú deťom. Toto musíš zmeniť. 🙃
Zatni zuby a kvôli synovi to zvládni. Keď vidis že má depky určite vyhľadaj psychológa. Keď to nebudeš riešiť môže to vyvrcholiť až k samovražde. Veď sú psychológovia ktorí sú platení štátom alebo aj školský psychológ je niečo.
A hlavne s mužom nezúfajte. Nie ste jediní ktorí tak žijú. Určite to je ťažké a je mi to veľmi ľúto. Ale naozaj si pomôžete len keď sa osamostatníte a keď si obaja nájdete takú prácu aby ste neživorili
Myslím že pri skromnosti a rozumnom hospodárení by sa to dalo.zvládnuť plus samozrejme nejaké brigády ako spomínané letáky spolu s chlapcom aj depky by ho prešli keby ako motiváciu mu necháte aspoň dvacku.
Veľmi sa čudujem že toľké roky sa tlacite v jednej izbe, svoje je svoje, nebojte treba len odvahu a rozumne hospodáriť, prajem všetko dobré
Muž nech si nájde lepšiu prácu v Nemecku. Čomu sa venuje? A okamžite choďte do podnájmu aspoň na začiatok. Nečudujem sa vášmu synovi, že je depresívny. Aj ja by som bola na jeho mieste. Takto žiť.
No uvedomujem si, niekedy by človek uvítal,keby aspoň niečo šlo samé. Jedna vec a zase by bolo trošku chuti bojovať o tie ostatné. Keď má toho človek naozaj veľa a denno denne má pocit, že niečo nezvláda, stále viac ho to deprimuje..., ale tento pocit poznajú aj ženy milionárov aj bezdomovkyne aj "normálne"-je to len pocit, ktorý v nás vyvoláva často naša únava alebo nenaplnené predstavy. Mne pomohlo sa vykašlať na tento pocit. Povedala som si, že ten pocit-mi nebude kaziť náladu...začala som sa na svet usmievať, aj keď sa nič oproti včerajšku nezmenilo. Na to čo ma pred tým trápilo , som pohľadala vtip, ktorý to trochu zľahčil a keď som deťom ukázala pred tým žiaľ, za ktorý nemohli, povedala som, že už je celkom OK.
So synom sa v súkromí na babke trochu zasmejte...aj na jej "moralizovaní", ukáž mu, že si z toho nemá nič robiť, starí ľudia majú 1000 000 vrtochov a treba ich brať s obrovskou rezervou. Stále mu opakuj, že je najšikovnejší v triede a všetci to vedia...len nech si teraz pekne sadne a napíše DÚ. Keď ich napíše pochváľ ho, že je šikovný zas...aj keby mu to trvalo do noci a ty by si už skryte v sebe nechápala ako to môže tak dlho trvať. Aj mužovi opakuj, že ho veľmi ľúbiš... A sama sebe povedz, že milujem svoje deti, milujem svojho manžela a oni miluju mńa. Chlapom stále treba opakovať, že sú úžasní, pekní múdri, šikovní denne a v každom veku...do úmoru a potom zas. To je Tvoja prvá úloha. Vašu situáciu môžeš využiť aj vo výchove, keď chalanom povieš, nech sa učia, aby sa mali lepšie. Z núdze cnosť.
Čo sa týka bývania...tú jednu izbu premeň na útulnú...na to stačí upratať, poprípade kúpiť v Pepce nejakú maličkosť do 5 eur.
Umyť si hlavu, dať si sprchu a na 15 minúť si spraviť relax .
Potom uvar mužovi nejakú večeru kludne to, čo vždy, alebo ak varí u vás svokra, počkaj kým sa naje...A okúpaná, v upratanej izbe so šálkou čaju s medom sa dohodnite...ako čo.
Možnosti sú asi tieto:1.Ak zarabate menej ako v supermarketoch a nemáte žiadne zdravotné, alebo mentálne obmedzenie, podať si tam žiadosť. Ísť ich tam zaniesť osobne a oháknutí na parádno za seriózákov. Poprípade nejaká fuška brigáda- ale len dočasne-5dní v mesiaci . To sa popri práci a rodine dlhodobo nedá. Popri tom si zistiť, či nemáte právo na nejakú socialnu dávku, príspevok- na úrade práce a sociálnych vecí si to zisti a nedaj sa odbyť ani po x razoch alebo byt. Hlavne na dedinách tie byty sú . Myslím, že na obecnom úrade sa to rieši.
Zrejme to na 1. ani na 2. krát nevyjde, ale s tým sa ráta. Ak máte aspoň nejakú prácu, dobre si ju opatrujte, kým nebude niečo iné. Otázka ale je, či náhodou -nehnevaj sa, prosím, len sa pýtam,-nedávate veľa aj na alkohol.
Svokra platí nejakú časť splátky na svoju strechu, ak som to správne pochopila?
Ak nie a má z čoho-pritlačiť jednotne s mužom...a so škaredým a odhodlaným výrazom.
Ak nie super, určite je táto situácia len prechodná. bývanie u svokrovcov psychicky rozloží mnohých, aj keď v ojedinelých prípadoch to možno funguje...ale len málokde...na koľkých domoch si mladí porobili vlastní vchod.🙂
Možno ťa čakajú aj dva roky behania po úradoch, kým niečo vybavíš, ale ono sa to poddá, hlavne nevzdávať...KTO VYDRŽÍ VYHRÁVA...ak tam nie je niečo ako závislosť, a podobne.Svokru neber vážne, chlapov aj chlapcov stále chváľ, keď Ti bude ťažko vys... sa na pocity si úžasná žena,ktorá to dokáže, uštvi úrady, až ti vyhovejú, len aby sa Ťa zbavili.
Rozhodne držím palce, ak máš ešte aj niečo iné, kvôli čomu by sa niečo z tohto nedalo,treba napísať. DRŽÍM PALCE.
Úver nech si doplatí svokra a vy choďte do podnájmu.290€ ešte pohoda,mne samej s 2mi deťmi zostalo menej a z toho išlo škola,škôlka,strava,cestovné.Pokial si úver prevezme na seba,nevidím problém s financiami a keby si ešte nájdete lepšiu prácu,veď nie je o com.Musite sa trošku vzchopiť,11r je veľmi veľa takto žiť,nečudujem sa,že si nešťastná ty aj deti.Nepises ako sa k tomu stavia manžel.Mozno jemu vyhovuje ako to je,býva predsa u mamičky.Ona je na tom ako,treba sa o ňu starať alebo?
preboha zena spamataj sa, lebo tvoj syn zle skonci. Nie ste jedini v takejto situacii mas 2 deti tak sa o ne riadne postaraj nie si na ne sama. Z dvoch platov sa da platit podnajom aj ked ja to neuznavam radsej hypoteku a splacat si svoje, ale ked sa inac neda. Mesacne si pravidelne nieco odkladaj aj ked len 10 ale aspon nieco. Aj my sme zacinali najskor garzonka potom 2izb.,3izb. a teraz mame 4izb.
A prečo ste brali úver na svokrin dom? To malo akú logiku? Keď už ste brali úver mali ste ho použiť pre seba na bývanie. Strecha to mení lacná záležitosť. A ani dostavanie niečoho.
@lucia147852 hmm to ani mne nejde do hlavy, ja by som take neurobila, ak uz sa mam zadlzit, tak rozhodne len na svoje byvanie hlavne podla svojich predstav. takto veru nie a este aj so svokrou byvat, no asi by ma piclo 🙂
prepac,ale vy dvaja s muzom ste uplne mimo. za 11 rokov sa nedokazete postavit na vlastne nohy a zohnat vlastne byvanie, ale navyse si do toho stavu este urobite jedno dieta. cele zle. a vyhovarat sa, ze v Nemecku muz nezarobi? je lenivy alebo neschopny, lebo kto chce, tak tam najde krasnu pracu. naco ste brali uver na strechu? to by nebolo lepsie brat uver na vlastne byvanie? sa necudujem rodicom, ze na teba nie su hrdi. bud sa obaja vzchopite alebo to tak bude s vami naveky. ale v prvom rade, pories si najprv syna. nezvyknem reagovat na prispevky, ani kritizovat, ale toto mi neda. ty sama si za toto mozes, nikto iny. svojou hlupostou a lenivostou tvojho muza.
prepac ale ste 2ja zdravy dospely ludia .. mi nevrav ze nezvladnete platit podnajom a dat detom lepsi zivot ako v jednej izbe ... ved 90% slovakov tak zije zminimalky ale ziju .. mas muza v nom snad oporu a spolu to date .. snaz sa aby aspon deti sa ucili a mali lepsi zivot ako vy