Som stále nervózna a neviem čo s tým

terydog
19. okt 2016

Ahojte chcela by som poprosit o radu mamicky ktore s tym maju skusenosti, nie tie dokonale co maju vzdy vsetko tip top. Mam 2 male deti a jedno 12 rocne ale to byva so svojim otcom. Takze kde je problem? Som stale nervozna, vsetko aj tie najmensie veci ma dokazu vytocit.....niekedy az do nepricetna ked len kricim a zurim. 5 rocny syn je velmi zive dieta, neposedi stale vyzaduje pozornost, jediny cas kedy si od neho oddychnem je ked je v skolke, ale byva aj tak casto chory takze je viac doma nez tam. Ja som doma s malou dcerkou ale ta je zas nespave dieta. Vecer zaspi okolo 22hod a spi tak do 8 hod rana a cez den max 1 hod. aj to s niekolkymi medziuspavaniami. Tak mam pocit ze cele dni nic ine nerobim len varim, upratujem, staram sa o deti a nemam na nic ine cas. Raz za mesiac si sice idem posediet s kamoskami, a 1-2x do mesiaca idem na cely den prec z domu na nakupy ale inak mam pocit ze cele dni su uplne premarnene....od pondelka sa vzdy tesim na vikend ze bude doma manzel cely den a ja konecne nieco porobim, a budem sa venovat aj svojim veciam ale vzdy treba nieco podorabat, alebo ist na navstevu a vikend prejde ani sa nenazdam a zas len cakam na ten dalsi.
Tak by som chcela mat vsetko pekne upratane, navarene, napecene, aby na manzela cakala doma mila, usmievava a upravena manzelka ale namiesto toho ho caka zuriva furia, ktore len caka ked pride aby mu mohla odpratat deti. Uz som rozmyslala aj nad nejakymi vitaminmi alebo liekmi, lebo takato nervozna som asi len posledne 1-2roky. A mam pocit ze mi uz ani nezalezi na nicom...nechce sa mi schudnut, ani cvicit, ani zajst na kozmetiku ci ku kadernicke, ani na prechadzku. Aj ked idem s detmi musim sa premahat....ja si tadsej kuknem telku, ci net a otvorim si nieco pod zub a mam chvilku pocit kludu....kym sa zas nezobudia deti alebo nepridu zo skolky.
Tak mi prosim poradte co s tym? Ako byt dobra manzelka a matka? Dakujem

natalym
19. okt 2016

@terydog Aj Ty?????????????? A to nemám malé deti.

kvojtanikova
19. okt 2016

@terydog ked pises ze je to len posledne 1-2 roky - nezmenilo sa vtedy nieco? Nezacala si napr.brat HAK alebo nezmenila si stravovacie navyky, alebo neschudla/nepribrala? Ja som zvykla byt takato nervozna po dlhsom uzivani HAK. Teraz to sice tiez nie je bohvieco lebo som 5 mesiacov po porode ale vidim ze u mna to suvisi fakt asi s hormonmi, lebo este teraz nemam pravidelne menzes tak sa to nejako v tom tele meni. Byt tebou by som si urcite dala na par tyzdnov magnezium, pripadne nejake ine vitaminove doplnky, mozno organizmu naozaj nieco chyba.

mondolina
19. okt 2016

Spomeň si preco si chcela deti....nekritizujem Ta, tiez mam neposedneho chalana na ktoreho som sama, takze viem ako je tesit sa ked som sama doma, ale pre nieco sme tie deti s laskou porodili 🙂

zuzanaam
19. okt 2016

Dajte si vyšetriť štítnu žľazu, môže to byť jedna z príčin.

sissy27
19. okt 2016

@terydog nič nie je dokonalé... akurát tak verešová pred kamerami 😀
si zacyklená v jednom kolotoči, ani mňa by netešilo vstávať každý deň s tým, že sa idem postaviť k hrncom, potom umyť riad, kuchyňu a bla bla bla ... niekoho to možno napĺňa a je tak šťastný, mňa nie a teba očividne tiež nie... takže treba robiť veci tak, aby si bola šťastná a spokojná...
určite máš niečo, čo ťa baví (alebo mohlo by baviť) - treba si na to spraviť čas - trebárs si hodinku večer zabehať, ísť zacvičiť, prečítať knihu, alebo kľudne len tú telku a net, proste niečo podľa svojej vôle... aby si sa mala na čo každé ráno tešiť, malá odmena za celý deň...
neviem ako veľmi malé je druhé dieťa, ale porozmýšľať aj nad návratom do práce na skrátený úväzok - budeš viac medzi ľuďmi a rozmýšľať o niečom inom ako len o plienkach...
a možno by nebolo odveci absolvovať aj kompletné vyšetrenie, či ti nechýbajú nejaké vitamíny, či nerobí problémy štítna žľaza a podobne...

astazika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika6
19. okt 2016

@terydog nauč sa mať deti samostatné a poriadkumilovné od malička a ulahčíš si život sebe aj im...a ak bordel vadí mužovi,nech si zapaltí upratovačku 1x za mesiac čo ti vygruntuje celý byt..😀
myslím že si nervozna z detí a to že sú živé a je ich plný byt..nepoteším ťa bude to trvať ešte 3-4 roky,kým nebudú mať svoje záujmy,krúžky,kamošov a nevypadnú v lete na celý deň vonku sa hrať..
posledná rada...ked si ty v pohode a nevrieskaš,aj deti sa skludnia,lebo som zistila že ja začnem nevráčiť na deti,oni začnú bliakať po sebe,potom z toho šalie muž,ktorý ich okrikuje a ja sa medzitým skludním ,ale ten nekonečný kruh vždy otváram ja...

dominika6
19. okt 2016

@sissy27 volopichpichová je dokonalá kým neotvorí ústa 😀

laura1804
19. okt 2016

Je velmi super, ze si to uvedomujes....toto je 80%uspechu...a dalej neviem...asi sa len premoct a spravit nieco pre seba...predsalen skusit zajst ku tej kadernicke, mozno aj nejake vitaminy...a uvedomit si, za co vsetko si v zivote vdacna...(deti, byvanie...atd.) drzim palce...

obsadenemeno
19. okt 2016

meditovat?

lucinka511
19. okt 2016

@terydog magnezium na nervozitu a na ten neporiadok,ci netihanie system,najdi si system ak nepracujes,mala by si vsetko vediet zvladnut, to ams ako v robote ,musis vsetko stihnut preto potrebujes system aby si to stihla.drzim palce

lucinocka
19. okt 2016

@terydog Lol, preco myslis ze ine zeny to maju inak? Mozno akurat tie, co sedia doma a vydrziava ich chlap...tak maju casu na kozmetiku, kadernicku a pod. kraviny... Obycajna bezna zena chodi do prace, cim dojde domov vrti sa kolo deti, vari, upratuje a vecer lahne spat..
Mne pomohlo nastupit do prace a mala do skolky...odvtedy mame aj vztah lepsi aj som kludnejsia...odporucam... asi ti zacina hrabat uz doma 🙂 stava sa🙂

lucinka511
19. okt 2016

@dominika6 ja ju neznasam,tu zlatokopku Volopichovu.sa ulakomila na Jagra,aby sa dostala do povedomia a uz sa jej nezbavime.

lucikusik
19. okt 2016

No, takéto blbé obdobia mámvam aj ja 😉 Len to je pár dní, vačšinou keď je starší syn doma chorý. Tiež mám 5r a 2r syna. U mňa nervozita dosť súvisí s nedostatkom spánku. Chodím spávať niekedy až po polnoci a vstávam pred pol 7 a to mi zjavne nestačí. Ja proste, keď vidím, že zas na mňa lezie nervozita z toho ako nič nestíham, tak fakt večer idem spať pár dní po sebe rovno s deťmi a dočerpám energiu. Predpokladám, že si doma s deťmi súvisle asi 5 rokov ako ja 😉 To už trochu lezie na mozog. Začala som chodiť do školy, nestíhačky mám vačšie, ale mám lepší pocit, lebo proste si musím nejako zorganizovať čas. A čo nestihnem, tak nestihnem. Vylúčila som niektoré veci, napr. Žehlím len manželove oblečenie, varím každý druhý deň, vysávam 2krát do týždňa, komplet byt zotieram každý druhý týždeň, inak zotriem len kuchyňu, kúpeľňu chodbu. Deti jedia zásadne len pri stole - toto je dôležité, lebo potom je bordel všade. Veľmi mi pomáha, že ráno vozí muž syna do školky, ja ho poobede vyzdvihnem. Vstávam ráno s nimi a hneď začnem variť, kým druhý vstane, už mám čo to rozvarené. Alebo niekedy varím večer, ale to fakt v nevyhnutnom prípade. snažím sa veci v domácnosti robiť s mladším - dá sa s ním napr. povysávať, hodiť do pračky, vyvesiť prádlo. Keď mám totálny pocit, že nič nestíham, tak púšťam nejakú rozprávku aspoň na hodinu a dám do poriadku, čo treba - toto je fakt v stave núdze.
Máš ťažké to, že dcérka dosť neskoro zaspáva, takže si ani večer neoddychneš. Inak baby tu dobre radia, skúsiť vyšetrenia - len preventívku, zobrať krv, zistiť, či ti niečo nechýba. A ak sa Ti to dá nejako vsunúť do rodinného života, skús pohybovú aktivitu - beh, fitko, cvičenie. Začiatok je o veľkom prekonaní, ale paradoxne to prináša veľa energie, menej únavy, chuť urobiť svoje povinnosti. Toto mám na sebe odskúšané. Ešte otázka - aká presne stará je dcérka?

terydog
autor
19. okt 2016

Dakujem baby skusim nasadit to magnezium, asi zacnem hned nejakou konskou mega davkou az ma to skludni😊 Skocim aj na preventivku k Dr. veru uz som tam nebola par rokov, mozno najde aj nieco s tou stitnou zlazou....aspon budem vediet na com som , lebo uz aj sama sebe leziem poriadne na nervy....tak neviem co si musia mysliet ostatní.
Ja si to velmi dobre uvedomujem ze som nervacka....kolko krat vybuchnem a navrieskam na vsetkych a o chvilu mi to pride tak velmi luto ze by som sa najradsej sama prefackala.....

kp7333
19. okt 2016

V dm-ke predavaju zmes vitaminov B - vola sa to Starke Nerven 🙂

terydog
autor
19. okt 2016

@lucikusik dcerka bude mat rok, ak sa jej aj niekedy podari zaspat skor alebo spat dlhsie cez den tak ani neviem co skor robit....a to som toho tiez dost zredukovala😊vacsinou si sadnem na gauc a uzivam si klud....niekedy rozmyslam ze ci aj na materskej moze byt syndrom vyhorenia....viem ze niektore ma mozno teraz odsudia ....ale obcas mam chut zbalit sa a ist od vsetkych niekam daleko aspon na tyzden.....uplne sa zresetovat....aj ked viem ze to nie je mozne...dcerku dojcim a nevydrzala by asi ani 2 dni bezomna....

iukas
19. okt 2016

@terydog v niektorych tvojich vetach som sa nasla🙂 Podla mna si uplne v poriadku, len mas ponorku z nekonecneho kolotocu deti-domacnost. . Urcite zacni magneziom a skus si najst nieco, nejaku cinnost mimo deti a domacnost, kde aspon na chvilu budes mysliet na nieco ine. Nakupovanie, sport, kava s kamoskou, alebo staci len hodinova prechadzka po sidlisku sama bez deti, prevetras si hlavu a budes kludnejsia. Sedenie pred telkou na gauci ti hlavu neprecisti, musis ist von🙂

dominika6
19. okt 2016

@terydog
A vies co?...vecer si sadni,vyloz nohy a druzni si vinka..🙂 ked nebude po ruke to magnezium...😀

tained
19. okt 2016

Bachovi terapiu odporucam

timea7
19. okt 2016

@terydog aj keď dcérku dojčíš, potrebuješ občas vypadnúť aspoň na dve tri hodinky - s kamoškou na kávu, do welnesu, zaplávať si, na zumbu, na bicykli do blízkeho okolia....skrátka vybočiť z dennodenného kolobehu. Inak aj ja si myslím, že tvojmu organizmu niečo chýba, komplexnou lekárskou prehliadkou nič nepokazíš. A zabudni na to, že všetky ostatné ženy majú doma tak, ako to vycapia na facebook. Mňa už také somariny ako vyleštené obloky a aby som mala napečené, roky netrápia. Pečiem (inak veľmi rada) vtedy keď mám na to čas a chuť, nie pre pocit, že by som mala. Ty nemáš doma nespavca, to ani náhodou, len ti dieťa zaspáva neskoro,skús jej to postupne posúvať - ukladať ju skôr, keď len o päť, desať minút. Možno by pomohol aj odborník, máš veľmi čierny pohľad na život - premárnené dni - veď ich venuješ svojim deťom. Neuvažuješ o návrate do práce? Nie všetky ženy sú predurčené na to, aby boli s deťmi doma, nioe sú za to o nič horšími matkami.

lilka5566
19. okt 2016

Ja mám síce iba 1 dieťa,ale som naň v podstate sama,priatel je celý deň v robote a keď je aj doma veľmi nepomáha.takze som s malou non-stop 24 hodín,nejake nakupovanie,kozmeticka nehrozí,s kamoškami iba s kocikmi,aj to na chvíľu.tiez mi obcas z toho hrabe :( takže tá úplne chápem ale poradiť neviem :(

evittam
19. okt 2016

@lilka5566 Nečítala som všetko, ale ja neviem, ženy, teda aký máte problém. Ja mám dve deti - som na ne v podstate sama - muž pracuje v zahraničí - 5 týždňov je v práci, týždeň doma. Stíham navariť, upratať,vybaviť všetko čo treba či už okolo deti alebo iných vecí, starať sa o deti aj o seba - chodím cvičiť, ku kaderníčke, ku kozmetičke, na pedikúru.....A to nemám nikoho kto by mi strážil deti - ak tak raz za čas svokra, nejaká kamoška - a to tak raz za 2 mesiace. Všetko je len o chcení a organizácii a nie o vyhováraní sa. Všetko sa dá ak sa chce. 😉

3d
19. okt 2016

Skus brat B6 pyridoxin vitamin. Mne to pomohlo velmi. Po 3 tyzdnoch som nevedela co je stres. Upravuje rozhadzane hormony.

lilka5566
19. okt 2016

@evittam ale to nie je o nestihani.ja stíham upratat,navarit ozehlit aj vsetko ostatné,snazim sa venovať malej koľko sa dá,nehodim ju ku telke na celý deň ,len sem tam príde také blbé obdobie že som unavená z toho všetkého a lezie mi to na mozog a niekam by som vypadla na celý den.aj keď viem že bys om to bez malej nevydržala 🙂 🙂

koriblik
19. okt 2016

Noo, už som dávnejšie rozmýšľala či som sama taká nervna ... A ako vidím tak nie 🙂 tiež si idem poriadne na nervy...nám skoro 4rocneho a ročného a veru mi z toho riadne pere...tiež má možno iné ukamenuju, ale často rozmýšľam, či som vôbec mala mať druhé, alebo deti vôbec ... Ťažko je to, ale sú také bylinkové tablety od f.serafin, volajú sa Pohoda ;) a mozu ju aj kojace zeny

evittam
19. okt 2016

@lilka5566 Veď ja to chápem a aj ja mám také dni - tomu ver, hlavne keď som na ne sama. Ale proste dá sa to a ide to - nič iné mi-nám nezostáva..... 😉 Tiež som niekedy "na prášky" ale myslím, že to je normálne - v také dni si večer spravím sama pre seba - deti idú spať, ja si dám pohár vínka-telka, niečo dobré a skype s drahým a hneď je svet krajší. 😉

lilka5566
19. okt 2016

@evittam to tá jeseň mi nerobí dobre 🙂 idem si asi aj ja vínka otvorit

evittam
19. okt 2016

@lilka5566 Mi hovor - pekná jar, leto - úplne super - stále vonku, so známymi, s deťmi, stále nejaká akcia. No a teraz - podľa počasia, ale pomaly väčšinou doma..... 😨

marina3
19. okt 2016

@terydog zober si nejaké prášky na ukľudnenie nejaký persen sedatif...každá sme iná, ja som od 10dňa od pôrodu aj pracovala pretože si robím sama na seba a kebyže prestanem robiť tak mi odídu klienti a nemám nič ani v budúcnosti, aj som bola s dcérkou na materskej, aj mám syna s problémami, aj sme sa sťahovali, aj dcérka bola ako 10mesačná na operácii...bolo to neskutočne náročné obdobie neskutočne vyčerpávajúce ale som tu...takže možno máš slabšie nervy ( čo je úplne normálne) tak si pomôž nejakými prípravkami