Strašne som poslednú dobu smutná a veľmi sa trápim, s priateľom bývame v inom okrese takže teraz ani nebuďme veľmi tráviť spolu čas, a doma so sestrou sa veľmi hádam a potom to pokračuje len s ďalším hľadaním s rodičmi, nemám žiadnu aktivitu a neviem čo mám robiť
Tieto depresie sú bežné v zime, obzvlášť počas korony. Vyjdi trochu na slniečko, do prírody. Ja som mala vzťah na diaľku, videli sme sa každé tri mesiace, prežil 5 rokov ten vzťah 😀 teraz môžete byť na videu od rána do večera. Skús k sestre nájsť cestu... ľahko sa mi vraví, no vieš, to, ako sa cítiš, je dosť v tvojich rukách
Tak sa presťahuj k priateľovi, budete spolu a nebudeš sa hádať s rodičmi a sestrou. A aktivitu nemáš žiadnu preto, že si ju nerobíš. Hovorí sa, každý má tak, ako si zariadi. A je to pravda. Nájdi si koníčky a aktivity, je ich dosť, ktoré sa dajú robiť aj doma. Potom aj psychická pohoda bude lepšia, lebo nebudeš len sedieť a premýšľať.
@hellwant ja by som povedala, ze lahsie 😃 mozes zacat kedy chces, bez ohladu na cas druhej osoby. A take citanie sa podla mna robi vo dvojici tazsie 😃😃
@tyrkysova_kobyla narazam na jej situaciu, hadky doma, mysel pri muzovi s ktorym nemoze byt, co ti rozptyli mysel a zlepsi sustredenie na konicek ak nie niekto dalsi, pokecas s nim atd.
@hellwant to mas pravdu, druha osoba skor rozptyli mysel 🙂
teplo sa obleciem, vezmem mobil a vyberiem sa na dlhu telefonicku prechadzku s drahym, tolko mne by dobre urobilo v tvojej situacii a kazdy den
@taskataska este nie je vo veku, kedy by sa musela spokojit iba s kamaratkami, alebo detmi.
Choď robiť dobrovoľníka do nemocnice.budes užitočná a uvidíš veci.ktore ti ukážu.ze važ si zdravých rodičov i sestru.
@viikkki nie iba ak idete vybavit nieco co nemate v okrese, specializovane vysetrenie, sud- napr.keby ste boli rozvedení a ex zije mimo okresu a predvolaju vas, ak mate pracu a nieje mozny homeoffice,zamestnavatel vam ma dat potvrdenie, ze chodite do prace, tym sa policii preukazete keby vas zastavila policia
@hellwant teraz su aj tak vsetky konicky online 😁 takze v pohode moze zacat sama doma. Nie je to ako ist niekam do cudzieho prostredia uplnr sama 😊
nájdi si nejakú aktivitu, niečo, čo ti bude robiť dobré, nejaké prechádzky, ono aj vzťahy sa upravia, keď si nájdeš niečo
Mozete zatial komunikovat cez mobil, Skype, cokolvek... Nebude to navzdy. A aktivita? Tolko veci sa da, vzdelavat sa, cvicit, turistikovat, behat, varit, pozerat filmy ci serialy, citat... 🙂 Kto chce, aktivitu si najde 🙂