Idem si sem "poplakať". S manželom mame spoločnú firmu a aj sme spolu pracovali až kým som nešla na materskú. Keď sme nemali deti tak som pomáhala manželovi, chodili sme k zákazníkom domov a niekedy keď sme šli naspäť tak sme sa zastavili v reštaurácii na obed a jednoducho sme spolu trávili veľa času, bola to síce chlapska práca ale mňa to veľmi bavilo. Celkovo má bavia viac chlapské ako babské práce. (áno viem ze všetko môžu robiť oba pohlavia) no už som 5ty rok na materskej a je mi smutno. Môj manžel so mnou trávi par hodín za týždeň. Teda somnou a deťmi. Od pondelka do soboty je v práci. Chodí domov teda každý večer o 7 a ráno o 8 už odchádza. No ale co ten čas? Ved to skoro cely čas spíme. V nedeľu by rád videl svoju rodinu a svoje koníčky. Áno už som mu hovorila ze my máme byť pre neho na 1. Mieste no ale ani sa mu nečudujem. Pri malých deťoch ja ledva vydržím každý deň. Už sa cítim ako na psychiatrii. Rozprávam sa sama zo sebou. Nemám čas na seba ani do obchodu nejdem sama. Manžel berie so sebou do prace svojich súrodencov, brata alebo sestru. Práve mi volal ako sa boli so sestrou najesť v reštaurácii. A ja som smutná. My ideme takto spolu niekam asi raz za 3 mesiace. Aj to s deťmi čiže celý čas tam beháme za nimi. Ľúbime sa, nemáme žiadne problémy v manželstve ale je mi ľúto ze už to nieje tak ako pred deťmi. Je to tak aj u vás ktoré ste na materskej? Cítim sa už úplne mimo, ved už dokonca nenávidím ľudí a radšej sa zavriem do domu alebo na dvor s deťmi idem a nikde inde lebo som si odvykla od nejakej spoločnosti. Dokonca keď manžel ochorie a je doma tak mi normálne prekáža. Je mi zle zo seba, manžel hovorí prečo nejdem s deťmi do kamarátky a tak, ale už nemám ani kamarátky, nemám nikoho. Ja co som bola človek s milión znamostami.. Prosím vás, ani mi tu nepíšte ze mam navštíviť psychológa, ved kedy by som si aj nasla čas na neho? Viem ze keď deti vyrastú tak to bude iné, ale aj tak to nebude už rovnaké nakoľko budem musieť už poobede byt zase pri nich. Svoje deti milujem, aby to nevyznelo ze mi prekážajú ale som s nimi a na ne vkuse sama. Niekedy keď idem k Dr. Tak manžel pošle sestru alebo na hodinu zostane doma ale hneď potom ide do prace..
..
@vanilkovazmrzka neexist, manžel je neskutočny workoholik. Keby mohol tak aj v nedeľu pracuje
Tak mat vlastnu firmu je bohuzial casto od nevidim do nevidim job... ake stare mas deti? Cim skor skolka, jasle, nerobi ti to dobre...nazad do prace medzi ludi, tebe trpi psychika hodne takto, ked si spolocensky clovek, kludne aj pomoct manzelovi, aby aspon soboty nerobil, alebo kratsie, alebo aspon ty na pol dna s nim, nech mate sancu pokecat a byt zasa "tím"...verim, ze unaveny ste obaja, on s firmy a ty prakticky s toho, ze zijes ako osamela matka... moj muz tiez robil roky rokuce 7-19, poznam to velmi dobre... ja popri tom praca, rozvazky deti, varenie, domacnost, rezia... zvykla som si, nehovorim ale, ze som nenadavala niektore dni a nepadala unavou... ale clovek si zvykne, ako deti rastu, hlavne nejako nemalo zmysel manzelovi nic vycitat, dobre som vedela, koho si beriem a aku pracu ma... psycholog je fajn napad, na utriedenie myslienok, ale na tu kazdodennu realitu si tie svoje okna a ulety a cas na oddych musis najst sama, to za teba nikto neurobi.
A pred detmi nebol workoholik?
@vanilkovazmrzka hovorila som s nim o tom x krát, vždy to len preto ci na to ze potrebujeme peniaze. A áno potrebujeme lebo ideme stavať dom a chceme mať čo najnižšiu hypo.
@vanilkovazmrzka bol ale to sme boli obaja. 🙂
Ja k tomu len toľko. Kto chce, čas si nájde. Všetko ostatné sú len kecy.
Tak vsetko je o prioritach, ked sa vam takto postupne nenapadne rozpadne vztah, spolocny dom bude na dve veci. A tebe teda ocividne tiez chyba praca, takze apon do skolky poslat deti, nech teda mozes par hod denne pracovat aj ty.
Nepises nic o vasej financnej situacii, ale ak si to mozes dovolit, skus zohnat nejaku au-pairku alebo opatrovatelku aspon na par hodin tyzdenne a ty si urob čas pre seba. Prípadne niekoho z rodiny, kto by sa podujal postrážiť deti. Koľko majú rokov?
Okolo detí je neskutočný kolotoč ....a dosť dlho.
alebo ak je to možné, to staršie dieťa dať do škôlky, aj na pol dňa by pomohlo.
či?
@vanilkovazmrzka jedno do skolky chodí, druhé je malinke takže nemožné odísť od neho
mozno nabuduce nech jeho sestra pride strazit a moze ist na veceru s tebou ;) kazdopadne tazko radit, ked na jednej strane je to nie uplne optimalne, ze je stale v praci, na druhej strane ale viete preco tam je, ked planujete byvanie...zrejme clovek nemoze mat vsetko, len sa treba zamysliet, kde je ten zdravy balance, aby sa do toho domceka nestahovali dvaja spolubyvajuci, ktorych spajaju uz iba deti
Zajdi s detmi do mesta a dohodni si s manzelom obefnajsiu prestavku, mozete ist na obed spolu.
@domkakvet manžel chodí za zákazníkmi, čiže niekedy aj po celom Slovensku takže nieje vždy po blízku. A stačí keď idem s deťmi len do obchodu a prídem spotená a unavená ako keby som cely deň naháňala stado.
Ale ved je to len obdobie. Male deti su len raz male, treba to akceptovat, ze je to iny zivot. Ani sa nenazdas, budu obe deti v skole, ty v praci, potom budu deti v puberte. Budes mat viac casu na seba aj na muza.
Ale na rodinnych nedeliach by som trvala.
Kludne by ste si to strazenie mohli zariadit, ked ma cas na obed so sestrou,mal by ho hoc aj raz do tyzdna na Vas spolocny bez deti.
Hoc aj obed popri praci ze ho prekvapis.
Ach, nikdy nepochopim toto zahodenie vlastneho zivota a bytia len skrz to ze mam deti.
Je mi smutno za Teba
Tak choď aj ty k nemu do práce na pár hodín a k deťom nájdi opatrovateľku a nehovor, že sa to nedá. Samozrejme, že sa to dá. Alebo aspoň občas zájsť na obed spolu bez detí. Sorry, ale sú to aj jeho deti. Prečo by si mala byť s nimi stále len ty? Takto sa vám vzťah pokazí a ani nový dom nepomôže, to bude ešte menej doma. Skús sa s ním porozprávať a buď rázna!
Neboj, prejde to, ani sa nenazdáš. Teraz sa ti to tak nezdá, nevidíš svetlo na konci tunela, ale uvidíš, že to ubehne, ako voda, deti podrastú a ak sa s manželom ľúbite a nemáte problémy, zase si na seba nájdete čas. Bude dobre, ver mi. ❤️
@h2 verím v to. Viem ze musí teraz pracovať aby sme potom nemuseli drieť ako kone obaja do dôchodku aby sme mali na splatenie vysokej hypo. Len ma to mrzí, ale verím ze keď už budeme mať čo chceme tak to bude lepšie
Vieš čo, odfoť si toto obdobie. Chodievaj s deťmi všade a užívaj si to ako vyvádzajú, ako vrieskajú, ako sa naháňajú, rozhadzujú hračky a robia neporiadok. Zober ich do reštaurácie a všetko si foť, zdokumentuj. Ani sa nenazdáš a vyrastú ako aj tie moje a človek bude len spomínať. Tak aspoň zachyť čo najviac momentov, prejdú 3-4 roky a už len škola, povinnosti... Daj si veľa Magnézia a teš sa zo života. Začneš chodiť do práce a to bude iná fuška.
Nemusi to vobec byt kazdy den, staci obcas.
@loliki ❤️
Tak to v rodine byva. Musis si to zariadit tak,aby ti bolo dobre i na materskej. Par h do tyzdna bez deti sama a aspon raz za mesiac s manzelom. Ked je mini,bude najskor s vami,aspon u nas to tak je a zvysok prec. Musite si jasne stanovit pravidla. Napr. na rande bez deti sa nerozprava o domacnosti a podobnych beznych blbinach.. Napr. Tieto dni sme robime veci spolu ako rodina. Napr. Toto je cas pre mna. A pod. Ak sa nebudete vediet dohodnut,nijak raz nebudes vediet byt spokojna,radsej dalsie deti nie tak skoro,.. Po materskej pojdes o5 s muzom do prace? Preto na to myslievas? Pri detoch je vsetko len obdobie. Rychlo vyrastu a bude inac. ;)
vsetko je len docasne
@ivangeline neviem, teraz ako prišiel z prace a povedal mi ze dnes bol so sestrou a tak super sa mu ešte nerobilo ako dnes mi úplne podlo milo kolená. Teraz som z toho totálne mimo ani v jednej izbe pri nom nespím.. Toto ma bolelo a ešte sa tým aj celej rodine pochválil ako sa mu s nou veľmi dobre robilo, nežiarli na jeho sestru ved je to len sestra, skôr ma trápi ze jemu je aj bezo mňa super
Nauč sa niečo od neho. Obklopuj sa aj ty ľuďmi, s ktorými sa ti pracuje dobre a život ide ako po masle. Zavolaj si niekoho, alebo choď tam, kde sa cítite fajn. Dopraj si aj ty troška radosti v živote. Potom keď príde muž unavený z práce, ty sa budeš chváliť, aký si mala perfiš deň. ❤ Vylož si nohy, daj si pohárik vínka, zahoď svoje starosti, si na dovolenke. 🙂
On ti robi 12.hod.denne,co tak to okresat na standart 8.,alebo volne piatky? Vies obetovat €, ktore by to stalo? Ak hej, postav ho pred hotovu vec, bud budes v piatok detmi doma a ja sa pojdem previezt vlacikom😂alebo ma mozes navstevovat na psychiatrii. Dalej nech si uvedomi, ze detstvo jeho deti ide mimo neho o o 5 rokov sa uz mozno "nebude chytat". Nech sa s nimi v piatocek pekne hrajka, obed mu dovezu, len nech je s nimi. Ty prevetrat hlavu, lebo ti narastie druha😀PS... Naozaj bol stastny zo Sestrou?
Buď rada, že so sestrou, že si nenašiel nejakú cudziu asistentku... Tiež radím aspoň nejaký čas iba vy dvaja, niekedy aspoň obedík (vy s bábätkom), možno nejaké stráženie detí alebo staršie dať k babke. U nás to tiež nie je také, aké to bolo pred deťmi, každý deň sme niekam chodili, teraz ja som zaprdená sama doma a on v zahraničí v práci, stále čakám, pokiaľ sa vráti... no tiež dúfam, že to je len dočasné, hoci veľmi náročné...
@ahhola prosím už nerob konspiracie
Ženy, ja som už skúšala kadejako aj prosiť aj plakať aj pekne ze nech aspoň skráti ten pracovný čas aspoň v hlúpu sobotu. No nie lebo robota, veľa roboty. A aj keď mu poviem ze ani nevidí ako deti rastú, tak potom výčitky ze to robí pre nás...
No keď raz dostane infarkt, tak potom bude asi spokojný. Nič netreba preháňať, ani prácu.
A nemozes k detom na par hod tyzdenne zohnat strazenie, aby ste s muzom mohli stravit nejaky spolocny cas bez deti? Jedno spolocne rande za tyzden vas snad financne nezruinuje 🙂
A hlavne toto co si tu napisala povedz jemu, ked mate dobry vztah, urcite sa ti pokusi vyjst v ustrety.