Som samotárka

20. jún 2021

To som naozaj jediná ?v tomto svete. Nie neľutujem sa ,len to vidím a cítim. Nemám šťastie na ľudí ktorý by pri mne ostali ,boli priatelia. Vlastne ani neviem čo to je . Po základnej a strednej sa to všetko zmenilo . Žiadne kontakty ,proste nič. Len práca a doma a rodičmi. Neskôr rodina ,manžel deti a ..stále stále som sama .😒poviete mi ,veď máš rodinu. Ehmn ,áno mám . Aj ten môj muž má kamarátov ,ja nie

moonlight1210
20. jún 2021

Kontakty vzniknu, no potom ich treba budovat a hlavne (!) udrzovat.
Mas to ako so vztahom. Ked ho dalej nebudujes, uvadne, upadne, vyprcha. Stratite spolocne veci. Rozchod/rozvod.

Takze ozyvaj sa aj sama z casu na cas. Zaujimaj sa (uprimne). Obcas ponukni pomoc. Spoj ludi, ktorych ty poznas ako priatelov s niekym, kto by potreboval ich pomoc.
Ale neobetuj sa. Nechod cez svoje hranice.

Ked citis, ze niekto si nezela hlbsie priatelstvo s tebou, tak ho nechaj povrchne, nesil to. Nikdy nevies, ludia sa menia, raz si mozete aj tak k sebe najst cestu. Alebo cez nich spoznas niekoho, koho by si inak nestretla a ten bude tvoj dobry priatel/ka.

No a zacni hladanim medzi ludmi s rovnakymi zaujmami. Teda maj svoje konicky a zaujmy (mimo prace a rodiny). Cez ne sa najskor stretnes s inymi podobne naladenymi ludmi.

Vela pocuvaj, vsimaj si, pamataj si. Pomoze ti to v spravnej chvili povedat to, co potrebuju pocut. Teda nemat s nimi len cisto neutralne konverzacie “o pocasi”.
Daj im priestor prejavit sa, bud dobry posluchac.
Spytaj sa ich na radu. Napr. ohladom deti.
Pokojne si s nimi vymen vtipne historky o svojich detoch. Ci naopak starosti s nimi. Kopec rodicov ma podobne zazitky. Pomozes vytvorit pocit spolupatricnosti. Takze si k sebe lahsie najdete cestu.

A vela si vsimat dynamiku v skupine medzi ludmi, kde hladas priatelov, ti pomoze zistit, ci ich tu hladat vobe chces. Alebo ti to ukaze, ako mas zapadnut.

sasha10
20. jún 2021

Nie si jediná. Som v tom podobne. Aspoňže mám manažela, ale aj ten ako píšeš aj ty má kamošov, známych rád sa s nimi stretáva za to ja nie...
Priznám môžem si zato z časti aj sama, ale zase je to následok toho, že v minulosti som kamarátkam dala všetko a vykašlali sa na mňa. Proste priťahujem si ľudí okolo seba len s problémami a ja som tá bútľava vrba, no keď potrebujem pomoc ja, to nie je v ich silách ma ani vypočuť. Vždy keď mi príde do života niekto nový teším sa že super konečne niekto, no ideme na kávu a začne mi vykladať celý jej komplikovaný život, samé problémy, nič pozitívne, žiadna otázka na mňa, kto som zač, a opäť butľava vrba...tak som to vzdala nestretávam sa s takýmito ľudmi pretože neteším sa na stretnutie, neriešim nič zábavné nie je to pre mňa relax nič iba si vypočujem hrozné problémy druhej osoby a idem otrávená domov. Takže chápem ťa, aj keď si sa nerozpísala kde máš problém ty.

marseillefan
20. jún 2021

Ja mám rád samotu... viem byť spoločenský, ale unavuje ma to, nenepĺňa ma to... radšej som sám. Dnes sme mali návštevu a radšej som sa vyhovoril na prácu...

sante81
20. jún 2021

Vitaj vo svete introvertov 😉

0silvia0
20. jún 2021

@marseillefan presne takto to mam ja. Navstevy ma neskutocne nudia a tesim sa, kedy zatvoria za sebou dvere zvonka. Mne tie kecy o detoch, praci, dovolenkach, domoch strasne lezu na nervy. Kazdy ma nejake deti, dom, pracu, naco to zdielat sprava zlava?

sssss123
20. jún 2021

@sasha10 presne aj ja, keď bolo treba tak bútlavá vŕba pre všetkých naokolo, a keď som niečo potrebovala ja, tak nikto nič, tak som to za tie roky života poriadne vyselektovala a už nepotrebujem okolo seba milión ľudí, stačia mi dobré vzťahy v práci a v rodine

sasha10
20. jún 2021

@sssss123 presne, nemám potrebu zdieľať s niekym život, pretože až do takých extremov ty ludia idú... Ja hľadám pohodovy kamaratsky vztah kde sa tesim ze idem na kavu, pokecam o niecom príjemnom, zrelaxujem od problemov a idem domov vysmiata, no na to šťastie nejako nemám. A škoda že takto to mam troška aj v rodine, takže som "stiahnuta" v uzadi aj čo sa týka rodiny. Som pre nich zvláštna, ale čo ved nie ja som fakt ta zvláštna ale oni že majú takú potrebu riešiť len seba a svoje mega problémy a čo som ja?

vendulka80
20. jún 2021

Nie si sama. Skusenosti s ludmi ma proste donútili uzamknúť svoje vnútro pred svetom. Nespovedam sa nikomu, ak sa nieco deje tak vie to iba moja najbližšia rodina a viac nikto. Nemam potrebu chodit na prechádzky s mamičkami, zdieľať s nimi svoje pocity atd. Mam rada svoje dni samoty bez deti a manzela😊rada si pokecám s ludmi o čomkoľvek ale dovnutra nevpustim nikoho. Čím menej ludia vedia, tym menej môžu ublížiť.

andreatytler
20. jún 2021

To je zaujimave, ze sa citis sama ked mas muza a deti. Vacsine ludi co su introverti toto staci ku stastiu. Tebe to ale nestaci, tak mozno nie si introvert. Ak by si si mala Aladinovu lampu, co by si si priala? Priaa by si si aby si bola iny clovek, alebo aby si mala vela kamosiek alebo iny zivot?
Myslim ze je velmi vela ludi, co nemaju priatelov, ktori by pri nich stali... takych na zivot a a na smrt. Priatelstva prichadzaju a odchadzaju a treba iniciativne na nich pracovat. Niekomu to ide lavou zadnou a pre niekoho je to drina.

autor
21. jún 2021

@moonlight1210 máš pravdu ,treba budovať vzťahy. A čo tak príklad v práci medzi kolegyňami a obetavosť a ochota a nakoniec poza chrbát klamstvo.
Mala som super prácu ,fajn kolegyne..teda myslela som si to . Bola som sama sebou ,niekedy možno prehnane šialená ale taká som 🤷nuž a keď mi bolo zle ,nik ma nevedel pochopiť ale skôr ma hnusne ohovárať a to som všetko počula . Nikdy ma nezavolali von spolu , naschvál chodili bezmna ..mrzelo ma to lebo som ich mala aj rada a bolo mi dobre . A všetko je preč. Už nemám naozaj nikoho takého

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz