Ahojte dievčatá idem si k vám po radu a asi aj troska podporí v tom čo mám robiť dalej.
Žijem 5 rokov s mojím terajším priateľom ktorý sa v poslednej dobe začal chovať ako totálny ...
Celých 5 rokov to bolo všetko v poriadku až na posledného pol roka čo som začala žiť a nie prežívať 4,5 roka som bola zatvorená medzi 4 stenami a snažila sa robiť všetko tak ako si on predstavoval až som si jedného dňa povedala dosť mám plné zuby toho sedenia medzi 4 stenami a to sa samozrejme jemu prestalo páčiť on si užíval život doteraz aj si ho stále užíva bez toho aby som mu ja niečo na to povedala lebo vlastne som na to nemala ani odvahu mu to povedať lebo aj tak by si urobil po svojom . Nevládzem už žiť s takýmto človekom ktorý má začal ponižovať a urážať a nadávať mi len preto že som sa konečne odhodlala aj ja žiť svoj život ... Čo mám ďalej robiť neviem sa sama na seba pozerat pozerať a stále počúvať jeho vyhrážky že keď ho opustiť on si niečo spraví vážne už neviem čo mám robiť som s toho psychicky vyčerpaná
Zle sa to cita, nieto este tak zit. Utekaj od neho prec. Toto je psychicky teror
Ako to mate s majetkom/ byvanim a detmi?
@petka1811 ahoj. Pozri, 5 rokov si sa hrala na trubku bez nazoru, ktora so sebou nechavala zametat a zrazu si sa zmenila. Jasne, ze sa mu to nepaci. Predstav si to obratene - ty by si si uzivala a mala by si doma takeho poskoka bez nazoru, ktory by sa po piatich rokoch zrazu spamatal, ze aj on moze mat vlastny zivot. Pacilo by sa ti to? Jasne, ze nie. Preto si treba uz od zaciatku vyjasnit priority a ukazat sa, aky clovek som.
Tymto ho nechcem vobec obranovat. Je super, ze si sa konecne uvedomila. Zdravy vztah nie je o tom, ze jeden si uziva a druhy je pod papucou. Ale necuduj sa, ze mu to nevyhovuje.
Ak sa ti vyhraza samovrazdou, je to psychické tyranie. Mozes vyhladat psychologa a poradit sa, ako pokracovat dalej. Ale u vacsiny su taketo vyhrazky len kecy, pretoze sa maju natolko radi, ze by si neskrivili vlas na hlave.. len chcu putat pozornost.
Sú to len tliachanice a vyhrážky nic neznámenaju!
Neurobí si absolútne nič, poznám to sama, takého magora som mala tiež za otca sa ho zbaviť, ale podarilo sa mi to, aj keď mu vyhráva doteraz, ale mne je jedno, uz mam svoj život a som konečne šťastná!
Držím ti palce odhodlaj sa, zatni zuby, lebo bez toho to nedokážeš!
@petka1811 Mas pocit ze ta rodicia chovali ako domaci spotrebic bez nazoru? Urcite nie. Nie si stastna lebo si si myslela ze chlap je ten co ta stastnou urobi ked mu budes robit co mu na ociach uvidis. Omyl! Stastnou budes ked sa zacnes venovat sebe, svojim zalubam a zacnes zit zivot tak ako chces ty a nie ako od teba niekto ocakava. Pisem z vlastnej skusenosti.
mala_hobitka
•
@petka1811 Odid od neho, zbytocne ta len vydiera. Ked si mu doteraz stale ustupovala a robila to, co on chcel, tak je zvyknuty, ze takeho vyhrazky na teba platia. Nedaj sa! A zacni zit po svojom. Urcite existuje xy lepsich chlapov ako on.
@petka1811 Bude to ťažké, ale opustiť ho a prerušiť všetky kontakty s ním je to najlepšie riešenie..on si nespraví nič a keby aj..to nie je tvoja zodpovednosť ani tvoj problém..najlepšie by bolo odísť od neho tak, aby o tebe nič nevedel a nevedel ani kde ťa vyhľadať..len by robil zbytočné cirkusy..
podla mna ina moznost ako ho opustit tu nie je, myslim, ze uz si zabila s nim vela casu a to uplne zbytocne. :/
mam rovnaky problem :( len preživam a nežijem, vcera sa ma spytal uplne važne že ci chcem po papuli? len aby som sedela doma varila, upratovala a starala sa o neho a dieta...
Pokiaľ nemáte v bývaní spoločne peniaze, pokiaľ nemáte dieťa a pokiaľ spolu len chodíte tak sa zober a opusti ho.. človek čo sa vyhráža si nikdy nič neurobí alebo pri najhoršom zje ibalgin aby ta vystrašil.. radšej byť sama a žit ako s idiotom prežívať v strachu zo dňa na deň..
@petka1811 Si s nim síce dlho, ale ja by som isla prec, stratila si 5 rokov a este to chces aj zachranovať? Hrdost ! A chod 🙂
@petka1811 Pozri, ak ta nema akceptovat v tom co ta robi stastnou, nie je to dobry partner. A ak chlap zacne zenu urazat a ponizovat a vyhrazat sa jej, nie je to chlap ale len obycajne hovado, ktore si nezasluzi, aby bol sam akceptovany.