Som psychicky vyčerpaná

lenkalea7
26. aug 2022

Ahojte mam taký problém pred asi 2rokmi som sa zoznamila s terajsim muzom dovtedy som bola 8rokov sama s prvou dcerou. Samozrejme ked sme sa spoznali vsetko bolo ruzove ani neviem ako som mohla....potom som rýchlo otehotnela, mali sme tie iste zivotne ciele....mala sa narodila vo februari v marci ma poziadal o ruku a v maji sme mali svadbu...vsetko bolo krasne skoro az neskutocné ale po svadbe sa to zacalo....nikto z mojej rodiny to nevie myslia si ze je dokonalý otec a manžel. No pravda je uplne niekde inde. V týzdni sa aj 3krat pohadame za uplnú banalitu ak nieje tak ako si to on predstavuje. Pri kazdej hadke mi zoberie kluce od auta teraz aj telefon na zaciatku nam aj internet vypinal. Starsej dcere ked nieco kupime, kupime tak ze ja mu dam polovicu ale ked je hadka aj jej vsetko zoberie, pritom tvrdi ze ju berie ako vlastnu...už som celkom psychicky vycerpana. Myslite ze je toto normalne? Vazne uvazujem ze od neho uteciem.

pribinak
26. aug 2022

Hm, velka chyba otehotnieť po tak kratučkej známosti

Teraz rovno mu povedať, že takto žiť nebudeš a navrhnúť že ísť buď do poradne, ci ku psychologické
Ak odmietne, hľadaj si dobrého právnika. Toto nie je vhodný otec.

Minimálne jednej, mizno dvom osobám by som sa zdoverila, že sú problemy

pribinak
26. aug 2022

2 rovnaké témy. Jednu zrus

zojazoja
26. aug 2022

.....kto si môže myslieť, že je toto normalne preboha?

doriiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
26. aug 2022

A pre toto sa NIKDY ale NIKDY netreba hrnut do svadby a rodenia deti nejakemu chlapovi.Boze zenska,co si si myslela? Vzala si si psychopata.

janinah
26. aug 2022

Bude to len horšie.bohuzial.Daka blízka duša z rodinu by o tom mala vedieť.

lenkalea7
autor
26. aug 2022

@janinah ved to ale nechcem tým nikoho zatazovat....rozmyslam ze nejakym sposobom od neho odidem.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

@lenkalea7 akým spôsobom? Jedine rozvod, určenie styku s dieťaťom, ako ináč chceš od neho odchádzať? Sama vieš, že to, čo robí, nie je OK, ale na tvojom mieste by som sa s tým zverila minimálne rodičom, sestre a pod. Ako že ti zoberie mobil? Tvoj mobil? A auto je písané na koho? Bohužiaľ doplatila si na predstavu množstva žien, že s každým mužom musia mať dieťa a to čo najskôr

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

@lenkalea7 máš kam ísť? Koho je nehnuteľnosť, v ktorej bývate? Si na rodičáku, sama to finančne bez pomoci nezvládneš, ale si v situácii, kedy nemôžeš čakať, kým nastúpiš do práce

ivkarel
26. aug 2022

To tvoje rýchle otehnotnenie a Vaše spoločné malé dieťa mu krásne hrá do karát, si ťa zaviazal a si naňho finančne čiastočne odkázaná :/

lenkalea7
autor
26. aug 2022

@elizabet173 byvame v obecnom 3i byte...pracu mi drži nemocnica takze ano cakam mozno aj do roku malej kedy ju uz mozem dat do jasliciek...a ist do prace

elizabet173
26. aug 2022

@lenkalea7 to by nebolo zlé, keď ti prácu držia, ale kde budeš bývať? Má ti kto pomôcť s deťmi v prípade choroby? Dáš to sama finančne aj keď v podnájme 1izbového bytu?

lenkalea7
autor
26. aug 2022

@elizabet173 v jednoizbovom som bola sama s dcerou a nikdy jej nic nechybalo mala som pracu aj brigadu...mam pracu od 7 do 15tej.

elizabet173
26. aug 2022

@lenkalea7 len teraz sú deti dve...ale ak si trúfaš, tak si to najskôr dorieš s mužom, normálne sa s ním porozprávaj, že sa ti nepáči vaše spolužitie, bez kriku a obviňovania a že uvažuješ o rozvode. Predpokladám, že sa ti bude vyhrážať, že ti nedá dieťa, prekvapil by ma, keby sa k tomu neznížil, Kľudne mu navrhni striedavku, to sú v 99% len silné reči na zastrašenie ženy, aby sa ani neodvážila od muža odísť

veve14789
26. aug 2022

@lenkalea7 sama to nezvládnes najprv o tom niekomu povedz Komu dôverujes a mozes sa spoľahnúť....

haley7897
26. aug 2022

@lenkalea7 ahoj, vopred sa ospravedlňujem, nemám momentálne čas diskutovať, tak len v skratke.
Určite kontaktuj nejakú organizáciu na pomoc ženám - dievčatá tu ťa budú vedieť nasmerovať co na Slovensku funguje. Ja by som musela googlit. Situácie ktoré popisujes sú celkom určite formou domáceho násilia. A spravidla sa len stupňujú k horšiemu. Na prvý, druhý aj tretí pohľad je tvoj partner manipulátor s narcissistickymi črtami. Pravdepodobne tam bude toho ale viac. Je úplne typické, že vzťah mal na začiatku rýchly spád, rýchlo dieťa atď aby si ťa zaviazal. A potom začne peklo. Neber to na ľahkú váhu, nečakaj, že sa zmení. To sa naozaj v takýchto prípadoch nedeje. Áno, čas od času bude mať svetlé chvíľky, tie sú však len súčasťou manipulácie, hneď ako pominú čakaj návrat k domácemu teroru. Je veľmi pravdepodobné, že manipuluje aj tvoju rodinu a vykresli ta pred nimi ako labilnu alebo podobne, preto môže byť schodnejsia a efektívnejsia cesta hľadať pomoc zvonku. Bola by som opatrná aj vo vyjadreniach pred rodinou aby neprezradil tvoje plány na odchod. Určite prosím začni hľadat a plánovať svoju cestu von. Veľa síl ✊🏻

lenkalea7
autor
26. aug 2022

@haley7897 Dakujem pekne urcite to idem riesit....nasla som aj infolinku pomoci

haley7897
26. aug 2022

@lenkalea7 ešte odporúčanie. Informácie tohto druhu určite v budúcnosti vyhľadávaj v režime Incognito. Či už na PC alebo aj vo vlastnom telefóne. Pripadne podobne vyhľadávania vymaž z histórie. Rovnako opatrne so záznamami voľných čísel infoliniek pomoci a pod v mobile🍀

lilly16
26. aug 2022

nie je to normálne..máš kde odísť?

lenkalea7
autor
26. aug 2022

@lilly16 praveze nie najlepsie by bolo keby on odide...

katkami123
27. aug 2022

Prečo si vždy obete myslia, ze druhých budú zaťažovať svojimi problémami? Skôr mám pocit, ze sa za to hanbíš. Za mna určite nedus veci v sebe. A nemôže dať niekto z rodiny s ním reč, nejaký riadny chlap, medzi 4 očami, nech sa chlap trochu spamätá?

eva8
29. aug 2022

Toto je psychické týranie. Ak odolas a postavia sa voči tomu, príde fyzické. Zažila som to. Doteraz vravím, že "nastastie" ma začal bit a ja som sa začala báť, kto sa o deti postara, keď sa mi niečo stane, inak by som sa nerozviedla.