Som uz psychicky vycerpana,uz neviem ako dalej,co je spravne a co nie. Neviem ani ako popisat tuto situaciu. Som velmi smutna,vzdy som si myslela ze mame s manzelom krasny vztah,sme spolu 15rokov,prekonali sme spolu vela prekazok,vyriesili vela problemov,jednoducho zivot sme nikdy nemali lahky. Nedostali sme byvanie alebo pozemok ako niektori ludia,financne nam nepomohla rodina a ani nam s nicim inym nepomohli,robotu sme nedostali po znamostiach,mali sme veeela problemov,..
A co sa tyka poslednej doby,tak stale ako keby nam zivot hadzal polena pod nohy nech sa snazime hocijako. Vzdy sme to riesili spolu s manzelom a nikdy to tak nebolo ze prisli problemy,tak uz je zlo vo vztahu. Ale co sa deje poslednu dobu,to vobec nechapem. Manzel mi povedal take veci,ktore by som od neho nikdy necakala a taku mienku ma o mne ze som uplne v soku. Uz som s nim viackrat riesila,ze preco si o mne mysli take veci a vela sme si vysvetlili a ked pride k hadke tak mi to znova vycita alebo pride este a niecim horsim??!!! Ale pritom ked sa nehadame,tak mi hovori aka som perfektna.
Napr.moze mi povedat po 15rokoch,ze my keby sme nemali co jest a ja by som mala novy iphone 13,tak by som bola spokojna a pozerala sa na telefon,ale on by ho v momente predal??
Ja nemam nic,naozaj nic nejake cenne nevlastnim a samozrejme ze ak by som prisla fo takej situacie ze sa z nej neviem dostat a mala by som taku drahu vec,tak ju radsej predam,aby nam bolo dobre. Ale on mi povie toto?
Alebo ze mi jeho mama vycitala aj veci ktore neboli pravda,tak mi povedal,ze dobre mi tak ze som si to zasluzila??!! Pritom z tych napr.10veci bola len jedno moja chyba ???!!!
Je toho vela,tak neda sa to vsetko rozpisat,ale neviem vobec co mam robit?ukoncit vztah po 15rokoch? Byt vo vztahu,v ktorom si muz o mne mysli vela zleho ?? Po hadke mi povie,ze to tak nie je a ked sa pohadame,tak zase mi vycita nieco take???
Prepacte,musela som to zo seba dostat von 😢😢😢😢
Ma pocit, ze vela minas ci mate financne problemy?
Po tolkych rokoch ludia uz hladaju zadrapky a maju zo seba ponorku, ale toto mi skor pride, ze potrebuje sikou mocou vyvolat hadku ci Ta nejako ponizit?
@marsmykkok skusila som aj protiutok a vzdy to obrati proti mne. Na seba nemina peniaze,ale ani ja ich neminam. Stale mi tvrdi,ze vsetky problem su len na jeho pleciach,ze vzdy to musi len on riesit,aj teraz za pokazene auto,stale o tom rozprava a mysli si ze tym padom to neho viac trapi ako mna a este on prisiel na mozne riesenie a ze keby na to on neprisiel,tak ze ja by som to urcite nevyriesila. A uz som dokonca pocula aj to,ze dokona ze ja si myslim o sebe ze ja som nieco viac ako on a nikdy som sa nad neho nepovysovala,ja neviem ani ako na take nieco prisiel
@luccija uz aj ja som mu povedala,ze ci hlada silou mocou nejake chyby na mne len aby sme neboli spolu a povedal mi ze naco by take nieco robil. Mame problemy ktore treba riesit financie ale tie financie na to nie su. My sme nikdy neboli taki ze by sme si liezli na nervy,praveze sme vzdy radi ked mozeme byt spolu. Ale v poslednej dobe mi stale nieco vycita. Napr.riesili sme teraz problem s autom a potom sme si sadli k tv a ja som nepozerala lebo ma to nebavilo a hned vybehol na mna ze nas vztah nie je v poriadku,ze sa uz ani normalne nevieme rozpravat mino problemov a pozerat spolu,ale on sa ma neopytal vi to chcem pozerat
@luccija a potom zachvilu mi zase povie,ze vobec neriesim teb problem
Každý z vás dvoch ma pocit, že ho zranuje ten druhý. Tu najlepšie pri najbližšej "prestrelke" navrhnúť nech urobíte hrubú čiaru a nič z minulosti si už nebudete vyčítať. Samozrejme na toto musíte byť dve vyzrete osobnosti, ktoré sa budú snažiť a to dajú. Držím palce.
tak sama píšeš, že ste si prešli toho dosť a nebolo to ľahké a ani nie je, asi to už nedáva a vŕši sa na tebe. Možno fakt necíti v tebe oporu, má pocit že je na všetko sám, ale na druhej strane ako má s teba cítiť silu a oporu, ked ťa neustále podkopáva? Podľa mňa bud manželská poradňa ak na to pristúpi a tam si to vydiskutovať, povedať svoje pocity alebo rozchod ak nebude chcieť s tým nič robiť.
Malokedy chlap povie, ze vzah nie je v poriadku na to davaj pozor.Podls mna frustraciu, ze sa Vam nedari si vyvrsuje na tebe.Mali by ste travit cas aj osamote idete si na nervy🙂
No neviem...čo píšeš v úvode...ako hlavné problémy, keď to spomínaš....rodičia nám nedali peniaze, prácu sme nemali po známostiach...to nie sú problémy ale bežný reálny život ktorý žijeme viaceré. Nelutujes sa trošku? Nikto vám nie je nič dlžný. Máte nejaké spoločné koníčky? Vzťah treba budovať, nie je to len o problémoch, riešení chodu domácnosti, atď. Dá sa aj za málo peňazí... turistika, záhrada, prechádzky...
No, ak sú finančné problémy, tak len nájsť si ďalšiu prácu alebo sa uspokojiť s tým čo mám.
Len či náhodou nestretol nejakú "cicu" ktorá mu pomotala hlavu a teraz hľadá na tebe všetko zlé, aby uľavil svojmu svedomiu. 🤷♀️ Alebo možno je len prepracovaný a unavený, snáď.
Tiež mám pocit že preháňas, ze v tebe sa kumuluje závisť z toho, ze zrejme mnohí okolo teba co-to podostávali a vy nie a vnimas to ako 'tazky život'. Prepáč, ale toto tazky život nie je, to je reálny život, ktorý žijeme mnohí. Tiež sme s manželom nic nedostali a fakt toto nie je priestor na lutovanie sa.
Ak mate finančné problémy a z toho plynúce vzťahové problemy, treba si sadnúť, zhodnotiť prijmy, vydavky a riešiť. Ked toto Vas vie položiť, co by ste robili pri skutočných problémoch, keby ste chori, atd?
Ak si psychicky vycerpana, zober si dovolenku, ak si vyčerpaná od muža, odid na týždeň k rodine, vycisti si hlavu a potom zacnite tie finančné problémy riešiť a aj Vaše osobné. To, co riešiš, nie je neriešiteľné. Držím palce.
@hipuska ja som nemyslela tym ze sme nedostali od rodicov nic ze to su problemy,chcela som tym povedat skor to,ze sme dokazali vzdy vsetko sami a pri tom si presli vselijakymi problemami a nemali sme nikdy problem to spolu riesit,ale teraz ten problem je a stale mi dava za chybu ze iba on to riesi a trapi sa kvoli tomu a ze ja nie ale to nie je pravda
@karelova
Hm, si si istá, že tam nie je neskto.iny? Väčšinou chlap začne takto riešiť, keď sa zaľúbi do inej. Nemusí ísť rovno o vzťah, môže ísť iba o kolegynu, pri ktorej cíti motýliky a ona mu opätuje úsmev atď.
Taktiež, nepíšeš aký máte vek. Ale, niektori muži sa zvyknú vekom zmeniť na takých sťažovateľov, hundrosov.
A neviem, ake máte problémy ale napr. mne keby sa pokazilo auto, by som sa tým veľmi netrápila. Dala opraviť a bolo by. Ak by neboli peniaze, jazdila autobusom. (Dlho som tak chodila po dr a aj do práce). Nebola by to vec, pre ktorú by som nespavala
obaja pracujete ? mate financne problemy ? ty mas ten iphone ? mate deti ?
Skus napisat hlavne body zvlastneho spravania tvojho muza. Obvinuje ta z blbosti, hadze na teba jeho frustraciu. Na mna tvoj muz posobi nezrelo.
napíš čo ti ešte vyčíta? Neskúsila si protiútok? On nikde nevráža zbytočne peniaze? Ak fajčí, tak by som povedala, že by fajčil aj keby bol hladný a keby nefajčil môžeme mať rezervu aj na 10 rokov a tak. Proste nastaviť zrkadlo, nik nie je dokonalý a ani on. Tu mi to ale tak príde, že chce aby bolo všetko po jeho, nerešpektuje ťa, tvoju osobnosť, priania, že napríklad ten nový drahší mobil je pre teba potešením, vidí len seba, že to stojí peniaze a že sa mohli ušetriť/mohol ich minúť na seba.