Som psychicky na dne, potrebujem pomoc

25. nov 2023

Ahojte.. skusala som pisat na IP tam mi ukazuje operátor je zaneprázdnený. Psychologička mi dala termin o 2 tyzdne a ja som psychicky tak na dne, ze ja proste nevladzem uz. Mne je na zblaznenie sa..

Som tehotna, rozsiel sa so mnou priatel po 4 rokoch vztahu zistil že nie je prioraveny mat dieta. Moj rodic mi kazdy den hovori, ze uz nanho ide smrt, ze citi ze umre. Ležal v nemocnici, berie xy liekov ale zdravotne je na tom kazdy den horsie a horsie..
Financne na tom nie som najlepsie a ja uz nemam silu ist dalej. Nema ma ani kto vypocut, kamaratka uz toho ma dost a zatajuje sa.. ani sa tomu necudujem.😕 koľko toho ma jeden clovek este zvladnut?😞

pribinak
25. nov 2023

Tak zavolaj napr sem

https://ipcko.sk/

Majú chat aj emailovú poradňu

autor
25. nov 2023

@pribinak tam som písala aj volala, stále mi hovorí že operátor je zaneprázdnený …..

sasa1310
25. nov 2023

jasne, že sa dá zvládnuť. Teraz máš toho veľa, ale neboj. Čaká ťa najkrajšie obdobie v živote. Jeho rodičia sú akí? Boli ste spolu 4 roky, skús sa s nimi spojiť. Môj syn keby nechal svoju partnerku v takomto stave, tak určite by som pomohla. A jemu vypláchla žalúdok. Aj oni budú rodina s tvojim dieťaťom. Držím ti palce. Treba sa pozerať na svet z tej pozitívnej stránky a s tým, že toto je len jedno z období.

pribinak
25. nov 2023

Teraz skúšam a chat Funguje

Zvládnuť sa to dá, aj keď jednoduché to nebude

terina25
25. nov 2023

Tiez mam ,,stavy,, ked som na dne, ked sa mi nedari a vsetko je cierne. No pride novy den,lepsi. A takto to ide den za dnom. Raz je fajn ako teraz momentalne a raz je to na maslu. ...ak si ostala sama na dieta,mas pre koho zit. Mas to malicke. Nebudem klamat,lahke to nebude. Ja som ostala sama s 2 detmi(vlastne rozhodnutie) . Ale budete mat jeden druheho. Ked sa da, odkladaj si financie. A ries po narodeni dietata vyzivne. Neboj sa, das to . Drzim palce ☘️

autor
25. nov 2023
tradaaa
25. nov 2023

❤️❤️❤️ držím palce a prajem veľa síl. V živote naozaj často prídu nemalé problémy, ťažké situácie. Mysli na to, že ten malý človiečik v tebe ťa už teraz veeelmi ľúbi🙏❤️
A na číslo Nezábudka si neskúšala volať?

simi2006
25. nov 2023

Práve som natrafila na tvoj príspevok... nie som odborník, iba matka a manželka už docela dlhý čas. Z mojej a okolitej skúsenosti ti môžem povedať, že život ide stále hore a dole, a niekedy to môže pripadať, že si úplne dole,nevládzeš ďalej a nevidíš žiadne "svetlo na konci tunela"... Ale čas stále ide, a keď sa spätne pozrieš na tú situáciu po dvoch-troch rokoch tak už je to inak, nejako si cez ňu preplávala a ideš ďalej, a možno si uvedomíš že sa ti prihodili aj dobré veci a radosti. (Čakáš dieťatko a ten chlap za to nestál - to mi ver!, po nejakom čase si povieš že ako dobre že to vzdal ešte pred narodením dcéry/syna a že vám nezavadzia v živote) . Výživné si porieš, v každom prípade, za to má zodpovednosť. Čo sa týka choroby rodiča, je to určite ťažké, tam ale skús myslieť aj na seba - myslím to tak, že chorobu príbuzného nemôžeš zmeniť, môžeš iba pomôcť ale nevziať si úplne všetko psychicky do seba a vyšťaviť tak všetku svoju energiu. IPčko skúšaj ďalej volať, ja veľmi fandím odborníkom z tejto oblasti, vedia pomôcť . Ver tomu, že ráno bude lepšie, keď skončí november bude lepšie, a takto postupne sa dostaneš dimlepšejnsituácie ako si teraz ... Držím ti palce

pribinak
25. nov 2023

Ak di to dieťa chceš nechať, musíš si zodpovedať otázku či chceš aby ten chlap bol zapísaný v rodnom liste

autor
25. nov 2023

@pribinak ja som v 32 tt samozrejme že si ho vhcem nechat

sasa1310
25. nov 2023

myslím si, že to maličké vám prinesie plno radosti domov. Uvidíš, že aj rodičovi prinesie radosť. Teraz máš len takú chvíľku.

doriiis
25. nov 2023

Vydrz autorka....o pár týždňov sa ti osobne ukáže malý človek,pre ktorého sa oplatí žiť.Ked nič na svete nedáva zmysel,deti budú vždy dávať zmysel.Ta láska,ktorú budeš prežívať od chvíle ako sa dieťa narodi stojí za všetky doterajšie trápenia.Len vydrz

pribinak
25. nov 2023

Tak potom si premysli či chceš otca do rodného listu, lebo ak áno, máš nárok na výživné, ale on má nárok na stretávanie sa s dieťaťom

betulinka1
25. nov 2023

Moja zlata ja som tiez ostala sama ako tehotna. Teraz mam muza a rodinku. To co prežívaš je ok, lebo su to hormony. Ja som sa na babo velmi tesila a vsetko som zamerala na ten pocit. Uz si v 32 tyzdni, pekne je to na tebe vidiet, citis pohyby a tak. Skus mysliet na to pekne. Mas kde byvat, to je zaklad. To ci ti tvoj rodic zomrie alebo nie, nie je v tvojich silách ovlyvnit. Nenechaj sa tym deptat. Ak je to doma zle, chod do izby, daj si sluchadla a pocuvaj nieco pozitivne. Peniazky to je tazke ale urcite je v okoli nejaka organizácia, občianske združenie co by ti pomohli. Chod na urad prace a spytaj sa ako ti vedia pomoct a ci nemas narok na nejake prispevky. Aj tu vela zien daruje veci po bábätkách aj je vela skupín na facebooku. Cize zaobstarať babo oblečením zvladnes. Neboj sa pytat si pomoc. Vzdy sa najde niekto kto ti pomoze.

joesvk
25. nov 2023

Hormóny v tehotenstve znásobujú príjemné aj nepríjemné emócie.
Rozchod je bolestivý vždy, ale teraz ťa to bude asi bolieť minimálne dvojnásobne.
Ale presne ako píšu dievčatá vyššie. Je to len obdobie. Ktoré prejde a príde iné....A to,že budeš mama, je jeden z najväčších darov,ktoré žena môže od života dostať.
Buďte aj s bábätkom zdravé a určite prídu aj dobré obdobia.

Ale chápem ťa...Hormóny sú v tomto strašne silné. Pamätám si,že som sa nespoznávala.

.

liliana8
25. nov 2023

Posielam zoznam kontaktov. Zavolaj tam, vyrozpravaj sa, aby ti odlahlo❤️
https://www.psychiatrianiejenahlavu.sk/krizove-...
Nesustred sa na to, ake je to teraz tazke alebo na to ake obavy mas, ale chod den za dnom-krom za krokom. Sustred sa iba na svoje malicke. To ta teraz potrebuje najviac. Dobre prakticke rady na zvladanie starosti su aj v knihe od Carnegieho (Ako sa zbavit starosti a zacat zit). Drzim palce, aby sa vsetko na dobre obratilo🍀

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimir22
26. nov 2023

Ahoj kludne mi môžeš napísať, tiez ma nechal chlap tehotnu a bola som z toho veľmi nešťastná. Teraz ma maly polroka a je mi neporovnatelne lepšie 🙂

makodob
27. nov 2023

Ahoj, ak by si sa chcela vyrozprávať, možeš sa mi ozvať. Prípadne ti viem pomocť s výbavičkou pre dievčatko. Kľudne mi napíš, uvidíš všetko zlé sa na dobré obráti 😊

norkok
Odpoveď bola odstránená
Zobraz