Mám 21, partner 23.
Sme spolu už 5 rokov.
Bývame spolu vyše rok a ja si myslím, že je ideálny čas na dieťa.
Neštudujem, skončila som strednú a zamestnala sa.
Ja mám stabilnú prácu, aj keď nemám vysoko postavenú pozíciu, som predavačka.
Partner študuje a zarába si po škole, cez víkend. Študuje medicínu.
Nechce dieťa kým nedokončí školu a nezamestná sa v tomto odbore.
Pre mňa to je celá večnosť. Čakať naňho kým spraví školu, atestácie, získa stabilnú prácu, ktorú ja už mám. Školu by mohol pozastaviť, zamestnať sa kým budem na materskej a neskôr môže študovať.
Neviem ako mu dohovoriť..
Vždy ide s argumentom, že on nechce chodiť do roboty len preto, lebo musí živiť rodinu.
Nijako, s dietatom musia suhlasit obaja, takze respektuj ho. Celkovo ved si mlada, fakt uz chces mat tak skoro deti? Pokojne by som aj do 25tky pockala. Pracuj, setri peniazky, a cas na dieta pride. Za mna sa nemas kam ponahlat.
Naozaj si ešte mladá ... vieš, mať dieťa nie je jednoduché, život sa Ti zvrtne o 180 st. ... mne sa jeho prístup páči ... zrejme ste názorovo úplne inde, zrejme aj vzťah treba prehodnotiť ... zrejme máte úplne odlišné priority ... a v budúcnosti by to mohol byť problém ... v dobrom to myslím ...
Nemáte peniaze na to aby ste sa starali o dieťa. A ty ani rozum. Priateľ nech doštuduje a potom môžte uvažovať čo ďalej
Dieťa je veľký záväzok a neni to hračka,ktoru odložíte len tak....má pravdu v tom čo hovorí a môžem ti povedať že ako mlady lekar to nebude mať jednoduche a nebude mať veľa času na teba a male....a učiť sa do školy popri dieťati tiež neni vyhra
To ako seriozne ziadas od partnera, aby prerusil studium mediciny, lebo ty chces dieta v 21rokoch? Myslim, ze este chvilu to skusaj a budes vymenena ty…
Ďakuj Bohu za rozumného partnera...
na dieta mas este cas. Ja som chcela dieta od mojej 18tky, ale nakoniec som aj rada, ze som neotehotnela. Tych par rokov este vydrz. Zleti to ani nebudes vediet kedy a ako.
Ja teda odporucam tebe dat si prihlasku na VS.
Pracuj, studuj, cestuj, uzivaj..kam sa ponahlas
Na dieta mate určite čas... Skôr by som na tvojom mieste uvažovala o štúdiu...
Priatel studuje medicinu. Sama si odovedz na tieto otazky - je jednoduchsie studovat medicinu ako slobodny, bezdetny, mat plnohodnotny cas na studium? Alebo je lepsie splnit priatelke zelanie, studovat neskor, ked uz bude aj starsi, zo skoly na cas vypadne,, pozabuda, s uplakanym dietatom za ritou a pri zene, ktora mu bude vycitat, ze sa im nevenuje?
Ani studium, ani zalozit rodinu nie je jednoduche. Ak sa dieta ,,pritrafi,, co uz, clovek sa zariadi. Ale tu si sa ty rozhodla a trvas na tom. Kvoli tvojmu rozmaru sa ti moze vsetko zrutit ako domcek z kariet.
Nechaj ho studovat, podpor ho. A po studiu mozes otvorit temu dieta. Sice ja by som najprv riesila manzelstvo a az potom dieta, no je to na tebe.
Hlavne nebud sebecka a nedavaj mu ultimata.
Mam pocit ze si uvedomujes ze on ako lekar bude pravdepodobne obletovany zenami a chces si ho dietatom poistit.....radsej rozmyslaj o studiu ako o dietati,argumenty opakovat nebudem,pisali ich uz predomnou.....
chapem ta, ze mozes to tak citit ze tuzis po dietatku. ale vies co, ked prilis tlacis tak ti to unikne. moja skusenost. vyskusaj si v zivote najst radost v niecom inom, takom co by ta bavilo, aby tvoje stastie nezaviselo na tom ako sa rozhodne partner. mozes si ty sama spravit krasny zivot a naplnit si ho vecami, ktore nebudes mat, ked budes mat babatko. napriklad sa daj na tango, alebo salzu, mozes potom cestovat, alebo nejaky iny sport alebo umenie. mat babatko je narocne obdobie a potom bude treba aby si spominala, ako si si uzvala, nie ze budes mat pocit ze koli babatku ti usiel zivot medzi prstami. tak sa do toho daj a sprav si co najkrajsi zivot zatial bez babatka.
Rozumný chalan , počúvni ho a drž sa ho .
Pobavilo ma, ako sa ohanas svojou stabilnou pracou... No ano, stabilne malo platenou.. priatel student, ale ty chces dieta.. nuz s tymto uvazovanim mi ty sama prides ako dieta.
Kde vlastne byvate? Niekde v podnajme?
A ten napad, ze by on mohol prerusit studium medicine a zamestnat sa , aby ste mohli mat dieta, je uplne sialeny...
Respektuj pristela. Mozno to nie je to co si tu chcela pocut. Ale ako dobra priatelka si myslim ze by si ho mala podporovat. Medicina nie je lahke studium. Nyslim si ze je to z tvojej strany nespravne cakat od neho ze prerusi studium a potom bude pokracovat. Jednak je to uz nie take lahke po pri babatku a druha vec je tiez narocnejsie opat nabehnut na to ucenie. A neda sa to studovat externe. Ty mas stabilnu pracu ale pri babatku budes mat len matersku. A ked uz v dnesnej dobe je uz dolezite pri detom uvazovat aj ekonomicky a preto si myslim ze ako lekar vas dokaze partner zabezpecit kym ty budes na materskej.
intelektovo si zrejme daleko za nim… aby on prerusil studium mediciny… 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Tvoj priateľ je rozumný a má pravdu. Máte kopu času. Keď ho budeš do toho tlačiť tak ti aj tak dá bye bye.
Už len pracovať popri štúdiu medicíny je riaden zaberák nie ešte dieťa k tomu. Že prerušiť a potom doštudovať? Však to nemyslíš vážne, autorka? Veľmi veľa egoizmu ide z tvojho príspevku.
@pallacinka29 prosim ta neurazaj ju. je to od teba hnusne.
@denkatn cim som ju urazila…? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️😂
Priateľ rozmýšľa múdro a zodpovedne. Veď si ešte mladučká, kam sa ponahlas?
@pallacinka29 urazka je totot: ......."intelektovo si daleko za nim" .... ako ty si mozes dovolit posudzovat jej intelekt z jednej veci, z tuzby po dietati? mozno keby ste si dali IQ test bola by na tom lepsie, co ty mozes vediet, ty len hodnotis druheho cloveka podla tvojich kriterii, bez toho aby si jej poradila nieco rozumne.
Rada by som sa mylila ale toto dlho nevydrzi, takze s dietatom by som urcite pockala (priatel ma rozum). Mate asi uplne ine priority a nazor na zivot. Casom sa vase cesty rozidu. Tak radsej bez zavazku.
@denkatn jaj, Ty si teda naivna… to nie je o tuzbe po dietati… ale o sebeckom spravani, ma SŠ, takze zrejme netusi, co obnasa studium mediciny…
co rozumne sa jej da poradit? nerozumiem… 😂😂😂
@denkatn
je to bohuzial fakt. Nebrala by som to ako urazku. V okoli som mala podobny par. Ona ucnovku, on vs a super poticie cely zivot. Avsak nikdy neprisla s tak sialenym napadom aby koli tehu on prerusil skolu. Dokonca myslim tiez, ze bola vyucena predavacka. Ona za cely zivot pri troch detoch odrobila mozno 6-7 rokov. Bola zena v domacnosti, sikovna, o to nic. Ale tych scen co mu ztropila, ze on si len sedka v kancelarii a nic nerobi oproti nej plus ziarlivost na kolegyne. O i boli naouzaj intelektualne na mile vzdialeni a to ju neurazam. Ona zlata, mila vsetko, piekla ako maly Boh. Ale nazorovo boli uplne inde. To pisem uz o dlhorocnom manzelskom pare na poriadku, do teraz su spolu ale jednoduche to nemal ani jeden z nich.
Každý z vás je intelektovo inde, ste úplne odlišní, čo sa životných priorít týka ... toto happy endom neskončí.
Priateľ má našliapnuté na nejakú kariéru a ty ako priateľka máš stat pri ňom. Ja viem ako to býva. V takomto mladom veku sa ti to zdá jednoduché, iba tak mať dieťa. Ale ver mi, nie je.
Ty pracuješ ako predavačka, skončila si strednú školu. Okej. Ale priateľ má vyššie ciele. Prečo mu do nich zasahovať?? Trochu sebecké nie? Buď si nájdi partnera, ktorý už nemá vyššie ciele iba mať dieťa, alebo proste priateľovi dopraj kariéru na ktorej pracuje.
Fungovať takto popri dieťati je nemožné. On sa potrebuje učiť, potrebuje dostatočný odpočinok atď. Ty budeš behať celú noc a deň okolo malého človeka. Možno si nebudeš dať sama rady na začiatku. Budeš mu vyčítať, že on spí, že on sa učí atď. Toto určite nedáte.
No a podľa mňa taká hlupucka byť nemôžeš ( žeby si mu odporúčala prerušiť štúdium medicíny a nech ide robiť ,kde? Do skladu? Aby sa tebe splnil sen? A bývať kde? V podnájme? )....vymyslená téma. Ak nie, porozmýšľaj o sebe a hlavne lepšie platenej práci ak chces dieťa. Nemôžeš rátať s tým že mladý chalan s ambíciami sa bude chcieť teraz starať o dieťa a ženu na materskej...
Tvoj priateľ je veľmi rozumný... Počúvaj ho