Prosím o radu, ako sa psychicky vyrovnať s tým, ak som tehotná pred termínom a zistila som, že sa priateľ zoznámil s iným dievčaťom. Nespája ich práca ani koníčky, len spoloční kamaráti, a to, že sú si jeden druhému sympatickí a zistili, že chcú udržiavať kontakt. Ja viem, že to nie je koniec sveta, ale to dievča je krajšie ako ja, páči sa mu aj výzorovo to je 100% a podľa toho ako sa správa aj on jej.. Na čo je potrebné také veci riešiť pred narodením vlastného dieťaťa ja nepochopím. Žiarlim a plačem a neviem sa upokojiť, aj keď som si tieto dni predstavovala ÚPLNE inak..
Najdi v tom pozitiva, lepsie zistit co je to za kretena je lepsie teraz ako neskor.
A ako sa zoznámili ? Vyhľadávali obaja zoznámenie alebo to bola náhoda, alebo ako? Ako si sa o tom dozvedela? Vie o tom, že ťa to trápi?
Skús trochu objasniť situáciu, lebo z tohto napísaného síce môže byť debil, ale dovolím si tvrdiť že možno aj nie, len to skreslene vnímaš.
Hlavne sa nestresuj.
ved to nie je tvoj manzel, tak co vyplakavas? je to iba otec tvojho dietata. nemate nic spolocne okrem toho dietata, co je na ceste. nema voci tebe ziadne zavazky ani povinnosti, tak ak chce, moze si najst aj 10 mileniek. jedinu povinnost, ktoru ma, je voci vasmu dietatu
Je to smutne..ale pre nieco je len priatel..
autorka, odporucam ti kupit si ucebnicu pre druhy stupen zs: vztahova a sexualna vychova 2
https://www.martinus.sk/?uItem=1789967
tam sa pise, ze je uplne normalne, ked ma otec jednu alebo viac "kamaratiek". tak prestan zit v stredoveku, pretoze uz aj male deti sa ucia, ze mat milencov/milenky je normalna vec v 21. storoci
Až sa mi nechce veriť, čo za odpovede tu čítam. Ženy, nepamätáte si, aké to bolo pred pôrodom?? To vážne neviete nájsť v sebe kúsok empatie pre tehuľku, ktorá by takúto vec pred pôrodom vôbec nemala riešiť? Je úplne normálne, že ju to trápi, že žiarli. A o to viac sú tieto pocity normalnejsie vzhľadom k jej blížiacemu sa pôrodu, kedy sa už aj žena môže cítiť unavená, vyčerpaná, nepritazliva a túži sa spoľahnúť sa na jej partnera, ktorému čoskoro pôrodi dieťa.
@aaaa1111 úplne sa mi rozum zastavuje nad tebou, toto normálny človek nenapíše, neviem, či je tebe v živote tak ublizovane, keď potrebuješ slovne ubližovať inej žene, ale ak to tebe niekto robí, tak hľadaj pomoc a neotacaj to proti inému
@barboraamatejko tak prepac, ze nie som falosny a nepisem klamstva. chlap, ktoremu zalezi na zene, na rodine, tak si zenu riadne vezme, pripravi jej zazemie, aby ked pridu deti, tak im nic nechybalo. manzelstvo nie je len papier, je to zavazok voci manzelke, ze nech sa deje cokolvek, tak bude pri nej stat a bude to jedina zena v jeho zivote. a to iste plati aj z druhej strany. ak to autorka tak nema, tak bohuzial, klamat ju nebudem
@aaaa1111 no vidieť, si chlap, ktorý v živote nepochopí ženu pred pôrodom.. Ak ti to ešte nikto nikdy nepovedal, tak aspoň ja ti to tu napíšem. Je absolútne neempaticke, priam drzé písať tehotnej žene, že jej chlap nemá voči nej žiadne záväzky ani povinnosti a je úplne normálne, ak si nájde milenku. Okrem iného aj voči tehotnej žene má chlap povinnosti. Ale zdôrazňujem to tebe ako chlapovi, že takéto veci sa tehotnej žene nepíšu!!! Tehotna žena vie plakať aj kvôli vypredaným rožkom v obchode, aj kvôli tomu, že sa Matovič pohada so Sulikom, nájde sa tisíc absurdnosti, čo rozlutosti tehotnú ženu, tak jej, prosím pekne, nepridávaj na tak ťažkej veci, ktorú rieši ona.
Otvor oci a. Priznaj si, ze vas vztah stal za prd uz pred. Tym a doeta to nezachrani
@barboraamatejko kolko tazkych veci v zivote pride? cely zivot je jeden problem za druhym. a problemy treba riesit, nie ich prekryvat klamstvami a falosnymi recami. ja byt zenou, nikdy sa ani len nevyspim s niekym, kto nema zaujem so mnou stravit zbytok zivota
@aaaa1111 Toto keď tu čítam, že "chlap si má ženu vziať", tak sa mi až nožík vo vrecku otvára! Ty vieš, prečo nie sú manželia? Nevieš. A tak tipuješ, že určite preto, lebo on si ju nechce vziať a ona určite po ničom inom netúži, len sa okamžite vydať, lebo to predsa chcú všetky ženy. A keď si ju nechce vziať, tak určite ju nechce vôbec, nemiluje ju, za nič ju nemá a má právo na toľko mileniek, koľko len chce a ani tým milenkám nesmie vadiť, že ich má viac, lebo veď nie sú manželky, však? Predstav si, ale aj žena má do toho čo hovoriť, či sa vydá, alebo nie. Nie len chlap. Možno sa ona nechce vydávať. To je ale šok, čo?!
@anjelicek26 Čudujem sa, že toto píšeš práve ty, ktorá si dlhé roky vo vzťahu, máte s mužom viac detí a práve si tehotná. Ty by si bola v pohode, keby sa tvoj muž teraz zoznámil s mladou sexi kráskou, z ktorej by bol hotový, očarila by ho po všetkých stránkach a chcel by s ňou naďalej udržiavať kontakt? Pekne by si ho vystrojila na rande s ňou a zaželala príjemnú zábavu?
@h2 ale ona nepise, ze s nou chodi na rande... ale ze su v kontakte... to si vies vylozit na milion sposobov, o com sa bavia a ako casto sa bavia... netreba si hned predstavovat stretavky a hodinove telefonaty, moze to byt whatsapp sprava ci dve do tyzdna s blbymi vtipkami, co si posielaju, ano aj to je "su v kontakte" a nevymaze ju z mobilu, lebo zena ma ziarlivostnu epizodu... tot vsio...
@anjelicek26 Ale prosím ťa! Hádam si len nemyslíš, že on ju berie, ako kamaráta. Sú si vzájomne sympatickí, páči sa ona jemu, aj on jej, chcú byť v kontakte... naozaj si myslíš, že je to úplne nevinné???
Inak zaujímavé, ze vacsina užívateľov mužského pokolenia, ktorí maju potrebu registrovať sa a dávať svoje 'rozumy' na mamickovskom fóre, su tu registrovaní s bydliskom Košice...
Ďakujem každému za odpovede, vážim si všetky, ale najmä tie empatickejšie mi pomohli trošku sa upokojiť ❤️ Čo sa týka serióznosti/neserióznosti a kvality nášho vzťahu, príde mi, že to hodnotíte veľmi rýchlo. Sme spolu 12 rokov, vyrastali sme spolu, boli sme najlepší priatelia, potom veľmi zamilovaní, podporovali sme sa v živote, vďaka jeden druhému sme dosiahli naozaj krásne veci v živote aj úspech, naše rodiny sa poznajú a všetci sa máme úprimne radi a fungujeme ako veľký celok. Sme aj zasnúbení, hneď ako sme začali zarábať sme začali šetriť na svadbu, rozhodli sme sa, že si ju zaplatíme sami, lebo chceme väčšiu, tak to trošku času trvá. Prišli do toho nečakané rodinné situácie, čo nám ovplyvnilo financie, teraz to bábätko a ja som sa nechcela vydávať tehotná, aj keď to priateľ navrhol. Neriešili sme za tie roky neveru ani nejaké ochladnutie vzťahu, aj keď boli ťažšie chvíle, čo v každom vzťahu sú, tak sme to riešili pokojne a našli k sebe cestu k zmiereniu. Naozaj nemám pocit, že náš vzťah bol “naprd” už predtým, ako tu niekto písal, alebo že by ma ako partnerku nebral seriózne. O to viac ma bolí aktuálna situácia, lebo nie som zvyknutá na takéto správanie z jeho strany, a neviem prijať že práve teraz sa to deje v takom krehkom období..
Autorka skutocne ako pises je to krehke obdobie a ziarlivostou ublizujes sebe-vam... mate za sebou toho vela, caka vas este viac... ono obcas najdes spriaznenu dusu, s ktorou si vies pokecat, mam par takych kolegov, kamaratov, ano som zena a su muzskeho pohlavia... nikdy za tym nic viac nebolo a nebude... drzim palce, nech to ustojite a o par dni zdrave babatko.
porozpravaj sa s nim na rovinu, vysvetli mu, ze kedze to fieta splodil, tak sa bude on starat, zapoj ho do vychovy uplne od malicka, bude kocikovat kazdy den, bude chodit na nakupy... ty vtedy si oddychnes, postaras sa o seba... nebude mat cas na blbosti, bude rad, ze sa vyspi a ze si oddychne. ale povedala by som mu na rovinu, ze mi to vadi, ze cas ma travit hlavne s tebou a vasim dietatom, pripadne zoznam sa s nou, chod na stretnutia s nimi, ved si jeho zivotna partnerka a jeho kamosku chces poznat tiez 🙂. mysli na seba, na babatko, vela stastia
autorka, asi ste velmi mladi, vsak? tak mne to tiez teda vobec nepride nevinne. skor som sa az zhrozila, ked som to citala, nebudem klamat. ziaden chlap (a uz vobec nie pred porodom svojho dietata) nechce byt v kontakte s "peknym dievcatom" len tak. este aby to vesal na nos tej svojej. to mi skor pripada, ze prave prestupuje na "iny spoj", pretoze je mlady a nevybureny.
dieťa sa čaká s manželom a nie s priateľom.Tu máš výsledok.
@barborachors 🤦🏻♀️ Sú zasnúbení, plánujú svadbu, šetria na ňu peniaze. Autorka sa nechcela vydávať tehotná. Keby bola vydatá a on by robil to isté, potom by si napísala čo? Či myslíš, že on by to potom nerobil?
@aaaa1111 nie, nie je normálne mat v 21. storočí milenky. Je normálne byť v otvorenom vzťahu, je normálne byť v polyamornon vzťahu, je normálne ísť za inou/inym ak viem ze to ten druhy rešpektuje a neublizuje mu to. Nie je normálne klamať, podvádzať a zavádzať, nie je normálne ubližovať a ničiť život, dôveru a srdce žeby a už vôbec to nie je normálne v tak krehkom období. Ak máš názor že toto co píšeš je normálne tak dobu nezaspala autorka ale ty, lebo po tom ako bola doba technického rastu je teraz doba duševného rastu a emocionálnej inteligencie. Toto nezahŕňa podvody a klamstvá, toto zahŕňa presný opak, poznanie samého seba, poznanie toho druhého, úprimnosť o tom kto som a úprimnosť o tom, či som schopný viesť monogamny vzťah, ak sa už tak raz s partnerom dohodnem. Aj nie, tak práve vďaka tej rešpektujúcej dobe nie je vôbec problém nájsť si človeka na otvorený alebo polyamorny vzťah. Toto je v dnešnej dobe normálne, podvody nie sú a nikdy nebudú a to ze su bežné z nich nič normálne nerobí, práve naopak, sú pozostatok doby minulej, kedy ľudia nevedeli byť k sebe a k tomu druhemu úprimní, kedy spoločnosť odsudzovala ľudskú prirodzenosť a potrebu mat viac partnerov. Toto tu už nie je a preto je možné žiť v polygamnom vzťahu ale normálne je to len po dohode oboch strán.
Autorka, vôbec sa tvojim emóciám nečudujem a myslím si ze každý normálny chlap co miluje svoju ženu a dieťa dá prednosť žene, berie ohľad na jej pocity a nenechá ju trpiet a nemá žiadny problém ukončiť kontakt s nejakou nedolezitou ktorú práve stretol. Ak to tak nie je, tak ty nie si taka dôležitá a ona nie je taká nedolezita. Normálne mu porozprávaj aké pocity to v tebe vzbudzuje, prečo ich to vzbudzuje a popros ho aby ukončil kontakt s nou. Ak to nespraví ma to v paži a ženy co tu píšu ze je nevybureny majú bohužiaľ pravdu. Takto sa zodpovedný muž určite nechova
Muži veľmi často podvádzajú partnerku práve počas tehotenstva a po narodení dieťaťa. Vôbec nekonkretizuješ, čo s tou ženou robí, stretávajú sa? Píšu si? Rozpráva ti o nej? Ako dopadol váš rozhovor o nej?
Hlavne daj bábätku svoje priezvisko.
úplný súhlas s komentárom vyššie, jednoznačne daj svoje priezvisko
Nevnimas to posobenim hormonov nejako moc intenzivne? Ziarlit a plakat teraz tvojmu babatku vobec neprospieva... clovek v zivote stretne desiatky sympatickych ludi, s ktorymi kontakty prerusit nechce - a ani nemusi... to neznamena, ze len preto, ze si sadli, ze sa vykasle na tehotnu zenu pred terminom a ide pretahovat zenu, ktoru prave spoznal... prosim takto neuvazuj, takych debilov je na prstoch jednej ruky a takeho si si snad nevybrala... a nie, nie je krajsia ako ty, ty nosis pod srdcom jeho dieta, si momentalne najkrajsia na svete. Opakuj si to prosim par krat denne.