Ahojte,
S otcom mojho syna nezijeme spolu.
S malym idem na dovolenku a ked som to oznamila otcovi maleho tak sa osopil ze kedy pojde na dovolenku s malym on.
Malinky ma 11 mesiacov a momentalne cakam na sudne pojednavanie aby mi urcili ze som zakonny zastupca maloleteho. A stretavanie s otcom je na dohode - ale neberie si maleho sam vzdy je to za mojej pritomnosti.
Moja otazka je som povinna ist s malym a s Ex priatelom na dovolenku lebo on (otec) to chce?
Dakujem
ešte že čo...ak by si mala chodiť s ex na dovolenky tak to si sa nemusela ani rozvádzať...😉
nie, nemusíš chodiť s ex...
Mate rovnaké prava a povinnosti k synovi pokiaľ nebol zvereny sudom do tvojej starostlivosti.dotiahni to, takisto vyzivne a hlavne odporucam trvat na harmonograme stretavania nie "podla dohody rodicov". Teraz ak by si dala maleho exovi tak ti ho nemusí vratit aj mesiac takze aj dovolenka osamote je risk. A ty uz vobec nemusis ist s nikym na dovolenku s kym nechces, on nech si keca co chce.ako radio.vypni
Ja by som si to zobrala z druhej strany. Neviem či by som chcela aby môj ex isiel sám k moru s 11 mesačným dieťaťom. Podľa mňa to je ešte veľmi malé dieťa na to, aby takto chodilo mimo mami na viacero dní do cudzieho prostredia. Radšej by som išla spolu, len nech ti mlady pán povie ako si to predstavuje s ubytovaním a pod.
@cacianka no vieš, keď vycestuje bez jeho súhlasu, aby ju ešte neudal za únos dieťaťa. To nie je sranda.
@dana06 skús na neho nejaký trik, Napr. miesto alebo typ ubytovania, kam by on nikdy nešiel. A ak aj pôjdete, hotel, 2 oddelene izby, žiaden spoločný apartmán a dieťa si striedať. A možno aj budeš rada, ak ta na dovolenke otecko odbremení a budeš si môcť užiť sj sama.
Úplne v pohode, ak si ju zaplatí a nie je to nejaký magor, čo Ťa bije, alebo dačo také, tak prečo nie... Aj Tebe sa zíde ochrana, pomoc s malým.... Ja v tom problém nevidím, my sme tak chodili s exom po rozvode... a bola som rada, že na dieťa nie som sama..... Dá sa normálne fungovať aj s expartnerom. Ak teda ideš sama a nejde s Tebou nejaký nový priateľ, tak by som z toho tragédiu nerobila. Ak vezmeš dieťa bez jeho súhlasu, tak sa to dá klasifikovať aj ako únos...
@dana06 pokiaľ nemáš dieťa zverené do svojej starostlivosti,máte obaja rovnaký "nárok"na dieťa bez obmedzení,takže moc by som neskakala. A naozaj pokiaľ to nie je psychopat,tak nech ide,dve oddelené izby a ešte aj pomôže,snáď teda a ty si budeš môcť oddychnut
Este doplnim - to ze ti bude malý zvereny neznamena ze on strati rodičovské prava.
a stale bude jeho zakonny zastupca.čiže akékoľvek dôležité veci musis mat aj jeho súhlas (lekár, skolka, skola a pod)
neviem prečo nežijete s otcom dieťaťa spolu, ale spoločná dovolenka by vás mohla udobriť
@dana06 Nie si povinna ist s nim na dovolenku ty. Mohla by si mu umoznit aby zobral na dovolenku on maleho sam ale len v pripade ze s maly nie je kojeny, zvladne s otcom zostat bez teba a on sa o neho vie postarat. Ak toto neplati tak musi pockat az bude maly starsi. Si matka, nie privesna pestunka.
Pokiaľ si sama bez partnera a on bez partnerky, tak hmm, mozno by som šla, oddelené spálne, a stretávať sa na plazí, ihrisku atď.... Ale a mate partnerov, mne osobne by to vadilo, ak by môj priateľ išiel s byvalou, lebo chce byť s deťmi a bolo bymi proti srsti ist s mojim ex tak isto.
Nie určite nie si povinná ísť s nim na dovolenku