Som povinná ísť na dovolenku s Ex-priateľom a naším synom?

dana06
11. júl 2019

Ahojte,
S otcom mojho syna nezijeme spolu.
S malym idem na dovolenku a ked som to oznamila otcovi maleho tak sa osopil ze kedy pojde na dovolenku s malym on.
Malinky ma 11 mesiacov a momentalne cakam na sudne pojednavanie aby mi urcili ze som zakonny zastupca maloleteho. A stretavanie s otcom je na dohode - ale neberie si maleho sam vzdy je to za mojej pritomnosti.
Moja otazka je som povinna ist s malym a s Ex priatelom na dovolenku lebo on (otec) to chce?
Dakujem

luliu
11. júl 2019

Nie určite nie si povinná ísť s nim na dovolenku

ukulela
11. júl 2019

@dana06 nie, nie si povinna. a urcite pri takychto vztahoch nenechaj stretavanie len na dohode, ale daj si hi oitvrdit sudom.

sissy27
11. júl 2019

@dana06 jasné, že nie. Malého bude môcť zobrať na dovolenku vtedy, keď sa bude oňho vedieť postarať a malý bude chcieť.

deti95060810
11. júl 2019

ešte že čo...ak by si mala chodiť s ex na dovolenky tak to si sa nemusela ani rozvádzať...😉
nie, nemusíš chodiť s ex...

cacianka
11. júl 2019

Mate rovnaké prava a povinnosti k synovi pokiaľ nebol zvereny sudom do tvojej starostlivosti.dotiahni to, takisto vyzivne a hlavne odporucam trvat na harmonograme stretavania nie "podla dohody rodicov". Teraz ak by si dala maleho exovi tak ti ho nemusí vratit aj mesiac takze aj dovolenka osamote je risk. A ty uz vobec nemusis ist s nikym na dovolenku s kym nechces, on nech si keca co chce.ako radio.vypni

pininka1
12. júl 2019

Ja by som si to zobrala z druhej strany. Neviem či by som chcela aby môj ex isiel sám k moru s 11 mesačným dieťaťom. Podľa mňa to je ešte veľmi malé dieťa na to, aby takto chodilo mimo mami na viacero dní do cudzieho prostredia. Radšej by som išla spolu, len nech ti mlady pán povie ako si to predstavuje s ubytovaním a pod.

hettinka
12. júl 2019

@cacianka no vieš, keď vycestuje bez jeho súhlasu, aby ju ešte neudal za únos dieťaťa. To nie je sranda.

@dana06 skús na neho nejaký trik, Napr. miesto alebo typ ubytovania, kam by on nikdy nešiel. A ak aj pôjdete, hotel, 2 oddelene izby, žiaden spoločný apartmán a dieťa si striedať. A možno aj budeš rada, ak ta na dovolenke otecko odbremení a budeš si môcť užiť sj sama.

katy31
12. júl 2019

Úplne v pohode, ak si ju zaplatí a nie je to nejaký magor, čo Ťa bije, alebo dačo také, tak prečo nie... Aj Tebe sa zíde ochrana, pomoc s malým.... Ja v tom problém nevidím, my sme tak chodili s exom po rozvode... a bola som rada, že na dieťa nie som sama..... Dá sa normálne fungovať aj s expartnerom. Ak teda ideš sama a nejde s Tebou nejaký nový priateľ, tak by som z toho tragédiu nerobila. Ak vezmeš dieťa bez jeho súhlasu, tak sa to dá klasifikovať aj ako únos...

0silvia0
12. júl 2019

@pininka1
@hettinka
Baby, ale autorka zatiaľ vôbec nenapisala, že v cestuje s malým za hranice, a už vôbec nepísala nič o dovolenke pri mori. Môžu ísť k moru, ale aj nemusia, pokojne to môže byť ubytovanie na Slovensku☺️

maciatkolulu
12. júl 2019

@dana06 pokiaľ nemáš dieťa zverené do svojej starostlivosti,máte obaja rovnaký "nárok"na dieťa bez obmedzení,takže moc by som neskakala. A naozaj pokiaľ to nie je psychopat,tak nech ide,dve oddelené izby a ešte aj pomôže,snáď teda a ty si budeš môcť oddychnut

hettinka
12. júl 2019

@0silvia0 ak v rámci Sk, o to lepšie, nech príde na 1-2 dni pozrieť a môže zasa pekne odkráčať

pininka1
12. júl 2019

@0silvia0 jasné, ja som to ale brala tak všeobecne.

cacianka
12. júl 2019

@hettinka nie - urcite by neslo o unos.max pre pokoj duse staci oznam o mieste pobytu dieťaťa.

cacianka
12. júl 2019

Este doplnim - to ze ti bude malý zvereny neznamena ze on strati rodičovské prava.
a stale bude jeho zakonny zastupca.čiže akékoľvek dôležité veci musis mat aj jeho súhlas (lekár, skolka, skola a pod)

eva8
12. júl 2019

neviem prečo nežijete s otcom dieťaťa spolu, ale spoločná dovolenka by vás mohla udobriť

mala_hobitka
12. júl 2019

@dana06 Nie si povinna ist s nim na dovolenku ty. Mohla by si mu umoznit aby zobral na dovolenku on maleho sam ale len v pripade ze s maly nie je kojeny, zvladne s otcom zostat bez teba a on sa o neho vie postarat. Ak toto neplati tak musi pockat az bude maly starsi. Si matka, nie privesna pestunka.

dana06
autor
12. júl 2019

@hettinka uz mam zistene ze s malym mozem ist na dovolenku a jeho otcovi musim len oznamit odd kedy do kedy.

dana06
autor
12. júl 2019

@katy31 o unos by neslo ked mu poviem kedy ideme kedy prideme a kam.
No prave to je to ze skor by som mala druhe dieta na krku. On aj ked pride za malym tak sa mu napriklad zo 4 hodin venuje dve a tie zvysne dve sedi, pije kavu, fajci a stuka do telefonu.

tosomja
12. júl 2019

Pokiaľ si sama bez partnera a on bez partnerky, tak hmm, mozno by som šla, oddelené spálne, a stretávať sa na plazí, ihrisku atď.... Ale a mate partnerov, mne osobne by to vadilo, ak by môj priateľ išiel s byvalou, lebo chce byť s deťmi a bolo bymi proti srsti ist s mojim ex tak isto.

katy31
13. júl 2019

@dana06 tak vidis, neni to nejaky debil, co Ti ublizuje.... tak par dni zvladnes... my sme tak aj na kupko chodievali do Madarska.... a budes mat klud... nikdy nevies, kedy ho zas budes potrebovat, tsk sa snazte normalne vychadzat.... A on chce ist s Tebou?

dana06
autor
14. júl 2019

@katy31 nie nebije ma...ale nevidim dovod travit s nim niekde dovolenku kedze s malym mi takmer vobec nepomoze cize dovolenka s nim by pre mna nebola oddych. Preto sa pytam ci sa da tomu vyhnut.