Som osamelá a nemám šťastie na kamarátky

12. mar 2021

Ahojte, mám 22 rokov a nemám skoro žiadne kamarátky. Veľmi ma to trapi. Mala som 5 kamarátok s ktorými som sa poznala viac ako 12 rokov, boli sme spolu skoro denne. Potom som však otehotnela (v 18) a všetky so mnou prerušili kontakt pretože som sa odsťahovala do iného mesta (nie ďaleko, keby chceli mohli ma prísť navštíviť aj som ich niekoľko krat pozvala) dokonca už mi vôbec nenapíšu ani len na narodeniny, iba dve z nich mi poprajú všetko najlepšie, spýtajú sa ako sa mi dari a potom už ani neodpisu :( som z toho smutná lebo som osamelá, a verila som v to že naše kamarátstvo bolo silné. No tak som sa skusila posunúť ďalej, jednoducho som si pripustila že asi nie sú práve kamarátky a už nemajú záujem o kontakt. Keď som mala 15 som spoznala jedno dievča, bavili sme sa 5 rokov, vraveli sme si všetko a síce sme byvali od seba možno 200km, občas sme sa aj stretli no potom som sa jej trosku posťažovala na môjho priateľa, ona mu to vytkla a to sa mu nepáčilo a neželal si aby som s nou už bola v kontakte a poprosil ma aby som ju zablokovala. Viem že som to nemala robiť ale vtedy som bola trochu nahnevana aj ja, to čo urobila bolo naozaj cez čiaru a viac mi tým ublížila ako pomohla pretože povedala aj take veci ktoré som jej ja nikdy nepovedala len si ich domyslela a s priatelom nám to dosť pokazilo dôveru. Tak som teda súhlasila s tým že bude zablokovaná. Po roku mi však začala chýbať a tak som sa jej ozvala cez SMS a ospravedlnila sa že som ju zablokovala ona bola samozrejme nahnevana, snažila som sa jej vysvetlit že priateľ si neželal aby sme boli v kontakte a ona tu správu odfotila a preposlala mojmu priateľovi. Ďalšia rana. Odvtedy nemám žiadnu kamarátku, našťastie keďže bývam u priateľovej rodiny, on má sestru v mojom veku ktorá tu býva tiež tak mám aspoň ju ale inak som veľmi osamelá a trapi ma to :( síce ešte pred koronou som sa zoznámila s dvoma susedkami oproti priatelovmu domu, oni boli kamarátky uz dávno a raz ma s malým zavolali nech sa prideme pohrať lebo mame deti v rovnakom veku. Potom sa jedna nejako oddelila od nas obidvoch a ta druha sa mi ozvala len vtedy keď ju chcela ohovárať. Teraz sú znova za dobre a mne sa ozvú už len malokedy a navyše sa ani nemozme stretávať keďže je korona. nikde nechodím nemám ako spoznať nové baby a som veľmi sklamaná z toho ako sa zachovali moje kamarátky doteraz. Niekedy si aj vycitam či nie je chyba vo mne keď mi žiadne kamarátstvo nevydrží ale myslím že z mojej strany ten záujem a snaha bola. Čo mám robiť aby som nebola osamelá? Samozrejme mám milujúceho priateľa, krásneho syna, super švagrinu ale inak sa nemám komu vyrozprávať a cítim sa taká sama

janickacrazy
12. mar 2021

Skús aj tuto na modrom koníku, či nenájdeš nejakú spriaznenú dušu, najlepšie z okolia, kde bývaš teraz. Keď chodíš s malým von na ihrisko, tak nestretavas nejaké mamičky s deťmi?

malva123
12. mar 2021

Ach jaj..to mama dietata ma taketo temy?Snaz sa komunikovat s partnerom ..mas rodinu...co ti tak strasne chyba..?

mamusa34
12. mar 2021

Ale to je normálne že po čase stratiš kamarátky ..majú svoje a potom prídu také známe..kolegyne atď . To už ja neriešim. Tiež mi bolo smutno ale za každu cenu nepotrebujem spoločnost mám rodinu .. a tak píšem si na sociálnych sieťach s kamarátkami alebo známymi a to mi stačí . Keď som niek plánovala tak som ani nešla 😂najlepšie je keď niekoho stretnem naživo náhodne

autor
12. mar 2021

@mamusa34 veď ja sa tiež nepotrebujem stretávať alebo chodiť na kavicky, návštevy ale aspoň popísať si s niekym, občas zavolať... jediny s kým si píšem je môj priateľ a ta svagrina, nik iný mi nenapise

autor
12. mar 2021

@janickacrazy teraz nechodíme na ihrisko ale aj tak vždy keď ideme okolo tak tam nik nie je

janickacrazy
12. mar 2021

Tak teraz je korona, potom v lete hádam bude lepšie a ľudia povyliezaju von.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexk12
12. mar 2021

Bud rada ze máš priateľa mnohí nemajú ani to a sú doslova sami s deckom

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diana999
12. mar 2021

Som v podobnej situácii 😫

vsetkounas
12. mar 2021

Neviem odkial si ak chces napis spravu ja som tiez neak ostala sama s detmi a muzom ale uz som si celkom nato zvykla ale rada popisem ak budes niekde blizko kludne ked skonci korona mozme dat aj stretko .

slniecko_12
12. mar 2021

Napíš mi súkromnú správu tu na Koníkovi, mám podobný problém 🙂 možno si budeme rozumieť

lenus1818
12. mar 2021

Kľudne mi napíš rada popíšem🙂

radovanstefanec
12. mar 2021

Ahoj , mám 21 takže sa viem vcítiť . Mal som kopu kamarátov a hold skončila škola a každý si ide svojim smerom. Nevyčítaj im to a začni s tým taktiež ,hold život je raz taký.... Všetku svoju pozornosť som venoval im ,celý svoj čas a zabudol som na seba... Teraz milujem čas so sebou venujem sa svojim veciam, športujem , čitam ,vzdelávam sa a hlavne sa milujem a som šťastný. Rozumiem ako sa cítiš . Jednoducho sprav si čas pre seba , začni sa milovať ,buď vďačná za svoje bábo a že sním môžeš tráviť čas , začni čítať, venuj sa hobby , čokoľvek čo ťa robilo alebo robí šťastnou a uvidíš akú zmenu to prinesie ♥️

michaela567y
13. mar 2021

@radovanstefanec mna by zaujimalo čo taky mladý chalan robí na MK?😂

radovanstefanec
13. mar 2021

Noooo... Nakupujem z bazára a kukám čas od času fórum 😂

michaela567y
13. mar 2021

@radovanstefanec to je vazne ojedinele!! 😂 ja mám síce toľko rokov čo ty, ale chalana v mojom veku som tu ešte nezazila🙈😂

radovanstefanec
13. mar 2021

Viac si rozumiem so staršími ženami takže hľadám útočisko 😂 srandy srandy ale asi ma tu uvidíš častejšie 😅

svetlanka111
13. mar 2021

Zeny napodobne..😪

lucia0211
13. mar 2021

Ahoj, ja ťa úplne chápem, na koľko som na tom nejak podobne...ty máš však aspoň dieťatko, čo my s manželom žiaľ nemáme a keď jeon celý deň v práci , tak som sama..ak teda nepočítam nášho psíka 🙂 voľakedy aj ja som mala mnoho kamarátok, ale ako skončila základná, stredná škola skončilo aj kamarátstvo..v dnešnej dobe je to žiaľ asi tak a je to dosť smutné..ľudia nemajú čas na nič..priateľstvá zanikajú..ľudia sa medzi sebou len ozvú keď si ,,náhodou,,spomenú..ja som si skúšala nájsť aj kamarátky cez internet, ale nedopadlo to dobre..žiaľ nie z mojej strany..jedna bola notorická klamárka a druhá sa vedela ozvať len vtedy keď som ja písala prvá...tak po týchto skúsenostiach som to už vzdala..v dnešnej dobe už asi neexistujú ozajstné priateľstvá..aj mne úprimne chýba niekto, s kým by som si mohla písať, stretnúť sa, porozprávať sa..ale takéto kamarátstva mám pocit že existujú už len vo filmoch..dnes je všetko len o fb..tam má človek ,,akože kopu priateľov,..no v skutočnosti nie je priateľom ani jeden..je to len hŕstka ľudí, ktorá ťa očumuje ale ty ako človek ich nezaujímaš...ozajstné priateľstvo je dnes žiaľ vzácnosťou...

svetlanka111
14. mar 2021

@lucia0211 zial mas pravdu tiez sa mi to tak zda...tiez som sa pokusala najst kamosku akurat som natrafila na take co sa ozvu len ked nieco potrebuju pozocat alebo vyzdvihnut deti.😞inak sa neozvu ako je rok dlhy.a priznam sa ze uz ma nebavi stale byt ta prva ktora sa ozve🙁mne je z toho celkom smutno inak🙁

basska_b
14. mar 2021

Nájdi si kamarátky s deťmi... napríklad kontaktuj bývalé známosti, o ktorých vieš, že tiež majú deti, len tým že si taka mladá mamička, asi budeš chvíľu osamela. U mňa tiež išli kontakty bez detí do stratena. Kamarátka jedna zostala tiež veľmi osamela. Mala 3 kamarátky, s ktorými aj cestovali po európe. Akonáhle otehotnela, koniec. Ani jej neodpovedajú na správu, ako keby mala mor. Ja som bola prvý rok sama, ešte s takou zotrvačnostou sa so mnou stretávali bezdetne kamarátky, no potom porodilo niekoľko bývalých spolužiaciek a kolegýň a hneď bol život krajší. Priateľstvo na život a na smrť s cudzou mamičkou na ihrisku som za 3 roky na materskej nenadviazala. Mam dve také mamičky, ale to len keď sa náhodou vidíme, porozprávame sa a to je tak všetko

lucia0211
14. mar 2021

@svetlanka111 ..áno áno..presne tak..to nie je priateľstvo keď sa ti niekto ozve, len keď si spomenie, alebo keď ty sa ozveš prvá...☹ja som si napríklad vymazala z fb ľudí a mám tam len rodinku..na čo mi je potrebné tam mať ,,akože 60 priateľov,,keď v skutočnosti ich ani ako osoba nezaujímam...to radšej nemať nič...ak sa ti aj podarí stretnúť osobu, z ktorou to bude ozajstné priateľstvo, je to ako výhra v loterií..lebo aj pri tej nikdy nevieš či vyhráš...

svetlanka111
14. mar 2021

@lucia0211 no jakebyze to zacnem mazat tak zostanem asi u 20..ale pride ten cas ked to urobim.neviem cim to je ale viem ze niekto ma svoju super partiu.no mne sa to zial nepodarilo co som sa vydala a odstahocala.a zial ani mojendcery nemaju kamosky,tiez sa musia ozyvat prve,takze je mi ich velmi luto..ja som mala v detsve super no moje baby akosi nenatrafili za normalnu😞velmi ma to trapi za nich..neviem co sa to stalo s ludmi aj s detmi.ja uz ani nedufam v nejaku kamaratku

konikkon
16. mar 2021

No to su tie dnešné kamarátstva.... Ale si matka, máš rodinu, partnera. To ozaj potrebuješ kvakat s kamarátkami o sprostostiach, aby si sa necítila osamelá? Prečo sa nevyrozpravas frajerovi? S nim a so synom nemôžeš tráviť čas?

svetlanka111
17. mar 2021

@konikkon ale frajer predsa nenahradi kamosku..

konikkon
18. mar 2021

@svetlanka111 prečo nie? A v čom konkrétne ju nenahradí?

sasitimi17
5. apr 2021

@konikkon a čo je zle na tom že chce mat kamarátku ? Áno ja napríklad potrebujem kvákať aj o blbostiach s kamoškami a čo teraz ?
Možno jej priateľ nemá toľko času a nezaujímajú ho ženské debaty. Alebo tak isto aj on ma nejakých kamarátov a tiež s nimi rozoberá take veci ktoré so svojou ženou nie. Veď je fajn mat iných ľudí okolo seba ako len manžela a dieťa...

mariazacharova
12. júl 2022

Dobrý deň ja tiež nemám dobrú kamarátku mám 57 som z Ba čo som mala doteraz všetky ma len využíval. Aj priateľa sa mi nedarí nájsť aj muži hneď chcú prísť ku mne na návštevu. Ja mám záujem o seriozného neakoholika.