Ahojte,
vsade citam a pocujem ako mamicky nezvladaju dat svoje deti 1x do skolky, ze je to pre nich stresujuce a smutne a ze placu.
Ja absolutne nemam taketo pocity, vcera bolo moje dieta 1x v jasliach, dnes je tam 2x a pocity smutku, placu neprisli.
Ja neviem, som normalna? Alebo to hranici uz s nejakou poruchou?
Pises 1x = jedenkrat, no asi mas na mysli 1.x = prvykrat.
úplná pohoda...
moja dcéra keď išla do mš tak s úsmevom na perách a z mš s plačom.... jej sa tam veľmi páčilo a chcela tam zostať čo najdlhšie a nie ísť domov ako prvá...
veľa závisí od p. učiteľky a dcéra dlhé roky hovorila že p. uč. bola super.
ja som tiež bola OK, učiteľky som poznala a mali moju dôveru.
Nerozumiem potrebe sa nad týmto vôbec zamýšľať...🙂
@deti95060810 ale ona mala asi na mysli jej pocity, nie pocity dietata. 🙂
Je to porucha- to , ze sa zamýslas nad takýmito sprostostami .
To, ze sa nezvijas v klbku a neronis potoky slz je uplne normalne.
Nie si krkavcia matka, ani neodhadzujes svoje dieta, ci neodkladas. Si normalna matka, ktora dba na spravny vývoj dietata, potrebu zaclenenia sa do kolektivu, nie je prehnane naviazana...
nič sa nedeje 😀 zlú matku to z teba nerobí, ja osobne som si dosť vydýchla, keď ten môj šiel konečne do škôlky. tiež som neplakala, nemala som prečo, do škôlky sa veľmi tešil, myslím, že nám to prospelo obom. 😂
práveže ty si tá normálna 😀
Si len jednoducha… to je vse, ked sa musis nad takymto niecim zamyslat.
si úplne normálna, tebe totiž na rozdiel od tých fanatických matiek prestrihnutie pupočnej šnúry po pôrode došlo aj do hlavy
@autorka si uplne normálna matka! To len niektoré sa nevedia spamätat z toho, že 24/7 nebudú mať dieta na cecku, resp.ze sa musia vrátiť do prace.
Niektoré debaty o krkavcich matkách, despotickych komunistických ucitelkach ci odkladisku deti sú fakt cez čiaru a dane matky by sa mali vážne nad sebou zamyslieť a vyhľadať odbornú pomoc.
@cyberk preco jednoducha? Ja si to o sebe nemyslim a tiez som sa nad tym zamyslala. Plno statusov na mk o tom,ako zeny revu za detmi,je im smutno. V mojom okoli tiez kazda revala,ze dieta je v skolke. Ja nie. A tiez som chvilu o sebe pochybovala,ci to je v poriadku,ci som dobra matka atd.
@petulda333 ja som svoje dala vo veku 3 roky a 2 mesiace do súkromnej škôlky. nie preto, žeby som šla pracovať, lebo bol apríl a prácu som mala sľúbenú od septembra (školstvo). ale práve preto, aby si odo mňa odvyklo a aby sa v septembri na škôlku už tešilo, aby to nebol šok. no a dopadlo to presne podľa očakávaní. behom 3 mesiacov si vybudovalo návyk na iné deti a že nie je stále s matkou a v septembri sa do škôlky už tešilo.
no ale... keby si počula ti výlevy a názory okolia... buď by si sa smiala alebo plakala.
"ako si mohla dať dieťa do škôlky? veď sama si doma! to ja by som nedokázala! dieťa sa nemá trhať od matky!" a bla bla bla.... podobné žvásty. podotknem, že ani jeden taký žvást nebol od rodiny. všetko od okolitých matiek s podobne starými deťmi. no čo, pokrčila som plecom a užívala si odpočinok.
@lonely66 no ved prave. Moj siel do jasli v 2r,ja do prace (muz po uraze,peniaze trebalo) a tiez sa mi divili a preco neplacem a pod. 🤦 No fakt som si chvilu myslela,ze asi som zla matka. A to aj po porode,tesila som sa ale neplakala od stastia a necitila tu obrovsku lasku,asi iba obycajnu. A tiez som chvilu myslela,ze som horsia nez ine,co placu a asi lubia viac 🫢
asi tiez nie som normalna 🤣
Si úplne normálna 😄😄👍
Jasne, ze si normálna, kde je napísané, ze musíš nariekať a plakať a neviem co ešte, len z dôvodu, ze dieťa ide do jaslí ci škôlky? Mne skôr pripadalo divné, ze by som to mala nejako extra prežívať, veď ho nedávam na nútené práce ani do väzenia.
Ja keď som dala dcéru prvýkrát do škôlky tak som skákala od šťastia. Niežeby som svoje dieťa nemilovala ale manžel sa veľmi málo podieľa na starostlivosti a ja som už bola taká šťastná, že sa o ňu niekto dobre postará a ja mám chvíľu čas na bábätko.
Opýtaj sa generácie našich mám, ktorá z nich to prežívala takto ako dnešné mamičky. Deti boli viac psychicky odolnejšie a aj keď poplakali, ale neboli to také stavy, že z toho dieťa od stresu až ochorelo, nemalo také strachy a tak to citlivo neprežívalo. Dnešné mamky to myslia v dobrom, ale pre tie deti je to skôr sťaženie, že oni nevedia byť pre nich tak silné a oporou, lebo samé sú kopa stresu a strachu.
Si normálna. Len si na inej strane spektra ako tie "nezvládajúce". To je v pohode. Obe skupiny sú v kategórii "normál". (Hlásim sa do tvojej skupiny 😁).
Teda, už to bolo dávno. Môj syn ide teraz do 1.roc. na SŠ. Ale teda škôlka bola naj. Ráno som ho tam šupla a medzi poslednými som ho brala. Nik neplakal. Ani ma nenapadlo sa nad tým zamyslať. Asi nemáte podstatné problémy, tak sa tešte.
Kde všade to čítaš? Ja to nikde nečítam...
Vy ste normálna, ale tie ostatné nie sú. Priťahujú za vlasy situácie úplne bežné v živote. Robia z toho divadlo, ako dieťa trpí, má traumu z toho byť chvíľu bez matky a potom tu vyrastá generácia neschopných, nesamostatných primitívov, ktorí sa pri prvom strete s úplne bežnou situáciou napr.v škole idú zasebevraždiť alebo majú psychické problémy.
Do MS som problem nemala, s jaslickami by som mala dost velky problem vzhladom na vek dietata.
Zas raz krasne komenty 👌
Hej si normalna, rovnako ako Ta ktora to preziva a place,ci je smutna.
Ja som tiez nerevala, nesmutila, ved dieta mi nik nebral 😃
Si
samozrejme, ze si normalna 😀 neblazni. ak to neprislo teraz, tak moze neskor 😀 a ak to nepride ani potom, aj tak je to v poriadku. ono inak vela spravi, ked to dieta tazko znasa a ty sa na to musis pozerat, vtedy som revala napriklad ja. 😀 kazda sme ina, neznamena to vsak, ze ked neronis krokodilie slzy, tak si zla matka.