Som neúspešná

1. nov 2022

Celý život sa snažím niečo robiť, niekde preraziť od 18 som podnikala. Niekedy sa darilo niekedy nie. Aj keď z toho vela môj ex minul. Keď som si hľadala zamestnanie tak s VS a nic, proste taký plat ze v čistom 700€ na BA. Moja postava je strašná, vždy keď chcem byť trochu chudsia tak musím mega veľa športovať a malo jest. Vzťahy? Ako 18 ročná som odišla z domu nikdy sa o mňa veľmi nestarali. Ako 27 ročná som sa rozviedla. A terajšie manželstvo je tiež náročné. Kamaratov nemam ziadnych co je az divne, proste ....Veľmi sa stále snažím a nic nejak nemám jednoduché v ziadnej oblasti.. O chvíľu budem mat 33 mam síce strašne veľa skúseností ale aj velku depku..predstavovala som si svoj život trochu inak. Niektorým ľuďom sa darí do čoho sa pustia a ja som už toľko veci robila a nic. Co robím zle..? Na pozitívne myslenie verím ale asi u mňa nefunguje alebo to neviem ovládať.

dadis
1. nov 2022

A co teda mozes na svojom zivote zmenit? Zamestanie? Zameranie? Manzela? Zivotny styl? Konicky? Vsetko. Vsetko je vysledkom tvojich zivotnych rozhodnuti a vsetko mozes svojimi rozhodnutiami i zmenit. Mas velku rit? Asi za to moze ten kremes, co si si dala po veceri (obrazne). Manzel sa k tebe sprava hrubo? No nikto ta nenutil si zobrat grobiana. Nemas priatelov? A co ti brani niekoho oslovit a zavolat von? Maloktora vec v tvojom zivote je tvojim udelom (tak ano, rodina, zdravotne problemy, typ postavy) ..ale so vsetkymi tymto sa da i napriek tomu viest spokojny zivot, dolezite je aktivne svoj zivot riadit - pytat sa sama seba, ci to ci ono je to, co skutocne chcem, co mozem spravit, aby som bola spokojnejsia, kam sa chcem dostat a co k tomu potrebujem spravit. Davanie si cielov a ich plnenie je v zivote to, co si pamatame a co nam dava dobre pocity a pocit kontroly nas vlastnym zivotom.

savanna
1. nov 2022

Podla mna zijes taky priemerny zivot ako vacsina zien, mas len na seba akesi prilis vysoke naroky. Uvedom si, ze tych uspesnych, bohatych, krasnych modeliek je v populacii mizive percento. Vacsina z nas zije v nedokonalom tele, ma priemerny plat a riesi kazdodenne problemy. V rozvodovom konani konci vela manzelstiev, to neznamena, ze si "neuspesna", znamena to, ze si nasla odvahu odist zo vztahu, ktory bol pre teba neuspokojujuci.
V com by som videla priestor na zlepsenie, je ta mzda 700e s VS v BA. To sa mi ozaj zda akosi malo, v akom odvetvi si hladala? Pozerala si aj nejake korporaty? Nemyslim si, ze by sa niekde v BA v korporate pohyboval plat okolo 700e, za to by im to nikto nerobil.

doriiis
1. nov 2022

Možnože je chyba v tom,že si v 33 rokoch uz druhýkrát nestastne vydatá. Zle vzťahy sajú z teba energiu

autor
1. nov 2022

@dadis ďakujem za odpoveď... chudnem len pri drastickych diétach a 10 km behu denne. A to som skúšala aj rôznych trénerov. Kamaratov? Akokoľvek sa snažím nedajú si ma ani na fb k priateľom.. je to o tom ze čau ako sa máš? Dobre. Ale mňa sa nik nespyta co mam nove ja. A ani nijak nerozvija rozhovor. Mam vystudovane JUDr. A 2 stredne skoly. Skutocne na ďalšou školu ísť nechcem. 1.Manzela som mala veľmi rada a robila som všetko preto aby bol spokojný a on len minal peniaze a podvádzal ma ... no a podnikanie...? Vo všetkom možnom. Aj teraz som si vymyslela na večer aktivitu ze možno niečo predám.. prešiel mesiac a nic a sú to veci na vianoce.. zatiaľ ma to stalo len čas a 50€.. 2. Manžel ten žije len pre zamestnanie a rodičov...prestal ma nejak vnímať...

autor
1. nov 2022

@savanna problém je v tom ze viem slabo cudzí jazyk ..vlastne ani v tom nie som dobrá... od maturity už ubehli roky a kurzy som absolvovala 2 ale na jazyky nie som... robím Maďarsku v štátnej správe.. bilo to jediné kde povedali ano keď som prestala podnikať v 2020.

autor
1. nov 2022

@savanna mzdarku

ivangeline
1. nov 2022

Mozno sa treba zahlbit viac do seba a nebat sa hladania odpovedi,aj ked sa nam nepacia. ;) Zmysel. Ciele. Potreby. Vztahy. Vztah so sebou. S priatelmi. Manzelom. Ex. Rodinou. Usporiadat ich. Mat sa rada. Treba mat rad aj cestu a nie len ciel. (Nie si prilis na vykon?) Mozno mas blbu filozofiu bytia/zitia,kt ta zvazuje.. A bla bla bla..

dadis
1. nov 2022

Ani ja nemam tabulkovu postavu. Cvicim, beham, cely zivot musim pozerat, co na tanier, lebo mam taky typ postavy. Ale no a co. Vdaka tomu mam super kondicku, sport ma bavi, mam zaujimavy zivot. A ze nie som modelka? A co by som z toho mala? Boli by rozky lacnejsie? Nasla by som si lepseho muza? Asi ani jedno. Muzom sa moja postava paci, mojmu priatelovi najviac a mne uz tiez (na rozdiel od mladosti). Pracu v Ba si urcite najdes aj lepsiu. Viem, ze pravnikov je vela, ale hladaj aj nieco mimo prava a mozno budes prekvapena (napr. projektovy manazment, procesy, produkty, HR, marketing, alebo napr CSR managment - nemusis dalsiu skolu studovat, len sa o oblast zauijmat, spravit si kurz a hupnut do toho rovnymi nohami). A manzelstvo? Ak nie si spokojna, tak to ries a po veceroch "nestrikuj" ale venuj sa partnerovi, komunikujte..ak to ochladlo, tak to skuste ozivit..

autor
1. nov 2022

@ivangeline ďakujem za odpoveď, asi áno asi som na výkon... nikdy ma to nenapadlo..ale som z chudobnej rodiny a asi od svojich 12 rokov som žila v tom ze budem úspešná za akúkoľvek cenu.. preto som aj "isla do sveta" osamostatniť sa a začala podnikat už ako 18 ročná... no fakt je ze som zažila už aj bohatstvo príklad vecera za 150€ pre dvoch aj chudobu čínska polievka za 0.3 ...a byť bohatý je lepšie.

autor
1. nov 2022

@dadis no mne chudá postava dáva sebavedomie. Preto by som radšej mala o 10 kg menej..teraz mam 75 ...prácu skúsim inú no a manželstvo? Skúšala som hocičo.. už 2 dní sa nebavime lebo... lebo proste on nerieši žiadnu situáciu, ktorá mne nevyhovuje.

maribell
1. nov 2022

Máte deti?

dadis
1. nov 2022

Ja mam 70kg. A sebavedomie? Tiez 😀. Muza som vymenila a karieru som zacala realne az po detoch v 33 rokoch rozbiehat.

autor
1. nov 2022

@maribell ano jedno

autor
1. nov 2022

@dadis super ako si nad vecou... kiež by sa to aj mne podarilo.

oli18
1. nov 2022

Mas vybornu skolu, tak preco nerobis vo svojom odbore? Ako 33 rocna si uz mohla mat nastartovanu uspesnu karieru. Na pracu mzdarky nepotrebujes taku prestiznu skolu, akou pravo je. Aj ako mzdarka by si mohla urobit karieru, ale to by si musela robit sukromne pre firmy. Neskor aj zamestnat dalsie uctovnicky.

lulaby1982
1. nov 2022

A tak celý život je vlastne na prd ,že to čo sa Vám deje je hrozne . Ste martyr a vlastne máte v živote smolu a Vás kríž je taký velky ,že už cez neho ani nevidíte.

To čo s deje vo Vašom živote sú príležitosti ,aby ste niečo naučila. Získala zručnosti a robila ako naj viete. Ak to robíte na 100 percent , máte zápal, viete ako naj viete,je to ok ale mna. Brat všetky výzvy ako rast osobnosti. Idete moc zo široka a ste prísna na seba. Treba chápať cely kontext Vášho bytia,Vy ste urobila setting a vybrala čo bolo pre Vás náročné,alebo čo Vam vytvára nepohodu.

To celý život ficite na nepohode, furt ten život Vás buchnatuje,loptos jeden.Kukat a porovnať sa s nikým je fajn,ale vidieť cely kontext treba,nie že si pozriem,aha suseda Jožka je aká úspešná, má zlaté prstene,parádnu trvalú, parádny tigrovany topik, výbornú prácua dáva lajky na net o svojom šťastí. Lenže treba pozerať čo je za tým, ako sa k tomu dopracovala. Taká Jozka má mozno lepšiu sociálnu sieť ako Vy ,že pozná niekoho ,kto pozná niekoho a flekt je na svete. Nebudeme sa pýtať či Jožka je aj kompetentná . Vime ako to chodí na SR, v takom Japonsku by Jožka možno neuspela. Prosto byť úspešný to je hotová alchýmia ,čo je to byť úspešný. Vždy to treba vnímať aké karty mám v rukách a kto sú sú pokrovi hráči ,čo sa deje okolo.

To čo sa Vám deje Vás zoceluje a jednak ste zručnejšia a kompetetnejsia, silnejšia . Ja hovorím, dokal je na rožky a paštétu, svicky, kapustu a zemiaky, cestoviny treba sa učiť.

dadis
1. nov 2022

Pozri, uspech je vec pohladu. Zeny, co neuspesne hladaju partnera, tak by povedali pfff, tato sa uz 2x vydala. Zeny, co dlho cakaju na vytuzene dve ciarky na teste by povedali pfff, tato ma zdrave dieta. Zeny, co nemaju vzdelanie, tak by povedali pfff, tato ma doktorat z prava. Zeny ci maju po detoch nadvahu by povedali pfff, tato ma len 75kg..pozri..neviem z coho plynie tvija nespokojnost najviac..zacni riesit postupne. Najviac ta pali ta praca? Tak sa venuj tomu na 1000% a snaz sa a uvidis, ze nieco dosiahnes. Je to vztah? Je to tvoje sebavedomie? Neries vsetko naraz, postupne si vsetko v zivote zariad tak, aby si bola spokojna, lebo taky nespokojny clovek ani nemoze byt dobrym partnerom a mozno preto vam to v manzelstve skripe..

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. nov 2022

@dadis ďakujem asi si určím priority.. no najviac ma trápi ten vzťah...som z toho veľmi sklamaná...myslela som si ze proste 2x to už bude super..a potom áno ta práca... hnm

autor
1. nov 2022

@oliolijanka tak nie je to celkom tak ... kde robím sú na vysokých pozíciách aj poriadne kapacity..ale áno so mnou je to tak... proste sľúbili viac po skusobnej a nedali... prišla koruna keď som bola v skúšobnej a nejak som ostala.. vo vzduchu bola neistota, radšej to než nič...

autor
1. nov 2022

@oliolijanka a mam strednú ekonomickú teda mzdy rátať viem aj viesť personálnu agendu.

natalala
1. nov 2022

Ty robis s doktoratom z prava mzdarku v statnej sprave?! 😳 podla mna si iba malo veris alebo co 🤷🏼‍♀️ Nepises ci mas deti, ale ak nie tak nic ti nebrani zamakat na sebe a najst si lepsi job. Nie vsade je nevyhnutny jazyk uz aj v tej statnej sprave su aj pravnicke pozocoe, kde zarobis urcite lepsie ako mzdarka. Anglictina je lahky jazyk, kebyze sa naozaj zatnes a venujes tomu, neverim ze sa to neda, lebo evidetne sa ucit dokazes ked si spravila pravo.

miadi
1. nov 2022

Asi robis zle rozhodnutia. Niekedy chciet nestaci niekedy snazit sa nestaci. Mozno len treba skusit nieco ine. Iny druh chlapov si vyberat inu pracu atd.

autor
1. nov 2022
autor
1. nov 2022

@miadi asi áno.. možno je to tým.

oliolijanka
1. nov 2022

Tak drzim palce. Podla mna si sikovna, uspesna, len si na seba prisna a doba nepraje a hlavne!!!...☝️☝️☝️ treba spravne nastavit hodnoty a uspech merat az o 100 rokov, ked budes zomierat. Lebo dovtedy je vsetko iba cesta za uspechom.

autor
1. nov 2022

@oliolijanka ďakujem.

yoxinka
1. nov 2022

Popočúvaj podcast Mozgová atletika, najmä tie časti o sebavedomí, vnímaní seba, rozmýšľaní o sebe, lebo toto vnímam ako tvoj základný problém. Aby jedna kočka s doktorátom z práva bola dočista opustená, že málo dokázala … tak to je fakt sila! Mala som kolegyňu, maličká 160cm max a mala tak 80kg. Vždy bola tak brutálne mega špica oblečená, usmiata, keď vošla do miestnosti, rozžiarilo sa v nej. Tá predstava dokonalej postavy je LEN v tvojej hlave, kočka. Ty s tým všetkým, čo vieš a čo si robila, môžeš chodiť hrdo s hlavou hore! Keby sa angline začneš venovať, dáš to, lebo hlúpa rozhodne nie si. Kuk, jazykový mentoring, napríklad. K vzťahu sa vyjadriť neviem, napísala si málinko o tom, ale, čo vyžaruješ, to sa ti vráti. Keď si nevážiš seba, rozmýšľaš o sebe ako o lúzrovi a máš zo seba pocit, že si nanič, prečo by ťa iní mali vnímať inak 🤷‍♀️. To platí aj pre mužov.

miadi
1. nov 2022

Skus riesit to co ta trapi najviac najprv .. vztah.. potom robotu.. Mozno mas aj krizu stredneho veku.Kazdy si predstavuje ze do 30 bude ⭐️ v niecom a nie kazdemu sa podari.

marca12
1. nov 2022

Je nacase zacat sa venovat jednej veci a poriadne. Podnikat nemozes v kadecom,rozrobit nieco a potom sa vrhnut na nieco dalsie. Ak teraz vyrabas vianocne veci,je tazke sa presadit,trh je presyteni vsetkym. Vacsina z nas nema lahky zivot,musime sa o vsetko snazit,nic nam nespadne same. Bohuzial taky je zivot a nepoznam cloveka,ktory by nemal problemy a starosti. Aj ti,ktori sa nam mozu zdat,ze im vsetko pada same,tak maju starosti a riesia ich.