Som nešťastne zamilovaná

2. júl 2021

Ahojte,

potrebujem sa asi len niekomu vyrozprávať, možno sa mi uľaví. Manžel ma nedávno opustil a ja som sa začala naplno venovať deťom, práci a koníčkom. Náš vzťah bol dlhodobejšie s problémami, preto ma jeho odchod nijako nevzal, skôr naopak. Ale stala sa mi taká vec, že som spoznala muža, ktorý ma neskutočne očaril. Asi svojou dobrotou, milosťou, svojím prístupom. Stretávame sa pracovne a mňa každé stretnutie dostáva viac a viac :( máme už svoj vek, ťahá mi na 40, on vyzerá vekovo podobne. Nič som nehľadala, prišlo to samé, ani som neverila, že je to vôbec ešte možné sa zamilovať v tomto veku ... On je zasnúbený, takže z toho nič nebude, nestaviam vlastné šťastie na nešťastí iných.
Len mi je ťažko na duši, kiež by ten cit odišiel :( V podstate som v živote spokojná, mám prácu, ktorá je mojím koníčkom, zdravé deti, som finančne zabezpečená. Chýba mi jediný element - láska muža. Teraz mi to rozhádzalo celý život a ja by som bola najradšej, keby ten cit nikdy neprišiel, keďže nemôže byť opätovaný. On o tom pravdaže nevie.

Ďakujem za prečítanie, možno prípadné rady, či podporu. Hádam to bude lepšie...

katkati
2. júl 2021

Tak snívať môžeš, ale keď sama vieš, že je to nesplniteľný sen a že je to pravdepodobne jednostranná zamilovanosť, tak si vyhliadni niekoho reálnejšieho, ktorý ti ten sen splní, lebo roky utekajú a ty nechceš byť sama, tak zbytočnej strácaš čas kvôli niekomu, koho má iná.

beatik3
2. júl 2021

sama vies, ze to nema zmysel, tak by si od tych myslienok na neho mala proste upustit a venovat sa niecomu inemu, co ti tak povediac zamestna hlavu. isto sa najde niekedy muz, s ktorym ti to vide a bude to mat dobru buducnost

hypenotic
2. júl 2021

Moja, to prejde, uvidis. Podla mna kazda zena ma za sebou takuto skusenost, kde sa jej niekto pacil, priťahoval, očaril.. ale nakoniec zistila, ze nespravne ☺️ Ze to bolo len chvilkove pobláznenie. Som rada, ze uvažuješ rozumne a nezasahujes mu do vztahu🙏🏻 Toto sa ti stokrat vrati, uvidis. Kiezby boli vsetky takto rozumne, ako ty

bloger
2. júl 2021

Ja verím že každý človek ktorý príde do nášho života nás má niečo naučiť alebo ukázať čo nám chýba prípadne byť oporou pre nás v tom čo prežívame možno je to tak aj v tomto prípade ale nie vždy môže ostať treba ísť dalej úprimne ti prajem aby si našla toho pravého ktorý ťa bude ľúbiť a nesklame ťa

kittykat22
2. júl 2021

ved to je fajn, ze si stale schopna sa zamilovat. Na chlapa sa vykasli a veselo zacni zacat vhodnu polovicku. Ja by som to nevidela az tak cierne. Ono ked sa objavi niekto kto sa ti bude pacit a city ti opatuje, tak to bude ta prava laska. Je super, ze niesi fixovana na ex. Nie vsetky zeny maju take stastie. Ja tu tvoju situaciu vidim pozitivne 🙂

ifava
2. júl 2021

Ked vies, ze nechces niekomu rozbit vztah ani nic take, tak ver tomu, ze ta to prejde, mozno by bolo dobre viac mysliet na ine veci, ze nerozmyslat nad tym co by bolo keby lebo to ta k nemu pritahuje este viacej.

1angelika
2. júl 2021

niekedy po rokoch v zlom vzťahu dobre padne aj takéto pobláznenie, platonická láska, trochu si posnívať...ale vzhľadom na okolnosti by som žiadne kroky nepodnikala. Skôr či neskôr ťa to prejde , nechaj to tak...a je super, že niesi zatrpknutá voči mužom a niekto vhodný sa ešte objaví 🙂

panelacikova
2. júl 2021

"on vyzerá vekovo podobne" znie, akoby bol mladší. a ešte aj zasnúbený. no nič. budeš sa musieť z toho prebrať 😀

anita6666
2. júl 2021

Tvoje pocity sú normálne,si frustrovaná s dlhodobého manželstva a stereotypu a pravdepodobne by si sa zamilovala do hocikoho,kto sa na teba iba neškodné usmeje. Toto ale skús dať bokom,skús brať chlapa ako produkt,z ktorého môžeš niečo vyťažiť pre seba a nie podliehať fantazmagoriam lebo skončíš zle.

janetinka27
2. júl 2021

po dlhsom case si asi stretla dobreho muza, ma nieco, co ti dlho chybalo. je pochopitelne, ze na teba zaposobil. za inych okolnosti by si ho mozno mohla viac spoznat a mozno by nebol typ pre teba a mozno ano. ale je zasnubeny, ma svoj zivot.

dadis
2. júl 2021

Tiez si myslim, ze to je super sa takto platonicky zamilovat...znamena to, ze stale si schopna citov...tiez som mala taky vztah a som rada, ze sa nerozvinul, ale ze mi v istej etape zivota nieco dal...teraz ked uz riesim "skutocny" vztah, vidim ake je komplikovane tie city zdielat, riesit vaznost/nevaznost vztahu, zoficialnenie chodenia/predstavenie partnera rodine, detom, znamym, zosuladenie casu medzi detmi, pracou, konickami, priatelmi a novym partnerom...a to este nehovorim o inych rozhodnutiach, ktore cele ten vztah budu sprevadzat...tak si hovorim, ze stare dobre platonicke zalubenie...mam 40, som cca 1,5r odlucena, mam 2 deti.

brita7777
2. júl 2021

Uplne ti rozumiem, prechadzam presne niecim podobnym, ako pises ta laska muza chyba, ale nepaci sa mi nik zadany ti co boli nezadani, nedopadlo to dobre, ani nvm preco, asi to chce cas aj ked som viiacmenej bez vztahu viac ako 2 roky.

janka_23
2. júl 2021

@brita7777 takých je nás viac neboj 😉 ale určite sa to raz na dobre obráti 😉

brita7777
2. júl 2021

@janka_23 ok dik, len aby 😄

brita7777
2. júl 2021

@anita6666 toto je velmi zrela odpoved, presne 🙂

janka_23
2. júl 2021

@brita7777 určite áno 😉 všetko príde v ten správny čas. Nikto nám neprichádza do zivota náhodou, takže aj ti nesprávni ktorí nám do života prišli, prišli preto aby sme sa niečo naucili, niečo zistili. Treba sa z toho poučiť a ísť ďalej. Niekde na nás ten pravý určite čaká 😊

martiwa
2. júl 2021

Pripadá mi to, akoby si dúfala, že ti aspoň niekto poradí - Choď do toho, rozbi mu vzťah, ide o tvoje šťastie... Aj keď píšeš, že by si to nespravila.
Podľa mňa je ale jediné normálne riešenie - nechať to tak. Stále je šanca, že jemu vzťah nevyjde, zásnuby nič neznamenajú a že raz budete spolu. Ak to tak má byť, bude. Ale nebuď, prosím, dôvodom ich rozchodu, takže zaraď spiatočku. Nie je jediný muž na tomto svete. 🤗

autor
3. júl 2021

Ďakujem všetkým za odpovede a podporu. Áno, tiež verím, že každý človek nám má niečo do života priniesť, alebo niečo ukázať, či naučiť nás. Vlastne vďaka nemu som si uvedomila, že by som svojho muža naspäť nechcela, a pomáha mi to posúvať sa ďalej bez neho. Vaše povzbudivé slová mi pomohli, naozaj sa cítim lepšie a verím, že čo má prísť príde ❤

autor
3. júl 2021

@martiwa dôvodom ich rozchodu nebudem. To je proti všetkým mojim hodnotám a presvedčeniam. To naozaj nie. Súhlasím s poslednými vetami a toho sa chcem držať - ak to tak ma byt, bude. Ale nestaviam na tom.

Prikláňam sa k názoru @anita6666 že by ma naozaj asi očaril každý, kto by bol ku mne milý, nakoľko moj muž bol v citoch veľmi chladný.

A je to krásny pocit mat naozaj rad, tak verim, že raz sa mi to ešte opätuje ❤️

autor
3. júl 2021

@hypenotic Dakujem ta krásnu odpoved 🙏🏻 Toto som potrebovala počuť a verim v lepšiu budúcnosť. Príde to same 🥰

gabika0825
3. júl 2021

Z tvojho príspevku vyplýva že sa asi moc nepoznáte keďže ani nevieš koľko má rokov. Ak ale vieš že je zasnúbený tak by som sa na to vykašľala. Podľa mna to len tak prišlo, lebo sa ti zdá sympaticky a ty si si ho možno nejak zidealizovala. Ono sa to stáva po rozchodoch že tá niekto takto očarí. Ale podľa mna to je len taký pocit.