Potrebujem sa urgentne vyrozpravat, lebo ma za chvilu natiahne. Mam dve krasne, zdrave deti a jedneho uplne neschopneho chlapa. Som z neho zufala. Je nesamostatny, lenivy, sebec a extremne nezodpovedny. Je toho tak vela, co ma stve, ze neviem kde mam zacat. Taketo problemy ci starosti ma urcite mnoho zien, ja to len musim zo seba dostat von.
Zobrati sme 6 rokov. Neviem, ci sme sa brali z lasky, toto obdobie mam akosi vymazane z hlavy. Mame 5 rocnu dceru a rocneho syna. Samozrejme, ze som na ne sama, manzel je stale v praci. Snazime sa prerobit byt, tato snaha trva uz 5 rokov a stale ani zdaleka nie sme na konci. MM musim dookola hnat do toho, aby nieco urobil, ze tu ziju dve deti a nemozme takto existovat. Nepomaha, nerobi nic. Ked ho poprosim, aby bol viac s nami, tak mi povie, ze to nejde a ze musi zarabat. Doma urobi len jednoduche ukony ako vynesenie smeti a ... uz ma nic ine nenapada. Stale ho vidim na gauci, bud sedi, lezi, pozera telku alebo len tak do blba. Citim sa ako jeho matka a nie manzelka. Och,co to za zabrzdencov vychovala vtedy ta generacia. Mali sme milion rozhovorov, resp. on bol vzdy ticho a pozeral do zeme. Nikam to nikdy nevedie. On sa citi ten nestastny a ukrivdeny. Ja som totalne psychicky aj fyzicky vycerpana. Ruky uz mam ako kulturista z toho, ze vlacim dieta, nakupy, dokonca aj nabytok som si uz doma musela stahovat sama. Uz viem opravit WC, sadrovat, stierkovat a tiez nejake drobnosti na aute opravit. Mam uz na neho alergiu a nemozem ho uz ani citit. Je toho este viac, ale neviem vsetko vyplut zo seba naraz.
@xxx987 asi by si mu mala vykricat to,co si teraz napisala tu. Neboj sa... nemusis bliakat jak sialena,ale povedat to razne. Ja by ho s tym gaucom vyniesla asi z bytu. Drzim Ti palce ⚘
Vies co, uz sa citim ako papagaj, vsetko a omnoho viac som mu uz povedala, on sa ofuci a este viac sa zatne. Neviem si s nim rady. Ale dakujem za reakciu, som rada, ze si ma niekto " vypocul".
@xxx987 nepoteším ťa ale ty si sa zmenila nie on..chlapi sú vždy rovnakí len my im všetko v tom ošiali ,,žereme,, ked príde vytriezvenie tak zistíš že ty si sa posunula o 200% a chlap nie..
suma sumárum..
povieš mu iba jednu vetu:
,,byt bude prerobený do konca školského roka,inak si za tie tvoje ,,zarobené,,peniaze najmem jednu firmu na komplet prerábku a druhú na komplet upratanie..,,
...ak nie,najmem si právnika..tiež drahého..
@xxx987 ☺. No ja by nemala nervy. Chapem Ta. Ja viem,ze rozvod je najlahsie riesenie ale... sakra kazdy chlap chodi do roboty a dokaze zene aj pomoct,co si ty otrok? Kazdy mame chyby ale keby ozaj aspon pomohol s cimsi. Co ty nemas narok zit? Mat chvilu pre seba? Oddychnut si? Vo vztahu sa treba snazit o toho druheho. Vazit si ho. Pomahat mu. Moj muz,moj ex muz ten tiez len robota,robota,robota. Vecer pc,rano pc. Ked mala narodky- nemam cas kupit ti,kup si. Lebo robota. Az... raz... rozvod. Lebo ja sa za Pc nevydala. A peniaze mi nie su prednejsie pred chlapom. Zvaz ci takto chces fungovat do konca zivota. Zivot je len jeden,kazdy mame pravo zit stastne a byt spokojny.
Baby, ja som taka stastna, ze si s vami mozem takto pokecat. Uz teraz sa mi trochu ulavilo.
@xxx987
a dalšia vec..ak ty mu ukazuješ aká si samostatná vo všetkom či už domácnosti,s deťmi,či v kutilstve..to nieje znak dokonalej multifunkčnej ženy..
to je znak,že si posunula hranice chlapovi a jeho ničnerobeniu na maximum..
daj mu deti,daj mu uvariť obed,daj mu nakúpiť..
ale treba aj povedať zázračné slovo,prosím,dakujem,prepáč..
aj toto robí zázraky..
Hmmmm...čo ti poradiť??pomoc od neho žiadna,keby sa aspoň deťom venoval,čo s takým chlapom?tiež by som Ti najradšej poradila tu najjednoduchšiu vec ,aby si mu pobalila ešte dnes kufre a vykopla ho,nech ide kade-lahsie,no predpokladám,že keby to bolo riešenie spravíš tak už dávno.
Zial my nepoznáme ešte ďalšie aspekty,asi je živitelom rodiny on,asi si na nom finančné zavisla,ako mnohé ženy na sk😞verím Ti,aj mne to ide na nervy,keď chlap prvé čo spraví po príchode z práce sa naje a už aj leží na gauči ,a chce mať samozrejme ticho a kľud,čo pri deťoch není sance☺
Asi Ti poradím trochen ubrať plyn,nerobiť všetko za neho,zapájať ho postupne do činnosti a do všetkého.Zo začiatku úplné minimum a postupne vyžaduj od neho viac a viac.Za vsetko ho chval,uvidíš ako mu stupne jeho ego,aky bude na seba pyšný.😀
S chlapmi je to ako s malými deťmi,a často je to boj na dlhé lakte.Drzim Ti palce.☺veľa zdaru😉
@xxx987
A ked sa hadate, tak on je ticho ci ako ? Prerabka ho vobec netankuje, ci nie su peniaze? Zijete v polostavbe alebo uz vas cakaju len finalne upravy. Ja by som nestierkovala, raz ukazes, furt budes robit. Otec mojho manzela je skvely clovek, ale tiez totalne lavy.Akoze lenivy nie je, len proste ho nebavi vymalovat, nikdy nevyberal nabytok, nemontoval, pomahal iba ozaj pri velkych veciach, prevadzkove veci vzdy riesila iba svokra. Moj manzel toto odkukal z domu a tiez si myslel, ze ja budem montovat nabytok a starat sa o auto. Ale to narazil. Niektore veci proste robit nebudem, lebo mi to trva 2x dlhsie ako jemu a unadavam sa jak dlazdic.
Tvojho by som tresla panvicou asi.
Aspon peniaze vie zarobit? Lebo ak ano,tak nech si niekoho zaplati.
@blahowoman Oddych? To je co? 😉 A darceky tiez nedostavam. Minuly rok som dva mesiace opatrovala otca, moja mama bola v nemocnici. Bola som tam aj s dvojmesacnym synom a dcerou. Okrem otca som mala na starosti aj dom a mamin zverinec. Bola som tam aj cez moje narodky a MM mi k narodkam poslal sms, ze vsetko najlepsie. Dobre, ze?
@zltyslonik ty si konečne zmen fotku na chlapa..ved aj si
@trdelnik234 Pracuje v statnej sprave, tak aby aspon nieco viac zarobil, musi byt vela v robote. Ale ja by som prijala aj menej penazi, keby bol viac s detmi. Ale rok co rok je viac a viac v praci.
@xxx987
Som myslela, ze v statnej sprave na SK maju tabulkove platy.
@xxx987 poslal Ti sms na narodky???že waau.
No vidíš aký je k Tebe pozorný😊( ale nie teraz srandujem)....príde mi dosť taký SUCHAR ten Tvoj chlap
@zltyslonik Pocuvaj zlaty moj, aj by som ti nieco napisala, ale nechcem byt vulgarna. Ja som tiez chodila do roboty a zase budem. A povinnosti mam stale vela. A budem mat viac. Deti, domacnost, praca. Ano, on ma cas v robote vybavovat aj sukromne veci, len sa mu nechce. On ma iba tu pracu, nic ine na starosti nema. Ukludni sa a chod radsej svojimi mudrostami prispiet inam.
@xxx987 chlap má doma plný servis,vidí,že všetko zvláda. Načo by potom robil? A má ťa v paži. Uber,poľav,nájdi si čas na seba na úkor vecí,ktoré počkajú a hlavne v kľude,s úsmevom na tvári. Skrátka taký ignor daj,aký dostávaš. A darček? Hm,stála si mu až za 1 sms a z jeho strany vybavené. A pritom stačilo tak málo,aby prišiel osobne a dal najavo,že mu na tebe záleží. Musíš urobiť niečo,aby sa prebral...
"Zvládaš" som chcela napísať
@zltyslonik Naco si sa zapojil/a do tejto diskusie? Ti to robi dobre na niekoho utocit? Odporucam ine stranky a nie konika.
@xxx987 no, to s tymi narodeninami je dost blbe, on si ta vobec nevazi, zijete uz len ako spolubyvajuci... Uz sa asi len musis spolahnut sama na seba, dat mu minimum uloh, ktore je schopny plnit a zvysok zivota si zariadit tak, aby si nebola od neho zavisla, zit ako keby neexistoval, robit si drobne radosti, ukazat mu, ako sa da zit aj bez neho. A ak ho mas rada a bude sa chciet zapojit, tak nech sa prida, ale len do tej miery, kolko mu dovolis... Mas to tazke, ja som sa rozvadzala s jednym dietatom a bola som trochu mladsia od teba, ale stale si mlada baba, (to len na margo tvojich moznosti a prilezitosti) bud pozitivna, dobre sa nalad, musis robit, co ta bavi..
Vsetko, vsetko vybavujem a zabezpecujem ja. Teraz som este doma s malym, ale ked nastupim spat do prace, tak sa budem musiet dat asi naklonovat, lebo pan tvorstva musi "len" zarabat. Nic ine ho nezaujima, len on sam.