ahoj žienky už neviem komu sa mam zdoverit kto by mi trochu poradil pomohol. S manželom sme spolu 4 roky on chodi na týždnovky a ja som doma s dvoma detmi. prestahovali sme sa do jeho rodneho mesta takže tu nikoho nepoznam poriadne okrem jeho rodicov. s jeho surodencom nevychadzame dobre lebo tam bol konflik este na zaciatku mojho vztahu s manzelom nechcel svagrovci aby sme my dvaja boli spolu. so svokrovcami bolo vsetko ok aj ked svokra mala obcas sproste poznamky napr. ked sme sa mali brat tak povedala, že jej syn (moj mažel) sa mal už davno ženit, kyticu som si nemohla sama vybrat na svadbu lebo som chcela kyticu z 21 ruzi tak ked isla davat kyticu robit tak mi dala len so 17ruzi, ale samozrejme mne to nevadilo nebolo to predsa podstatne. Ked sme sa sem pristahovali bolo vsetko super, svokra rada pomohla aj maleho zobrala von kym sme este nemali druhe babo, nebol problem. ale po case sa mi zacala velmi starat do vychovy, vyzvedala vkuse co som varila, kde som bola, s kym som bola, ci som bola s malym von no proste ma vyspovedala zo vsetkych stran. Ked som jej napriklad nezodvihla telefon užaj bola u nas alebo sa ludi po meste vypytovala ci ma nevideli, proste som tu pod hroznym dozorom vsetko jej musim hlasit kazdy jeden moj krok ale nevycitala som jej to. Ako som otehotnela prestala aj maleho bravat von, ked tu bola moja mama, že mi prisla pomoct uzaj bola tu, že vezme maleho von. Ked som bola sama doma s malym tak ani nezakopla o neho. Potom som mala asi v 3 meisaci tehu. problemy so zubami( 2týždne na liekoch od bolesti a ATB) a kedza som tu sama tak som ju poziadala, že ci by nepostrazila mojho syna tak nie s velmi nadsením prisla ale okomentovala to, že inokedy ked ma bolia zuby tak nejdem k doktorovi, lebo ona chcela ist so svokrom na nakupy do zvolena, ja som jej povedala, že sa rychlo vybavim no ale to som nevedela, že si vysedim pri doktorovi 2hodiny a ked som jej volala, že idem domov tak mi drzo povedala, že bolo na case. som tu odkazana iba na jej pomoc a ona mi to patricne dava najavo. Za 2týzdne co ma zuby boleli bola vziat maleho raz aj to bola u nas moja mamina. pocas tohto tehu som mala problemy zdravotne a mazel sa k tomu nie velmi zodpovedne postavil. Bola som nervozna a podrazdena ale ked sa zena boji o dietatko co nosi pod srdcom ci bude zdrave ci bude v poriadku a nema ziadnu oporu ani v manzelovi tak aka ma byt. Bola som placliva potrebovala som podporit ale s mojim manzelom sme sa iba hadali a on miesto toho aby ma pochopil podporil chodil k svojej mame, v piatok prisiel z prace zobral syna a isiel k svokre, cely vikend som ho poriadne nevidela a ked tak sme sa len hadali. Sklama som bola s neho velmi, lebo ked videl ako sa trapim s tými zubami tak mi povedal, že ci by nebolo lepsie aby som sla na potrat, že sa iba trapim, potom neskor som mala zase problemy s bruchom bolievalo ma a ked som sa mu stazovala tak mi povedal, nech ta boli. ziadna podpora, žiadna pomoc nic absolutne a on sa potom stazuje, že som k nemu povysenecka, nie som vobec mila iba kricim po nom. Svokra ta absolutne ziadna pomoc. ona len sem chodila a buzerovala ma co som ako spravila, ako mam co robit. Ona mna vobec nerespektovala, ked som jej povedal, že nema malemu davat sladkosti lebo ma problemy s kakanim. Maly ma hrozne rad polievka aj zato ma zjazdila, že iba polievky jedava no ja som bola rada, že aspon to zje. s mužom sme sa celých 9mesiacov tehu iba hadali, svokra ta sa starala kde sa nemusela, ku koncu tehu som nemohla v noci spavat tak som spala cez den tak mi povedala, že cez den sa mam o syna starat a nie spat , že potom v noci n emožem, no nervy som už mala riadne ale nepovedala som nic iba chlapovi som sa postazovala, ale on zase mame drzal stranku. Konecne sa nam narodilo babo ked som rodila tak moj manžel s jeho rodicmi a svagrovcami (s ktorými sa nemusime) pili ako velka rodinka. Maly ma 3 mesiace a svokra ho len raz zobrala von kocikovat. ten starsi zacal chodit do skolky od septembra aj to tlacili na mna ona a moj chlap. Nosievam ho ja alebo svokra. Minule ochorel moj manžel mal vysoke teploty a hroznu anginu nemohol ani preglgat nevedela som si rady s nim lebo paralen mu nezaberal atb tiez nie a ona len mudrovala, že sa ma chodit sprchovat studenov vodou ale on nechcel ist a ja ho neodnesiem. no mala som toho vten den dost malicky bol velmi mrchavy, chlap v 40tkach horuckach cely den a ja som nevedela, kde mi hlava stoji. Volala som svokrovi ci by ho neodviezol na pohotovost tak prisla ona že ma ist do vani sa sprchovat studenou vodou tak potom už isiel a po druhom raze co sa osprchoval tak som mu isla merat teplotu, že ci mu klesla tak zacala dom mna že to sa nemeria po druhom raze že až po tretom. proste provokovala, ja som trvala na tom aby isiel do nemocnice ona nechcela, že co tam s nim budu robit, že s nim nic neurobia, že to je zbytocne tak som jej protirecial, že mu daju aspon infuziu a nieco mu pichnu aby mu hrdlo odpuchlo. Samozrejme zasna mna vysla, že co si myslim, že už len to s nim budu robit že aj tak s nim nic neurobia. No potom sa zavola pohotovost prisla doktorka a hned ho brali do nemocnice to už svokra skakala ako osa okolo neho, že ona ide s nim, že ja si dam rady s detmi aj sama. Bola som velmi vystresovana nervozna z toho ako ma provokovala ale na druhej str. som bola rada, že mojmu muzovi pomozu doktory lebo ja a ani ona by sme mu nijako nepomohli keby sa zacala daco robit. rychlo som deti okupkala a volala som svokrovi, že co a ako tak povedal, že sa ozve. potom mi manzel volal že ostava v nemocnici, že mu dali 2infuzie lebo po prvej mu teplota neklesla, atb mu pichli a este nieco na odpochnutie hrdla. tak už o 10tej kludna som si vydychla, že muje dobre som sa chcela ist najest lebo som cely den nejedla od nervov a frmolu v tom ti dakto pchal klucik do dveri isla som otvorit a tam svokra, tak sa jej pytam ci este mohol ostat doma mi ona ironicky vravi, že mohol, že ked prisli do nemocnice mal teplotu len 39,2 že mohol ostat kludne doma a v tom ti mi povie, že som daka nervozna, že odporodu som taka, tak som už vybuchla totalne nakicala som na nu.( Toto iste hovorila aj mojej svagrinej ktora ju nema velmi v laske ale ani sa jej necudujem ak sa jej starala do zivota tak ako mne.) svokra len o tých zabaloch furt hovorila. že sa mu mali davat tak som jej povedala, že ho mohla prist nosit do vane. A že ja sa chcel len hadat, a merat si s nou jazyk a že len ja chcem mat pravdu. A žepocuvam len moju mamu co mi povie a, že nerobi to co mi ona povie. A potom ked som jej protirecila, že si starsieho syna odnesiem ja do skolky mi povedala, že jej mam vyskocit na hrb a odisla. Proste ma prisla totalne dorazi, videla, že mam dost a prisla este provokovat. Samozrejme na druhy den sa už stazovala mojmu chlapovi ako ju to mrzi, že sme sa povadili a že som nakricala na nu ale to že provokovala nepovedala. A že ona chce so mnou dobre vychadzat a je nestastna z toho. Ale potom o 2dni pozvala iba jeho na obed. je hrozne falosna a intriganska. A este sa vyjadrila tak, že ona sa už starat do mna nebude. takže na jednej strane mam pokoj lebo nechodi ale na druhej sa stale hadam s manzelo lebo on je tam denno denne a nechytili staranku mne že ja som mala pravdu, že som neurobila chybu. Mame sa ide pichnut do zadku a zase som iba ja ta zla lebo som nakricala na jeho mamu. Som už nestastna z toho. už je to vyse roka co sa iba hadame. ja už vobec nevladzem, som nestastna v tomto vztahu, cely týžden sama a este ked potrebujem pomoct svokra mi da pocitit, že som odkazana na jej pomoc. tak ja sa tiež nebudem nikomu prosit a potom ako sa zachovala už vobec. nebyvi ma takyto život, rozmyslam už aj nad rozvodom lebo nas drzia po kope len tie deti asi. Cely týžden sama a cez vikend sa iba hadame alebo je pri svokrovcoch a s týmmi svagrovcami a ja som odstrcena doma s malym babom lebo mna moj muž ani nezavola on vezme toho starsieho, že von ale ide k rodicom. vobec nemam oporu v nom a vzdy mi len nohy podraza aj s tými svagrovcami lebo mi vynadali po 4razoch co sme sa videli a potom už stale na mna utocili a moj muz chce byt s nimi za dobre, jeho mama si ma nevyzi a iba posmechy so mna robi. Napriklad aj ked nieco poviem ona sa zacne smiat a ked sa jej spytam co sa smeje tak mi povie že nic. neviem co mam robit som velmi nestatna.
@opica89 nuž v prvom rade si musíš začať vážiť samaá seba, je z teba len klbko nervov.
Príliš riešiš čo muž , čo svokra, čo jeho súrodenci. Viem že je to ťažké , ale pokiaľ nezmeníš svoj postoj k manželovi a aj k rodine svojho manžela tak sa budú k tebe správať tak ako sa správajú .
Na jednej strane tvoj manžel nedozrel a na druhej strane je málo sebavedomá baba. Ja by som totálne odbúrala pomoc svokry, aj to vodenie do škôlky, je to voči tebe zbraň , určite jej vzala kľuče od Vášho bytu.
Byť slušná ale aj striktná. A to že tvoj manžel bude chodit k svokre aj s malým , nerieš ... vezmi druhé mimi, najdi si kamošku, choďte do materského centra na kávu a tak .
tvoj manzel by mal stat pri tebe. ved si ta zobral za zenu a ste rodina. mate deti.... skus mu povedat ze premyslas nad rozvodom ked sa to nezmeni, mozno sa spamata.... a svokra? ukaz jej ze ju nepotrebujes..... mrcha jedna.....
drz sa 😉 😉
@opica89 tvoj manzel by mal stat pri tebe. ved si ta zobral za zenu a ste rodina. mate deti.... skus mu povedat ze premyslas nad rozvodom ked sa to nezmeni, mozno sa spamata.... a svokra? ukaz jej ze ju nepotrebujes..... mrcha jedna.....
drz sa emoticon emoticon
@opica89 tak toto sú mamičkini maznáčikovia takýto muži, stále sa nevie odpútať od mamy a uvedomiť si že má už vlastnú rodinu, o ktorú by sa mal v prvom rade zaujímať, mala by si mu povedať že to takto dalej nemôže ísť, aj o úvahách o rozvode, že nech niečo ten manžel zmení, lebo uvažuješ o rozvode ak nie
@monulienka866 skusala som mu hovorit za tu robotu ale on o tom nechce ani pocut lebo mame dost vela nakladov a pozicku
na to mi len povedal, že ked mi skonci materska a zacnem zarabat tak potom mozme byt spolu v okoli TN lebo tam pracuje.
@maminuska moj manžel ma 36rokov tak by už aj konecne mohol, mas pravdu, že to velmi riesim ale velmi ma to mrzi aky je ona ked mu poviem nieco pre svokru tak hned utoci na moju maju. No ved ako mi povedala, že jej mam vyskocit na hrb tak sme spolu ani neboli maleho si nosim do skolky sama a da sa to zvladnut aj ked je to tazsie s malym a malickym nic ine mi neostava a jej sa prosit nebudem lebo mi to hned vyhodi na oci
@majuskacechova na rozvod mi povedal, že kludne , že jeho to tiež nebavi a so svokrou mi nic ine neostava
@reivka milion krat som mu povedala, že rodina sme už my, že by si mal stat za svojou rodinou ale to ako by som hrach i stenu hadzala
dakujem vam za rady
@opica89 Ahoj. Je až strašné čítať čo tu píšeš. Ak ti mám povedať pravdu ja osobne by som teda s takým chlapom nebola. Viem že sa mi to asi hovorí ľahko, určite máte za sebou nejaký aj pekný vzťah a spájajú vás dve detičky... ALE chlap, ktorý by mi tehotnej povedal že mám ísť na potrat by u mňa skončil! A keď mu povieš že už nevieš ako dalej a rozmýšlas o rozvode a on ti na to že kľudne, že ho to už nebaví... Tak ako o čom je taký vzťah? Ako môžeš od takého chlapa očakávať oporu, keď ju potrebuješ? Do toho tvoja svokra, ako ďakujem veľmi pekne. Dávno by som bola zbalená a odišla minimalne k mame, ak teda s ňou máš dobrý vzťah a dalo by sa. Aspon do doby kým by som sa z toho všetkého nedostala po psychickej stránke. Viem že je to ťažké rozhodnutie ale zasa, aj tak si stále na deti sama nič by sa pre teba nezmenilo. A on by myslím rýchlo pochopil čo v tebe mal a o čo prišiel.
@nicky07 ahoj keby to bolo take lahke tak by som to urobila lenze za okolnosti ktore su sa to neda, a toto som mu povedala aj ja cez týžden by som bola sama tak ci tak a cez vikend mi ma kto nervy spanovat. vzdy dufam, že to bude lepsie ale vzdy je to len horsie.ja viem ,že ani ja niesom dokonala som nervozna ano aj vybusna ale už nemam nastarosti len seba ale dve deti a muza, ktore chcu jest vyzaduju si pozornost a mne nema kto pomoct a on cez vikend miesto toho aby mi pomohol ide k mame aj so starsim synom to je fajn ale aj tak musim varit, riadit a este niekto ti povie potom aka som bordelarka.... a potom nech je to vsetko s usmevom... ja keby som mala kam ist tak som zbalena davno a nech si robi co chce ale neda sa aspon zatial
@opica89 ahoj, si velmi precitlivena z toho všetkeho a chapem to...ja mam tri male deti a tiez mi nema kto pomoct, svokra je dobrá, ale opatruje svoju 90ročnu mamu, tak nemá vobec na iné čas, moja mamka je tažko chorá, staram sa aj o nu...naštastie mam ale dobreho manzela, ktory mi pomaha, viac menej po veceroch, lebo cele dni je v robote a v sobotu robi okolo domu....Musís sa v prvom rade ukludnit, aj ked je to ťažké....myslieť predovšetkým na seba a na deti. Urob si režim, a uvidíš, že vsetko budes zvládať.. ráno ranajky, maleho odved do skolky, cestou nákup, potom nieco uvar, a upratuj až ked maličký spinká. Ja to tiez tak robim, a zvýsi sa mi čas aj pre seba...poobede ked vstane,zober ho von, cestou do školky, urobte si prechádzku, chodte ku kamaratke na kavu a uvidis ako ti zbehne den, ani nebudes vediet ako...ked mas vela starosti na hlave, casom to začína byť neunosné a kopí sa to, a hrniec začne kypieť. Ked budes kludnejšia, budes aj kludnejsie reagovať, podla mna si to tvoj manžel všimne a snáď sa to napraví...tým samozrejme nechcem povedať, ze ty si príčina totho všetkeho, že chyba je v tebe...to NIE. ale riesenie vidím v tomto...lebo zlo plodí len ďalšie zlo....svokre vezmi kluce od bytu, alebo nevyťahuj kľúč, alebo jej skrátka len slušne povedz, že si neželáš, aby sa tak starala do teba....ešte by som ti poradila aby si si nasla nejaku kamaratku, susedku, ktora by ti z casu na čas deti postrážila, ked by si potrebovalala...aj svokra by videla, ze niesi len na nu odkázaná. držím palce 😵
@opica89 skus sa nevyhrážať rozvodom pokial to nemyslíš vážne. A to kľudne , nie je nikdy až taký kľudne ako on hovorí. Ja som sa vyhrážala rozvodom skroro 13 rokov , veľku rolu tam hrala okrem iného aj svokra ale zaskočený zostal až ked som mu povedala aby si zbalil kufre a odišiel.
Dovtedy kým nezačneš pracovať musíš ako tak vydržať, jednoducho sa citovo obrniť , urobit si pancier a pracovať postupne na odchode ak sa rozhodneš odíst a tvoj partner nedostane rozum.
Jednoducho nemáš inú šancu, manžel je nezrelý dlho ťa ešte nepodrží. A čo najviac času tráviť aj s inými ľudmi,hoci aj na pieskovisku .
@maminuska vja som mu tiež povedala, že si može zbalit kufre a ist k mame že aj tak je tam stale tak mi povedal, že si možem zacat balit a ist k mame. Keby sa to dalo tak nevaham ani minutu. on je na tých týždnovkach on chodi s kamosmi von sem tam ja sedim len doma a to ma hrozne hneva, ked mi este on povie, že on je zivitel rodiny. joj vtedy ako keby sto bleskov do mna udrelo. Toto jedno ma mrzi že som odkazana na neho a jeho prasive peniaze
@opica89 tak a prečo sedíš len doma, malého dám do škôlky a hajde do mesta, ku novej alebo starej kamarátke na kávu a nech ti stará čarodejnica aj na hrb vylezie.
Rob si svoj program , veď svoj život keď s ním sa nedá. Vydrž tie dva apol roka kým sa zamestnáš a bude dobre , budeš mat šancu odísť ak sa to nezrovná.
@opica89 ešte aby bolo jasné , ja som sa aj rozviedla po 13 rokoch a ako mi povedal tak s tým nerátal , napriek tomu že mal už frajerku .
Takže ked sa začneš vyhrážať maj už pripravené možnosti ako to naplnit inak su to prázdne reči .
Dnes som znova vydatá s tým rozdielom že som finančne samostatná , tak si druhý manžel už dáva pozor aby ma nenaštval viac ako treba. ( inak ho milujem a mám veľmi rada. )
@opica89 presne ako hovori @maminuska musíš si nájsť kamošku, iných ľudí...aj keď si v zapadákove...bývaš v meste či na dedine? veď už len u doktora ked ideš s malým do poradne, tam je plno mamičiek...z reči do reči a hotovo...nemôžeš to vzdať, ale bojovať...len sa utrápiš a pojde to s tebou dole vodou, vzopri sa, povedz dosť depkám a zlej nálade, veď svokra ti za to nestoji a ani manžel....aby si sa sama utrápila. A hlavne pre deti to urob....skus nájsť v živote aj pozitívne veci 😉
Más velmi tazku situáciu to ano, ale jedna vec ma vzdy hnevá pri podobných problémoch...vela mamiciek píse - ja som doma len sama, sedím len doma, nemám ziadne kamarátky a podobne, to naozaj...moja ved sa vzchop trochu a chod von, kto ta drzi ked si sama doma? V dnesnej dobe ked je kazdy druhy park, námestie, okolie plné mamiciek s kocikmi a malymi detmi? Ved urobis nieco pre seba aj svoje deticky ked ich takto vezmes von! Svokre nepovedz kde ides a más aj od nej pokoj a vsetko je to zadarmooo takze nepotrebujes na to ani manzelove peniazky! Hlavu hore a bojuj, si predsa zena a matka, máme viac síl ako muzi a svokry dokopy
@opica89 mám rovnako staré deti ako ty, tiez sme začali chodit do skôlky aj ked viac chory ako doma. chlapa doma vidím iba večer, pracuje 12- 13 hod denne. takze som na všetko sama. domácnost rodinny dom, nákupy, doktori, na všetko som sama a to byvame so svokrovcami blízko seba. ale naučila som sa spoliehat sama na seba a nie na to kto mi kedy pomôze. často chodím k doktorovi taxikom, lebo s 2 detmi to je daleko. tak isto nákupy, ale ked sa chce, dá sa to zmenezovat. ráno do skôlky cca 20 min, či prsí alebo snezí, ako dnes ráno. tym ti chcem povedat, ze neries svokru, a nečakaj ze ti pomôze. ja som mala rizikové tehotenstvo, mala som lezat, otvorená na prst od 25tt, aj v nemocnici som bola, a zvládla som všetko, v tehotenstve mi robili resekciu korena, nemohla som ani lieky a potrebovala som antibiotika. dá sa to, len musis chciet.
ahoj opica89, nesmies sa zlomit, to je moja 1 rada, treba co najviac oddychovat a robit si psychohygienu. viem, ze casu nie je vela, ale ak sa ti podari ukradnut si zo dna aspon par min (ja tomu hovorim mojich 5 miň), tak si ich uzi podla seba, hned budes vyrovnanejsia. skus sa s manzelom nehadat, ju proste ignoruj. ja mam nieco podobne, v poslednej dobe sa zo svokrou proste nestretavam, muz tam chodi s malou len a mam pokoj. s muzom sme sa hadali len kvoli nej, do vsetkeho sa starala a kedze ja si skakat po hlave nedam a jej mudorsti naozaj nepotrebujem, ale ani nahodou, tak sa radsej nestretavame a hotovo. viem, ze pomoc by sa ti zisla, tak skus zaukolovat manzela, ked je doma. moj muz tiez nie je zrovna otec roka, ale proste pomahat mi musi a hotovo. uz na neho nekricim, ani nevycitam, treba pekne na neho, proste ho popros, ze potrebujes pomoct, nejako slusne a on urobi, co budes potrebovat. treba ho aj pochvalit a mozno sa nakopne aj sam. 🙂 rada, nenechaj sa zlomit, bud sama sebou, skus byt v pohode a skus si urobit nadhlad.. a nehadajte sa.. ona za to nestoji!!
Ak dovolíš, jeden citát : Vyzlečte si starého človeka s predchádzajúcim spôsobom života, ktorý hynie klamnými žiadosťami, obnovte sa duchovným zmýšľaním a oblečte si nového človeka, stvoreného podľa Božieho obrazu v spravodlivosti a svätosti pravdy.
Ef 4, 22-24
@opica89 no moja akoby som citala nas pribeh len u nas sa to zacalo skor. Este sme nemali det (ani nemame teda len cakame som v 7mesiaci). Svokra tiez intrigovala ale len za chrbtom mm. Pred nim ma mojkala a aka som zlata a super a tesi sa ze sme spolu a akonahle sa mm otocil uz zazerala a vysmievala sa. No najskor som neriesila ale potom doslo k tomu ze bude svadba, ja vsetko vyplatene (peniaze nevratili odnikial) zaplatene saty, kameraman, priestory, fotograf proste 600eur vo vzduchu mi moja svokricka zavolala 3mesiace pred svadbou ze ked sa nerozidem s jej synom tak ma zabije a zabije ma aj ked mu poviem ze mi volala ona mu nasla priatelku (o 20rokov starsiu ale bohatu ktoru on nechcel ani vidiet ale mamicka mu ju nutila vraj sa s nim nerozpravala ked jej povedal ze s tou ku.vou nechce nic mat ).. Aj tak sme sa uz posledny rok kvoly nej hadali (mm drzal stranu jej lebo nevidel aka je protivna za jeho chrbtom prednim bola vzdy ukazkova mamicka a svokricka) no a ked mi takto vyhrazne zavolala tak som sa rozhodla ze sa rozchadzame. Zavolala som mu ze je koniec ze uz nevladzem ze ma ruzove okuliare a drzi stranu matke a sestre a ja ho milujem a som za najvacsiu piiiiip. No a odtoho momentu sa nam zmenili zivoty. MM mi povedal, bez nich zit viem ale bez teba nie,ked ma teraz opustis dokazem vsetkych ako som ta miloval (myslim ze by si bol schopny ublzit viem ze ma neskutocne miluje len dovtedy sa nevedel rozhodnut komu verit ci matke ci mne). Milujem ta a odteraz nemam matku ani sestru kym sa same neuvedomia ,neospravedlnia a nezacnu sa spravat tak ako sa maju spravat k zene ktoru milujem a s ktorou chcem byt cely zivot. Ja som vtedy ostala nenormalne prekvapena ale uz to je rok aj pol pomalicky uz budu dva roky co sa nekontaktujeme ani so svokrou ani so svagrinou( mimochodom znama v celom meste ako najvacsia intriganka to som sa dozvedela az potom kazdy mi len povie ked poviem ze ona je moja svagrina ze chuudatko ty to ti nezavidime cele mesto ju pozna ako ohovara len ona je dokonala HAHA ) No svadba teda nebola a uz svadbu ani nechcem ale sme spolu cakame drobatko a milujeme sa to je hlavne 🙂 takze som ti asi nijako nepomohla lebo u nas sa to vyriesilo same no ale aspon si si precitala aj iny trosku podobny pribeh 🙂
@opica89 mne po precitani vyhrkli slzy!!! ako to tvoja svokra dokaze, vsak ste rodina!!! podla mna si dost kludne na nu reagovala, neviem poradit, lebo ja mam vynikajucich svokrovcov, sme od nich daleko, ale viem, ze sa na nich da spolahnut..
chybu robi asi manzel, on musi svojej mame vysvetlit, ako ti ublizuje., ale on to podla tvojho prispevku ani nevidi.. ☹
tes sa zo svojich zdravych deticiek, mysli len na vas.. svokru sa snaz odstavit- myslim vo veciach, kedy ju budes potrebovat, napr. zobrat maleho von, do skolky, nechat ho s niekym.. skus si najst kamaratku, ktora by bola ochotnejsia, al. nejaku starsiu pani na opateru ( mozno v inzercii v miestnych novinach nieco najdes ).. najdi silu svokre ukazat, ze si poradis aj bez nej..
alebo jej nastav zrkadlo, zacni sa aj ty smiat, ked nieco hovori, zacni jej casto vyvolavat, ze co robi.. proste, to co ty nemas rada.. mozno to potrebuje zazit na vlastnej kozi...
zo srdca prajem, nech sa to zlepsi.. hlavne s manzelom, jeho si si brala... 🙂
@opica89 velmi sa mi paci, to co napisala @maminuska
viac si zacni verit, vazit si seba samu. namaluj sa, len tak, pre seba.. obmedz styk so svokrou na povinne minimum a ked sa tak stane, tak sa jej len milo usmievaj do tvare. ked bude chciet rypat, tak jej len s kludom odpovedz ano/nie, presne tak ako by si zelala aby si jej odpovedala. tym ju uplne vykolajis. toto ludi najviac vytaca, ak ty si kludna. ak muz chodi za mamou, nechaj ho, nech zoberie aj maleho, ty si zariad svoj cas s druhym babom tak, aby vam bolo dobre. vidis, sama si napisala, ze mas problem s nadvazovanim kamaratstiev.. toto je velky vykricnik, ze sa nieco deje s tebou. zacni tu.
zminimalizuj pomoc od svokry, nech jej nemas byt za co vdacna, vidis, ze ti to len vykrikuje. ty to zvladnes aj sama, neboj 🙂 .
a pravda je to, ze sa ani nevyhrazaj rozvodom, ani balenim kufrov, pokial tak nejdes urobit v nasledujucej minute. to je tak, ako ked dietatu x krat povies, ze mu nedas cukrik a nakoniec das.. bude vediet ze ten cukrik vzdy pride, nech sa deje co sa deje. to iste s tvojim muzom, vie, ze su to len take reci do vetra.
nehovorim ti ani rozved sa, ako ti tu mnohe baby pisu, toto je cisto na tebe a nikto ti to nemoze radit, lebo nezije tvoj zivot.
skus uprimny rozhovor s manzelom.. s kludom. vystihni, kedy aj on bude v lepsej nalade.. drzim palce, ale hlavne zacni sebou a svokru neries. vobec 🙂
@opica89 ach moja, je mi ľúto čo prežívaš, ja niečo podobné prežívam už veľa rokov, nemám svokru iba svokra a pre môjho manžela je najdôležitejší on teda jeho otec a ešte jeho bratia a kamaráti. už som raz podala o rozvod a to sme mali iba jedno dieťa teraz som po materskej druhého dieťaťa a neviem si nájsť prácu, som finančne odkázaná na manžela a nemám ani kde odísť. Tu kde bývam je veľmi vysoká nezamestnanosť. už som skúsila prácu v jednej firme
na zmeny, ale syn bol veľmi často v škôlke chorý tak som to musela nechať.Teraz som doma, vždy je navarené, upratané
vypraté, vyžehlené a všetko je to len málo lebo nezarábam ako on. Koľko zarobí on to nikdy neviem, lebo mi to nehovorí
a peniaze mi dá len toľko čo uzná za vhodné, okrem toho mi vždy nadáva, zvlášť keď sa opije. Sama neviem čo ďalej robiť.tebe želám, aby ste si to z manželom vydiskutovali a všetko aby sa na dobre obrátilo. Snáť sa ešte ľúbite, zisti ako je to s citmi medzi vami.ak si inak rozumiete tak treba oňho zabojovať a svokru poraziť.
@adrioska lebo svadba mala byt tri mesiace na to ako volala a ja som sa este rozhodovala ze co urobim neverila som priatelovi myslela som ze teraz sa svokra bude ozyvat a tak nechcelo sa mi verit ze uz bude priatel stat pri mne no ale stoji, zatial 🙂 ale on trva na svadbe aj drobec musi mat jeho priezvisko mozno spojime krst so svadbou uvidime 🙂
....medziinym by som urcite vzala svokre kluc od vasho bytu..............
Nájdi si kamarátku, ktorá ti pomôže aj s deťmi, alebo daj za čas do centra a choj k doktorovi, a svokru žiadaj len najmenej, vezmi sa urob si program s deťmi a s kamoškami cez víkend a dokaž svokre, že nie si na nu vždy odkázaná. Ja tiež nemám mamu a svokra mi nechce pomáhať a je tiež falošná, a parkrát som ju prosila a nikdy nemohla mi malého postrážiť, tak ho berem zo sebou, alebo je v škôlke a vtedy vybavujem, alebo dade ho dám len aby som nemusela sa svokre prosiť, a ona si to začala uvedomovať, ked poviem, že som bola pri doktorke a malí bol pri prastarkej, tak mi povedala, tak si ho mala ku mne doniesť. Treba dať najavo, že sú aj druhý ľudia čo neošomrú a pomôžu s radosťou, a nebudu za to dačo len čakať. A ked sa začneš viac venovať aj sebe tak môžno sa aj manžel zobudí. Môj sa zobudil, tiež po 3 rokoch ked pochopil, že svokra sa vyhovára. Skús, len sa nedať
veď máš svoje deti, ktoré sa ta už pomali zastanú, a pre ne si hlavná ti nie tvoja svokra, ja sa snažim si robiť všetko sama, aj s malým, a viem že svokre som nič nie dlžná a že mi nepomohla a nepomáha, a čo sa týka intrigánstva nech sa chytí sama do pasca. Moja je tiež kadejaká, a vždy bolo zle na mna, že si namýšľam a nehala som ju v tom, a vlani sa sama chytila, a to stým, že volala mužovi, že máme prísť po Vianociach k ním na večeru. On mi to povedal, dobre. Na druhý den vola mne, a sme šli s mužom v aute, a dala som si nahlas zvuk na telefone, že či mi vravel, že máme prísť na obed, ja na to , na obed a nie na večeru? vravel mi o večere, a ona, ved som vravela, že obed a to on už vybuchol a skríkol aký obed, vravela si o veceri a svokra hned stíchla, a nezabudla ešte povedať, že darčeky /peniaze/, máme dať zvlášť jej do obálky a zvlášť svokrovi, no a to sme dvaja počuli. A ked sme išli na ten obed aj s obálkami, a sme im ich dávali, tak svokra vraví, ved som vám vravela, že len tatikovi dať a mne nie. A to už muž nevydržal a vraví, mama tebe už začina dobre šibať, ked raz povieš tak a raz tak. A od vtedy ju aj on berie s rezervou/ja už dávno/, lebo viem aká je a ona sa sama zamotala, len sa nedať.
žienky vsetky spravy som si od vas precitala a zistila som, že zrejme musim zacat od seba mat niektoré veci proste v pazi a nebrat zivot prilis vazne lebo sa len utrapim z takych zlých ludi. usporiadat si veci v zivote a venovat sa detvakom a sebe. musim sa naucit spoliehat len sama na seba.Dakujem vam vsetkým za vase prispevky,rady a vase pribehy a za podporu DAKUJEM
nebud smutna je hrozne co prezivas teda ale tvoj manzel by mal stat pri tebe a nie pri mame viem co to mas za kolotoc ked si sama z 2detmi a nema kto pomoct ti skus sa z manzelom porozpravat a co keby zmenil pracu zeby bol doma kazdy den ?ja viem je to tazke....ale svokre by som ukazala ze sa sama viem postarat dala by som jej to patricne pocitit aj ked to bude narocne drzim ti palceky nech sa to vyriesi u vas a rozvod....to je ta posledna moznost daj tomu este sancu a povedz akj manzelovi o tom ze ak sa to nezmeni podas o rozvod