Som nešťastná

23. aug 2024

Prepacte za vylev. Som nestastna. Z mojho vztahu sa vytratila vasen, laska, proste vsetko pekne. Muz spi na gauci, ja s dietatom v spalni. Nelubim ho uz dlhu dobu, sex sme nemali rok a pár mesiacov. Sme spolu kvoli malickej dcerke. Ale strasne ma to ubija, no ak by som aj ukoncila vztah na dieta zostanem uplne sama, je to ešte babatko. Rodicov nemam a ani nikoho kto by mi pomohol. Co mam robit? Okrem babatka nemam ziadnu radost v zivote, citim sa mizerne a zavidim kazdej zene ktora si povie že je s laskou jej zivota. 😟

thirstymonk
23. aug 2024

Nechcem byť chuj, ale čo si čakala? Že do smrti bude vášeň, láska a všetko pekné padať z neba? Pre lásku sa treba rozhodnúť, všetko pekné treba budovať. Ako nepoznám ťa, ale mám pocit, že ty si práve tá, ktorá vždy všetko od muža očakávala, ale nikdy mu nič nedala. Skôr, ako sa urazíš, porozmýšľaj, či nemám predsalen pravdu. Aspoň v niečom. A potom porozmýšľaj, čo s tým ;)

miska1997
23. aug 2024

Veľmi smutné, že dvaja ľudia, dokážu takto spolu (ne)žiť.
Prečo sa nerozísť a nevyskúšať iný vzťah ? Možno ten pravý len niekde čaká 🙂
Len mi hlava neberie, prečo takíto ľudia si zakladajú rodinu... 😣

dadka1997
23. aug 2024

A pred tym ako sa narodilo bábätko ste mali aký vzťah? Je smutné, že zrazu sa vo vzťahu city vytratia, čo bol dôvod toho, aby muž spal na gauči? Prečo ste spolu nekonunikovali, keď vám nastali problemy vo vztahu? Čo ťa presvedčilo o tom, že muža už nelubiš? Čo si robila preto, aby si bola vo vzťahu štastna?

jaskolka
23. aug 2024

A okrem toho, máte nejaké problémy? Alkohol, násilie, hádky, nemáte kde bývať? Lebo nič také nepíšeš. Dieťa zamáva každým vzťahom, zmení ho. Možno aj v tom je váš "problém", ze sa vás život zmenil.
Ono vieš, láska je rozhodnutie, nie len "motýliky v bruchu".
To máš ako s kvetom, keď ho nebudeš polievať, starať sa on, tak to o chvíľu zvädne.

autor
23. aug 2024

@jaskolka áno, viem že máš pravdu, ale neviem sa presvedčiť o tom, že muza lubim, keď nelubim. Strasne by som sa chcela rozhodnut pre tu možnosť že áno, milujem ho z celeho srdca, mám naňho chuť, tesim sa z ego prítomnosti atd atd, ale je mi lepsie, keď je prec.

autor
23. aug 2024

@miska1997 pred bábätkom to bolo fajn, ale dieta bolo asi pol roka strasne narocne, nespali sme ani jeden, to bolo furt niečo raz koliky, potom zuby, potom regresia alebo čo, strasne sme sa hadali, liezli si na nervy, potom muz ochorel dostal covid, bol dva tyzdne mimo u rodičov a keď sa vrátil ešte kaslal, tak siel do obývačky a už tak zostal

ina2405
23. aug 2024

Toto je ale v každom vzťahu s dieťaťom, nie ste výnimoční, jednoducho dieťa je skúškou vzťahu. Ale je na vás dvoch, ako z toho výjdete. Trávu treba zalievať, aby bola zelená. Sadni si s mužom, rozprávajte sa, hlaď ho počas dňa len tak po chrbte, chyť ho za ruku, treba city nazad oživiť, iskru rozdúchať. A nech sa vráti nazad do spálne. Ale nečakaj žiadny oheň, vo väčšine vzťahov sa zamilovanosť a motýle v bruchu transformujú na pokojné partnerstvo, hlbokú lásku a na tom nie je nič zlé.

autor
23. aug 2024

@ina2405 ale čo mám robiť keď to tak necitim? Mne ani nenapadne pohladkať ho napr. On to už tiež robí minimálne, ale je mi to už viacmenej neprijemne. Dá sa toto nejak zvrátiť ?

ina2405
23. aug 2024

Začni to robiť vedome. Nečakaj, že ti to napadne. A o city sa tiež musíš starať. Ako ti napísali, láska je rozhodnutie. Mám pocit, že tak trošku čakáš a dúfaš, že ti ľudia napíšu "odíď, zaslúžiš si lásku"... Nie nie, odíď, až keď urobíš všetko čo je v tvojich silách, veď vy sa ani nesnažíte. Chlap v obývačke od covidu a ty čakáš motýle v bruchu? Tak začni ty s prvým krokom. V 40 už viem, že manželské šťastie nepadne do lona len tak a občas treba vyvinúť snahu.

autor
23. aug 2024

@ina2405 nie praveze nechcem odist. Uvazujem nad tým ale je to ako posledná možnosť ak nič nepomoze

gretaaa
23. aug 2024

Mne sa tiež rozprada manželstvo môj manžel má už tie rok nemiluje len sa pretvaroval a povedal mi to až teraz takže žijeme spolu v dome chce rozvod ja nie kvôli tomu lebo kto verí v Boha vie že Boh nenávidí rozvod preto sa modlite sa manželstvo a proste boha aby ste opäť našli lásku lebo toto sa stáva keď sa dvaja odcudzia už to nieje ako prvá zamilovanosť ale často nato zabúdame že sa máme o vzťah starať a potom príde toto že radšej ukončiť ako sa trápiť..ja som sa otočila a beriem to ako duchovný boj za záchranu manželstva a lásky lebo ľuďom je všetko nemožné Bohu je všetko možné

gretaaa
23. aug 2024

@jaskolka ak sa môžem opýtať čo zmení alkohol vo vzťahu?zoberie to aj lásku keď záujem o rodinu?pýtam sa lebo u nás je problém aj s týmto

alienkami
23. aug 2024

Ak to chceš zachrániť, musíš začať komunikovať s mužom. Ak to nedokážeš sama, skús pouvažovať nad nejakým poradenstvom, možno párovou terapiou. Podľa mňa ste komunikačne nezvládli to zaťažkávacie obdobie krátko po narodení dieťaťa. Neboli ste si navzájom oporou, ale snažili ste sa veci riešiť každý sám za seba - a to vás odcudzilo. Napokon si muža celkom odstavila na druhú koľaj a sústredila sa len na dieťa.
Dá sa to zachrániť. Ale musíte to chcieť obaja a musíte na tom zamakať. Nebude to ľahké, ale dá sa to!

ivangeline
23. aug 2024

Film Fireproof. ^^

cukroska
23. aug 2024

Stále je tam možnosť. Ak samozrejme chceš a chce aj muž .Neviem koľko máš rokov,ale usudzujem,že veľmi málo nato ,aby si pochopila o čom je život v manželstve či partnerstve. Život nie je vždy prechádzka ružovou záhradou ani večná vášeň ani rovnaká zaľúbenosť ako na začiatku. Vzťah musíš budovať. A keď sa už teraz nato pozeráš tak, tak nie je ti čo radiť..! Nezabudni vždy treba začať od seba. Takže ak to chceš zmeniť tak smer manželská poradňa. Alebo párové poradenstvo Sama píšeš,že aký budeš mať život sama s malou ťažký . tak to skús zmeniť! Vždy sa dá ked sa chce 😉Len nato treba zmeniť aj uhol pohľadu a správanie.

cukroska
23. aug 2024

Škoda ze nato co píšeš ľudia neprídu skôr ako si urobia bábo.

betulinka1
23. aug 2024

Nemozes mat len depku? Pol rok náročného dietata na psychiku urobi svoje. Lebo to co opisuješ je v mnoho domácnostiach normalne v prvom roku. Ale spravidla je tam nejaky problem, ci uz hormonálny alebo depresia. Skus poprosit muza aby postrážil dieta 2x do tyzdna a ty chod na jogu, zacvicit si, zabehať si. Proste cas na seba. Tym, ze odmietaš sex ako taky, je jasne, ze tvoja hormonálna cinnost nemoze fungovat spravne. Lebo Sk ked ho neľúbis, tak na sex by si mala mat chut. Tvoj muz ti pomaha, spi na gauči aby si mala priestor s dietatom v spálni a mozno caka, kedy budes pripravena. Ak by si sex vynucoval, tak by bolo tiez zle. Tak sa skus zamysliet nad tym, ze ako by si zvladla ten prvy polrok bez neho. Chodi domov, spi doma a nebeha po milenkach. Skus mu byt vdacna za to, ze tu je. Skus prist niekedy vecer k nemu a lahnut si k nemu na ten gauc, pritúliť sa, pohladkať ho. On sa chyti a opätuje ti to. Tvoje rozhodnutie je iba v tvojej hlave. Ak sa o to nepokúsis, tak je to koniec. Toto som vysvetlovala kamoske, ktora tiez rok a pol nemala s muzom sex. Nakoniec jej zistili predčasnú menopauzu, precitala si par knih, zacala chodit cvicit a zacala si vazit muza, ze je pri nej. Vies co, prekonali to. Vratili sa k sebe aj po mentálnej aj po intímnej stranke.

tamta
24. aug 2024

Ja len, ze ďakujem za tuto tému a ze nie sme jediný par, ktorý si po narodení dietatka neprechádza práve ružovou zahradou 😅 a ďakujem aj za príspevky a uvedomenie si, ze je to na nas aby ten vzťah nezvadol....

alkoholik
24. aug 2024

@gretaaa Boh nenavidi rozvod???
Co ma boh s rozvodom? Mali by ste navstivit odbornika aj po rozvode.

slavka1988
24. aug 2024

Skús si spomenúť ,čo si na ňom mala rada,čo sa ti na ňom paci ,jeho dobre vlastnosti a zacni od seba hľadať k nemu cestu .Na rovinu mu povedz že to takto nechceš a rada by si sa zblížila ;)spoločne prechádzky a veľa rozprávania sú super 🙂 ak by Vám niekedy aj malú mal kto postrážiť zájdite do kina alebo na večeru lebo vo vzťahu je dôležité mat aj chvilku času pre seba.Ak to nejde mimo domu,tak mala spinkat a vy pekny večer doma.Skor ako sa rozidete naozaj vyskúšaj hľadať to,prečo si si toho muža vybrala

anketkarka
24. aug 2024

@autorka a prečo išiel počas covidu k rodičom? Keď ste jedna rodina, tak si mu mala byť oporou. Ostal v obyvačke, lebo sám cíti, že Ti na ňom nezáleží. Mala by si sa zamyslieť nad sebou prečo si si sa odľúbila. Prečo si si s ním urobila dieťa? Vtedy bol dobrý na založenie rodiny??? Spomeň si na tie pekné chvíle, keď ste boli spolu šťastní a skúste si ich plánovane ,,zopakovať". Naplánujte si podobné zážitky a chvíle ako vtedy a skúste ,,rozdúchať v sebe hlavne trocha vášne k sebe". To je možno korenie, ktoré to naštartuje celé na záchranu.

jaskolka
24. aug 2024

@gretaaa alkohol toho zmení veľa. V podstate tam sa ničí vzťah, rodina, finančné problémy nastávajú. Ako sa vraví, alkohol je skvelé rozpúšťadlo.Zarucene rozpustí rodinu, lásku, vzťahy.
Ver tomu, ze Boh nechce, aby sa deti museli pozerať na ozrateho otca, plačúcu mamu a to nevravím o situácii, ze opitý je agresívny, vulgárny, nadáva, pripadne začne útočiť, rozbíjať veci a podobne. Toto určite Boh nechce. To už radšej rozvod.

maranta_leuconeura
24. aug 2024

Vy nemate usta? To mu nevies povedat, pocuj, preco stale spis v obyvacke? Je mi v noci smutno, prid spat do svojej postele. Ked sa obchadzate na desat metrov tak nemozea cakat ze dojde k nejakemu zblizeniu

30katrusa40
24. aug 2024

A čo tak to skúsiť opraviť než hneď zahadzovat. Tiež sme s manželom mali rôzne obdobia aj napísanú žiadosť o rozvod plný vlak problémov. Ako fungujete ?

gretaaa
24. aug 2024

@30katrusa40 ak sa môžem opýtať aj súkromnú správu ak mi napíšete budem rada tiež mám problém s manželstve ako ste to vy na koniec vyriešili? ďakujem

gretaaa
24. aug 2024

@jaskolka no u nás v našom manzestve sa toto stalo rozpustilo to lásku a celkovo vztah celý manžel za uzavrel do seba a sám pre seba deti má rád ale tak chvíľu s nimi ..pýtala som sa ho že čo sa stalo a on že nebol šťastný somnou celý rok že strácal lásku a ten celý rok bol len sám pre seba a alkohol ..není agresívny ani vulgárny len keď ma vypite dokáže ublížiť slovné a jemu to jedno alkohol je vážne rozbijac rodiny

gretaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
24. aug 2024

Da sa to zvrátiť, ale musíte sa tejto vašej situácii postaviť celom, nie ju obchádzať...
Zastaviť a presne to pomenovat,co sa deje, co vás trápi, co citi on.... Aj on je tiez nešťastný... A urcite ak co i len trosku chcete obaja tak sa to dá zvládnuť....ale musíte to uchopiť... Nie len smutit a kŕmiť sa zlými myšlienkami... A ked mas dieta odist nie je nič ťažké, ale čo potom. Preto sa ešte pokúste to obnoviť... Ak nebude chcieť, tak odid... Ale šancu ešte daj.

ina2405
24. aug 2024

@jaskolka 👏👏👏 presne tak, Boh nechce ženu zrútenú na psychiatrii z mužovho gamblerstva, alkoholizmu, násilia, platí to aj naopak vo vzťahu žene k mužovi. To radšej rozvod.

komplikovana
24. aug 2024

vytratilo sa to, lebo ste to nechali odist. Chapem, ze male babatko zaberie vsetok cas. Mozno aj tvoj chlap sa citi odstrceny. Ak chcete ostat spolu, musite sa prekonat a zacat hladat ako vztah napravit. Uz aj len to objatie alebo pohladkanie na zaciatok. A vela sa rozpravat, ako si predstavujete buducnost. Co by ste chceli jeden od druheho. Udrzat vztah je narocne, ale nie nemozne. Nic sa nerobi samo.