Som nemožná

sosanna88
4. mar 2014

...a leziem sama sebe na nervy...nie vzdy ale teda väcsinou🙂 na MD som 13mes. a predtym PN 7mes. a dobre mi uz hrabe...sem tam mam aj svetle dni ale inak. ja neviem ci to pocasie alebo co, ale skratka MD je pre mna nuda...no na to aby som to zmenila som tiez leniva. Skratka, s malou som sama ako kazda mamina minimalne do tej 15:30...doobeda vsetko porobim okolo domacnosti a potom som s malou. ano, je ziva ale da sa to. dokonca si aj oddychnem. ked spi, ja nerobim nic,resp. sedim za PC alebo si citam alebo raz za cas si lahnem aj ja. citim sa unavena, nic sa mi nechce...kamosky tu nemam a tak dusim manzela: kedy prides z roboty? kam pojdeme? co budeme robit?...ked chce mat klud po robote a nerobit nic alebo ist niekam sam, co je samozrejme v poriadku (chodi na futbal, tenis...ziadne flakanie a trva to hodku, cize pohoda)...tak som az hystericka lebo zase budem sama. vidim ze uz aj jemu lezem na nervy a nechcem byt sekera ale proste ma ubija byt stale iba s malou, potrebujem kontakt s dospelymi. okrem neho tu mam akurat maminu, co je super, vela mi strazi aj malu, ale proste aj ona ma svoje aktivity a povinnosti, nemozem ani ju znasilnovat casto...a tod vsio z mojich kontaktov. Materske centrum tu sice v blizkosti je ale asi tak,ze peso mi cesta trva asi 45min.,zalezi jaky krok nahodim a busom a s kocikom sa teda rozhodne trepat nemienim....a dalsia vec je ta, ze mala mi este 2krat spi a kym sa vyspi a dam ju do poriadku je 16h....kym sa volakam dotrepem, tak mozem uhanat naspät lebo o 18:30 kupeme a o 19tej ide spat. neni to tak lebo chcem ja ale mala...skratka o 18tej uz mravci lebo vie ze sa blizi jej cas...no o nicom. mozno ked sa zlepsi pocasie...mame zahradku, tam sa mala vyhra,vybeha a ja posedim na slniecku, snad mi to doda energiu...takze tak. proste aj by sa mozno nasiel nejaky program ,,zabavny,, ale ten malej rezim ma zatial dost obmedzuje. a niekedy prave kvoli tomu nejdem nikam lebo ked si predstavim v tomto pocasi obliekat ju, seba, vlacit ju po schodoch z 3ky kedze vytah nemame...a vsetko okolo toho, sak to poznate tak radsej ostanem doma a vecer si poviem aky krasny den...a som zase neprijemna na muza, lebo on niekde bol, zavidim mu aj robotu 🙂
...proste som unudena,unavena,leniva....aj z toho mala moznosti ktore mam, nevyuzijem ziadnu. ale zabite ma ja sa v tom nejako ani nevyzivam...ihriska,centra,tvorive dielnicky a podobne...neviem, no. tiez som neni moc zdatna ani vo vysivani,strikovani a pod. takze fakt travim cas len na pc a citanim (ak si odmyslim domace prace a vsetky povinnosti), sporty ma tiez nebavia, nemam ziadny konicek ktory by ma nejak nedchynal a aby som pri tom vydrzala dlhsie ako dva tyzdne....
...nemame tu ani obchodne centram predtym som bola obchodny maniak, momentalne nemam byt za co maniak...ale do takeho centra by som isla v tomto pocasi otrasnom, mala by sa aspon pohrala v detskom kutiku a ja by som videla nejakych ludi a mozno by som sa aj dala do reci...neviem, len tak polemizujem, uvazujem.
co vam poviem. som skratka NEMOZNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
PS: fakt dufam ze je to ,,depka,, z pocasia. som dost meteosenzitivna 🙂 ale mozno sa dockam nejakej rady. co vy robite cele dni s deckami?

monicm
4. mar 2014

tu vidím jediné riešenie,nájsť si nejakú kamošku,nemusí byť hned tá najlepšie,ale tak,aby ste občas vypadli von,či už s deťmi,alebo samé.prespí malá aj v kočíku?ak hej,tak šup do centra,kľudne aj tých 45 minút,ved to je super,zožeň mp3,pusť si k tomu dobrú hudbu a ideš,cestou tam sa malá vyspí,v centre sa vyhrá a hajde potom domov,ak by mala opäť spať,no a čo,jedenie si vezmi so sebou,v centrách nieje problém jedlo prihriať,takže sa tým netráp.1-2 za týždeň takto vypadnúť a bude fajn,ver mi.možno sa vtom nevyžívaš,ja tiež nie,ale na psychohygienu je to dobré.a počasie predsa nie je otrasné,teda,ak nie si v USA.a hlavne,nie si nemožná,si len vyčerpaná,ani nie tak fyzicky,ako psychicky a potrebuješ vypnúť.sama si musíš nájsť,čo by ti vyhovovalo,ale vždy sa dá niečo nájsť,sama si zisti,čo by si chcela,aby si sa cítila spokojná.to že máš dieťa neznamená,že musíš byť doma zavreta.ak je tu možnosť,nech sa o dcérku postará manžel,alebo mama a ty vybehni za nákupmi.hoci aj na pol dňa či už autom,alebo autobusmi a vlakmi..................šup do toho,kto hľadá,ten nájde,neboj.

lia09
4. mar 2014

@sosanna88 ty nie si nahodou moje dvojca?Lebo presne toto citim aj ja,len s tym rozdielom,ze mala uz chodi do skolky a ja som uz rok doma.Cely den mam uplne pre seba,ale ja nedokazem zdvihnut prdel a nieco pre seba robit.Proste to ze stale doma len trcim medzi styrmi stenami a nemam sa s kym rozpravat mi uz totalne udrelo na mozog.Akoze aj chodim do mesta a tak,sem tam s kamoskou,s mamou.Ale aj tak vacsinu casu som sama a so svojimi sprostymi myslienkami.Uz som dospela do takeho stadia,ze sa mi nechce ani len vlasy umyt,len sedim v kuchyni,cumim do blba a rozmyslam.A nedokazem nic robit,nic sa mi nechce.Proste taka apatia az nechut hocico urobit.Mam problemy s chrbticou a mala by som cvicit,plavat,masaze.Ale mne sa nechceeeeee.Akoze ked uz cvicim,vzdy ma to bavi,citim sa pritom dobre.ale vydrzi mi to par dni a koniec.Uz som taka nasrata na seba ze az.Ale neviem si uz pomoct 😠 😠 😠

lia09
4. mar 2014

@sosanna88 jaj a este s tym muzom,no to iste.Tiez sa neviem dockat kedy pride domov a najradsej by som tahala vkuse na vylet,alebo niekde.ale on si potrebuje oddychnut.A tiez ked ide cez vikend sportovat,tak som zvykla byt nanho velmi hnusna,proste som sa urazila ze on si ide uzivat a ja zase len doma mam trcat.Ale uz som sa toto naucila zvladat.Lebo viem ze on mi dopraje a stale ma posiela niekde,aby som si aj ja uzila.Takze je to len moja chyba,ze nikde neidem a kvoli tomu ho nebudem obmedzovat.Ale trvalo mi to riadne dlho,kym som to pochopila a ja sa cudujem,ze ma moj muz neopustil 😀 ja kebyze mam seba akoze za manzelku tak by som sa sosebou rozviedla 😀 😀

livka_
4. mar 2014

babulky nieste chudokrvne? ja sa hlasim ako vase trojca -)) ibaze ja mam stravu chudobnu na zelezo a ked to na mna pride tak som takato nijaka presne ako vy...

toniesomja
4. mar 2014

myslím,že treba zmeniť v prvom rade seba samu...aj ja som mala pred dvomi rokmi podobne pocity samoty, kedže rodinu svoju tu nemám, a začala som chodiť tancovať dvakrat do týždna, to ma dobija energiou a dokonca som si našla aj kamošky,vrelo odporučam...

sosanna88
autor
4. mar 2014

@toniesomja tak ano, ja by som chcela napr chodit cvicit alebo ako ty, tancovat lenze tu u nas neni s prepacenim ani hovno a ked, tak jedine zumba ktora zacina o 20:00...tak dakujem. a zaroven zavidim...

sosanna88
autor
4. mar 2014

@lia09 zlatko, povedz prosim ze si zo Sale 🙂

sosanna88
autor
4. mar 2014

@livka_ uz som si dala zobrat krv,tiez som myslela na to, ale zevraj mam fantasticke vysledky.
ono...mam krasne,zdrave,neposedne ale to nevadi-ved uz keby som mala kludne dieta asi vazne zdochnem od nudy, mam super manzela,financne nestojime najhorsie,super byt...bla bla, nechcem sa chvalit...a napriek tomu sa velakrat necitim stastna. ale viem ze je to z toho ze proste nemam kamosky,nejakych znamych...pocas skolskych cias som toto nikdy nepocitovala kedze som vzdy bola v kolektive,dostatocne som sa vykecala-predsa ine kecat so zenskou jak s chlapom...a taaaaaaak...skratka sa nudim a ked aj je nieco co by som chcela,tak to u nas v meste neni...

lasenka
4. mar 2014

@lia09 dobre som sa nasmiala :D ale neber to v zlom 🙂

vojmata
4. mar 2014

@sosanna88 ked ti mala o 20.00 spi, tak chod na tu zumbu. ved muz ti ju postrazi, nie? Ja som tak zacala. decka som vecer nechala s muzom, ked uz spali a sla som. nabije ta to. cokolvek je lepsie ako nic, ked si v hentakom stave.

dejka77
4. mar 2014

Minule som natrafila na nete na maca root prasok. Pisalo sa tam, ze dodava energiu a ma este kopec inych vyhod. Mam tiez take stavy "nicnerobenia" a lezie mi to na nervy, proste potrebujem "nakopnut". Tak hadam mi to aspon trochu pomoze. Sice to vsetky problemy nevyriesi, ale mozno ti to pomoze nejako zacat, proste nieco robit.

salamistka
4. mar 2014

ja mám také isté pocity, aj keď už dávno chodím do práce a dcéru mám veľkú...zmes pracovného stresu, povinností doma a starosti spojené s výchovou a detskými chorobami a niekedy mám chuť schovať sa pod paplón a týždeň nevyliezť...

sosanna88
autor
4. mar 2014

@salamistka mne by stacil aj den. ale ked mi aj niekto malu zobere, tak upratujem a proste dohanam domacnost, potom vecer utekame s muzom von na drink a tak a som potom znicenejsia ako ked mam malu doma 🙂hihi. ale to je na inokedy. viem ze musim predovsetkym prekonat lenivost.

sosanna88
autor
4. mar 2014

@vojmata pre mna je 20:00 uz neskoro. to sa mi uz vazne nechce nikam trepat, chodim spavat o tej 20:30 aby som sa aspon trocha vyspala kedze mala nespava najlepsie a rano vstava najneskor 5:45. takzeeeee...pre mna nepredstavitelne o 20tej sa trepat cvicit. ked uz aktivita vecerna tak jedine s manzelom:P

moni244
4. mar 2014

ahojte aj ja sa pridavam, len to, ze tu je aj viac moznosti ale co z toho, ked partner robi na smeny a ked ma volnomsedi pri pc, ziadna debata s nim, vylety nula bodov, vsade len sama chodim, malu nepostrazi, raz som bola hodinku na miesanom drinku za cely ten rok co sa narodila mala a dodnes tlmi to vyhadzuje na oci, mamu tu nemam, priatelky jednu, ale ta je furt chora alebo jej dcera, este sa ide aj stahovat do ciech a ja som zufala, navehla som ze pojdem do prace a mala do jasiel ale o tom nechce pocut a ja som na prasky

lia09
4. mar 2014

@sosanna88 bohuzial nie som zo Sale 🙂
@dejka77 potom daj vediet ci ti ten prasok pomohol 😉 Ja som zacala brat jacmen,vraj aj to dodava energiu ale zatial ma ta energia zdaleka obchadza a to uz ten jacmen beriem od decembra

sherynkamalinka
4. mar 2014

no ja som na tom rovnako s tym rozdielom ze ja tu mam nakupne centra a detske kutiky pod nosom ale mne sa tam chodit nechce...ked sme tam chodili, stale sme prisli chori a dalsie dva tyzdne som bola ako matoha lebo som noc co noc a den co den nerobila nic ine len tahala sople a zbijala teploty...akurat kde chodime je kazdy den, ak to pocko dovoli tak na ihrisko...a tiez sa mi tam nechce ...ked som bola mladsia a mala prveho syna, maloco som bola doma...teraz je to so mnou kriz..nebavi ma nic, chybaju mi ludia, kolektiv....moj manzel je vsak cele dni mimo mesta a doma je len vikendovo rsp dva dni v tyzdni...takze mam to o to tazsie a milujem ked sa niekam chcem vybrat sama s muzom, nikto nechape preco so sebou nechcem brat aj deti...dokonca ani mm to nechape.. je to hrozneeeeeeee

lenkadlo
4. mar 2014

No ta ja mam opacny problem, nic nestiham a neviem kam ist a co robit skor.... Som tiez NEMOZNAAA 🙂

dejka77
4. mar 2014

@lia09 Ok, ale to bude asi chvilu trvat kym zaberie 🙂. Mozno by si mala skusit vacsie davky.

salamistka
4. mar 2014

@sosanna88 aj ja si vždy želám jeden jediný deň voľný, čas strávený len sama so sebou a nakoniec to dopadne tak, že dobieham to, čo nestíham, alebo som chorá alebo je dcéra chorá a z voľného dňa nič nie je...jeden deň nestačí...
neviem, čo by som robila keby som mala viac detí, asi by som sa rozkrájala...mne vlastne nevadia moje povinnosti doma, vadí mi dlhá pracovná doba a náročná práca...preklínam emancipáciu, radšej by som bola doma pri sporáku ako sa mordovať do večera v práci a doma dobiehať...keď už sa sťažujem, dnes som bola dcéru zobrať k lekárke, boli sme tam dokopy hodinu a už mi 2x volali z práce, kde som a nehovoriac o tom, že nemám s kým dcéru nechať, keď je chorá, často sa stáva, že je proste doma sama, keď je chorá....strašne zúrim

domak2
4. mar 2014

@sosanna88 Ja som sa musela vratit do prace ked mala dcerka rok, sice len na polovicny, za co som rada, ale poviem ti ze ja si tam chodim oddychnut 😀 😀 😀 A nie je to teda ziadna leharen, ale mam kontakt s dospelymi ludmi, trochu sa rozhybem a vzdy sa potom tesim domov na drobca. Kebyze mam byt este stale doma tak ma asi trafi slak 😀

fialkaa
4. mar 2014

Nedocitala som to. Ale poviem ti, mat tvoje problemy a 5 korun a nic mi nechyba. Ja (a vela dalsich) som sdetmi cely den sama doma,vrodicia a svokrovci daleko, muz sa viackrat dotyzdna vracia domov, ked uz deti spia. Cely den si nesadnem na rit, mam co robit, aby som upratala, navarila , vyvencila deti a aby mi z nich nepreplo. Si znudena, mala by si si najst nejake hobby alebo kamosku. Ja by som tu 45minutovu cestu do materskeho centra podnikla. Prejdes sa, vyluftujes hlavu, stretnes inyxh ludi. Ale zda sa, ze tebe s a skor nechce ako neda.

sosanna88
autor
4. mar 2014

@fialkaa mas pravdu. ved vravim ze som nemozna. leniva a nechutna 🙂 nie vazne...tak sa velakrat citim ale zeby som ritou pohla...mimochodom ta mi rastie svetelnou rychlostou

adri266
4. mar 2014

@sosanna88 este skus vysetrenie stitnej zlazy, aj z toho moze byt unava

sosanna88
autor
4. mar 2014

@domak2 ja som robila na zmeny predtym a teraz by som sa mohla vratit tiez na polovicny...a brala by som to vsetkymi desiatimi ibaze...mala...jasle u mna neprichadzaju do uvahy, mama moze mat malu len cez vikend a to prave nepotrebuju, potrebuju v robote vypomoc cez tyzden...manzel robi denne,cize nic no a svokra ide sice v lete do dochodku ale jej zverit malu nemienim, to radsej skapem od nudy a od zufalstva zo samej seba

sorciera24
4. mar 2014

@sosanna88 ja vidim riesenie....praca......ja som doma nemohla tiez vydrzat, som spolocensky typ a este aj pracu mam, kde nonstop komunikujem s ludmi...pre mna to bolo vykupenim.....a teraz si tam fakt chodim oddychnut.....takze isto by ti to prospelo....takze velmi odporucam....
a preco jasle nie?

sosanna88
autor
4. mar 2014

@adri266 vies ja uz ani vlastne neviem rozoznat ci to je unava alebo lenivost. proste hocikolko mozem spat,aj ked naaaahodou ma mala dobru noc a pekne spi, aj tak sa rano necitim vyspata. ja porobim akoze vsetko, zanedbane nemam nic,navarene,casto aj napecene,upratane-myslim si tip top,ani na seba neserem zeby som mala mastnu hlavu...namalujem sa,spravim zo seba cloveka...o malu je postarane,zahram sa s nou,idem von,vsetko...ale to robim tak akoze musim. ano mala mi robi radost,aj som rada s nou,aj sa vela rehoceme-doslova za den...ale...je to predsa len maly clovek a chyba mi komunikacia s niekym seberovnym,klebety,kolektiv...ludia....-ale nestaci mi len sa na nich divat pocas prechadzky 🙂a to by ma mozno nakoplo k dalsim aktivitam...ve dvou se to lepe tahne, nie? 🙂

sosanna88
autor
4. mar 2014

@sorciera24 som na malu dost upäta a velmi si rozmyslim komu ju zverim....momentalne su to dve osoby a sice manzel a mamina. ked si predstavim zeby som taku malicku dala niekam k nejakym ucitelkam...mala mi este nechodi na nocnik atd atd, potrebuje spinkat a oni by tam s nou bohvieco robili...neodsudzujem nikoho ale jasle isto nie.
spolieham sa na to, ze ked bude krajsie a zacneme chodit na zahradku tak sa mi nalada vydatne zlepsi. potom bude zase svet gombicka 🙂

sorciera24
4. mar 2014

@sosanna88 tak to mas problem sama so sebou naozaj.....a ked pojde do skolky? uz im budes verit?...ked pojde do skoly, im budes verit?.....sorry, ale toto treba prekonat....myslim, ze mas viac problemov ako len to, ze si nemozna.......a praca si ymslim, ze by ti ich mohla prekonat, ale musis sama chciet....ako vidim nechces..... rozmyslaj nad tym..... v dobrom

veronicka1901
4. mar 2014

Nieco z tohto som zazivala pred rokom aj ja. Akurat, ze ja aj ked som mohla niekam ist, radsej som nesla, pretoze dcerka je taky zivy tvor, ze ked sme prisli napr. do MC, vsetci nad nou krutili hlavou. Teraz je uz lepsie. Ako mala 2 roky, vratila som sa do prace a mam uz ine problemy 🙂.