Už som písal,mám prácu ktorú mám rada zarobím slušne,som tam 10 rokov,bolo žiadna perspektiva,iba to takto dokopat kým firma pôjde.dom na hypo,môj milovaný nový ,priateľ 3 roky Nemmca a on ma teraz super ponuku ktorú teda berie,lebo dom mu vravel,že ok pôjdem s nim že mi sa tam naučím,kurz mi dokonca jeho firma plati,ale z radosti došli obavy a analýza či robím ok,ja prídem kvázi o všetko a on získa super prácu podporu na bývanie a bude u seba i keď šatám vrátiť nechcel kvôli mentalite.. robím dobre? Sme z toho už v strese obaja a také naspätie je medzi nám,on .i vravel že bezomma nejde ale je to mrte stresu,nvm či do toho ísť aze ok môže to byť správne,čo nechať ísť jeho to si nvm predstavit ,sme spolu šťastní,a rozhodnúť sa musím dokonca apríla kvôli mojej práci🥺
Možno by Ti aj niekto napísal názor, ale z tohto sa nedá vysomáriť.
@rfrd12 right,ráno vstávam na let tak pulilile má už outupuju..že či je ok mat zrazu stres a obavy,ako keď pred svadbou ujde zrazu nevesta etc, preto nvnam že som Max napätá a aj on..
@jabadabadu top sorry stilnox
@rfrd12 skúsim možno z letiska,vstávam o 3 hodky 😳
Pointa že on tam ísť nechcel kvoli ludom ale má ponuku čo je ťažko nevziať..
Ty Kokso. Už spi.
@jabadabadu
😂 aale chod, je lenbunavena a slepa, prsty neposluchaju. Tiez som minule akesi hatkaniny popisala, lebo uz v posteli a maly sa budil 😁
Aj ked je fakt, ze vylustit to je narocne 🙂
nechceš to radšej nakresliť? 😲
@jabadabadu hah hore
Baby, mna to bavi lustit taketo slovne hadanky ale tato je fakt dobra.
Ona je o firme kde slusne zarobi ale nie je tam ziadna perspektiva, chce to len dokopat kym firma pojde. Nevravi kam pojde. Tusim ze pojde to bankrotu. Jej novy milovany priatel ma dobru ponuku pracovat v nemecku a berie to lebo dom mu vravel. Ale z radosti došli obavy a analyza ci robi ok (toto je akoby Google preklad do slovenciny spred 5 rokov),
Autorka, na ako dlho mate ist do toho nemecka? Pises ze priatel 3 roky Nemmca. Znamena to ze priatel uz bol na 3 roky v nemecku alebo mate ist teraz na 3 roky?
Ty si uz bola pracovat v zahranici, alebo toto bude prvy krat? Obavy su uplne na mieste, ale zda sa ze mate idealne podmienky. To by bolo skoda nevyuzit.
@andreatytler 😂 pobavilo,inak som pricetna,ale zaspávanie a autokorekicia urobilo svoje..nie ,on žije na Sk 8 rokov, nechcel tam ísť preto ma ani nenapadlo sa učiť nj,komunikujeme v angličtine.kontrakt ma neobmedzený.
@andreatytler a nie nebola som pracovať ešte mimo sk.
Om ne Nemec ale jemu nevyhovuje mentalita jeho rodakov?Aku maju teda mentalitu?Podla mna skus,ak tam budes mat pracu,preco nie.Nebudes tam sama alw a nim.Ved nemusite sa s nikym rodinkovat,navstevovat,casom si najdes priatelov.A ak tam mas robotu-mas? tak potom ok.Ja by som mala smor obavy kebyze nemam robotu.
Ale co ti pomoze ze my by sme sli? Ja som celkovo za zahranicnu skusenost vdacna, obohatilo ma to velmi a kazdemu to odporucam. Ale neviem ake by to bolo ist tam uz keby som bola zabehnuta tu.. asi by som sa rozhodovala srdcom. Skusila to aspon a dala si cas si tam trochu zvyknut. Mne sa ale Nemecko paci, aj ich kultura aj jazyk 🙂, cize aj v tomto to mam ine..zo Slovenska by si isla do lepsieho. Ide z Teba velky strach.. ale co vlastne riskujes?
Aha, hned sa mi zdalo ze mas rec posahanu inym jazykom ako slovencinou.... takze on je nemec a ide v podstate domov pravdpodobne navzdy, alebo teda navrat po urcitom case nie je v plane. Tak to je uplne ine ako ked ide niekto do zahranicia si zarobit. Hlavne to ze on ide domov a ty ides do cudziny. Ale tak doteraz si ty bola doma a on v cudzine. Asi by so to stale skusila. Ak sa vam tam aj nebude pacit, vratite sa, budete mat zarobene peniaze, ty budes mas skusenost na nezaplatenie, lebo zivot v zudcine ta nauci neskutocne vela, budes vediet nemecky a mozno budes ziadana pre zamestnavatelov s nemeckou praxou. Hlavne ten pobyt tam vyuzi na rast. Uc sa jazyk, snaz sa zamestnat, spoznavaj krajinu.
Mám pocit že ty ideš skôr do Mongolska, jazyk už ovládaš
Trochu mi trvalo, kym som pochopila, ci si muz alebo zena🤣inak som toho vela nepochopila😂
@jabadabadu
🤣 Bohu vdaka, ziadne sedativa. Uz som bola tiez asi slepa vcera.
Pamatam tvoju diskusiu. Nie, nemas odcestovat. Az prilis si bola citovo naviazana na Slovensko a tvoju pracu. Tam budes sama a nestastna.
Nemec ktorý žije 8 rokov na Slovensku ,nevie slovenský jazyk a nenávidí mentalitu svojho národa ?😳to sa len tak nevidí …nemčúri sú väčšinou hrdy národ .
Ja na tvojom mieste by som nešla .Keď vám to nevyjde ,nebude sa ti tam páčiť ,všetko stratíš,budeš začínať od nuly …dobre si to všetko premysli aby si neľutovala .
Chodila by som ho navštevovať a potom by som zvážila ako ďalej
Ja nechápem, že prečo sa tam on chce vrátiť, keďže to podstatné mu nevyhovuje: mentalita vlastného národa.
Ja by som nešla. Nech ide on na pol roka a uvidí, či sa tam vie znovu adaptovať po 8 rokoch.
Ved sa dá fungovať chvíľu aj na diaľku.
@dankanka neviem prečo som sa zrazu tak vylakala keď sa to blíži k realite
@retatka nie nenávidí,ale viac mu vyhovuje temperament či už nás či iných krajín,uvoľnenosť otvorenost..áno preto sa obávam že vyjdem z môjho komfortu.
@andreatytler ďakujem pekne😊