Som naštvaná na syna

19. feb 2022

Ahojte idem sa trochu po sťažovať na syna. Prišla mu upomienka z banky k prečerpanie účtu ma tam aj niečo ako upozornenie že to bude zaslané do úverového registra. Syn to uhradil presviedča ma že sa bol informovať v banke a povedali mu ze záznam do registra neposlu no neviem. Mňa to hrozne mrzí stále sa ho pýtam ci je všetko o.k. ci nemá nejaké finančné ťažkosti proste stačilo povedať nám rodičom a daná situaciia by nebola, proste by sme to uhradili. Ide nám oto ze chcel v blízkej dobe požiadať o hypotéku. Mam naňho strašne nervy nakoľko si zaplatil už letnú dovolenku namiesto toho aby uhradil prečerpanie včas. On ho už uhradil, ale načo už toto bolo dobre.

pribinak
19. feb 2022

No nič, niekto sa učí na vlastných a niekto na cudzích chybách
Podľa mna ak to uhradil a banka nemusela robiť neviem aké kríky či opatrenia tak to do úverového registra nepošlú

eeffka
19. feb 2022

Predpokladam ze syn je dospely, cize to je asi tak vsetko 🤷‍♀️

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
19. feb 2022

Keď mu prišlo upozornenie, že to bude v registri tak bude.Banka si dáva pozor komu pozicia peniaze, keď ešte bez úveru je v prečerpaní.

autor
19. feb 2022

@luccija Presne si toto myslím aj ja. Pochopila si ako to myslím Najviac ma mrzí ze sa tomu mohol vyhnúť.

mamina1419
19. feb 2022

Ak je syn dospelý odkiaľ o tom vieš ? Povedal ti to alebo mu skrátka otváras poštu ?

enoula
19. feb 2022

Nemozes ho cely zivot kontrolovat. Musi sa naucit nejakemu systému. Jeho peniaze, jeho rozhodnutie, musi sa ucit zodpovednosti a nespoliehať, ze stale niekto stoji za chrbtom a da pozor

luccija
19. feb 2022

Tak asi v banke nebol možno Ťa chcel uchlacholit musí si naraziť nos, aby sa poučil.Ale je to smutné no...

autor
19. feb 2022

@enoula nechcem ho kontrolovať proste mu pošta prišla domov na trvalú adresu, a vie ze to tak funguje niekoľko krát som ho nato upozorňovala. Aby si dával pozor na všetky platby v čas. Mňa len mrzí ze si ohrozil žiadosť o hypotéku není nám to jedno asi tak a zároveň má to prekvapilo.

sante81
19. feb 2022

Ty otvaras dospelému synovi poštu?

enoula
19. feb 2022

Čím skor s tym pristupom prestanes, tym lepsie pre neho. Fakt. Mrziet moze, ale co narobis. Chce hypo, nech sa snazi. Zjavne prizvukovanie nepomohlo, takze nech si hlada inu cestu.

autor
19. feb 2022

@sante81 predstav si áno sam ma o to poprosil už dávno nakoľko potrebuje vedieť co mu prišlo býva lmimo SK tak asi tak

lesana25
19. feb 2022

Aj mne občas niečo príde na starú adresu, mama mi vždy zavolá a sama jej poviem nech to otvorí a povie mi čo tam je. Nerobte zase z komára somára, keď pointa príspevku bola inde.

karolina04
19. feb 2022

Ja ta úplne chápem no poviem tu pochopenie nenájdeš. Poviem ti to takto inak by vraveli keby sa to jednalo o ich deti. Myslím ze každý normálny rodič sa bude aj o dospelé dieťa zaujímať vždy nakoľko to je jeho dieťa. A presne viem ako to myslíš aj moje dieťa býva ďaleko, a dokonca ma meno po manželovi čiže mu tiež otvárame postu tiež nás o to poprosil, a to či otváras dospelému synovi postu moz byt každému jedno. Pointa bola iná.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. feb 2022

@lesana25 Zb
@karolina04
@cocolino234 dievčatá ďakujem Vám

autor
19. feb 2022

Viete prečo ma vždy ale vždy budú zaujímať moje deti? Ja som sa vydávala v mladom veku, a rodičia aj svokrovci zaujali postoj vydala si sa oženil si sa tak sa starajte od nás nič nepýtajte ani nás neproste. Ja som sa bála vždy o niečo poprosiit aj tak by mi nepomohli a finančné v tedy už vôbec. Preto sme si s manželom povedali ze mi sa budeme o naše deti zaujímať navždy ako sa majú ci nepotrebujú nejakú pomoc a tak. Už je neskoro keď sa stane nejaká tragédia a rodičia povedia ze o ničom nevedia možno sa ani nezaujímali ved je predsa dospelé. Aj dospele deti potrebujú sa vyrozprávať poprípade pomôcť tak to v živote chodí. V núdzi spoznáš človeka aký ozaj je.

sante81
19. feb 2022

To je v poriadku, že sa staraš o svoje dieťa, ale potom príde do veku, kedy by už mal rozhodovať a byť zodpovedný sám za seba. V tomto smere mnohé matky deťom škodia, myslím to v dobrom, neútočim. Môj syn má 12 a chcem aby sa už v tomto veku učil byť zodpovedný a vedieť čo je dobré/ zle, aby bol v dospelosti na život pripravený.

autor
19. feb 2022

@sante81 vieš ono mi to príde ako keby nevidím zlo nepočujem zlo ved som ta predsa vychovala k zodpovednosti presne tie deti sa svojich rodičov boja najviac

luccija
19. feb 2022

@sante81 každé dieťa je iné.Jedno je zodpovedné od puberty druhé ani v 40 tke nie.A výchova mohla byť dobra záleží od povahy dieťaťa...ja si myslím, že doveruj, ale preveruj🙂

kandelabra
19. feb 2022

je pekné, že sa o syna zaujímaš, a aj že si mu vysvetlila, ako to funguje a že z toho môže mať problémy, ale tam to končí. Ty sa darmo trápiš niečím, s čím aj tak nevieš nič urobiť. Pomohla si ako sa dalo, ale zvyšok je už na ňom. Je to dospelý človek, rozhoduje sa sám a sám si aj za to ponesie dôsledky.

macikovaiveta
19. feb 2022

Súhlasím

liljana
19. feb 2022

Kazdy sa musi naucit na svojich vlastnych chybach. Povedala si mu to, viac urobit nemozes. Aj ty si robila chyby, nechaj ho robit tie jeho. Budu ho posuvat dopredu tak, ako teba tie tvoje.

bettie
20. feb 2022

Uplne ta chapem. A este ty sa trapis a synovi to je aj celkom jedno. Ale zasa upozornila si ho, vedel o tom ake to moze mat nasledky. Ma taku povahu a ty sa mozes aj na hlavu postavit. Ten tvoj gen zodpovednosti sa nanho nepreniesol 😉.