Som náročná na manžela?

25. sep 2024

Citam tu rozne horibilne historky, a zamyslam sa, ci som nevdacna a narocna na muza, alebo mam pravo sa citit nasrata😂
Mame dve male deti, starsi ma tri roky, obe dojcene, cize som sa tri roky uz nevyspala neprerusovane viac ako tri hodiny. Roky uspavam kazdy vecer decko, kym on kuka telku. On sa vkuse stazuje, ze je unaveny. Z coho? Je zivnostnik, momentalne viac nezarobi ako zarobi, celu domacnost taham v podstate ja z uspor a materskej. Detom sa povenuje, ale skoro vylucne len doma. Vcera bol prvy krat s kocikom a oboma detmi von, a myslim, ze nadlho aj posledny krat. Ale zahra sa na piesku, s loptou, vezme starsieho so sebou na nakup/do mesta.
Doma sam od seba spravi maloco, on povie, ze ja som prirychla a vo vsetkom ho predbehnem. To nie je pravda, ja tiez nie som super gazdinka, podlahy nemame umyte mesiace, okna hadam aj roky, prach tyzdne neutrety, ja sa snazim aspon ten povrchovy poriadok udrzat a spomenute veci uz nedavam. Kupelne som ho nikdy nevidela umyvat. On pobeha s vysavacom, pusti pracku a susicku, kvietky si poleje, o zahradu sa stara.
Planovanie lekarov, skolka, kruzky, nakup oblecenia, oslavy, dovolenky, vsetko je na mne

A ja uz mam na to vsetko nervy. Mam pocit, ze chlapi to maju v zivote lahsie, a ze vacsinu taham na svojich pleciach ja. Pokial ho konfrontujem, k nicomu to nevedie. On citi, ze robi dostatok, a ze co furt chcem😂 chcem vela, ak chcem od neho viac?

kavasmliekom
25. sep 2024

Myslím, že robí toho dosť. To ze dojcis 3 roky, on za to nemôže. Kľudne s tým už sekni, detom stačí dat večeru a spať. Nemusíš spať s nimi. Nech si s nimi ľahne ocko, nech s nimi kľudne aj zaspí, aspoň bude mať viac energie na prípravu raňajok.
Treba ho chváliť, urobí toho viac 🤭

autor
25. sep 2024

Dakujem za nazor. 🤗 ja si myslim, ze to dojcenie mu vyhovuje, mal aspon vyhovorku, preco nemoze uspavat starsieho. Ten uz je odstaveny, spi s nim praveze muz a stazuje sa, ze sa nevyspi, lebo maly sa prehadzuje a kope ho😂 druhe ma 5 mesiacov, to este aspon do roka dojcit chcem, ale muza by som zabila, ja som cele noci hore🫣😂 mna asi zavru do basy fakt

A je pravda, ze ja som taky “nevdacny” clovek, proste mi ta chvala za bezne veci nejde z huby, mna tiez nikto nechvali, ze uvarim obed kzdy den a ze vypucujem dom😂

lauriik
25. sep 2024

Ja by som bola extremne nahnevana, ze nezaraba.
Vsetko ostatne mi pride ok - pises, ze aj poupratuje, aj o starsieho sa stara, chodi s nim von, spi s nim.
Ja myslim, ze az na tie peniaze je to taky standartny chlap.

viestta
25. sep 2024

@kavasmliekom myslim si, ze toho moc nerobi. Co mu brani umyt okna, ked zena nestiha? Alebo utriet prach ked uz vysava a jednym vrzom umyt aj dlazky.

barborachors
25. sep 2024

boze, vsak chod do mesta s kamoskami si posediet a nechaj mu domacnost nech mu to tam aj pada na hlavu. Ja to proste nechapem co si s chlapom nevies poriadok spravit. Vsak on vidi ze vsetko porobis doma sama tak naco sa bude snazit? Ako si si vychovala tak mas.

autor
25. sep 2024

Ved prave aj to ma mozno stve. Ja chapem, ze ako zivnostik moc neovplyvni trh, rqz je hore a raz dole, ale tak nech maka potom doma😂
No a standsrdny chlap, presne presne, vsade od kamosiek to pocuvam, ale nechaaapem, preco to maju o tolko lahsie? Ako docielit, aby sme boli obaja spokojni? On sa citi ukrivdene, aj ja sa citim ukrivdene, a myslim, ze ja narozdiel od neho pravom😒

madeincssr
25. sep 2024

Ja si myslim, ze vo velkom percente vztahov si kazdy z partnerov mysli, ze robi (pre rodinu) vela alebo viac, ako ten druhy, a ze to druhy partner nikdy neoceni. Az ked o toho partnera (nedajboze) pride, zisti, co vsetko robil/a. Keby sme dokazali skor pozitivne motivovat (byt k sebe mili, dat druhemu najavo, aky je pre nas dolezity), chvalit a dakovat, asi by to bolo ucinnejsie. Ale viem, ze pri unave je to tazke...

autor
25. sep 2024

@barborachors ale ja chodim do mesta, vtedy spravi vsetko. Ale to je tak, za ten jeden raz co idem do mesta a on spravi, som doma dva tyzdne a robim vsetko. Proste nevyrovnane. A neda sa kazdy den na xy hodin chodit prec.

janickacrazy
25. sep 2024

Takže tiež by mi vadilo, že málo zarába a ostatné, čo si písala je celkom ok, aj keď samozrejme niektorí chlapi robia aj viac. A 3-rocneho ucte spať už v izbe v postieľke svojej, muž bude menej nervózny. To, že si ty nevyspata je asi normálne, všetky sme boli pri malých deťoch. Môj muž zase bol dlho v práci, takže okolo detí vedel pomôcť len cez víkend, inak som robila všetko ja, ale zase aspoň zarobil.

autor
25. sep 2024

@madeincssr pekna myslienka, ja uz barsjako rozmyslam nad tym, aj teraz ho pocujem vysavat terasu, zatial co ja lezim s dietatom. Ale dnes som napriklad od rana bola s detmi sama, dosiel az pred chvilou, a ja som s dvoma prckami upratovala, vysavala, zmyla aspon kuchynu, vonku sme boli tri krat, napiekli sme…tak sa proste nepokakam z neho, ze si vklude sam povysava😂 som hrozna

madeincssr
25. sep 2024

Ale nie si. Mozno trosku zvolni, nemusi byt stale vsetko tip-top a niekedy si aj odpocin.

luccija
25. sep 2024

Si hrozna🙂načo pecies, umyvas dlážky?Šetri si energiu možno ty chces toho veľa.Uplne lenivý nie je, ale vedel by určite pridať😉máte dve malé deti a asi obidvaja dosť.To nečakaj, že chlap sám od seba sa vychyti umývať kúpeľne.Skus ja spravím toto, ty toto.Mozno máš priveľké nároky na seba aj muža.Ale poznám aj horších chlapov.

barborachors
25. sep 2024

ja nerobim nic doma, ani by ma nehlo. Robi doma muz, bavi ho to, aj teraz napriklad vari polievku, lebo mam teploty, ono varil by aj keby som nemala. Vsade ma vozi, nakupuje stara sa. Ja nemusim nic.A lenivca akeho mas ty doma, by som nezniesla. Pan tvorstva. Nerob nic, neprac. On si len zvykol ze ty porobis a hotovo.A von by som chodila najvaic ako sa len da" Hoc len do obchodu kukat handry. A ak nie kazdy den, tak sa donut aspon kazdy druhy den. Mne je jedno ci mam doma bordel, kedysi som bola ako monk ale uz som stara a mam v pazi. Zivot si viem vychutnat aj inak ako v kuchyni a s handrou v ruke. Casom na to prides aj sama.

autor
25. sep 2024

@luccija aby mi zbehli dni, len preto to robim. Ja by som si najradsej telku pustila a nohy vylozila, ale aj tak ti mam deti, ktorym sa treba venovat. A mi to popri robote zbehne.

@barborachors ved prave ja si nemyslim, ze je lenivy. On doma nesedi pred telkou, nehra hry, nechodi do krcmy, on si najde nejaku pre mna nepodstatu robotu a s tym sa s kludom anglicana drbe aj pol dna. A ja mam to male babatko teraz, skrz ktore nemozem este moc vyletovat, nakolko ju neviem posediacky zatial dojcit, takze mozem max na tri hodiny ist. Ale mas pravdu, on proste vie, ze som schopna sa o vsetko postarat, tak mi uvolnil cestu😂

paulina291
25. sep 2024

To, že celú domácnosť ťaháš z úspor a materskej a aj tak robíš doma viac mi na tomto celom príde najmenej okay. Inak zasa taký hrozný určite nie je, ale vie to byť lepšie.
Môj je tiež živnostník, akurát uspávam dieťa a on stále pracuje, celá domácnosť bola dnes na mne, ale beriem to, že aspoň zarobí. Ale teda okolo domu a s malým pomáha toľko, koľko mu čas dovolí. Vraj ma dnes čaká vaňa a donesie mi do nej ovocie, takže fakt sa snaží, koľko môže. A hej, poznám tie reči ako sa chlap nevyspal, pričom každé jedno nočné kojenie prechrápal😄 tam ti žiaľ moc pomôcť nemá nakoľko kojíš.

h2
25. sep 2024

@kavasmliekom Robí toho dosť??? Veď skoro nič nerobí. Ani v domácnosti, ani pri deťoch a ani len nezarobí! Tak čo také robí?

autor
25. sep 2024

Som rada za oba tabory, aspon naberiem perspektivu, lebo ja uz mam asi aj ponorku z neho. On nie je zly, ale vzdy moze byt lepsie😂

marca12
25. sep 2024

@barborachors hovoris o nom ako o lenivcovi. Co si potom ty,ked doma nic nerobis a muz robi vsetko a este ta aj rozvaza?

marca12
25. sep 2024

Podla mna toho robi tak akurat. Maloktory chlap sam od seba nieco urobi. Ja by som nechcela mat doma zzenstileho chlapa,ktory doma len s vysavacom a handrou beha a pomedzi to este navari. Chlapi maju ine zmyslanie ako my. Oni nemaju v sebe zakodovany taky system ako my zeny. Podla toho,co pises tvoj je tvarny da sa tvarovat a myslim,ze ak sa budete k sebe spravat pekne,tak aj toho spolupodielania sa ti dostane viacej. Ked ho sameho nenapadne,tak mu povedz,ci by nepoumyval,neutrel prach a podobne.

luccija
25. sep 2024

Zbehol by ti čas aj na gauči a čítať deťom knižku🙂
Zase je nefér všetko spraviť a potom mu to vytknúť.Nechaj mu priestor nehráte hru kto viac spravi

mondolina
25. sep 2024

prečo trojročný už nespí sám?

danica2711
25. sep 2024

a aj ste sa o tom v kľude porozprávali? Neviem, nepoznám vás, ale z tónu, ktorým píšeš, mi pripadá, že si naňho permanentne naštvaná a poväčšine po ňom len štekáš. On si nájde nejakú PRE TEBA nepodstatnú robotu (ale preňho asi dôležitú) a ty sa preto nerváčiš - nebolo by lepšie ísť za ním a kľudne a milo mu vysvetliť, že ty by si práve potrebovala niečo iné? Ver mi, že kľudne a s úsmevom dosiahneš oveľa viac. A podľa toho, čo píšeš, tak nie je taký hrozný, že by si sem-tam nejaký ten úsmev nezaslúžil

olimuc
25. sep 2024

Uprimne nechapem. … rada by som si vylozila nohy a zapla telku … tak to sprav! Hygiena k tebe nepride a pochybujem, ze by ste 3 hodiny bez pucovania a pecenia neprezili. 5 mesacne mozes dat do ohradky a kontrolujes a 3 rocne by sa malo vediet pohrat aj same chvilku. Mala by si skor uzivat cas ako rozmyslat nad tym, ci mozes s podlahy jest. Chlapi proste niektore veci nevidia a preto ich nerobia, kym im nepovies… ani v tom nie je zly umysel … niekedy je mozno lepsie pozerat na veci ich otikoy … nebudu hykat nad jesennou dekoraciou a pod … take it easy … Skor by mi vadila ta financna stranka …

colsami
25. sep 2024

Nemusis nonstop umyvat dlazku ani piect atd atd, ale teda samozrejme sama priznavas ze to vsetko robit chces aj popri 2 malych detoch, lebo Ti zbehne den. Takze to uz je ina rec. Teba podla mna skor vytaca jeho tempicko - ano je to tak ze my niekedy stihneme 5 veci, kym chlap 1. Je to proste tak. Ja tiez niekedy rada zamestnam chlapa, ale ked si pomyslim kolko to bude trvat kym sa na to nastavi, kym predtym ide na zachodik, kym sa do toho pusti... Radsej si to spravim sama. A to mam podotykam velmi pracoviteho muza, poriadkumilovneho, mozno aj viac nez som ja. Cize uz raz taky je, pozri, Ty uspavas a on si v klude vysava terasku - na druhej strane, bud rada, ze robi nieco pre rodinu, mohol sadnut na gauc a kukat Tv alebo do mobilu... Nemyslim ze to bude take zle. Len si najdite lepsi system, ako deti porastu, bude to lepsie.

Skor by mi prekazalo ze hovoris "skor nezarobi ako zarobi" - to je naco taka praca? Ja teda nepotrebujem peniaze co zarobi moj muz, prezila by som. Ale ak je teraz Tvoja praca starostlivost o deti, on by sa mal aj financne postarat, ked uz do tej prace chodi. Nie je skor z tohto frustrovany? Nie je OK vyriesit toto, pripadne nadskrtnut zmenu systemu ci zmenu prace?

janinah
25. sep 2024

O 3 r by som sa večer " ani neobzrela".Kúpanie.vecera.uspavanie nech rieši ocino.Tu ide hlavne o budovanie vzťahu ich dvoch .Na podlahy sú kúp robotický vysávač s mopom.Prach utrieť musíš aspoň občas.deti toto nemôžu predsa dýchať.O kúpeľňu by som sa postarala.wc výlučne on.Prosto si tú prácu podeľte.On nevyzerá zlý ani lenivý on len netuší čo všetko treba doma robiť .
Verím.ze si unavená.ale deti večne maličké nebudú.este budeš na ten čas rada spomínať.Nekaztw si vzťah a mužom preto.ze nevysypal koše a že nevie ako zabaviť deti

ahhola
25. sep 2024

Toto potrebujes, zmyvas bez dotyku s mopu, to by mohlo aj tvojho brucouna 🐻bavit.

minenkak
25. sep 2024

Si náročná na oboch a on to určite až tak tragický nevidí,jednoducho máte iný pohľad, čo a ako rýchlo treba spraviť,vypni trochu veď nemusí byť všetko a hneď perfektne spravené.Ak sa ti nepáči ako to robí tvoj muž správ si to samá,ale potom sa nesťažuj

jaass
25. sep 2024

Autorka podľa mna si vyčerpaná 🤔 keby si nebola vyčerpaná, tak si myslím, že sem nepises diskusiu. Muž robí, čo sa dá, ale asi je aj viac v klude, vie si oddýchnuť. Skús nastaviť rezim, že každý deň bude s deťmi aspoň hodinu on sám. Proste mu povedz, že deti potrebuju byť s ním samé a hotovo. A nájdi si čas pre seba. Ale to, čo pises, tak podľa mna u vás všetko funguje len ty asi potrebuješ pohár vina a trochu spomaliť 😍

danyelia
25. sep 2024

Fúha, mňa zaujalo hlavne toto: ,,Ja tiez nie som super gazdinka, podlahy nemame umyte mesiace, okna hadam aj roky, prach tyzdne neutrety...,, To fakt? Ja nechcem byť zlá, ale prečo? 😃 Ja keby som denne neprebehla podlahu mopom, nasťahovali by sa k nám myši 😁 Omrvinky, vyliatý džús, pošľapané, no neviem si predstaviť tú podlahu. Okná ok, raz za čas, minimálne každé 3 mesiace, veď to len prebehnem Clinom a utierkou. A ten prach každý deň, veď je to len pár minút. No neviem, Ty chceš od muža pomoc, ale akosi sa do práce doma nehrnieš ani Ty...

autor
25. sep 2024

@danyelia ved vravim, ze nie som gazdina, co cele dni beha s mopom😂vies, len to sa nazbiera. Ja mam aj roboticky vysavac s mopom, ale to by som musela vsetko pozbierat zo zeme, milion hraciek, deky, vankuse, topanky…vsetko vybuchuje za deckom a muzom, potom dve hodiny, kym povysava a dalsie dve kym umyje. Rovnako s normalnym mopom a s 5 mesacnym zavesenym na chrbte jak africka zena a to mi za to nestoji. Naopak, ja som s detmi kazdy den tri hodiny von, za ten cas by to muz spravil, ale nespravi. Alebo by ich mohol vziat von, ale nevezme, ostane na dvore a to mam zas maleho za ritou. Kuchynu si pretriem obden, to najhorsie spracem, ale take hlbkove cistenie proste nedavaˇ
@colsami ty si to trafila najlepsie asi, presne toto citim, nenavidim ten jeho pokoj, vsetko mi trva sto rokov😂ale ano, mame ponorku, aj z deti aj zi vsetkeho. A tiez nepotrebujem aby zarabal miliony, ale on to ma vylozene ako hobby a este do toho leje peniaze😒
@jaass aj ty mas pravdu, kym sme nemali deti, to bola laska ako lusk, teraz mu zavidim aj polhodinove sranie na zachode
@minenkak mas pravdu, samozrejme
@ahhola ale okamzite to kupujem, zhanam taky sikovny mop. A este sikovneho muza, co by ho obsluzí😂
@janinah mudro, on aj maleho obriadzuje, ale casto musim aj ja zasiahnut, lebo kym sa vysuchcu, aj polnoc je. Pravda, dokial sa mladsie narodilo, robila som to ja, tak mozno este pptrebuju viac casu, ja neviem ozaj