Som naozaj tak divná?

16. nov 2024

Ahojte. Neviem asi sa potrebujem vykecat alebo aby ste sa nestranne pozreli na situáciu ktorú zažívam medzi dvoma kamoškami. Mam 30 rokov, ďalšia kamoška 32 a ta tretia ma 48. Dosť o seba ta najstaršia dbá, stara sa o seba a vyzerá fakt dobre. O to ani tak nejde skôr o to ze ta jedna sa jej v jednom vkuse líška. Ak si spolu píšeme stále jej píše aká ja krásna aká je pre ňu inšpirácia ze aj ona chce vyzerať a byť ako ona. Ja tak stále rozmýšľam ze áno aj ja ju zvyknem pochváliť ale nemusím ju každý deň srdieckovat a písať jej takéto veci a potom sipoviem ze do frasa prečo mi to vadí? Pre to, že mňa nikdy nepochvali ? Pre to že keď sme v komunikácii alebo spolu ze sa cítim menejcenna a ponizena? Mam pocit akoby mňa vkuse museli o niečom pouciat ja nemám rovnaké záujmy ako oni ja som iná som introvert a mam asi iné názory co tiež neberiem za zlé len keby sa ma nesnažili presviedčať a znevazovat. Stále si poviem okej je super ze v 48 rokoch stále dbá na módu chce vyzerať super a mlado ale ja teda radšej budem v rifliach a oversize svetri v 30tke ako žena co sa do ľudí navaza čokoľvek tresne ponizi a potom obráti všetko proti mne ze však ona srandovala . Nechcem brat všetko vážne to nie je dobre ale za tie roky mi tak pretiekol pohár ze ha už neviem čo robiť. Mam pocit ze nie som dosť dobrá. Zaujímavá pre ne nemám i co ponúknuť. Ja nie som ani na také módne veci a trendy. Neviem teraz prísť a povedať si chcem bt ako ty tak idem do obchodu a zmením šatník. Som skôr praktická žena a nepotrebujem v 100 správach na messwngeei riešiť ci sa hodí táto deka ku gauči a k nabutku. Riešim hlúposti ale trápi ma to lebo neviem ako s nimi

biba_18
16. nov 2024

no a keďže ste kamošky - v čom sa to prejavuje? o čom sa bavíte, v čom si rozumiete, čo znamená to vaše kamarátstvo?

autor
16. nov 2024

@biba_18 ja vlastne ani neviem. O starosti sa nedelim o radosti ako ktoré. O bežnom dni možno O varení, knihách sem tam..o kamoskynich deťoch

mamina7070
16. nov 2024

nuz skor ste len zname a nie kamaratky, najdi si na diskusiu ine osoby

simka17161
16. nov 2024

Možno to až takē dobre kamošky nebudú, keď ťa znevažujú a ty sa pri nich necítiš dobre. Neprerobíš ich že. Skús sa zamerať na svoje koníčky. Na Facebooku je skupina Introverti, pozri si ich. NeklesajD na duchu, buď sama sebou. Drźim Ti palce!

dota6
16. nov 2024

Nie je bežné, cítiť sa nepríjemne v blízkosti priateľov. Z toho čo píšeš, mám pocit, že tvoje "kamarátky" nie sú až tak priateľské. Ako ste sa spoznali? Čo vás dalo dokopy?
Ako introvert mám dlhoročné priateľstvá aj s mnohými extrovertnými osobami, ale nikdy sa pri nich necítim zle. Iba ak je tam naozaj veľa, veľa ľudí cudzích ľudí.

biba_18
16. nov 2024

ono, ani nie je problém že si introvert - aj ja som - ide skôr o to, že nie si dostatočne asertívna a tá staršia dostatočne empatická… vlastne všetky kamošky čo mám sú extrovertky - ale ani jednej by som nedovolila aby ma zhadzovala…

autor
16. nov 2024

Necítim sa pri nich dobre a veľmi som sa snažila zmeniť ale bola som ešte viac nešťastná. Mam pocit ze som divná a niekedy by som najradšej asi aj umrela ako byť takto divná 😔😔😔😔😔😔😔

autor
16. nov 2024

@biba_18 vieš ja už viac nechcem pôsobiť ako labilna hlupana a aby o mne rozprávala opäť ze ešte nie som dosť vyzreta a tak..ja si viem zo seba urobiť srandu a pri druhých vzťahoch to je iné tam aj keď mi kamoška napríklad povie "divne krajas to mäso paneboze" tak viem ze to nemyslí zle proste..viem divný príklad neviem to popísať nedá sa to. Tam medzi nimi som out

deti95060810
16. nov 2024

ani vekom ti pani nesedí...mohla by ti byť matkou... možno ona sa snaží priblížiť k tebe - alebo aspoň k tvojmu veku. 😉
najlepšie si nájsť iné kámošky - si tam ako piate koleso u voza...

0silvia0
16. nov 2024

Ja som tiez prakticka zena ako ty a tie fiflenoidne zeny, ktore furt riesia modu, obocie, makeupy a furt sa obdivuju ake su krasne, mne to tiez nesedi a nebavi ma to pocuvat ani riesit.
Ja osobne na tvojom mieste si najdem kamosku podobneho razenia na rozhovory a do kina a na hentie dve sa vykaslem, ved aj tak je to s nimi pre teba o nicom.

miadi
16. nov 2024

Ved nemusis byt snimi v kontakte ked z toho nemas dobre pocity. Kamaratstvo toto nie je . Niekedy staci ze ste neparne cislo -3 a tam je vzdy jedna koleso na vyse. A jednoducho tu si nim ty. Tak ta najstarsia je màcherka a ta druha jej dava komplimenty a ty ziarlis Lebo tebe nic nechvalia . A je uplne ok ze teba nezaujima moda a je uplne fuk ako sa obliekas vzdy je na tebe nieco obdivuhodne. Mas kvality ktore by ozajstne kamosky obcas spomenuli a vyzdvihli. Si dospela zena nema zmysel snazit sa zmenit ta ci prisposobit tvoje nazory k ich . Tento vztah s nimi ti nerobi dobre tak ho ukonci a vyhladaj odbornu pomoc Lebo taka zdeptana nemozes byt len z 2 bab co si snimi pises . Nieco na sebe mozes popracovat a zmenit ale nie koli timto 2 ale koli sebe . Zvysit si sebavedomie- to je vnutorna vec nepotrebujes k tomu komplimenty druhych . Musis tie svoje pozitiva a hodnoty najprv v sebec vidiet ty sama .

miadi
16. nov 2024

Ta veta ze by si radsej umrela ako byt divna .. to je na odbornika . Ja som divna cely zivot a milujem sa komu sa nepaci tam su dvere . Ty sa Strasne nemas rada a tieto dve su len spicka ladovca. Vzdy radsej divna ako neziva . 😃najdi si ludi co su rovnako divni ako ty a budes sa citit “ doma “.

biba_18
16. nov 2024

@0silvia0 ja podľa všetkého nie som praktická žena a možno som podľa teba aj fifleniodná, ale rozhodne tým neterorizujem svoje kamošky a už vôbec nevyhľadávam ženy ktoré riešia iba toto… ja idem na vysokohorskú turistiku s čerstvou manikúrou, obliekam si značkové veci, starám sa o vlasy a každodenne sa maľujem - ale to neznamená že som povrchná truba…

biba_18
16. nov 2024

nič sa nemeň. vôbec nerozumiem prečo chceš silou mocou zapadnúť práve k tým dvom…

0silvia0
16. nov 2024

@biba_18 ja som povrchnu trubu nikde nespomenula, ja som sa vyjadrila k tomu, ze jej rozumiem, lebo idem umret od nudy ked sa niekto rozprava o manikure, makeupe, oboci a o svojich stajlingoch. Nerozumiem, preco si si to na teba vztiahla.

thereisabear
16. nov 2024

Kamarátky si môžeš aj vyberať, nemusíš "brať" hocikoho, kto sa ti vyskytne v okolí. Keď sa s nimi necítiš dobre, tak sa s nimi nebav. Zjavne ste niekde inde, nič ti to nedáva, načo to siliť? Mňa by tiež takéto kamarátstvo nebavilo.

luccija
16. nov 2024

Pre mňa je divná aj tá druhá kamarátka, ktorá píše najstaršej aká je krásna a je jej vzorom.Nebude tá najstaršia taký narcis, ktorý vás potrebuje ohurovať svojou krásou, stylingom, poucivanim atd?Toto nie sú kamarátstva a pravdepodobne ti bude lepšie bez nich.

mamamasama
16. nov 2024

Nepripadáš mi ako dobrá kamoška

miadi
16. nov 2024

Na svete je 7 bililonov ludi a ty si vyberies prave tieto dve osoby s ktorymi ani nemas o com .. preco ? Uvedom si ze mas moc nad svojim zivotom koho v nom mas a koho z neho vypustis . Je to tvoja volba nie si snimi na pustom ostrove . Kto hlada ten najde . Neboj sa hladat nove kamosky a selektuj to poriadne.

vodavodickova
16. nov 2024

Naco su ti taketo kamaratky?

januska12323
16. nov 2024

Prečo sa s nimi tak strašne potrebuješ kamarátiť? Nerozumiete si, nemáte sa o čom rozprávať, poučujú ťa, fakt si myslíš, že ste kamarátky?

biba_18
16. nov 2024

@0silvia0 nie, dala si do kontrastu praktické a fiflenoidné ženy. nič som na seba nevzťahovala, len vravím že rozdelenie ktoré robíš ty nie je správne v kontexte povrchnosti…

rozculena
16. nov 2024

ja nechápem,prečo si s nimi v kontakte,veď to nie sú kamošky.....

lucimichi
16. nov 2024

Keď to nie sú kamošky, ale kolegyne, nájdi si inú prácu. Určite by som s nimi nerobila.

miadi
16. nov 2024

@luccija no kto vie ako to je Mozno ta 48 si vynucuje komplimenty od tych mladsich bab aby sa citila ok so starnutim .. a autorka nevie davat komplimenty nie je jej to prirodzene.. tak na nu je potom hnusna podpichuje ju vyvysuje sa . A ta druha je chranena tym ze ju stale obdivuje. Mne to nepride od nej vyzrete ze v 48 mà potrebu niekoho menit a neznesie iny styl ako mà ona . Mozno si mysli ze mà mentalnu prevahu nad 30kami a zabuda ze su dospele zeny ktore by mala respektovat take ake su. Niektore zeny maju potrebuje byt queen Bee. A s nimi je toxicke “ kamaratstvo.” V skutocnosti tie nevyzrete su prave oni. Ta ich snaha byt dominantna nad druhe .

mk1111111111
16. nov 2024

Najdi si ine kamaratky. Ony dve si vyhovuju. Ak Ti vadi ich styl zivota, nema zmysel s nimi travit cas. Kazdy sme iny, jeden ma rad modu, inemu je jedno, co si oblecie. Mozno Ta len chcu nakopnut, a dat Ti rady, ako sa lepsie obliect a nemyslia to vobec zle, aby si sa medzi ne viac zapadla. Ale, ak Ti to vadi, tak sa tym netrap a najdi sa kamosku s rovnakymi zaujmami, ako mas sama.

0silvia0
16. nov 2024

@biba_18 tak si to pochopila ty. Ja som sa vyjadrila k tomu, co pisala autorka. Pisala len o tom, ze jedna sa pekne oblieka a dobre vyzera a ta druha sa jej pcha do riti a chvali ju aka je krasna. Autorka sa sama nazvala, ze je prakticka zena v zmysle, ze ju moda az tak nezaujima. Napisala som jej, ze jej rozumiem a ze to mam tak isto. Nepisala som, ze vsetky zeny, ktore zaujima moda a krasa su povrchne, to si si do toho dosadila ty. Ja si to nemyslim, tak mi to nevkladaj do ust, dakujem.

ivik4
16. nov 2024

Radsej by si umrela nez byt takato ,,divna" ?
Fuuu sorry ale mna ako cloveka kt. Ma za sebou fakt velke sracky a navyse som chora na zvysok zivota, dokaze toto zdvihnut zo stolicky 😐. Vaz si prosim Ta svoj zivot a to co mas , tie skutocne dolezite veci a nie to ze ty niesi na modu a co ja viem co.
Akoby to pisala 15rocna . Na druhu stanu pises ze radsej budes taka a taka lebo to si ty...
Takze 💁‍♀️?

danica2711
16. nov 2024

nie ste skutočné kamarátky. Ty nie si divná, len sa k nim nehodíš. Nájdi si iné kamarátky, toto ti je nanič, leda tak na vysávanie energie

autor
16. nov 2024

Asi mate vsetke pravdu. Asi nie sme naozajstné kamarátky. Len sa o niečo snažíme. Alebo možno snažím ja a neviem sa odputat najmä ak sa vidíme každý deň v práci. Ono ja tiež viem dat kompliment len možno ich dávam menej. Niekedy som ich dávala často ale zas nie až tak prehnane. Možno je naozaj chyba vo mne ja viem ze riešim hlúposti. Ale stále som mala pocit keď som tej staršej niečo pochválila alebo jej povedala ze je šikovná a tak tak akokeby jej ka tom ani nezalezalo kdezto keď jej skloni hlavu ta ďalšia naša kamoška tak jej poďakuje 100krat. Veľmi ma to stále trápilo akokeby som bola nič. Sú to bludy ...ale ja už neviem s nimi fungovať a neviem ako. Viem ze nezmením ľudí len seba môžem ale čo mám robiť? Keď som sa skúšala stiahnuť bola som namyslená v ich očiach a dávali mi to pocítiť keď som si povedala buď normalna zasa sa to všetko vracia. Fakt mam pri nich pocit že som nikto a ze je vo mne chyba ze to takto beriem. Nechcem to takto brat chcem byť nad vecou a aby sme si rozumeli ale nejako to nejde