Manžel sám autom priviezol práčku. Chcel aby som mu ju pomohla v rukách odniesť po 8 schodoch v paneláku. Pomohla som mu ju odniesť od auta po vonkajších schodoch do paneláku. Na 8 schodov som si netrúfla, bolo to ťažké, šmýkalo sa mi to. Manžel má 120 kg, ja 57. On sa nahneval, že som ľavá, iná by to zvládla. Išla som poprosiť suseda, či by mu s tým pomohol. Ten bol našťastie ochotný. Ešte aj pred susedom frflal, že jeho žena je kvetinka čo nevládze vyniesť práčku. Pritom vie, že mám neuropatiu (poškodenie nervu) v ruke. Myslím, že aj bez tejto choroby by máloktorá žena bez problémov vyniesla práčku po toľkých schodoch bez možnosti oddychu. Najviac sa má dotklo, že má urazil aj pred susedom. Naozaj som taká lenivá ako má nazval?
To isté ked sme montovali poličku na knihy na stenu. Bez pohnutia som ju musela držať pár minút lebo mu to nešlo a keď ma začali bolieť ruky a chcela som pauzu, vraj som lenivá. Iná by to zvládla. Lenže ja mám jednu ruku slabšiu kvôli neuropatii, čo on zjavne nechápe.
@lesnajahodka veď som skúsila, niesla som to s ním od auta. Aj po troch vonkajších schodoch. Ale on chcel potom bez prestávky po 8. Keby sa mi šmykla, je po práčke.
moj priatel by si isiel sam zavolat na pomoc suseda a neziadal by ma, aby som dvihala take tazke veci. Isto nie si leniva
Druhý krát sa premôž a v strede to pustí a povedz mu, že aspoň som skúsila aby nefrflal :D a druhý krát si rozmysli, či bude volať suseda alebo ženu s 58KG. 🙂
U nás by to bolo skôr naopak. Muž by mi to nedovolil a išiel by si zavolať pomoc ale ja by som i tak machrovala, že to dám😁
no môjmu manželovi ani len nenapadlo, aby som niekde prenášala práčku, a to som zdravá. Určite za to by ma nenazval lenivou. Ľahšie veci, napr. nabytok v demonte som s ním prenášala spolu, ale nie 50-60kg veci.
Necíť sa zle , ja by som to ani neskúšala , nebudem predsa nosiť ťažkú práčku ,,,,,
Prečo máš potrebu hladať u niekoho kto ťa navyše vobec nepozná ospravedlnenie? Vyhodnotila si že to nezvládneš, poprosila suseda - urobila by som takisto.
Načo je ti k tomu psychologický rozbor.
Urcite nie a uplme chapem, ze ta to urazilo. Ja osobne by som to tiez asi nedala, ale moj muz by ma o toto urcite ani neziadal. Skus sa s nim porozpravat a vystvetlit, ze nech si nastuduje, aka tazka vaha je pre zenu pri tvojej vahe a fyzickej kondicii vlacit a dvihat OK, asi by ostal zaskoceny.
Ja od takych veci davam ruky prec..nejdem dvihat tazke veci. Svokor takto svokru vzdy buzeroval a ked nevladala tak prrsne tuez ironicke reci. V tomto absolutne nepomaham. Dvihane tazjych a velkych veci odmietam..raz ma volal na zaciatku vztahu a potom som ppvedala dost..som zena a toto je uz trochu mimo zenske prace. Tak si zvykol ze ma tym uz nezatazuje.
mala si mu to pred susedom nadrzovku vrátiť. Mala si mu povedať, čo je toto za nepodareného a neschopného chlapa, keď od ženy žiada vláčiť práčku. Odteraz mu nikdy nepomáhaj vláčiť ťažké veci. Môžeš si uškodiť, ja som kedysi tiež machrovala a zvládala som, ale moja chrbtica je v zlom stave a nedorazila by som sa kvôli buranovi. Našťastie môjho muža by to nenapadlo.
Iii. Nvm ci je to dobre,ze ta berie ako seberovnu alebo nie. Ty si rozhodni. Moj by sa ma ani nepytal.. :D :D :D Odniesol by ju sam,tak ako to uz aj 2x robil... kedze sme menili pracky.
Môj muž by sa ani nepýtal či by som s ním vynasala práčku alebo niečo podobné a rovno by si to vybavil inak 🙄 nie som kvetinka ale myslím, že je to dosť aj na muža.
Co ja viem tazko sudit neviem co ta “choroba ” obnasa ci nedvihnes vobec nic alebo ako.
Ja nosim co treba aj ked mam o 5kg viac nez ty. Ale to ze by ma zhodil chlap pred susedom by som si vyprosila.
U nas je to podla toho na co si trufam. Moj muz vie ze som silna a znesiem dost. Niekedy mu poviem ze musime dat pauzu lebo nevladzem, inokedy napr v Ikea prekladam krabice s drevenym nabytkom uplne v pohode sama. Taky maly rambo. 😀
S neuropatiou v ruke by som ho poslala niekde keby to chcel odomňa...
Asi by si mu mala dat precitat vsetky nase nazory na danu vec a snad sa bude hanbit ako pes
Nechám stranou komentár o tom, prečo byť s takým mužom. Poviem ti len to, že susedom sa absolútne netráp. Sused si o tej poznámke spravil najskôr názor nie na tvoju nešikovnosť a lenivosť, ale na úroveň tvojho muža.
urcite nie si leniva ja mam diabeticku neuropatiu problem s nohami a mojho muza by ani nenapadlo aby toto odo mna chcel
a este sa stazuje pred susedom by som mu povedala ze zena moze aj pracku cynasat ak sa zle vyda
Nie si ani nahodou leniva. Skor on je blb 😉
Pracky maju betonove platne, aby stali aj pri zmykani na vysokych otackach stabilne! Su tazke "jak hovado"!
Ked prave nemam akutne problemy s kolenami alebo rukami (mam artrozu), tak pomozem odniest napr. nabytok z Ikea a podobne.
Ale pracku sme si dali doviezt. Na to sme sa nebrali ani nahodou.
By som mu povedala že čo je taký nechopny že to nevie vyniesť sám 🤣.Môj muž by mi to ani nedovolil nadvihnúť a nieto trepať to na ôsme ....
ty nie si leniva, ty si zena, ty nemas co nosit pracky a tvoj muz je primitiv
nenechaj sa nim takto zneuzivat
Taka pracka s 80 kilami, ze to chlapa vobec napadne, ze by to zena mala nosit ... ako pomoct v ramci moznosti samozrejme, ale toto?
Môj chlap, keď potreboval preniesť práčku, tak si rovno volal suseda. Ani by ho nenapadlo, aby som s ním trepala práčku niekde. Tvoj chlap sa správa ako blbec.
Ťažko povedať, ja by som to asi aspoň skúsila 🙂