Pred kupanim som sa fotila s malou (7mes) a potom som pozerala fotky a z ničoho nič som počula buchot mala sa zobudila na zem spadla na zadoček a už sla na hlqvicku ale stihla som ju chytit ani neplakala.. som ta najhorsia matka na svete je mi zo seba samej zle
Zosuchla *
@pribinak neviem je to prvý pád a už tento ma extrémne dostal
nestresuj, takých ešte bude
@luckalucka5718 poucenie dobuducna,menej riesit mobil v pritomnosti deti. Ale takych padov este bude. Netrap sa,ale vezmi si ponaucenie.
no to poznáme asi viaceré... 😉
na kieho frasa sa fotíš .... fotenie si nechaj na chvíle keď bude pohoda... najlepšie na prechádzke keď je bábo v kočíku napr. ...
Neboj sa nič to není ešte popadá....moja malá nám tiež takto spadla z postele keď mala cca pol roka a teraz má 5 je v poriadku, ešte mi padla keď sa učila chodiť stala som tesne za ňou a nestihla som ju zachytiť
@luckalucka5718 tak sa ukludni, babo treba sledovať ale nerobiť zas paniku
@luckalucka5718 haha 😂bude toho ešte neúrekom. My sme boli aj na pohotovosti tuším 3x,raz malej sili ústa,potom spadla z 1,8m výšky. Jednoducho to boli také pády že sme im nevedeli zabrániť . Teraz to je už lepsie. Chvalabohu dcéra to dala super,1x spadla zodrazadla tak nešťastne že si ústa udrela na kraj šachty a museli jej šiť. Prišli sme z pohotovosti a znova sadla na odrážadlo a išla ako dabel. 🤦
Ach boze 🙄😒 takych este bude
Tu zo seba robíš najhoršiu mamku, ale hneď to plesknúť na koňa jak ti malá padla muselo byť 😆🤡
Zahod telefon…. Tam bol problém … ja take veci na mobile riešim keď mala spi …
Pády budú a bude ich ešte dosť … len sa vyvaruj pozeraniu do mobilu keď si pri dieťati
@luckalucka5718 a kde spala keď sa pri spaní zošuchla na zem?
Pádov ešte bude veru...
Ale no. Nic sa jej nestalo a nabuduce uz budes vediet ze fotky budes pozerat neskor. Ale zase uplna pohoda, robime chyby vsetky, denno denne. Nemozeme byt dokonale, sme ludia.
Minule som citala ze matky sa delia na dve skupiny a to na take ktorym dieta spadlo a potom na take ktorym este len spadne 😌😁 no stress dobre bude
@luckalucka5718 prehodnoť svoj vzťah k mobilu - fotiť sa, pozerať fotky a keď sa niečo stane tak rýchlo zas telefon a rýchlo to napísať na net 🙈🙈🙈
A teda tých pádov, úrazov a nehôd ešte bude… ako moja babka hovorila “kým sa vydá tak sa to zahojí”.
@luckalucka5718 ach tých pádov ešte bude, moja malá tá si ich tiež užila a stále padala rovno na čelo a nos lebo nemala milšie len si pchať ruky do vrecka a keď neboli vrecka tak za gumu od nohavíc a tak vždy behala a vždy to skončil rovno čelom o chodník 🤦♀️ raz som jej pomáhala liezť na šmýkačku ( takú tu starú komunistickú), pridržala som ju od spodu a ona liezla. Už keď bola celkom hore tak som veľmi nedočiahla tak som sa chcela natiahnuť aby som ju istila v tom som sa potkla o schodíky šmýkačky a rozcapila sa na zem, malá sa zľakla a pľasla mi z tých schodikov rovno dole vedľa mňa 🤦♀️ vtedy mala 3 roky dnes už má 8 a nemyslím si že má nejaké následky.
Malá raz padla tak že hlavu udrela, nos oškrety aj dlane a je tu 😀 ja ked som bola malá mala som 5 a padla som z bicykla udrela hlavu o betón, sestra padla z bicykla zaliala ju krv a výsledok? Maličká rana nad okom. Otcovi dala do kolesa bicykla nohu.
Budem za zlú, ale úprimne mňa hrôza obchádza, keď čítam koľkým ženám padli bábätká z postele, či gauča, koľko malých detí na seba stiahlo polievku, či kávu, koľko detí pohrýzol pes a podobné úrazy. Úrazy v domácnosti sú najčastejšou príčinou úmrtia detí na Slovensku. Sú pády, ktorým sa zabrániť nedá, ak ho nechceš obmedziť vo vývoji - až sa dieťa bude učiť chodiť, schádzať zo schodov, bicyklovať, liezť po stromoch. Vtedy ostáva len minimalizovať riziko tým, že oblepím rohy nábytku a na bicykel dám prilbu. Ale aby sa nedalo jednoducho zabrániť pádu maličkého dieťatka z postele? Nie si najhoršia matka, bola to nehoda, nie úmysel a nie si prvá ani posledná. Máš šťastie, dopadlo to dobre. Nevenuj energiu plaču a výčitkám, namiesto toho si sadni za počítač a kúp zábranu na posteľ.
@annm81 niekedy sa nedá,u nás bola tiež prilba na odrážadle ajtak jej šili ústa.
Kazde z mojich deti padlo z postele, alebo sedacky. To je sekunda, nemusis ani odbehnut a je bum. Ked budu starsie, tak budu padat pri lezeni, behani, bicyklovani, korculovani. Tomu sa neda zabranit.
@luckalucka5718 Tak pozerala si si fotky, ked mala spala (tak mi to vychadza z popisu situacie). Cize si nic zle nerobila. Kedy inokedy si pozriet fotky v mobile, ak nie vtedy, ked dieta spi.
Hadam nebude matka este aj pocas spanku dietata pri posteli sediet a bdiet (ak nie je chore), lebo co keby sa zobudilo a spadlo.
Otazka je, kde a ako mas malu ulozenu, ze sa zosuchla z postele. Alebo ci je v 7 mesiacoch tak sikovna, ze vie preliezt zabranu a zliezt z postele (resp. teda sa zosmyknut).
Ale zase, prve dieta sa mi zosmyklo pri prebalovani z postele. Nebolo extra na kraji, ale kopalo a rozhadzovalo nozickami, a kym som odkladala spinavu plienku bokom a siahla po cistu plienku (vedla podlozky), nejak tym pohybom posunulo celu podlozku a ta sa aj s nim zviezla z postele rovno popri mojich nohach, takze slo ako na smykalke. Ani som ho chytit nestacila a to som stala nad nim. Caplo na nos, zacala mu tiect krv, leteli sme rovno na pohotovost v strese. Nic mu nebolo.
Dodnes nechapem, ale bola to taka sekunda, ze aj ked som tam nad nim stala, chytit som ho nestacila, sklzlo mi doslova pod rukami.
Kamoska zas mala taku drevenu bednu na hracky. Jej drobec vtedy akurat stvornozkoval. Nacahoval sa cez okraj za hrackou vnutri a zrazu ho proste prevazilo a urobil do krabice stojku.
Vo videach taka vec vyzera strasne smiesne, ale on si na niektorej hracke vnutri rozrazil celo do krvi (malu krvacajucu bodku tam mal). Reval ako tur.
Takze stane sa cokolvek, kedykolvek. Bud opatrna, ale vsetkemu naozaj nezabranis, ani ked tam budes.
@luckalucka5718 vieš koľko pádov ešte bude?