Som na druhej koľaji

30. jan 2023

Baby ako by ste reagovali keby Vám polovička po roku a pól spolocneho byvania povedala že ste na druhej koľaji. Že Vás miluje, ale jeho sebarealizácia a to aby robil svoje veci poriadne sú mu prednejšie?

Aby som upresnila priatel je knihomol. Skončí v praci o 16 a cca do 22 sedi v izbe zavretý pri knihách(knihu aj pise) chodíme cvicit takze cca 2 dni v tyzdni vyzeraju takto zvyšné mame trening a víkend ani nehovorim. Rovnako od rana do vecera zavretý v izbe. Ja som introvert takze mi nikdy neprekážalo že nikde nechodíme zájdeme si cca 2 keat do mesiaca na veceru alebo objednáme domov. Ale to že mi narovinu povedal že je to pre neho prednejšie ako ja má dostalo.

Stretli ste sa niekedy s takým muzom? Občas mám pocit že zije v sme ešte má síce 28r ale pripadá mi ako pubertiak na strednej skole, ktorý nevie o čom je zivot. Má úplne iné hodnoty. Jeho sen je vydat svoju knizku a vsetko to rešpektujem ale aby mi narovinu povedal že si nikdy nevyberie mna.. som zufala

syslik81
30. jan 2023

ked zena porodi je muz tiez posunuty na druhu kolaj .. ale vy deti nemate ste slobodny mlady a mali by ste si uzivat jeden druheho .. keby ti to nepovedl - myslela by si ze je to tak .. mala si uz predtym o nom pochybnosti? ak ano je na case hladat asi inde alebo spoznavat svet bez neho .. len v tom pripade neviem na co by ste boli spolu ... sadni si a popremyslaj ci chces aby tvoj zivot isiel tymto smerom alebo ci to zmenis kym je cas..mozno si ani nevsimne ked odides ..

annamalaga
30. jan 2023

Nájdi si niekoho, kto sa bude venovať tebe.

loliki
30. jan 2023

Poďakuj sa mu za to, že tak otvorene Ti oznámil tieto dôležité fakty. Nech Ti dá vedieť, keď bude jeho kniha vydaná. Prípadne jednu nech Ti venuje aj s podpisom. A ostatné v živote si už zariaď tak, ako Tebe vyhovuje.

autor
30. jan 2023

Asi to len potrebujem pocut od nejakej nezainteresovanej osoby úprimne… pretože som si sama vedoma že iný asi nebude. Hnevá má že naozaj v ostatnych veciach si náramne rozumieme sme schopní sa spolu len rozpravat 5 -6 hodín vkuse a otvorene o vsetkom. Vďaka tomu som sa aspoň dozvedela toto. A úprimne má mrzí že by to malo skoncit koli tomuto, avšak asi nieje na vzťah takejto vážnosti ešte zrelý. Asi bude nakoniec lepšie ked budeme od seba. Zo začiatku má to velmi hnevalo plakala som že niečo so mnou nieje v poriadku ked namiesto toho aby si so mnou lahol do postele siel ešte o 23 večer citat… a mne povie večer ked si na seba najdeme čas a dáme vino že je unaveny a že nemá chut a ide si lahnut 😓 už som z toho ostala len zifala a sklamana

tykat
30. jan 2023

Ja by som mu povedala ze treba robit kompromisy, takze 2x do tyzdna s nim pojdes cvicit, 3x do tyzdna si urobis sama program nech si pise knizku a 2x do tyzdna budes mat pekny vecer a sex, a ak ten pekny vecer a sex nebude s nim tak bude s niekym inym.
Ved ma 28 nie 82.

ckocka
30. jan 2023

Tak počkaj - ak to dobre chápem, jeho správanie je stále rovnaké už dlho a nijako ti nevadilo, ale zásadne ti vadí že to svoje správanie nejako pomenuje?

h2
30. jan 2023

A ty od 16 do 22, kým on je zavretý v izbe, robíš čo? Predpokladám, že sa staráš o domácnosť a varíš mladému pánovi večeru. Skús sa na to všetko vysrať (pardón za výraz, ale zvolila som ho schválne, kvôli dôraznosti) a keď bude hľadať večeru, alebo čisté oblečenie, povedz, že to nie je tvojou prioritou a že on a jeho potreby sú na druhej koľaji.

deti95060810
30. jan 2023

ako by sa asi mladý pán tváril keby si ty odišla s kámoškami na kávu a on zatiaľ by si čítal? Alebo nemusela by byť káva, proste by si nebola doma... bolo by mu to ozaj tak jedno ???

marianarem
30. jan 2023

Tak u muzov to je podla mna caste, ze citia velmi silnu potrebu realizovat sa, zanechat nejaku stopu vo svete. A mnohi, kym sa im to nepodari, tak maju v sebe dieru, ktoru partnerka nezaplni. Zeny su castejsie viac orientovane na ludi, na vztahy.
Ja by som to nebrala zase nejako tragicky, hoci je mozne, ze to povedal nejako necitlivo, to by som s nim este prebrala. Ide o to, ci si vo svojom zivote vie vyhradit aj priestor na teba, alebo nie. Ci citis, ze ta ma rad, ci je pre teba ozajstnym partnerom.
My sme s manzelom mali tiez problem v tomto style pred par rokmi a tiez mi to nepadlo dobre. Ale casom som pochopila, ze potrebuje citit, ze robi na svete nieco svoje, co ma zmysel a ze je to prenho absolutne klucove. A partnersky vztah mu proste tento pocit nikdy neda. A vzdy bude mysliet viac na svoje projekty ako na mna. Nikdy nebude ako ja, ktora venuje more casu rozmyslaniu nad blizkymi ludmi, ich potrebami. To je asi skor domena zien. Ale to neznamena, ze ma nema rad. Dava mi denne najavo, ze ma ma rad, berie na mna ohlad, v zivote so mnou rata. A ked sa mu v tych jeho veciach dari, tak ma vlastne viac energie aj pre vztah.

jamimo
30. jan 2023

ťažko radiť, za úspechom muža stojí aj žena, a naopak. Sú partneri, manželia, kt. vytvoria doma zázemie tomu druhému aby sa mohol realizovať. Úspešní profesori, lekári, antropológovia, horolezci, muzikanti, tanečníci, semináre, kongresy, koncertné turné, športové podujatia... samota doma, dlhé noci čakania, ticho keď sa oddychuje, riešenie prevádzky domácnosti bez polovičky ... Veľmi sa mi páči, keď úspešná strana verejne poďakuje rodine, deťom, za to, že bez nich a ich podpory by nebol/a dnes tam kde je. Napr. taký Roger Federer, Novak Djokovič, Katarína Nádaská, Bekim Aziri. Vo vzťahu by mala vládnuť harmónia, láska, tolerancia, vlastný priestor, zároveň spoločný, pocit radosti, naplnenia. Ak to tebe vadí, alebo nechceš pristať na takéto fungovanie so spisovateľom a život s ním, treba sa nad vzťahom a tvojou perspektívou do budúcna zamyslieť. Ak by sa zrovna zajtra zaťal, že bude s tebou tráviť viac času a venovať ti viac pozornosti, aj tak by bol myšlienkami v literatúre a šiel by sám proti sebe. Proste by potláčal v sebe niečo, čo je jemu prirodzené, jeho potrava po ktorej duša piští. No a tam kde vzniká tlak, jedného dňa nastane pretlak. Otázka času, kým dekel ustrelí...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
31. jan 2023

A to ešte nemáte deti,neriešite nič vážne....

autor
31. jan 2023

@tykat Ano len mne to príde na hlavu aby sme si plánovali ešte aj sex už sa niekedy cítim fakt že potrebuje mat aj ten nalinajkovany koľko krat mi povedal že teraz nie že pracuje … podotýkam na jeho knižke

autor
31. jan 2023

@ckocka nebolo to zo začiatku tak.. mali sme na seba viac casu celkovo sa mi viac venoval veď nepotrebujem aby pri mne stal 24/7 ale tiež chcem napríklad aspoň večer mat tu hodinku dve pre nas že prehodime pár slov a podobne veď byvame v jednom byte a on mi ani nepovie ako čo nove v praci

autor
31. jan 2023

@h2 no dnes som napríklad upratovala ako pises varila, chodíme 5x do týždňa cvicit s tým že každý je v inej miestnosti väčšinu casu takze pridem z prace okolo 16-17 každý deň inak a ideme na 2 hodky do fitka potom sa naje a zavrie sa do izby ja dajme tomu ešte hodku pozriem telku alebo nejaký film a ideme si lahnut

autor
31. jan 2023

@deti95060810 úprimne si myslím že bolo….. dalsia vec čo som tu nepisala že takto si aspoň raz do pól roka nájde čas na 5-6 hodín kavy s kamoskou. A ešte mi má za zle že sa hnevam

autor
31. jan 2023

@marianarem napísala si to pekne. Ja som si toho vedoma rešpektujem to koľko krat mu vyjdem v ústrety mna na tom najviac zamrzelo že mi to takto vypľul na plnu hubu do oci že som pre nom druha.

Stahovala som sa za ním 700km aby sme boli spolu chcel to aj on pretože vzťah na dialku by nemal dlhe trvanie. Menila som koli nemu prácu, rodinu vidim raz do roka niekedy dva krat. Nechala som prácu, vsetko… aby sme boli spolu. A včera som mu dala príklad keby sa mal prestahovat niekde prec koli vydaniu tej jeho knižky čo by robil? No spytal by sa ma či idem s ním a keď nie ukončili by sme to. Cítim sa strašne že muz ktorého mám tak rada a koli ktorému som ochotná spravit cokolvek ma berie ako niečo čo v živote vlastne ani nepotrebuje .

autor
31. jan 2023

@jamimo ja tomu celému rozumiem. Nikdy ho nerusim ešte aj jedlo mu nosim pripadne pridem za ním či mu nejako pomozem, nenútim ho doma robit nič absolutne nemusí pohnut prstom vsetko robim ja. Mne ide len o to že namiesto toho aby si to vazil aby si vazil mna tak mi povie že na prvom mieste nás vzťah jednoducho nieje. Mne to príde absolutne sebecké. Neviem si predatavit povedat , a čo by povedat ani to tak mysliet voči nemu, že by mi bolo niečo iné prednejšie. Ja sa hlavne bojím budúcnosti čo keď príde dieťa? Nechcem vychovávať dieťa v rodine kde nám potom muz povie že úspechu s nami nedosiahne, a keď si bude mat vybrat či my alebo jeho uspech tak pôjdeme bokom.

autor
31. jan 2023

@marianarem @jamimo ešte som Vám tam neodpisala že na mna vytiahol keď sme plánovali letnú dovolenku že by rad siel na dovolenku s kamaratom. Že pravdaze pôjde na nejakú so mnou na druhu s kamosom lebo že si potrebuje oddychnut. Tomu rozumiem má čas pre seba na svoje čítanie a podobne, vyhne sa trosku stereotypu. Akurát že o kamaratovi stále hovori aký je ukecaný ako pri nom nič nespravi a podobe (chvilku spolu bývali). Ale odomna si potrebuje oddychnut lebo sme spolu stále. Baby on rata že sme spolu aj keď sedi vedľa v spalni v svojom kutiku a ja som vo vedľajšej miestnosti cez 3 dvere zavreta aby mal ticho. Až mi slzy tlaci ako to pisem. Že mi povie ako si potrebuje oddychnut že sme spolu stále …

amiaja
31. jan 2023

Ja by som hladala niekoho kto ma bude mat na prvom mieste, pre koho budem priorita. A nie trcat sama v byte a cakat kym sa dostanem na rad

h2
31. jan 2023

Kopni ho do prdele a nie, že mu ešte nosíš jedlo, obskakuješ ho a ofukuješ, aby mal kľud. Nech si ide na dovolenku s kamarátom, keď mu tak strašne vadíš, keď si zavretá v inej miestnosti.
Prečo si vôbec toto necháš?!

dadis
31. jan 2023

@autorka presne si ukazala, ake sme my zeny - tackarky. Vsetko dostane muz na tacke a nevazi si to, nevidi to a najma, nevazi si teba. Daj s pokojnym srdcom tomuto vztahu zbohom a v dalsich vztahoch sa tomuto vyvaruj (ano, za tento pokazeny vztah nesiete zodpovednost obaja, aj ty, v dalsom vztahu mu to zrela zena zrejme takto nedovoli), nikdy neber vsetko na svoje plecia - vsetku pracu, podriadenie sa, nikdy sa nevnucuj a nikdy neinvestuj do vztahu vsetko. Muz musi o teba kazdy den bojovat (nadnesene povedane), musi sa o teba starat (aspon z obchodu cokoladku ti prinesie), zsujimat sa o teba. A v rovnakom meritku mu to ty budes vraciat. Ale nikdy neber vztahove povinnosti za oboch len na seba. V tomto vztahu to nefunguje a bud rada, ze o tom vies a vies to ukoncit este dnes.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beky223
31. jan 2023

Teraz ti to začalo vadiť. O pár rokov z toho pôjdeš zošalieť 😅 nehovoriac o tom, ak by prišli deti, takto by si fungovať asi ozaj nechcela... Teraz môžeš ešte skúsiť nejaký kompromis, ako tu navrhovali, ale úprimne, ťažko sa zmení... Nemusí to byť zlý chlap, ale tento jeho postoj je príliš sebecký na normálne rodinné fungovanie. Tvoju hodnotu určite lepšie ocení niekto iný.

marianarem
31. jan 2023

@elizabet173 No ja som pisala vyssie, ze sme s manzelom tiez nieco take riesili pred par rokmi. A praveze odkedy mame dieta, tak sme prenho uplne top priorita. Jerdnoducho on potrebuje citit, ze jeho zivot ma zmysel, v dietati vidi nieco velmi zmysluplne, tak dava do toho naozaj vela. Kym sme dieta nemali, tak ma mal proste strasne rad, ani na mna rozhodne nekaslal, ale samotny vztah so mnou mu jednoducho zmysel zivota nedaval. Takze som bola "druha" v tom zmysle, ze este dolezitejsie nez mat vztah bolo prenho robit nieco, co mu ten zmysel dava. Pre zeny su (vacsinou) naplnajuce aj vztahy s ludmi, chlapi (vacsinou) chcu po sebe nieco zanechat, inak sa necitia naplneni.
Ja eom s tym dost dlho bojovala, lebo tiez mi to povedal tak necitlivo, dalo sa aj inac. Ale casom som pochopila, o co ide a ze to neznamena, ze prenho nie som dolezita.

eludka
31. jan 2023

zaslúžiš si niečo lepšie, s nim si v slepej uličke

autor
31. jan 2023

@dadis Ano no ja mám pocit že čím viac zena mužovi dava tým sa muz menej snazi. Nemusí ju dobíjať lebo vsak vsetko má. Ja som od prirody starostlivá asi až moc koľko krat si vravím že som hlupa. Nechcwm si ho zastavať ako v inych veciach je to naozaj dobrý človek len asi mame iné zivotne priority jednoducho

autor
31. jan 2023

@beky223 nieje zlý to zas nie naozaj nám je knak dobre. Len si myslím ako pises že to mame proste inak. A ja úprimne nechcem mat babo potom s muzom ktorý bude radšej v izbe zavretý ako s nami na dakom vylete. Chapem vsetko aj to že pracovat sa musí aj to že človek má mat čas pre seba pre svoj rozvoj ale nie že to vsetko bude na prvej koľaji na úkor vzťahu a rodiny. Do takej rodiny si dieťa nezasluzi sa narodit

autor
31. jan 2023

@marianarem presne mi to pripomina mijho úplne. A chapem že pre neho je to zmysel zivota že by sa citil sam zle vo vlastnej kozi keby to mal mat inak, preto mu v tom ani nebránim. Ani nechcem, len pokial mu čas so mnou bráni v tom po čom túži tak nech ide no… lwn má mezi že je voči mne takyto bezohľadný že sa nevie vcítiť do toho ako sa cítim ja. Nemám mu to za zle každý pochádzate z inych pomerov, mame iné priority pre mna je rodina a zazemie prvoradá a vždy bude vždy budem na druhých pozerat viac. On to vsetko vždy mal tak má iné priority.

Nebala si sa mat s takým partnerom dieťa? Ja teda po babatku velmi tuzim chcem si pár rokov uecite pockat ale partner je na deti alergický… sam mi niekoľko krat povedal he nevie či vôbec rodinu mat bude chciet. Že možno raz Ano ale že teraz to u neho nieje určite vec na ktorú sa sústredí.

liv1
31. jan 2023

Chyba chyba chyba. Bud sa uvedomi, ty prestan robit servis, prestan upratovat vsetko, nevar mu nic, ked nie si pre neho na prvom mieste nech nie je ani on na tvojom. Odporucam ti po fitku pravidelne vypadnut z domu, najlepsie s nejakym kamosom, ale aj kamoska pomoze. Ked bude prekvapeny, povedz mu ze vdaka nemu a tomu ze ti povedal ze nie si na prvom mieste si si vela uvedomila. Keby ste mali deti, robil by to iste. Nikdy necakaj ze sa to zmeni, resp. ak na zaklade tvojho spravania on vyrazne nezmeni to svoje, viac by som s nim nepocitala. A takto. Mozno na prvy pohlad to nie je dovod na rozchod, ale ked si to rozmenis na drobne, tak to je poriadny dovod na to nepremrhat svoj zivot s niekym takymto. S jednym takym podobnym, co mu stacilo sa vidiet 2 krat tyzdenne, som sa rozisla po 3 rokoch a nasla muza, pre ktoreho som bola priorita ja, nas spolocny cas a zazitky. Dopraj to aj sebe. Drzim ti palce