Ahojte žienky, ani neviem či hľadám radu alebo sa chcem iba vyrozprávať ☹️ .... Mám 28 rokov, som rozvedená. Exmanžel ma podvádzal ešte pred svadbou, na opakovanú neveru som mu náhodne prišla po 2 rokoch. Podala som žiadosť o rozvod, odsťahovala sa. Deti nemáme, žijem sama. Mám za sebou niekoľko sedení u psychologičky, chcela som nájsť dôvod, ktorý ma viedol ku tomu, že som si našla takéto hovädo... Veľa vecí som si časom uvedomila a snažím sa začať žiť nový život. Pred pár mesiacmi som spoznala jedného muža, zrovna v čase, keď som to najmenej čakala...sme priatelia, trávime spolu veľa času... Problém nastal,keď som o tom povedala mojím rodičom, v podstate vedia iba to, že sme si boli niekde sadnúť. Moja rodina má od môjho rozvodu predstavu, že som sa mala radšej venovať nejakej humanitárnej činnosti, mládeži... Majú prehnaný strach,že by som mohla zase podobne dopadnúť... Veľmi ma to trápi, túžim mať raz rodinu,deti. Najväčší problém sú moji rodičia,otec mi vkuse nadáva, ponižuje ma, vyhráža sa mi snaží sa mnou manipulovať.... Chce, aby som mala jedine kamarátky, vraj mi to má stačiť... aj tie mám,ale väčšina sú už vydáte a majú deti... Asi si poviete, že je to sialenstvo,ako mi rodičia diktujú život, ale ja nikoho okrem rodiny nemám, neviem ako mám s otcom komunikovať, ... Či znášať jeho nadávky, alebo prestať chodiť domov. Okrem rodiny nikoho nemám a nechcem ostať sama. Otec je v našej rodine autorita a je dosť možné, že ak prestane so mnou komunikovať stratím aj vzťahy so súrodencami... Nie je schopný vidieť, ako mi svojimi slovami ubližuje... Vzťah s mamou nie je bohvie čo, občas mi zavolá, tvári sa ako moja kamoška a čokoľvek jej poviem vzápätí otočí proti mne a všetko "nabonzuje" ocovi. Nechápem, ako sa môžu rodičia takto správať k svojmu dieťaťudeťom. Nedospelá
Kľudne stratila takýchto rodičov a hľadela si svoje šťastie. 🙂
Si na rodičov príliš naviazaná, ale oni nechcú pochopiť, že už nie si malé dieťa. Jasné mozes natrafiť na nevhodného muža opäť, ale už si dosť stará na to, aby si to vyhodnotila rýchlo.
Nemáš čo stratiť. A keď sa od nich odstrihneš, tak to aj pochopíš
Na nejaký čas by som sa od rodičov jednoducho odstrihla. Jednoducho obmedzila kontakt ale aj telefonáty.
Čím menej im budeš rozoravat o sebe a svojim živote, tým menej budú vedieť s menej ti do neho budú zasahovať
Ako sa máš: mam sa dobre mami. Čo máš nove: ani nič mami. A ukončiť hovor. Nevesat im všetko na nos. Nemáš 15.
A súhlasím s názorom, že si na nich príliš naviaza. Chod von s tým chalanim, chod a kolegyňami na kávu, cvičiť, behat, …
Si mladá baba, však nemáš 57, máš život pred sebou.
Nemôžu mať kontrolu nad tvojím životom, je to tvoj život, si dospelá a musia to pochopiť. Buď to pochopia a zmieria sa s tým alebo nie.
A hlavne prijmi, že sú aký sú a že ty to nezmeniš, nech budeš akokoľvek "dobre dievčatko" a aj keď to.bude zo začiatku ťažké nehovor im o svojom živote, svojich plánoch...pokazili by ti to. Lebo oni inak nevedia
Prečo si si ho brala, keď si vedela, že Ťa podvádza ešte pred svadbou ?
Ahoj, moj starky je podobny, mamina ma 50 a nema problem ju ponizit pred nami, jej dospelymi detmi. Takze zo skusenosti - co najmensi kontakt. Pokial zrovna nevrazdis ludi po nociach a neublizujes inym, tak rodicia by mali byt na svoje dieta pysni a podporovat ho a nie ponizovat dospelu zeny, ktora si presla takym vztahom., ako si si presla. Posielam silu ❤️
Mala by si si zatmcat verit... Prepac ty nepatris rodicom... Si slobodna. Mozes rpbit co chces. Uz davno simala mat prestrihnutu pupocnu snuru😄😉prosim ta, sprav ako chces a oni nech si sám vyberu ci chcu byt pri tebe alebo proti tebe.
@laurika999 Vtedy som to netušila, so všetkým sa mi priznal až po 2 rokoch od svadby, keď som mu prišla na neveru (je otázne či to bolo naozaj všetko, ale to mi je už teraz jedno).... Jasneze by som si ho nezobrala, keby som vedela pravdu... 😢
Niektori mame v sebe zakorenene ze rodina je to najposvatnejsie, ze je najdolezitejsia a preto ju treba trpiet nech je akakolvek. A je to blud 😀. Lebo skutocna rodina je ta ktora ta ochranuje a podporuje ta v tvojom raste. Toto co si opisala je skor taky hijenizmus nez milujuca rodina. Takze mala si smolu. Ale mas uz vek kedy ti tvoja taka rodina aku mas moze byt ukradnuta. Nepotrebujes takych k zivotu lebo sa potrebujes zamerat na budovanie svojej buducej rodiny. Nedovol aby ta obmedzovali, lebo koniec koncov len ty budes potom trpiet. Najkrajsie roky zivota ti utecu pomedzi prsty ale uz to nevratis. A aby si potom kvoli tomu ze mas vyssi vek a chcela by si dieta, nemusela sa uspokojit s dalsim chrapunom. Mas akurat taky vek ze mozes znova pekne zacat. Nemas 50. Mas 28 takze mas svoj zivot v rukach a mozes si vybudovat taku krasnu rodinku, ze tvoji rodicia a surodenci ti budu u riti. Bohuzial, nie v kazdej rodine to funguje, ked sa k tebe nespravaju ako rodina, je to na tebe aby si si vytvorila svoju vlastnu so snahou byt lepsim rodicom. Drz sa 💚
Prečítaj knihu "ženy, ktoré milujú príliš" - tuším sa dá aj stiahnuť na ulozto. Mne veľa veci vyjasnila. Som na tom podobne, môžeme sa kamarátit 😁 ak chces, napíš ☺️
Hlavne nenechajte nikoho, aby vami manipuloval, je to Vas zivot a nik nema pravo vtlacat vam svoju volu., inak svoj zivot stratite.Pokial nieco take vidite, odstrihnite sa od takej osoby, nech je to ktokolvek aj najblizsia osoba. Mate obrovsku hodnotu, ste mlada zena cely zivot mate pred sebou.Mozno tym, ze vas otec je autoritarivny a presli ste obrovskym sklamanim mate nizke sebavedomie.To sa ale da napravit.Odkial ste? Viete anglicky?
kontakt s nimi ma na jednej strane strašne zaťažuje a už nemám síl znášať sústavne ponižovania, na druhej strane, ak sa od nich odtrhnem, možno ich stratím ... Čo by ste robili na mojom meste? 😢