Som ja tá zlá?

1. júl 2021

Ahojte asi budem ukrižovana ale chcem počuť iné názory. S snúbencom bývame u jeho rodičov (osobytne domácnosti, nič nezdieľame spolu len dvor) platíme na polovičky účty, nežijeme tu zadarmo a nechodíme sa najesť ku jeho mamke.proste ako v bytovke. Dom chcú darovať jemu keďže jedna sestra žije v zahranici svoj život a druhá už tiež má svoje deti muža a bývanie. pomaly si začíname prerábať podľa nášho štýlu atď aj chceme bábätko možno na ďalší rok. A ide o to že jeho sestra si tu chodia kedy chce na ako dlho chce. Teraz tu plánujú ostať na celé prázdniny. A prosím nehovorte že ja som ťa cudzia ona je tu doma atď. Ja to všetko chápem a beriem. Deti tu majú babku dedka chcú prísť na prázdniny. To úplne rešpektujem a nič nemám proti tomu. Ale nezdá sa to trochu cez na celé prázdniny? Ja keby že mam brata a má snúbenicu a vidím že proste chcú mať súkromie tak brala by som to z nadhľadom a nechodím si ako chcem kedy chcem. Možno len ja to takto vidím. Ale brala by som ohľad na ďalších ľudí a už keď viem že býva tam brat nabrala by som to ako domov že môžem prísť kedy chcem. Veď už mám svoj domov svoju rodinu.

nikyball
1. júl 2021

Klasika. Choďte do svojho a nebudeš platiť len polovicu ale ešte aj hypo za svoje vlastné. Úplne jednoduche

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
1. júl 2021

oni nejdu na prazdniny k tebe ale do svojho domova ... k babke , na dom kde vyrastali .. nie pre nich to blbe nieje a ak tam chces ostat tak s tym hold pocitaj ze tak mozu byt kazde prazdniny a ty nemozes nic pokialdvor nerozdelis tiez na polovicu ... a neprerabala by som kym dom nebude prepisany a hlavne aby si tam aj ty bola napisana kedze stale si len snubenica nie zena .. moze to sjoncit tak ze dom sa prerobi aty pojdes papapa

pribinak
1. júl 2021

Odsťahovať sa do NAOZAJ vlastného

Toto je a bude stále rodičovský dom pre všetkých 3 súrodencov a Ty s tým nič neurobíš

janka54321
1. júl 2021

Ako a prečo by tam nemohli byť celé prázdniny?... Véd prišli ku starým rodičom a keď sa Vám narodia deti, tak tie už tam budu mat nárok byť 12 mesiacov?... Lebo tvoj muž to dostane darom len tak a deti od súrodencov, ktorych rodičia boli schopní tam nemajú právo byť... Takto isto moja neschopna švagriná býva 14 rokov so svojou rodinou u svokry a keď tam príde moja mala, tak ju ide šľak trafiť....boze sa zoberte a choďte si vybudovať vlastne bývanie úplne od základu a nie obmedzovať druhé deti

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexandra2468
1. júl 2021

Mala by si byt rada, ze sestra “pride o svoj podiel na dome” v prospech teba a tvojho snubenca a nestazuje sa. Nemusite ju ani vyplacat ani nic. Este stale to patri babke a dedkovi, ak spravne chapem.
Takze nie, nezda sa mi to cez, aby tam deti boli na cele prazdniny.

danieli
1. júl 2021

Mat tak babku co mi vezme deti na cele prazdniny, ruky nohy bozkavam, ale to je o inom😁...neskor pochopis...vyrastala som v dome ako opisujes, nie neriesilo sa kto a kedy moze prist, vsetci sli k mame neskor babke a dnes prababke, do srdca rodiny a dodnes to tak je, mali vsak takt a uctu, ostali nie voac ako bolo treba a ohlasili sa vzdy vopred

jaskolka
1. júl 2021

Ako vás budú tie deti obmedzovať? Veď chápem to tak, že máte dve oddelene domácnosti, čiže deti nebudú len tak chodiť k vám.Nebudú sa u vás stravovať, spať, hrať. A dvor predsa aj v bytovke je "spoločný" deti sa tam hrajú z rôznych bytov. Teda v čom je problém?

44janica44
1. júl 2021

Píšeš že 2 byty ako v bytovke to aj v ozajstnej bytovke by si susedom diktovala kedy a na ako dlho môžu mať návštevu? Svokrovcom príde na návštevu ich dieťa a ich vnúčatá ako by si sa cítila na ich mieste keby frajerka tvojho syna prišla a diktovala kedy a na ako dlho ta môžu prísť navštíviť tvoje vlastné deti a tvoje vlastné vnúčatá? A keby to bolo opačne a bývate u tvojich rodičov a bola by to tvoja sestra tvoji synovci a netere to by nevadilo ze sú tam tak dlho alebo by si tiež mame a otcovi prišla povedať nech ich už pošlú preč?

monka105
1. júl 2021

Takže vás dvoch prichýlili snúbencovi rodičia na neurčito a tebe vadí, že jeho sestra tam príde na celé leto?

petamich
1. júl 2021

kym s tym babka/dedko suhlasia a chcu tam tie vnucata mat, zial otvorene to poviem - mas smolu, je to ich rozhodnutie, ich domacnost, ich vnucata a obzvlast ak sa mozno cez rok vidaju malo
na jednej strane pises, ze to mate ako v bytovke ale zrejme si to pouzila iba ilustraciu, aby sme pochopili, ze domacnosti su separe - v opacnom pripade by ti to nemohlo vadit 🙂 ja tiez nechodim susedovi vedla, ze by mal syna niekam poslat, lebo vsak cely rok bol doma a ze hadam tu nechce byt aj cele prazdniny

a este mala poznamka - je to podla mna aj kusok nevdacne, obzvlast ak svokrovci chcu dat dom snubencovi a tie sestry s tym suhlasia - asi nebude rozumne narusit si vztahy, aby sa pripadne dozadovali kazda svojho podielu ;)

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
1. júl 2021

Fakt sa odstahujte. Nebudes riesit pistiace deti na spolocnom dvore. A predpokladam ze ti nic v tom dome nepatri a nikdy nebude. Radsej svoje.

janci05
1. júl 2021

Popravde vy by ste mali vyplatiť tie dve sestry, lebo takto prídete k domu ako "slepé kura k zrnu". To že tam prídu domov a na prázdniny, to musíš asi prekusnúť, alebo ísť do svojho.

autor
1. júl 2021

Zabudla som dodať že spia na 'nasom ' poschodí takže zdieľame kuchyňu. Ale vidím že to tu nemá zmysel nič napísať automaticky som ja ta zla. Mať taky názor ako vy tak... Keby že ja mám syna a býva u mňa s mojou budúcou nevestou tak asi je to hnusné od do mňa ale povedala by som dcére na rovinu aká je vec atď. Není to o Tom že ja ich tu nechcem ale proste asi som čudná ale ani ja by som si tak nedovolila chodím k našim domov keby že tam býva brat alebo sestra s ich polovičkámi. Tak nech sa páči obujte sa do mňa aká som zla bosorka. Klasické slovenské zmýšľanie. Pekný večer vám prajem. Môžte sa na mne baviť

kristiii
1. júl 2021

Sú to rovnako ich deti a ich vnúčence, ako budú raz tie vaše. Ak tam budú potrebovať stráviť rok-dva v kuse, ak sa nebodaj niečo udeje, tak tam zrejme budú vítaní (aj keď nie vami). Ste si vybrali túto cestu, tak sa s tým zmier. To ti píšem ako niekto z tej opačnej strany, ktorej brat zostal bývať u mamy aj so svojou rodinu a ja so svojím synom tam už bez ich pozvania radšej ani nepachneme, lebo sme sa dočkali podobných reakcií ako od teba, ale tie vzťahy medzi nimi nie sú aj vďaka tomu vôbec ideálne-no proste celé zle, mama trávi čas radšej u mňa a švagriná z toho naozaj nevychádza dobre..dúfam, že sa raz nedozijem podobnej nevesty..a už vôbec nerozumiem, čo riešiš, keď máte oddelené domácnosti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zooeynka
1. júl 2021

A neveriiiiim ze rodicia by ukratili svoje 2 dcery v prospech syna, je potrebne tie 2 vyplatit.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
1. júl 2021

ja teda poznam rodinu kde to presne bolo tak ze byvali mlady neskor aj s babom a babka s dedkom preto aby mali vacsi klud obmedzili navstevy ostatnych vnucat (tie tam chodili predtym casto sa tesili atd) babka s dedkom byvali doma oni nechodili vnucata navstevovat a tak to bolo 4 roky a kusok nez sa mladi osamostatnili a veru ten vztah s ostatnymi vnucatami sa neobnovil ako bol a je uz skor formalny taky zdvorilostny
a uz to ze nemusite vyplacat surodencov je velky bonus pre vas a dost nespravodlive voci tym dceram takze isto by som to neriesila

zooeynka
1. júl 2021

Zbytocne sa oduvas. Odchod do svojho kde budes panou domu. Vzdy ta budu srat cudzie det co budu dupat po dome a hucat, robit bordel na dvore atd. Taketo byvanie vyzaduje velku davku tolerancie, ja by som to tiez nezvladla

petamich
1. júl 2021

autorka: vysvetlis mi prosim na co si zadavas temu, ked nie si pripravena na to, ze by niekto mohol mat iny nazor? pyta sa ci ty si ta zla a ci nam to nepride cudne - no mne osobne nepride 🙂

skor je take slovenske polozit otazku a neakceptovat odpoved alebo iny nazor
asi by ti vyhovovalo iba ak by ti tu 20 zien napisalo, ze mas pravdu - tak pripadne nabuduce napis, aby sa vyjadrili iba ti co s tebou suhlasia 🤔

kkovacovak
1. júl 2021

No ja by som hlavne ani za nič nebývala so svokrovcami. Riešila by som svoje bývanie kde som sama sebe pánom a nikto mi nič nemôže. Ono to vyzerá na začiatku pekne a výhodne ale časom sa začnú objavovať takéto veci a je zrazu problém. Úprimne ty môžeš byť rada že si rada a byť ticho. Máš zadarmo bývanie a vidinu toho že to bude neskôr vaše (aj keď sa mi zdá čudné že od vás súrodenci nebudú žiadať kompenzáciu). Toto je tu v podstate každý deň len v inom znení...problém bývanie + svokrovci. Tak skúste uvažovať o svojom vlastnom bývaní. Do budúcna fajn investícia a potom sa vrátite do domu keď už bude patriť vám. Iné riešenie nevidím.

vendulka80
1. júl 2021

Klasické slovenské zmyslanie mas jedine ty. Svokra si nasackovala do domu cudziu ženskú, dovoli vam byvat spolu pod jej strechou a mlada dama si ide klásť podmienky. Moja zlata ak chces nieco dokázať, kup si a zariad VLASTNE bývanie svojimi rukami. Este ani nie si v rodine a uz ti zacina vsetko vadit. Oduvas sa ako male decko. Ty bud rada, ze vás jeho súrodenci nepripravili o posledne gate lebo to žiaľ tak byva. Ja málokedy chytím stranu svokram ale ona asi tiez nevie, co bude mat pod strechou. Láskavo dospej a chod do svojho.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
felycity
1. júl 2021

položila si otázku, dostala si odpoveď, to čo ty považuješ cez, rodina medzi sebou nie, nechápem prečo by sa mali obmedzovať, ak sa vám to nepáči, môže to byť otravné, ale svokrovcom to asi vyhovuje a sú tam doma a evidntne s tým budeš mať aj do budúcna problém, treba zvažovať, či lepšie nie je vlastné bývanie ... o tvojej reakcia na naše názory pomlčím, keď nevieš prijať názor , na čo sa pýtaš

sense
1. júl 2021

Ja keby mam 2 deti tak určite nepoviem jednému že nema chodiť na viac ako hodinovú návštevu lebo priateľke druhého dieťa to vadí... Ako tvoj snúbenec tak aj snúbencov sestry sú deti snúbencov ej matky

zuvelyn
1. júl 2021

Nie, nezdá sa mi to cez, aj ked to počuť nechces, oni su tam doma, ty si na "návšteve". Zmier sa s tým alebo si nájdite samostatné bývanie.

hederamonstera
1. júl 2021

Tiez by som jednemu dietatu nezakazala chodit, keby druhe u mna byvalo s partnerom. Neviem, ja by som hlavne nechcela druhu gazdinu v dome, aj keby to bolo oddelene😂