Som ja tá zlá?

11. mar 2023

Neviem aký názov tomuto dať, v skratke manžel má brata čo bývajú blízko rodičov, my bývame 100km od nich. Svagrovci majú 7r dcéru, podarilo sa im. Od narodenia sa o dieťa nestarajú, vždy ju odkladali babke každý víkend, každé prázdniny, aj cez týždeň x krat. Aby sa mohli ísť zabaviť sa, na oslavy, na disko atď. Je to podľa mňa nefér voči tej malej, aj to že využívajú svokru. Aj som im to povedala a pohádali sa so mnou že som zlá. No ďalej som to nerozoberala. Ide o to že neter keď je u babky každý víkend vyvoláva mojim deťom a chce s nimi hrať sa hry na počítači. Celý deň vyvoláva a keď to nedovolim aby sa spolu hrali ja som zla. Lenže ja vymýšľam na víkendy programy, chodíme na výlety alebo robíme niečo doma. Tiež nechcem aby moje deti boli často na počítači. Tým pádom im to nedovolim. Nechcem aby zatahovali aj náš do toho aby aj moje deti zabávali neter lebo jej rodičia sú neschopný. Čo si o tomto myslíte?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aeruginosa
11. mar 2023

Hm, v prvom rade mi je luto toho dievcatka, ma to dost blbe.
Ak nechces, aby tvoje deti travili volny cas pri pocitaci, tak to ako rodic nedovol. Chcela som navrhnut, ze k tym spolocnym volnocasovym aktivitam by si semtam mohla prizvat aj neter, ale ako som docitala koniec, prislo mi, ze mas mozno viac problem s nou samotnou, tak neviem. V kazdom pripade si ty rodic, tak si povedz svoje a za tym si stoj a neries, co si o tebe myslia ini…

danieli
11. mar 2023

Tak presne ako vyssie napisane, tolko na dobre vztahy aj zabavenie staci, limit a pravidla a dozriet na dodrzanie je na tebe, jasne, ze budes ta zla, ale hadam to ma vyssi ciel tak jednoducho smola, tvoje deti si zvyknu a co sesternica to uz nie ke tvoja starost a ani nebola, co svagrovci robia nerobia a kde travi ich dieta cas absolutne nie je tvoja starost, mysliet si mozes, ked sa opytaju pokojne porad, ale hasit co ta nepali to nieeeeee

pragmaticka
11. mar 2023

7 ročná online hry? Ja som asi z inej planéty. Moja ma 9 r. a nehrá sa vôbec žiadne hry.

autor
11. mar 2023

@bilberryday Skúšali sme, jej polhodina denne nestačí, ona by nedbala keby aj celý deň sa tak hrali. Možno som zlá matka no nemám rada keď deti dlho trávia čas na počítači. Dá sa aj lepšie využiť čas, ja si s mojimi stále niečo vymýšľam.
@aeruginosa Bývame ďaleko nikto ju sem nedonesie a my aby sme tam išli a zabavili ich dieťa popravde sa mi nechce.
@danieli Lenže keď nedovolím svokra mi vyvoláva že nech im dovolím zahrať sa spolu, že potom neter je zlá a nedá sa to s ňou zvládnuť.
@pragmaticka Ona take hrava odmala. Keďže sa jej rodičia nevenujú, radšej jej strčia do rúk mobil tak tak to je.

jaskolka
11. mar 2023

Jednoducho nedovoľ a hotovo. No a čo, že vyvoláva ona, alebo svokra? Vy mate svoj program, deti majú limit na hry a basta. Absolútne by som to neriešila, slušne by som to svokre vysvetlila, potom zložím telefón a nech sa aj na hlavu postaví neter. Ak babke vystraja a potom je zlá, nevie ju zvládnuť, tak nech si to babka rieši s rodičmi dievčaťa.

nnnuuunnn
11. mar 2023

Jej rodičia nie sú neschopní. Za to, že ty to máš inak, bavia Ta výlety, máš na to podmienky, neznamená, že si lepší rodič. Máš viac detí, možno sa im nevenujes o nič viac, lebo sa zahrajú spolu. Je náročnejšie mať jedináčika, ktorý stále rodičov "otravuje", aby sa s ním hrali. Okrem toho zobrať deti na výlety je veľmi jednoduché. Ľahšie ako zabaviť ich doma.

januska12323
11. mar 2023

Vysvetli dieťaťu aj svokre, že hrať sa na počítači s tvojimi môže od do. A keď volá v inom čase opakovať kedy môže, časom im to dôjde. Ty nie si nijak zodpovedná za zábavu netere.

zorkahorka
11. mar 2023

Ona nema inych kamarátov, ked vola tvojim detom? 🤔

autor
11. mar 2023

@nnnuuunnn Dovoľ mi n súhlasiť s tým. Podľa mňa sú jej rodičia neschopný, už len to že zakaždým dieťa odkladajú ako mech zemiakov než aby sa jej venovali doma. Nemusia na výlety, dá sa aj doma zabaviť dieťa. Kresliť spolu niečo, zahrať sa, upiecť koláčik alebo ísť na prechádzku na bicykel, lenže to by sa im muselo chcieť venovať sa jej. Čo ony nechcú.
@zorkahorka Nie nemá žiadnych kamarátov.

dskjhfdlkdjhl
11. mar 2023

V prvom rade sa venujem svojim detom a som za ne zodpovedna. Zodpovednost je aj v tom, aby deti travili zmysluplne cas. Takze mne by bolo jedno, co hovori svokra. Vzala by som svoje deti na vylet a neter by im mohla vyvolavat. Keby mi zavolala svokra, tak by som jej vysvetlila, ze sme napr. na ture/v muzeu atd. a teda deti nemozu byt zaroven na mobile, bodka.

bajka16
11. mar 2023

Nič v zlom, ale tvrdiť že sa o ňu nestarajú preto, že ide malá na víkend ku starým rodičom, je trochu moc.

autor
11. mar 2023

@bajka16 Každý víkend každý sviatok každé prázdniny, keď je malá chorá zakaždým ju supnu babke to je podľa teba v poriadku? A keď sú cez týždeň s ňou tak jej dajú mobil do ruky len aby mali pokoj tiež v poriadku?

dskjhfdlkdjhl
11. mar 2023

No, ale myslim, ze Tebe neprinalezi hodnotit ich vychovu, to je ich problem, Ty sa staraj o svoje deti a ich neries.

bajka16
11. mar 2023

A ty si sociálna pracovníčka? Alebo čo ťa je do toho.

kaktusik007
11. mar 2023

@bajka16 toto sa tazko chape, ale tiez mame v rodine nieco co popisuje autorka. Rodicia decku od mala mobil do ruky. Vkuse u starych rodicov, ti sa chudaci snazia ako mozu, ale ked raz mater da mobil do ruky a sere na decko - svokra svojim pristupom to uz moc nezalata. Teraz ma 10 a je absolutne nezvladatelny. Online hry od 4 rokov. Zabijanie, strielacky.... Tazko uverit, ale ano, aj takto hlupi rodicia existuju.

autor
11. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Ako som písala v príspevku hore ja sa do nich už nestarám, no stále počúvam čo sa deje, svokra za mi sťažuje so všetkým. Tiež sa jej nepáči ako sa dieťaťu rodičia nevenujú.
@bajka16 Nič ma do toho, no aj tak ma do toho ťahajú ostatný.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
11. mar 2023

Ako som pisala vo svojom prvom prispevku (19:05), venuj sa svojim detom, len za tie si zodpovedna, zvysok si vsimat nemusis.

autor
11. mar 2023

@elizabet173 Ťahať ma do toho som myslela tak že mi volá neter alebo svokra aby sa mohla hrať s mojimi deťmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sluchatka
11. mar 2023

uplne ti rozumiem, aby mi svokra vyvolavala, aby moje deti zabavali neter pri pocitaci. Tak dovidenia. Chybu urobil svokra, ktora kazdy vikend vychovava neter. Potom neter nema ani kamaratov a nijak vyplneny volny cas. Stari rodicia nie su povinni vyplnat kazdy vikend vnucatam program, na to su rodicia. Ale ty s tym nezrobis nic, to je svokrin problem. Mne je tej neteri uprimne luto. Ja by som detom povolila hodinku na pc a hotovo, svokre vysvetlila, ze vy mate s detmi program a nesuhlasis s tym, aby tvoje deti travili tolko casu pri pc..

gladys_07
11. mar 2023

Velka nevrazivost voci svagrovcom z teba ide. Aby mi niekto nakladal ze davam babke dieta lebo idem na oslavu, zabavit sa? Alebo ked je chora? Tak asi musia pracovat.

Ved ked mate stale program alebo vylet tak poviem “nie sme doma, teraz sa neda sme na zahrade” pripadne nezdvihnem pokial su debaty stale o tom istom.

autor
11. mar 2023

@gladys_07 Možno sa na to pozerám zle, no je mi to ľúto že sa nevenuju dieťaťu. Nemám rada takých rodičov čo sa nestarajú. Otec pracuje, no matka robí krátky dlhý týždeň, má aj veľa voľná no nechce sa venovať dcére.

gladys_07
11. mar 2023

Nikto nema rad rodicov co sa nestaraju o vlastne deti. Ak je to vazne, socialka. Ak to len nepasuje do tvojej idealnej predstavy….ked sa bude kazdy starat o seba, bude o vsetkych postarane. Ako vychovaju tak budu mat. Ale toto tvoje vrtanie a ohovaranie je velmi nesympaticke

1gramofon
11. mar 2023

čo je lepšie než rodič, ktorému sa chce venovať deťom? Samozrejme, že si o ich výchove mysli svoje. Vy si nemyslite nič o nikom? No tak to ťažko 😂 dnes veľa rodičov radšej hodí decku mobil do ruky, ja to chápem, chcú si oddýchnuť, ale malo by to byt s mierou. Tie deti si budujú závislosť na PC, na mobiloch, na instagrame a tik toku, preto je ta neter zla keď to nemá, asi ani nevie co ine ma robiť. Svokre povedz svoj názor a stoj si za tým. Co ďalej spravia je len na nich, možno už konečne niečo povedia tým rodičom.
A je to strasne, ako keby sa chceli zbaviť zodpovednosti a len si užívat

zuzuliatko18
11. mar 2023

Chápem, že ťa môže trápiť záujem/nezáujem rodičov o neterku, no reálne s tým neurobíš nič. Je to ich rozhodnutie a zodpovednosť. Ty môžeš tak maximálne ak máš čas a chuť skúsiť neterke urobiť zaujímavejší program, vziať ju na pár dní ku vám, nech sa zahrá s vašimi deckami. Ukázať jej, že sa ide na výlet.
Vo sa.tyka.travenia času detí na internete, do toho by som nenechala nikoho kecat, ako sa s mužom dohodnete, tak bude. Možno by sa mal on skúsiť so svokrou porozprávať, predsa len syn s matkou vie inak hovoriť ako nevesta.

arasidka123
11. mar 2023

@nnnuuunnn nech svokra vysvetlí rodičom dievčatka, že potrebuje ich a nie online svet...

panelacikova
11. mar 2023

čo sa týka vášho programu cez víkendy, nič neruš, rob ako doteraz a slušne svokre a neteri vysvetliť, že NIE.
čo sa týka odkladania dieťaťa, váž slová... nikdy nevieš, prečo sa tak deje. keby som ja mala schopnú (po zdravotnej stránke) babku alebo babku "cez ulicu", tiež jej dcéru šupnem kedykoľvek, ak by mali obe záujem. takisto ju zrejme využívajú v čase choroby, kedy oni idú do práce a babka je asi už na dôchodku, tak pomôže. ja v tom nevidím nič hrozné. do toho ťa nič nie je. a ak jej závidíš, tak sa odsťahujte tiež k nim cez ulicu a nech pomáha aj vám, keď to budete potrebovať.
švagriná s mužom si chcú žiť asi aj manželský život, nielen rodinný, ak majú takú možnosť. nie každý je po narodení decka naň nalepený po celý život.... 🙂