Som hanblivá a som asi introvert. Ľudia ma preto nemajú radi

21. feb 2022

Som hanblivá a som asi introvert. Neviem udržať priateľstvo 😔som radšej sama .
Viem že ma veľa ľudí za to ohovára aka som, lebo si myslia že som asi taká neni ale to hrám.
Najväčšou takou oporou bol manžel ..ale aj on sa už ku mne správa inak a nezaujímam ho ako žena .
Ako byť cez to všetko šťastná?😢som na materskej. Mala som dobry robotu, cítila som sa dobre v kolektíve žien. Brali ma ako tak dobre . Neskor má vyhodili a myslím že koli nesympatiam ,inak si to vysvetliť neviem.
Dieťatko som si strašne priala a ja viem sa teraz prečo ho manžel nechcel..koli mne .
Teraz je z neho hotový ,no ja sa cítim zas len tá v pozadí.
Snažím sa ,celé roky ako každá žena v domácnosti..kolobeh . No ani sama sebe už neprídem nič dobrá

pribinak
21. feb 2022

Chod k psychologické, nie kvôli druhým, ale kvôli sebe

anjelicek26
21. feb 2022

Mozno si len paranoidna a vztahovacna? Psycholog ti pomoze.

struhanka
21. feb 2022

Popracujte na svojom sebavedomí a prílišnej vzťahovačnosti.

makova333
21. feb 2022

Smer dobry psycholog.

evabb35
21. feb 2022

Teraz keď si mamičkou určite časom nájdeš medzi mamičkami veľa dobrých kamarátok, či už na detskom ihrisku alebo na krúžkoch, neskôr v škôlke, v škole. Aj keď teraz sa ti to nezdá, lebo také mamičkovské priateľstvá nevznikajú zo dňa na deň, ale postupne sa mamičky "okukávajú" a postupne sa prihovárajú a je to také prirodzené, nie je to nič násilné a hlavne sú to pomerne trvalé priateľské vzťahy, takže nemusíš sa vôbec obávať, že budeš žiť sama bez spoločenských kontaktov. Zase čo si budeme navrávať veľa ľudí je falošných a takých falošných priateľov k životu netreba. Také "priateľstvá" nemajú ani dlhú trvácnosť a sú skôr na oštaru ako na osoh.

veroniak12
21. feb 2022

Pozri ja som napriklad celkom extrovert a je jedno ako velmi sa mozes snazit vyjst s ludmi, ked je napriklad partia viacerych zien podla mne je to tak stale, ze sa budu snazit jednu vystrcit z kolektivu. Nerozumiem tomu ale deje sa, aj mne a kaslem na to, lebo sa uz nebudem vtierat a nebudem sa snazit stale volako zapacit a neviem co. Ale hold niekedy to neovplyvnis.

thoughtfulweirdo
21. feb 2022

Ja som hanblivá a introvertna, ale nemám také pocity ako ty. Problém bude asi niekde trošku inde. Áno, stalo sa mi, že som nezapadla v práci vo väčšom kolektíve a v nijakej spoločnosti ľudí nie som ten top obľúbený člen a zrejme nikdy nebudem, keďže nie som extra ukecana, zábavná, skôr sa vždy utiahnem mimo pozornosť a hlavne pozorujem, menej sa zapájam. Ale to nevidím ako problém, keďže po tej pozornosti a obľúbenosti ani netúžim 🙂 celkom nerozumiem, prečo myslíš, že problémy v tvojom živote súvisia s tvojou hanblivosťou. Keď chceš, napíš mi správu, možno ťa budem vedieť pochopiť 🙂

leuska0910
21. feb 2022

Tiez som totalny intro a uz mi to zily netrha🤷‍♀️ tolkokrat som to chcela zmenit a zacat sa spravat spolocenskejsie a jednoducho to proste neslo..
Viem, ze pre väcsinu ludi som namyslena krava, ktora sa s nikym nebavi, ale ja proste neviem komunikovat s ludmi, nwm o com.. a popravde, ani ma zivoty druhych ludi nezaujimaju..

7lenka11
21. feb 2022

podľa mňa máš len nízke sebavedomie a nevieš sa medzi ľuďmi uvoľniť.. na tom sa ťažko pracuje, viem, o čom hovoríš.. keď som pred 5 rokmi menila robotu a prišla som do veľkého kolektívu, bola som veľmi vystrašená a dlho som sa nevedela zaradiť, bola som skôr utiahnutá... veľa ľudí, nie každý mi sedel a celkovo iná atmosféra vo firme v porovnaní s predchádzajúcou prácou - no nebolo to ľahké.. postupne, ako som spoznávala ľudí a nadobudla aj sebavedomie v tom, čo robím, tak sa mi aj ľahšie dostávalo medzi ľudí... chápem však, že to vôbec nie je jednoduché.. podľa mňa sa porozprávaj s terapeutkou, možno ti dá tipy, ako to zlepšiť alebo ako budovať zdravé sebavedomie.. mnohí aj chcú byť extrovertní, ale im to proste nejde.. len celkom nechápem prístupu tvojho manžela..

anitka63
21. feb 2022

Bolo by dobré keby si vyhľadala pomoc. Pretože do budúcna môžeš mať s týmto problém a teda ide hlavne o tvoju psychiku.

zuzanna33
21. feb 2022

Popôrodna depresia či trauma z detstva niekde ten problém bude...Mi ženy mávame hlavne vďaka hormónom takéto stavy ale treba to riešiť naozaj ako aj iné ženy spomínali ide o tvoje zdravie a vplyv aj na bábo a tvojho manžela musíš sa na svet inak pozerať ľahko sa to píše ale skús vyhľadať odborníka ak ty sama nenájdeš v sebe kúsok sebavedomia keď budeš len čakať že ti všetko spadne rovno k nohám tak to je fakt zle začni žiť !Mi ženy máme najťažšie úlohy matky,manželky a všetky ostatné funkcie v jednom a ak budem smutná bez nálady môžeš prísť aj o svoju rodinku 😊 Nepodceňuj sa🍀