Ahojte, zalozila som si novy nick. Uz mam par dni vsetkeho dost. Neviem ci iba ja som taka neschopna, ze nezvladam vsetko co sa odomna ocakava, ale uz fakt nevladzem. Prosim Vas vsetko doma zvladate, alebo mate tolerantnejsieho manzela, alebo ako. Ja mam pocit ze za chvilu skoncim na liekoch
Mame dve krasne deticky (chlapceka 4 roky a dievcatko 9 mesiacov). Od kedy sa nam narodila mala, tak si nemam poriadne kedy odpocinut. Je to taky maly ako sa povie "mamin cecek" 🙂
Od narodenia casto place, teda upokoji sa iba na mne (co si myslim ze je aj normalne, ved som jej mama), ale mam pocit, ze ma nikto nechapem. Snazim sa venovat obidvom detom, varit, upratat, nakupit, ale uz ma to vsetko ubija.
Ked mala mala 3 tt, tak muz odisiel spavat do druhej izby, lebo on sa pri nej nemoze vyspat a predsa chodi do roboty a potrebuje byt vyspaty. Mala totiz prveho pol roka dost vystrajala. Zaspavala mi medzi 23 - polnocou, na rukach, aj to plakala co nevedela zaspat. a v noci sa casto krat zobudila a aj hodinu som ju nosila kym znova zaspala. (aby vsetkych nezobudila, tak som jej spievala, nosila ju). po pol roku sa to zlepsilo, ze uz zaspava lepsie, a skor, ale spi so mnou v posteli, a ked ju prelozim do postielky, aby som si mohla s muzom pozriet telku, porozpravat sa alebo co, tak sa hned zobudi. Uz som ju skusala nechat rozospat, a potom prelozit, ale vzdy sa zobudila. Skusala som to aj viac krat po sebe, ze ju uspim na prse, prelozim do postielky, ona sa zobudi a tak par krat dokola, lenze vysledok bol, ze sa akurat v noci castejsie budila (asi kontrolovala ci je pri mne). Muz mi vycita ze nanho nemam cas (teda ze nemame sex, co mu samozrejme chyba, ale uprimne, ja nevladzem a ani mi to nechyba)
Muz nechape co robim cely den, ked nemame vyupratovane, ked niekedy nenavarim. Ale aby mi pomohol to ho moc nenapadna, ved predsa on chodi do roboty. Ked pride domov, tak obcas ideme s malym na bicykel, alebo tak, to je muz s nami chvilu vonku a ked prideme domov, tak zas ocakava, ze on si sadne k telke, alebo pocitaci a ja sa budem starat o decka, urobim veceru a vsetko.
Pred dvoma dnami som uz bola uplne na nervy, male spala 3 x po pol hodke za cely den a muz prisiel domov, bola som nervozna, a hovorim mu ze uz nevladzem, ze mam plne zuby zivota, a on ze tak si to hod, co ti mam povedat. A neskor na mna spustil, ze co som za cely den doma take spravila, ze sa ma z toho poskladat. (malej idu zuby, tak aj z toho je nervozna a place) tak som zostala v soku z jeho spravania, a vcera ze on ocakava ze sa mu ospravedlnim za to moje spravanie. Myslite si ze fakt ma pravdu a len ja to nezvladam?
Cez den sa snazim byt pokojna, hlavne ked idem uspat malu, aby nebola zo mna nervozna.
@simsalabim nemozem mu nechat deti, malu este kojim a cez den s muzom vydrzi nejaku hodinku, dve (to boli spolu raz ked som behala s malym po doktoroch) ale vecer je mala len na mne, ked ju zoberie muz na ruky, tak hned reve. A keby som mu nechala len maleho a isla s malou, tak by mi to bolo luto, a muz by utekal k mamicke, kde by si aj tak on sadol a o maleho by sa starala svokra. Takze by aj tak nepochopil, ze doma treba aj nieco urobit
Kamosky mi hovorili, ze mam dat malu do postielky a nechat vyplakat, ale ja za to nie som. Ked pocujem jak chuda vrieska len ked idem na WC a ona je v postielke ...
Od muza furt pocuval cez vikendy len o sexe a uz mi to lezie na nervy. Lebo aj ked je doma, tak nemam si cas sadnut (ale on si ten cas najde vzdy), a ked nahodou ze mala zaspi ked spi aj maly, tak som rada ze si sadnem a nie aby som hned isla sexovat (som v tomto divna, alebo je to normalne)?
Vitaj v klube, i keď ja som bola jeho "členkou" už dávno - cca 10 rokov do zadu, keď som mala dve malé deti, muža pracujúceho v inom meste, užívala som lieky na epilepsiu, mala som anémiu a neustále od celej rodiny zažívala kritiku o svojej neschopnosti.
Niekedy človek musí padnúť na dno, aby sa mal od čoho odraziť. Moje riešenie - prestala som žehliť, čo sa dalo som si uľahčila, prestala som sa snažiť, aby bolo všetko tak ako pred tým ako sme mali deti. Mali sme málo peňazí, ale aj tak som si zaplatila raz za čas aspoň na dve hodiny opatrovateľku.
Moja rada - nedávaj sa nikomu v šanc, nesnaž sa druhým dokazovať na vlastný úkor, že všetko zvládneš. Nemá to cenu.
@neschopna Nerob so z toho nič. Ja mám jedno dieťa, a moja malá bola úplne taká ako tvoja a myslela som, že sa zbláznim. Viem, ťa úplne pochopiť, viem čo prežívaš. Je toho na teba veľa, preto reaguješ citlivejšie. Z mm si nič nerob, oni to nikdy nepochopia. Hlavu hore, si úžasná mamina- niektoré by dieťa nechali plakať a vyplakať a na rukách by nenosili...Úsmev tvojich detí, nech ti je odmenov, nie manželovo pochopenie...to málokedy príde ( vieš, - my venuša, ONI - MARS)...
ked bol muz s malou sam doma, ked som behala s maly po doktoroch, tak my sme prisli hladny, smadny a muz sa hral s malou v izbe. Dal mi ju, ze on si ide urobit kavu. Tak ma to vytocilo. Ze pri malej nemohol, tak ja s malou na rukach, som isla este robit palacinky, daj pit malemu a mlady pan si robil kavicku.
Obcas mi povie, ze on by to na materskej nezvladol a obcas je taky protivny ze az. Ze sak som doma, ze ved mozem ist ja zarabat (keby to bolo take lahke, tak by som si to s nim aspon na skusku vymenila, lenze firma kde som pracovala skrachovala)
dakujem za povzbudenie, (inak normalne mam teraz vycitky, maly pozera telku a ja si tu pisem)
a co sa sexu tyka, chapu vasi manzelia ze proste nevladzete a nemate na to chut?
pomahaju vam manzelia ked vidia ze nestihate? mne moj obcas pomoze, ale vacsinou mi povie, ze on chodi do roboty a on si chce doma oddychnut, ale kedy si mam oddychnut ja?
@lumarque Je to omnoho lepšie, keď deti začnú chodiť do škôlky, prestanú mať plienky, celú noc sa vyspíš a v práci nebudeš musieť byť stále v strehu - kto čo dáva do pusinky, kam lezie strašne si vydýchneš a načerpáš sily. Veľa žien v dnešnej dobe zostáva v týchto náročnejších obdobiach bez pomoci, čo je podľa mňa zle.
@neschopna no v prvom rade nie si neschopna, robis co mozes.
po druhe, zacni davat muza do laty, lebo sa chova ako dalsie decko.
rozhodne by som deti nenechala muzovi, ani keby som nekojila, a neodisla. predstava ze su niekde hladne a uplakane, by ma slak trafil.
zacni ho zapajat. zo zaciatku budu z toho hadky, to je jasne a aj u nas boli.ale tak som mu povedala ze nemam energiu, nevladzem, nech pomoze, potom sa mozem povenovat aj jaj jemu... dlho mu to nedochadzalo.
no ale zacalo ho stvat ze vecer padam dole hubou od vycerpania, a na neho ani chut ani cas, tak sa hecol.po trosicke sa to zacalo zlepsovat.
a ospravedlnovat sa ROZHODNE nemas za co.
@neschopna myslim, ze 9 mesacne by uz vikend bez mliecka prezilo, ale ok, chapem, preco to nechces urobit. Takze - ja by som postupovala nasledovne - mate podla mna niekolko problemov - 1) ty si vycerpana: treba chlapovi vysvetlit, ako sa citis, co vsetko robis a ze by si ocenila, keby sa zacal viac zapajat 2) chlap je sexualne frustrovany
Dohodni sa s nim na nejakom volnom case, kedy vypadnes z domu a v ten den sa pripadne premoz a sup s nim do postele, aby mohol vypustit paru...
Co sa tyka domacnosti - ja ho chapem, preco si isiel dat kavu - bol unaveny, aj mna byt doma s detmi unavovalo. ja by som zareagovala - urob kavu aj mne, aj pitie pre syna. Sadla by som si, vypila kavu, zverila mu deti a sla robit palacinky. Ak ides varit s dcerou na rukach, ked je on doma, je to len a len tvoja chyba. Zapajaj ho - chlap robotu nevidi: mohol by si nakrajat zeleninu, ja musim vyvesit pracku....prebal malu, ja teraz nemozem odist od varenia....prosim ta povysavaj, kym budem s detmi von. Zmier sa s tym, ze domacnost nemusi byt tip top, nevyrabaj si dalsiu robotu. Ak si dlazku uz raz umyla a opat je upatlana, kasli na to, urob to az na druhy den, ak nestihas.... ja som vzdy kazdemu hovorila - toto nie je muzeum, my tu zijeme. Kde sa zije, tam saspini... nauc sa byt k sebe dobra zdravo sebecka.
@neschopna prid sa pozriet ku nam a hned budes pokojnejsia 😀 Ja bordel absolutne neriesim a ani nevarim, mm ma z casu na cas blbe poznamky, ale pekne mu poviem, ze ak mu to vadi a ma cas nech uprace, ja mam starsieho syna uz v skolke takze o to to mam jednoduchsie, zato teraz koncim VS, pisem diplomovku a ozaj nemam na nic cas, nastastie ten mladsi je kludne babatko, pohra sa sam, zaspinka sam, len je tiez vylucne kojeny takze postrazit ho nikomu nemozem dat a ani nechat ich doma samych troch nech si uziju tu DOVOLENKU 😝
@neschopna ja necakam, kym si manzel vsimne, ze nestiham. Ani som nikdy necakala. Od zaciatku sa zucastnoval na chode domacnosti (prosim ta, urob toto, ja zatial toto), naucila som tak aj obe dcery. Proste tu zijeme vsetci, tak vsetci mame povinnosti. Dopraj mu volny cas po navrate z prace, ale dohodnite sa, ze aj ty bude s mat volno. Napr hodinu on, hodinu ty a potom mate volno obaja az ked su deti v posteli... alebo tak nejako. A ano, nieco sa zlepsi, ked su deti vacsie, nieco zhorsi... ale vo vlastnom zaujme sa nauc zapajat celu rodinu, lebo inak po navrat e z rpace ta caka druha sichta za sporakom, tretia sichta ako upratovacka stvrta sichta ako domaca ucitelka. A este piata, ako milenka (kdeze po tych 4 sichtach budes tak vycerpana, ze aj tato prijemna cinnost ti bude pripadat ako sichta).
suhlasim s @xlucia ospravedlnit by sa mal tvoj muz a kludne mu to aj daj precitat, co sme napisali, muz ma zene doma pomahat a nie sa vyvalit pred telku, deti su male len raz a co ked chodi do roboty, ty si v praci teda stale, lebo aj v noci striehnes , uspavas, krmis atd... cez den upratujes, varis, si s detmi,
@neschopna ja mam jedno dieta a mam dost, niekedy si jednoducho poviem , ze sa nevari a neupratuje a hotovo, lebo mam jednoducho potrebu si vylozit nohy a vypit v klude kavu ked maly spi, podla mna su vsetci chlapi rovnaki, moj muz ma tiez chvile, ked chcem od neho aby mal na chvilu maleho, ze mi povie, ze on je unaveny a jednoducho si lahne spat a je mu jedno, ze ci mam cas sa v klude najest alebo nie, potom samozrejme je hadka a uz ked zacnem od jedu revat, tak vtedy mu to mozno na chvilu docvakne,ale vzdy sa to opakuje, a co sa sexu tyka, tak to ti poviem, ma co robit aby ma na nieco prehovoril, lebo ked maly vecer konecne zaspi , tak sex je to posledne na co mam prave vtedy chut, ja viem ze to chlapi potrebuju ,ale mne je to naozaj jedno, moja chut akosi odisla uz na zaciatku tehotenstva a doteraz sa nevratila a mne sa ani nahodou nechce premahat, takze ja sa do toho naozaj musim silit a ked mi zahlasi, ze on by chcel este druhe, tak sa len zasmejem, ze kto by sa staral o tie dve deti, takze nie si neschopna, jednoducho nas len deticky vycerpavaju a chlapi to akosi nechapu,alebo mam pocit, ze ani nechcu pochopit, zelam ti vela sil 🙂
urcite NIE SI neschopna, je to normalny zivot matky na materskej, myslim, ze by ste si mali co najskor s muzom pohovorit o rozdeleni uloh v domacnosti a vo vasej vychove pretoze vsetko nemoze byt len na tvojich pleciach, predsa uloha manzela nie je len zarabat peniaze, treba ho co najskot zapojit aspon do niektorych cinnosti v domacnosti od prebalovania, po krmenie, hranie sa s detmi...
dakujem za rady,
teraz ma zas muz hokej, ja dokazem byt tolerantna, ze ked hraju nasi, nech si teda pozrie, ale nechapem, preco by mal pozerat aj ked nasi nehraju (ze lebo je to dobry zapas), a mam vydrzat, ved je to uz len do nedele.
@neschopna moja dcera bola take babatko ako tvoja a moj ex mal velmi podobne spravanie ako ten tvoj...vsak preto je aj ex...nakoniec si aj uvedomil ako to vyzera ked doma nikdo neupratuje, nevari a je tam ticho ako v hrobe..lenze bohuzial neskoro
Viesco nic si z toho nerob. Porozpravaj sa z muzom...ked chce sex tak nech ta neha rano vyspat a vezme syna na preliezky, dceru do kocarika. Nech ich ma cele doobedie, donesie malu len na kojenie a je vybavene. Ked budes oddychnuta, bude aj sex...niesi stroj ktory po par hodinach prerusovaneho spanku bude nadrzana a a nachystana. Myslim ze po celom dni s detmi to bude on co nebude mat chut.
A s tou malou mozno najlepsie urobis ked ju nechas vo velkej posteli....rozlozite gauc v obyvacke a pechtle mechtle mozu byt aj tam...aspon si pustite hudbu pri tom.u nas to tak funguje. Moja dcera je ako bumerang, 5 x za noc ju mozes preniest do jej postielky v priebehu par min sa zobudi a je naspat
@neschopna chces vediet, ako to bolo u nas?
baby zaspali len v kociku alebo na rukach-cize vecer zasadne na rukach. boli na UM, no jedno krmenie trvalo hodinu a pol, a krmili sa dvakrat pocas noci..medzicasom vracali (reflux)
cely prvy rok ich zivota mi varila mama, a jedlo mi vozila domov, len vdaka tomu som jedla aj nieco ine ako rozky.
sex s mm sme mali za ten rok asi 10x, aj to neviem, ci neprehanam.
prala a zehlila som po nociach, vysavanie a upratovanie boli prilezitostne cinnosti-ked bol cas a vladala som (spravidla ked mm prisiel z prace a bral baby von). takze niekedy mala domacnost daleko od upratanej.
a ty si myslis, ze si neschopna?? 😅 (mam sice dvojicky, ale aj ty mas dve deti, hoci s odstupom, takze je to porovnatelne)
ale bol tu jeden zasadny rozdiel-moj manzel sa podielal rovnakou mierou na vsetkych povinnostiach okolo deti a domacnosti. jedlo a kavu nachystal aj pre mna, a ked som mala chut dorazit deti alebo seba, objal ma a povedal, ze musime vydrzat a ze to zvladneme.
takze ak je niekde u vas chyba, u teba to nebude.
tvoj chlap potrebuje "preplesnut", aby sa spamatal a zacal sa chovat ako sa na manzela a otca dvoch deti patri. aj ty robis cely den, a este aj celu noc, tak predsa on nebude sediet na riti pri kavicke. ak sam nevidi, kolko toho robis, tak ho zapoj pekne zostra, nech nema cas si na tu prdel sadnut, a uvidi, aka to je sranda, ta materska "dovolenka" 😠
@neschopna no uprimne, s takym chlapom by som sa asi rozisla. Moj ma tiez vie nastvat, ale skor tym, ze nieco zabudne. Pomaha ovela viac, a hlavne, ked ho necham nejaku hodinku s malou sameho, tak vie, ze to nie je sranda. Mne by ani neslo o tu pomoc, ale ako si ten tvoj dovoli takto sa chovat? A este aj cakat ospravedlnenie. Ved to je vrchol egoizmu.
hned by som ti zariadila skolenie u mojej svagrinky, ta si vie povedat! 😀 ked su s muzom doma(a to je vojak, nevadi aj ked 24ky taha), musi sa starat, heh,vari, hra sa s detmi, toto urob, sprav kavu pre navstevu...ked pridu npr, k nam ona si sedi na gauci a pije vino a on beha okolo mladsej 😀 no proste si ho vycvicila....ale ty si uuupne normalna a nemas sa zaco ospravedlnovat 😉
@neschopna
@neschopna podobne som mala doma teda pozamky mojho muza 😀
pochopil az ked musel ostat doma s detmi ked osm bola v porodnici na 3 krat amusel sa starat o dve deti!! nemusel varit , nemusel chodit po deti ani na obed ako ja kazdy den, vsetko som vybavila do predu aby to mal lahke!!!
vies uz prvy den mi povedal ja nevladzem!!!! ja neviem ako ty zvladas!!!
nato som s usmevom oznamila a to ty nechodis ani do praca na polovicny porpi detoch ani nie si tehotny, a nemusis po deti kazdy obed!!!!
tak co stale sa doma flakam!!!!! 😀 😀 😀
muz pokorne skladam zbrane,, uz nikdy v zivote ti nepoviem vetu co si do certa cely den robila ze to a lebo to nie je urobene!!!!!
lutujem vsetky slopva ktore som doteraz povedal!!!!!
muz ktory si to nevyskusa na vlstnej kozi nikdy nepochopi......
moj zahlasil len jedno s prace pride unaveny ale tyzden s detmi ho stal apson 10 rokov zivota!!!! 😀 😀 😀
nie si neschopna!! len nemas doma oporu!!! 😉
drz sa..
@neschopna teda "pan schopny" sa ozval. On sa ocapi k telke a ty sa mu mas ospravedlnit 😠 Moj bol presne taky isty. Kym sme mali len mladsieho, tak mu to absolutne nedochadzalo, ale ja som ako tak stihala, takze neboli nejake velke vadenice. Sem tam som ja skoncila v posteli s 40 horuckou a zapalom prsnika a veduci musel ist na hokej a podobne, ale ustali sme. Ked sa narodili dvojicky, tak on pokracoval vo svojom zivotnom style a ja som myslela, ze mi zacnu od unavy zlyhavat organy. Krpci mali otoceny den s nocou. Cez den s dvojrocnym starsim,v noci s mladsimi. Ked mali asi 4 mesiace, tak som mu povedala, ze sa potrebujem vyspat aspon 4 hodiny neprerusovane. Po dvoch mi ich priniesol, ze oni placu a on nevie, co s nimi. Ze on ide rano do roboty a potrebuje sa vyspat. Tak som si povedala ze dost. Bol to boj, trval dlho, ale teraz uz sa zapaja. Trvalo to 4 roky. Sex sme nemali aj niekolko mesiacov a pan sa tvaril urazene, ze kaslem nanho. Ano moj zlaty, kaslem na teba. Priprav detom na vikend program aby som ja mohla ist kadernicke a poriadne sa vyspat a potom mozme nieco riesit. A jeho riesenie bolo, ze na pol dna isiel s detmi k svokre, ktora okolo nich skakala ako sa dalo. Cize panko si zase posedkal, pochvalil sa s detmi, ktore som mu musela poobliekat, nabalit. Kym som po nich poupratovala, tak boli spat. Podla mna skvele rady ti dala @simsalabim. Ale aj to sa treba naucit. Lebo ja napriklad ked sa mu mam prosikat o pomoc, tak si to spravim sama a kaslem nanho. Lenze tym ideme same proti sebe
najlepsia obrana je utok. ak nestihas upratovat/zehlit a varit, nechaj si to na cas, kedy je milost-pan doma a zver mu decka nech strazi. ak posles muza do obchodu na rychlo nieco kupit, pribal mu jedno z deti. potrebuje si ist muz nieco vybavit, pokecat so susedom, ist do autoservisu? pribal jedno z deti. ak argumentuje, ze si chce oddychnut tak sa ho opytaj kedy si si naposledy oddychla ty. navyse mu skus pripomenut, ze byt doma s deckami to nie je len obliect, dat najest, podat nieco.... ty ich nonstop strazis a vychovavas a to je ovela narocnejsie ako praca tvojho manzela (nech uz robi cokolvek)- narozdiel do muzika ty nemas ani polhodinu na obed aby si ho v klude zjedla.
vecer by ste si mali podelit decka. o jedno sa postaras ty a o druhe on bez toho aby ta on ziadal o pomoc.
on je manipulator (ako vacsina muzov-aj ten moj) a tym, ze ti hovori, ze si neschopna chce ti vlastne povedat, aby si sa snazila vsetko robit sama a mala vycitky svedomia ak ho ziadas o pomoc. no ale tak rodina predsa nefunguje 😕
suhlasim s niektorymi radami, muzovi treba narovinu povedat, aby nieco spravil, sem tam mu nechat deti, aby videl ako sa s nimi oddychuje🙂 a ked ty ides varit alebo nieco robit, tak on nech zabavi deti.
@neschopna mnohi chlapi maju predstavu, ze byt doma na materskej je dovolenka... ja by som sa v piatok vecer zbalila a odisla na vikend prec a vratila v nedelu vecer. Chladnicka by bola prazdna, nenavarene. Na papieri by som mu napisala, co vsetko treba urobit - DETI - obliect, umyt, nakrmit, zabavit, ist na ihrisko, nakrmit, ulozit spat, nakrmit, obliect, ist von, umyt, atd. DOMACNOST - nachystat ranajky, desiatu, obed..., nakupit, povysavat, umyt dlazku, umyt WC a kupelnu....
Som zvedava, ako by si poradil.