Píšem anonymne. Alkohol a materská. Som na materskej už 7 rokov. Mám 2 zdravé krásne deti. 10 rocny vzťah. Žiaľ som si prešla aj neverou zo strany manžela. Som 2 roky naterskej zo synom. A každý druhý tretí deň mám potrebu piť. Neopijam sa. Dám si pohár vina , plechovku piva. Ale ajtak mám pocit že to je problém. Vycitam si že som zlá mama. Som zlá mama ?
No aspon ze si zo uvedomujes. Neriskovala by som a zisla z kratsej cesty. Alkohol je velmi zradny. Ja osobne nepijem vobec. Nerada stracam nad sebou kontrolu. Poznam par ludi, blizkych co do toho spadli a ver mi. Nechces skonvit tak. Vrat sa z kratsej cesty. Ty mas este cas. Nudu, alebo stres zaplnaj inac
Ak dostaneš pri pohári, nevidím to tak tragický. Ale ries pricinu. Nech si neveru odnesie partner nie Ty
Nie si zla mama. Aj keby si mala problem s alkoholom co nemas, nema to suvis s tym aka si mama. Mozes byt uzasna mama. 🙂 z mojho pohladz nic hrozne, ale tak nejak oredlzuj intervaly, daj si kazdy tretu den, potom kazdy stvrty.ide skor o to ci vies odolat. Ak ta to taha a musis si dar, potom je to problem. Ja si dam vinko kedykolvek, ale niekedy nie, proste nie je chut, ovladam to. Takze treba byt nad vecou, ak mas problem sa kontrolovat, tak radsej fakt predlzuj intervaly.
Asi by som sa bala, ze raz zo mna muz urobi alkoholicku a vezme mi deti, to by bola obrovska motivacia. Co ty na to.?
Sorry za preklepy, som to neskontrolovala. Cita sa to hrozne.
Žiadny problém nemáš. Kľudne si daj. Preboha veď to nie je fľaša
Zvlastne. Ako riesit problem? Nenapisala si zrejme nueco dost dolezite ohladom alkoholu, ak uz jeden pohar vina nazyvas problemom. Cize zakladna otazka je ako dlho pijes.?a co znamena potreba pit? Je to co? Nutkanie, ze nie nechcem ale musim? Nech je ako chce rieseni ej len jedno. Prestat. Hned
@sasa1983 je to zradne, lebo casom bude potrebovat denne, ja led som si v lete davala vino vonku vecer co vecer, potom ked som den nedala prisla na neho chut a trebalo uz odolavat. Moja triedna fajcila jednu cigaretu denne, a nevedela sa jej vzdat. A pritom jedna ciga blba. A ked si zvyknes na pohar denne, das si dva lebo pi prvom ti nebude nic...ako nevravim ze je alkoholicka, podla mna nie, ale clovek musi sam vediet ako na tom je co zvlada a co nie.
Ja som názoru, že pohár vína, alebo jedno pivo pár krát do týždňa je úplne v pohode. Tiež si dám a nemyslím si, že som nejaká alkoholička. Opitá som nebola, ani nepamätám. Určite to inak berú ľudia, ktorí sa v rodine stretli s alkoholizmom a videli na vlastné oči, ako im to môže všetko zničiť. Takže nikoho neodsudzujem, ale toto je môj pohľad.
Nie je problem v pohari vina, ale v tom, ze sama vidis, ze ti to pomaha prezit situaciu a neriesit priciny. Strasne nebezpecna vec, toto vedie k alkoholizmu, pohar vina je v pohode, ale nie ako prostriedok na riesenie problemov. Musis najst silu v sebe, nie v zbabelom popijani. Drzim palce
To by bola kazda druha alkoholicka. Mam kamosky,ktore kazdy druhy,treti den si daju pohar vina len tak alebo k veceri. To podla mna nie je alkoholizmus,ale piju ho len tak pre chut,zvyk. Odsleduj si,ci si nalievas v nervoch a ostan pri jednom pohari. Ked vydrulas celu flasu kazdy druhy den to by bol alkoholizmus.
autorke: nedrž doma žiaden alkohol...
@limetka69 😀 niektorí idú z jednej na wc 😀
preco si chces nicit zivot kvoli niekomu, kto za to nestoji?
Ja si dám každý večer, keď sú všetci na poriadku, pohár vína ... a teda vôbec to nevnímam tak tragicky.
Podla mna to nie je o tom ci ti tu my budeme pisat ci je alebo nie je problem dat si x poharov x krat tyzdenne.Jedine na com zalezi je tvoj pocit ze je ti to neprijemne a myslim ze je ti to neprijemne lebo citis ze "nieco"zapijas.Ze to nie je o vegetiku vecer s manzelom pri filme,ale je to riesenie na nejaky problem ktory citis.Kedze si sama uvedomujes ze to nie je ok tak to asi nie je ok.Muz pije alkohol?Ak Vam to doma nebude chybat na nejaku prilezitost dala by som prec z domu vsetok alkohol.Zacala behat.Alkohol je strasne zradny a myslim zento vies sama.Zijdi z kratsej cesty.A nie,niesi kvoli tomu zla matka ale ak mas z toho zle pocity fakt s tym treba seknut.
Urcite nie si zla mama o tom ani nepochybuj.
To mnozstvo alkoholu ktore pijes teraz je uplne v pohode ale su tam tri velke ALE.
Jedno varovanie je ako pises ze mas potrebu pit. Skusila si sa nenapit ked ti to prislo na chut? Dokazala by si tomu nutkaniu odolat bez nervozity, podrazdenia, nutnosti na to stale mysliet? Skusila si byt napriklad 10 dni bez alkoholu? Ak nie, urcite skus. Ak to zvladnes, problemy s alkoholom podla mna este nemas.
Druhe varovanie je, ze skoro vsetci alkoholici zacinaju v malom mnozstve. Neopijaju sa, presne tak ako ty, len piju pravidelne a postupne zvysuju mnozstvo. Nie ze by chceli ale casom si ich telo navykne na to male mnozstvo a potrebuju viac aby nieco z toho alkoholu mali... proste aby to citili.
Tretie varovanie je, ze mas podla mna vely problem ktory ako vravis si nespracovala a alkohol pomaha zabudat na problemy. Ale iba docasne a v konecnom dosledku robi broblemy sam alkohol.
Mas v rodine alkoholikov? Rodicia, surodenci, ujo, starki. Ak ano, si extra ohrozena, lebo alkoholizmus je dedicny.
Moja mama bola alkoholicka a ja pijem alkohol pri prilezitostiach a niekedy aj ked mam len chut ale mam zasadu ze nikdy nepijm ked ma nieco trapi a nikdy nepijem sama.
Ak by som bola na tvojom mieste, alkoholu by som sa nedotkla dokial nevyriesis vas problem s neverou.
Drzim palce.
@marca12 nie tak som to myslela, dat si pohar vinka je v pohode aj viac, ale ona pisala, ze to ma ako barlicku a riesi tym problemy. Toto si myslim, ze nie je dobre, problemy sa maju riesit, ale nie alkoholom, mam vela kolegyn alkoholiciek, co riesili problemy len jednym poharom vina a dopadli smutne
@barbora01 Presne tak. Moja mama nemohla zaspat a tak si pred spanim dala stamprlik a bolo dobre. Ale o niekolko rokov uz jeden nestacil a potrebovala dva a potom tri az to skoncilo alkoholizmom.
@dzulli1980 nechcem urážať ale napríklad mne nepríde normálne dať si skleničku každý večer. Mám tetu ona si musela dať napríklad poldeci každé ráno teraz už pokročilá a dáva si niekoľkokrát denne nikdy som ju opytu nevidela ma to pod kontrolou vie kedy ma dosť bohužiaľ sa nevidí keď si dlho ten alkohol nedá
Ja som istého času píla každy deň milovaný Pereg - víno.
Začalo to tým, že som sa trápila kvôli dcérke. Čakala ju niekoľko hodinová operácia hlavy. Celé to bolo strašne psychicky náročné. Myslela som na to snáď každu sekundu a tak som sa vždy tešila, že keď deti zaspia, tak si dám pohár vína. Potom mi bolo akosi ľahšie na duši.
Potom som na sebe spozorovala, že niekedy sa až teším, že je už večer, len aby som si dala víno.
Tam som pochopila, že je zle.
Tým chcem povedať, že dôvod na pitie alkoholu sa vždy nájde.
Ja mám úžasné manželstvo a aj deti. Ale bola som nešťastná s toho, čo si dcérka musela vytrpieť.
Avšak rovnako ako vy som pochopila,že tadiaľto cesta nevedie. Nie je to správne. Situáciu to nevyrieši, ani ničomu nepomôže.
Prestala som piť zo dňa na deň, kým bol ešte " čas".
Rozhodne som nebola zavisla od alkoholu, ale kto vie, ako by to bolo časom.
Nebolo to správne. Alkohol je veľmi návykový a spadnes do toho rýchlo.
Preto ti píšem. Prestaň. Hneď a teraz. Už žiadne vino/ pivo nekupuj. Nemaj ho doma
Ak ťa trápi nevera, tak sa zver kamarátke, psychologicke, alebo sa rozved a začni žiť v kľude.
Netráp sa takto. Neubližuj si
Mohlo by to zle dopadnúť
@kucikuc Mne to pomôže sa po celodennom kolotoči uvoľniť sa ... keď sú problémy napr. že je dcéra chorá a treba ju sledovať, nedávam si pohárik vínka večer ... pre mňa je to čisto na uvoľnenie, viem bez alkoholu bez problémov fungovať 🙂
No je to problém. Ty si alkoholička tzv. hladinkarka.