Ahojte, nestava sa mi velmi casto, ze ochoriem tak, ze musim ist lezat. Tak raz za 3 roky. Stalo sa mi tak predvcerom. Nahla horucka, krce v bruchu, pocit na zvracanie. Uvarila som rodine obed, ale potom uz som nevladala a sla som si s horuckou lahnut. A v ten den prisiel na mna strasny smutok. Tak by som rada vedela, ci som len vztahovacna, alebo u nas nieco nefunguje? Za cely ten zvysok dna, co som lezala v spalni, za mnou ani deti, ani muz neprisli. Spytat sa, ako sa mam, ci nieco nepotrebujem. Ci nechcem aspon caj. No, mozno moja chyba, asi som mohla poziadat. Len som si myslela, ze to moze fungovat aj inac. Ze aspon raz za cas za mnou niekto pride, muz, ze sa spyta, ako mi je, ze ma pohladka, podpori. Kurnik, som zly clovek? Ci som zle vychovala? Ci preto, ze o ponoc nezvyknem casto ziadat, tak si rodina mysli, ze proste nikdy nic nepotrebujem?
Ja osobne by som bola rada, že ma nechali oddychovať, keď som chorá chcem svoj kľud a som vďačná, ak sa o moje povinnosti postará niekto iný, to mi úplne stačí... keď je zase priateľ chorý, tak mu poviem, že keby niečo potreboval, nech povie, ale inak ho nechám na pokoji, tiež ho nechodím kontrolovať ako sa cíti a či niečo nepotrebuje... ale jasné, záleží, každému to môže vyhovovať inak, no treba podľa mňa povedať, keď niečo potrebuješ alebo chceš a nie len očakávať ... dúfam, že už ti je lepšie, skoré uzdravenie..
Možno ťa len nechceli vyrušovať, tak nikto neprišiel. A ak chceš niečo od muža tak to treba povedať, oni si často nevedia len tak domyslieť. 😅
No moj muz sa o mna leziacu staral niekolko mesiacov, ale hladkat ma nechodil, lebo vedel, ze ked nieco chcem, tak mu to na rovinu poviem 😅 a funguje to celkom dobre, vzdy som dostala, co som potrebovala, smutna som bola len z toho, aby mi uz konecne bolo dobre.
vdaka za nazory, aspon viem, ako to je v ostatnych rodinach. je mozne, ze ja som moc vztahovacna a na toto precotlivela.
Ja som teraz preležala pár týždňov. Priateľ sa postaral o domácnosť, o môjho syna , a mňa nechal oddychovať. Ak som niečo potrebovala zakričala som a ochotne vybavil. Sem tam sa stalo, že syn za mnou na chvíľku prišiel pomojkal ma . Nechceli rušiť tak veľa za mnou nebehali. Aj tak som väčšinu času spala.
nebuď smutná, ale o pomoc požiadaj a zapamätaj si to, aby si vedela, ako sa máš správať, keď bude chorý iný člen rodiny
Skore uzdravenie moja. Vobec nad takym neuvazuj, fokusuj sa iba na seba a svoj odpocinok. Je mozne, ze ta chceli nechat oddychovat a je mozne, ze mas doma bandu ignorantov. Co ti to teraz pomoze? Kasli na to.
Bud rada,ze nedosli. Nvm ake stare mas deti ale mne sa pavi,ked muz zaveli,teraz nikto k mame nech nejde,potrebuje si oddychnut. :D Skutocne,ak nieco chces,potrebujes to povedat. ;)
Ahoj ak chceš napíš správu
Nemysleli si, ze spis? Ze ta nechceli zobudit.
Mňa by sa to tiež dotklo. Úplne ťa chápem, ale našťastie takého manžela nemám. Skús mu to nabudúce vrátiť, keď bude on chory nevšímaj si ho. Možno nabudúce pochopi. Preventívne by som spucovala aj manžela aj dieťa, aby sa aspoň trochu hanbili.
neviem akeho mas muza.. deti az tak neriesim, zalezi aj od veku si myslim.. ja mam priatela a tiez ked nieco potrebujem tak poprosim, kazdopadne ked vidi ze mi nie je dobre tak ma necha, lebo vie ze vtedy nemam chut sa o nicom rozpravat.. niekedy sa stane ze sa spyta, ako mi je. ci ma este hento toto boli a podobne, no v tom momente mi na tom naozaj nezalezi.
Myslim, ze dolezite je, s akou ochotou ti chce pomoct, ked nieco potrebujes. Ked ho poprosis o caj, a spravi ti ho a prinesie, myslim, ze je vsetko okej🙂