Dobrý deň , rada by som si vzala od vás nejaké rady + asi sa vyrozprávala. Som totalne alergická na svokru- ja normálne citim nenávisť , neznasam ju! Nežijeme spolu ani pri sebe - býva cca 150-200km od nás - no napriek tomu synáčika ovláda dokonale. Nonstop vypisuje na messenger, telefonuje a zisťuje kde čo robíme atď…. Na dennom poriadku ( kľudne aj na dovolenke) pise na messenger : aky bol deň, čo si robil ( ja som asi vzduch ?) , čo nové… akonáhle odpíše spustí sa sprcha správ ako : dávaj si pozor, nechod rýchlo na aute, na kolobezke, na motorke paneboze ( ma 32 rokov a stále má potrebu pisat aby si dával pozor 🤷♀️)
U nás vznikajú neustále hádky lebo ja to a aj ju nenavidim …. Mame fb kt je spoločný kvôli firme - tz ak vybavujem objednavky tak vidím čo pise … už som si aj myslela či je lepšie nečítať to ( pretože vždy sa totalne vytočím do zúrivosti) alebo to citat aby som mala prehľad čo sa deje? 🤷♀️
Akonáhle padne jej meno môj cely deň skončil a je pokazený …. Dokážeme sa hádať pretože si ju zastáva , vraj je staršia a sama a treba s nou stále pisat / volať a chodiť k nej ( ja nechodím) ….
Máte to niekto podobne ? Ak áno ako to riešite ?
Je to pretvárka prvej triedy - dokáže sa usmievať a za chrbtom by Vám drbla guľku do hlavy
Dik !
@dijka123 Ty si to musis u seba dat do poriadku-nenavist zmenit na ignoraciu, alebo toleranciu. Skus si predstavit, ze by Tvoj manzel neznasal Tvoju mamu a stale by si to mala na tanieri, ja by som od takeho cloveka zdrhla a bolo by mi uplne jedno, ze budem sama.
@dskjhfdlkdjhl no tak ja viem ze on moju mamu velmi nemusi
a čo chceš po manželovi? Je ti hádam jasné že svojim postojom ku svokre to len všetko 100 krát zhoršuješ a manželovi zvlášť.... pozor, píliš si konár na ktorom sedíš ....
osobne by som ťa za nevestu nechcela, neviem si predstaviť nevestu ktorej bude vadiť keď sa ozvem synovi...
Moja svokra komunikuje viac so svojim synom ako so mnou a vôbec mi nevadí keď si spolu volajú...
@dijka123 tak si to v hlavach upracte obaja, inak budete vecne bojovat. Ako male deti na pieskovisku.
@dijka123 tvoju matku ani on nemusí? a sa čuduješ, aké požičaj také vráť...😉
@deti95060810 mne to nevadí keď to je v norme ! Ale keď 6x za deň telefonuje aby si dal pozor
@ddd333 uznavam, ze Tvoja svokra mozno prilis casto vypisuje synovi, ale je to jej syn a nevidim jediny dovod, preco ta to vytaca. Ved tebe nepise, tak o co ide?
@ddd333 nie si ani len manželka, tak co riešiš.si len frajerka... To nie je tvoja svokra. Je to mama tvojho frajera. Spolu s mojim bratom sme v podobnom veku a rodicia sa stále o nás zaujímajú a my o nich. Tomu sa hovorí rodina. Dúfam a verím, že tomu bude tak do konca života 🙏🙏🙏 Môjmu manželovi ani svagrinej to nepripadá divne ani cudne... Je výborné, ze si matka so synom rozumejú. Nechápem, čo ti vadí na tom, že mu napíše, aby su dával pozor a pod. Podľa mňa robíš z komára somára a mala by si popracovať na tej nenávisti. Lebo dôvod na nenávisť tu nevidím. Ci je ešte niečo vážnejšie, čo ti tak vadí? Ci len toz že teba ignoruje? Veď aj ty ignoruješ ju, nenavstevujes ju a dokonca ju nenávidíš.
@ddd333 ja na tom nevidim nic zle. Je to jej syn a o koho ineho by sa mala v dobrom zaujimat ak nie o vas.
My si so svokrou telefonujeme kazdy den. Pyta sa co sme robili, kde boli a podobne. Vobec to tak neberiem, ze vyzveda. Proste normalna konverzacia. Ved je muzova mama a teda mame aj s jeho aj s mojimi rodicmi krasny vztah. Vazime si ich a teda dufam, ze aj nase deti si z nas vezmu priad. Lebo teraz vsade citam, ze svokra ja zla a ze sa stara a podobne. Treba sa aj na seba pozriet, to ze sa (nehovorim o vas, ale bseobecne) na muzovich rodicov ani nepoztu, neporozpravaju, nedobolia deti ani chytit, a pod.. Jo toto podla vas normalne? Ved aj vy mozno ak mate syna, budete svokra a zamyslite sa nad tym, ci by sa vam oacilo, ak by vasmu synovi jeho zena zakazovala sa rozpravat...
@ddd333 z tvojej strany to vidím na klasickú žiarlivosť voči svokre. Partner nie je tvoj majetok a to ze ma uzkostlivejsiu mamu nie je tvoja starosť, ak to nevadí jemu, tebe to ma byt jedno. Popracuj na sebe a svojom sebavedomí.
@dskjhfdlkdjhl nie len vypisuje - dostáva príkazy , povely , čo musí urobiť , kedy musí prist domov a podobne
@ddd333 je to jej syn, tak mu pise. Ak to nevadi jemu, tak neviem, co Ty riesis. Ked to bude jemu vadit, tak jej to snad povie. Myslim, ze problem nie je svokra (nakoniec to svokra este nie je a mozno ani nikdy nebude), ale Ty.
@brrrrrciatko ja nič nezakazujem - my ale nemôžme cez víkend mat svoj program lebo ona mu ho vypĺňa - vikendy má tráviť s nou
@ddd333 Podla mna si prepnuta ty, nie tvoja “svokra” ty si uplne pre nu cudzia zena, preco by sa mala o teba zaujimat???? A z nejakeho dovodu si ta jej synacik nezobral ked mu uz 15 rokov robis konkubinu.
@ddd333 čo ti na tom vadí? musíš odpisovať ty, alebo zdvíhať mobil...🙄
zasa raz tema, kde sa spytam a co na to tvoj partner? lebo ak on je s tym okej, tak ty to zial nezmenis
ja mam jedno pravidlo a to so svokrou byt za dobre - akekolvek negativne veci, veci co nechceme a nezelame si alebo si kludne nezelam ja, jej ma odkomunikovat jej syn, moj manzel - od neho to zoberie a ja nie som zla nevesta a mame korektne vztahy a mam svoju svokru velmi rada hoc aj ona nam pise 100x za den a odkedy sa narodil maly tak 200x rozdiel je v tom, ze pise mne, to by si este lem zurila tipujem 🤷♀️ filtrujem, kusem si do jazyka a ked je to prilis poprosim manzela nech to riesi alebo jej skratka neodpisem, ja ale viem, ze to mysli dobre a robi to lebo nas uprimne lubi, rovnako ako tvoja svokra tvojho muza, pre nasich rodicov sme stale deti, mam 35, prve dieta a moja mama mi tiez pise 80x za den a ze si mam dat pozor a aby som obliekla malejo lebo bude prsat....holt rodicia
@ddd333 písala si, že sa zaujíma o to, čo robí a nech si dáva pozor. Teraz píšeš, že vám diktuje, čo robiť... Tak ako to teda je? . Ako vám môže niečo diktovať, keď je 150 km od vas??? Keď moja svokra napíše manželovi, že niečo potrebuje pomôcť /opraviť, sama ho posielam, aby išiel... Nam ale nediktuje nikto nič, správame sa ako dospelí a rodicia nas ako dospelých berú. Pomáhat si navzájom a diktovať je rozdiel.
a deti máte?
@natalienka12 áno mame nato dôvod.
@ddd333 tak toto si treba s muzom dodnut. On musi dat hranice. Poviete, ze mate progrsm a neda sa vam. Ale pokial iba telefonuje,tak to podla mna nie je problem.
@deti95060810 áno aj :/
@ddd333 ignorovat ju ako sa len da a pocuvat jednym uchom dnu a druhym von