Som ako zlatý vtáčik v zlatej klietke

mattia_fefe
23. dec 2013

Chcem len názor niekoho nestranného kedže nemám nikoho s kým sa môžem porozprávať... Odkedy som sa vydala a mám 2 krásnych malých synov po sebe po roku je to doma na nože... manžel len žiarli a stále mi niečo zakazuje... ak idem na nákup do obchodu a som tam viac ako pol hodiny už je oheň na streche s kým som bola.. nemôžem ani len do mesta sa ísť pozrieť sama bez toho aby nešiel somnou alebo aby som nedostala povolenie od neho.. a on veru somnou moc nenachodí.., nevezme ma nikam z vlastnej iniciatívy len čo ja vymyslím a to len cez víkend a aj to musí ofrfľať.... ja už neviem ako ďaľej a toto je len máličko z toho čo sa u nás deje... výčitky že nemôžem nikam ísť lebo si na to nezarobím keď som na materskej ale veď keby sme obaja nechceli tak to tak nieje... on len peniaze hromadí a nevie si ich užívať on len že treba myslieť na to čo bude o rok že stále treba šetriť a nič neužiť... a ja nepotrebujem ich míňať stále ale prečo by som si nemohla dovoliť ísť na kávu s kamarátkou bez výčitiek? alebo ísť do mesta bez toho aby som počúvala koľko som minula? alebo prečo nedokážeme ísť niekam na výlet celá rodina a užiť si trocha až máme na čo spomínať? a nie len doma sedieť a drieť...

haslerka27
23. dec 2013

no tvoj manzel ma dva problemy.jednym je prehnana ziarlivost a druhym je to ze je drzgros a to prehnany.odist na kavu pri dvoch detoch je priam nevyhnutne.aj ty musis obcas vypnut a pokecat.a ta ziarlivost...ta mozno aj suvisi aj s tym jeho setrenim.boji sa, ze nahodou stretnes kamosku a pojdete na chvilu na kavu a ty minies jeho peniaze?chapem jeho snahu zabecpecit lepsiu buducnost rodine- teda verim ze toto ma v plane ....ale mna by zaujimalo kolko penazi minie on na svoj volny cas.fajci?sportuje?lebo kazdy spas nieco stoji.ani tebe potraviny za tvoje krasne oci nedaju,tiez to stoji nieco....niektori chlapi si zo zien pocas materskej spravia lacnu pracovnu silu,sposob ako usetrit...oni pracuju,oni maju pravo.....zena nepracuje,pravo nema....to je take pre nasu spolocnost typicke aj ked zvratene.pises ze mas 2 synov po sebe.tak len odratavaj kedy ti podrastu,pojdu do skolok a ty do prace a ziskas tak aspon trochu financnej nezavislosti,aj ked podla toho co pises,tvoj manzel bude celkom slusny despota a tvoj zarobok bude de facto jeho

eeffka
23. dec 2013

@mattia_fefe nuz ze zlaty vtacik, v zlatej klietke... to je uplne nieco ine, cakala som ze mas penazi kopec len na nohe retiazku tak 3m od sporaku....

toto co mas ty sa vola LAKOMOST, to si nevidela kym ste spolu chodili? a nezlepsi sa to. postav sa na vlastne nohy financne co najskor to pojde a zacni si budovat vlastny zivot, lebo tomuto co popisujes dlhu zivotnost nedavam.

macamac
23. dec 2013

@eeffka tiež som čakala príbeh zlatokopky s obstarožným pánkom 😀 😀 😕 🤐

dai
23. dec 2013

Velmi eufemicky nazov tvojho problemu... Toto ma zial od zlateho vtacika v zlatej klietke velmi daleko... Ty mas muza ziarlivca a lakomca v jednom☹
Skus riesit situaciu rozhovorom pripadne poradnou - situacia ktoru popisujes uz dost hranici s fyzickym obmedzovanim a financnym tyranim...

zita19
23. dec 2013

Tu je kazda rada draha.
Bude len horsie a horsie. Spocitaj si kolko rokov si ochotna toto trpiet a ako budu trpiet deti, ked sa bude konat cirkus za kazdy banan, nove tricko a auticko za euro.
Tvoj muz je sociopat, ktory by sa mal liecit, ale to asi nebude mozne. Tieto typy si chybu nepriznaju a k ziadnemu odbornikovi nepojdu.
Ty nie si vtacik v zlatej klietke. Ty si vazen v tretej napravnej skupine so sprisnenym rezimom.
Si jednoznacne tyrana zena aj ked si este fyzicky napadnuta nebola. Utekaj cim skor.

mattia_fefe
autor
23. dec 2013

tak dobre sa to číta, keď si človek zastane aj mňa, ako rada by som odišla ale nejde to... ako každej druhej žene najhoršie na tom všetkom je že ja ho neskutočne milujem a deti? to ani nehovorím to je ich tatinko a láska čo lásky deti preukážu jemu a mne to je neskutočne veľké to je to čo ma drží pri tomto všetkom trápení. a toto všetko trvá len rok aj niečo, spolu sme 3 roky, pred svadbou bolo všetko iné, ani lakomí ani žiarlivý.
skúšala som hovoriť o tom že pôjdeme na poradňu tvrdil že áno tak uvidím po novom roku lebo teraz je všade plno,

mattia_fefe
autor
23. dec 2013

@eeffka
vieš penazí na dnešnú dobu máme dosť ale čo z toho keď šetríme a nevieme si to užiť? aspoň troška? postavili sme za rok chalupu v ktorej už rok bývame ale čo z toho keď človek nieje šťastní?

maznacik007
23. dec 2013

@mattia_fefe moja predstava zlateho vtacika v zlatej klietke je diametralne odlisna od tej tvojej ... je to zivot aky zije mne rodinne velmi blizka osoba ...
nikdy nepracovala, deti uz ma vacsie, chodi cvicit venuje sa domacnosti, to ju bavi, chodia na plesy, do divadla a tak ... venuje sa aj sebe, nakupom, v poslednej dobe jej pozornost zaujima stavba domu .. resp. riesila s architektom projekt ale teda komplet im to aj zariaduje, bavime sa o dome v meste s vnutornym bazenom, saunou, vonku s kupacim jazerom a tak ...
o peniaze nema nudzu, v pohode si kupi co chce, ide na kavu, jej muz je dost zamestanany a rozcestovany podnikatel, dovolenky ... nema problem prist na navstevu, na kavu si sadnut vypadneme s detmi niekam ...

toto je v mojom ponimani zlata klietka ale teda jej to vyhovuje nikdy nemala pracovne ambicie ... tak preco nie ...

to co mas ty je zivot s lakomcom ... a nie zlata klietka ... 😉 a co s tym urobis je len na tebe

pinkcheesecake
23. dec 2013

@mattia_fefe Toto nie je nieco neriesitelne, aby si mala od muza utekat. To je naozaj rada nad zlato. Za vztah treba bojovat, hlavne ked su v nom deti, ktore lubia oboch rodicov. Faktom je, ze tvoj muz je ziarlivy a setri na tebe, ale to sa da riesit. Ak nepomoze komunikacia medzi vami dvoma, tak si zozente mediatora, poradnu, cokolvek, proste prioritou je udrzat si vztah s muzom, s ktorym sa lubite. Bola by skoda to vsetko zahodit len pre to, ze sa momentalne nechapete, teda ze muz nechape aj tvoje potreby. Zas na druhu stranu je dobre, ze mysli do buducnosti a chce vas zabezpecit, v tom je zodpovedny. Len potrebuje pochopit, ze aj ty potrebujes obcas vypnut, ist von s kamaratkou, aby si nacerpala nove sily, kedze starat sa o deti a domacnost je narocne ako fyzicky, tak aj dusevne. Verim, ze vam v poradni pomozu. Je velke plus, ze je tam ochotny ist. Na tom je tiez vidiet, ze mu na vasom vztahu, na tebe a detoch zalezi. Prajem vam, aby ste tuto krizu cim skor prekonali 🙂

kveta
23. dec 2013

A preco si povolenie ist von vobec pytas? Mas kluce od domu? Tak chod.

pinkcheesecake
23. dec 2013

@kveta Prepac, ale naozaj by ma zaujimalo, ci ty to tiez tak robis, ze si zoberies kluce a ides von, bez toho aby o tom tvoj muz vedel.

sashabb
23. dec 2013

@pinkcheesecake samozrejme že ano. Dotyčná je predsa na materskej, jej manžel chodí do práce.
Neviem či si bola na MD, ale ty si sedela celý deň doma na zadku? a ak si chcela isť von volala si mužovi či môžeš?

pinkcheesecake
23. dec 2013

@sashabb No ja ked som bola na materskej, tak som so sebou brala aj deti a chodili sme na vychadzky. Ale ona pise, ze sama nemoze ist von, teda asi ked on sa vrati domov, lebo nemoze nechat deti same doma a ist von bez nich. Tiez si myslim, ze keby sa len tak zobrala a odisla, tak by to len prilialo olej do ohna.

slimstar
23. dec 2013

Mnohe tu pisete ze je lakomec, mozno ano, ale zalezi od toho kolko penazi maju v rozpocte, moznoze nie je spokojny so stavom penazi a preto ma uzkostne stavy pri minani. co by som ja dala za to keby sme mali po roku vlastnu chalupu 😉 dnes je tazka doba a tazko sa zaraba, nikto nepomoze pretoze nema. zasa nesuhlasim z tym aby ti vyhadzoval na oci ze si si ich nezarobila! ved mu pripomen kto sa onho stara a povedz ze to je tvoj diel prace do rozpoctu. no a ked ziarli, tak sa s nim dohodni kam ides a kolko tam budes a ze si zoberies telefon keby sa nieco stalo. aj ja sa bojim o svojho partnera a tiez viem kam ide a kde by som ho nasla. 😉

sono2
23. dec 2013

@mattia_fefe a to sa stalo táto situácia z dňa na deň? Žiarlivosť zvykne na začiatku vzťahu byť potom sa ustáliť, keď si človek je istý tým druhého láskou atď. A ohľadom financii pozor, toto nieje právne zhŕňať peniaze. Nikdy nebudete šťastný . Manžel na to príde, keď už bude možno neskoro. Aké to bolo do teraz? Dve deti veď si si ním musela byť istá, keď si si s ním naplánovala dve deti

kveta
23. dec 2013

@sashabb Ja mu oznamujem len ak niekam cestujem na par dni. Inak neoznamujem kde som..

kveta
23. dec 2013

@pinkcheesecake Odpoved vyssie bola pre Teba, nie pre @sashabb .

hradnapani
23. dec 2013

@mattia_fefe tak s lakomcom sa este da ako tak zit, ale so ziarlivcom, to je peklo. A budete sa v tom tocit cely zivot, lebo ty ho budes stale milovat, nech ti bude ublizovat akokolvek. Obmedzovanie slobody je tiez ublizovanim. Nezavidim ti to, ale ani ta nechcem lutovat. Tvoja situacia je nezavideniahodna, ale ruku na srdce: nevidela si to uz predtym? nebranis sa? mlcky to tolerujes? Vela veci je v tvojich rukach... ako aj to, co uvidia vase deti a co sa naucia, co je spravne. Ak sa synovia naucia, ze otec je pan domu so vsetkym vsudy, tak nezavidim ich buducim nevestam.

mamavera
23. dec 2013

@mattia_fefe neviem, koľko rokov majú tvoje deti, ale snaž sa čo najskôr finančne osamostatniť. Tvoj muž ťa týra. Na kávu s priateľkou si dovolenie pýtať hádam nemusíš, nie si majetkom svojho muža, si jeho partnerkou, máš právo aj na svoj súkromný život. Nedovoľ mu, aby s tebou takto manipuloval.
@pinkcheesecake ja si tiež nikdy nepýtam povolenie, či môžem niekde ísť. Samozrejme, rešpektujem náš spoločný program, ale ak mám chuť a čas ísť s kamarátkou na kávu, nakupovať, tak brnknem partnerovi, že sa zdržím a finito. Aj to iba preto, aby sa nebál, či sa mi niečo nestalo. Robí to tak aj on, okrem času, ktorý trávime spoločne, má každý z nás predsa právo na čas, ktorý venuje svojím koníčkom, kamarátom. Neviem, či by ho bavilo, lietať so mnou a mojou kamarátkou po parfumériách a bižutériách, mňa tiež debaty o futbale s jeho kamarátmi nebavia.

barnica
23. dec 2013

To ma mrzí ja som si zažila vzťah s človekom čo bol držgroš a nebolo to príjemné. Skús mu v kľude keď budete mať obaja dobrú náladu povedať že si ťa vzala to znamená že by ti mal aj veriť teda vo väčšej miere ako doteraz,povedz mu že ho miluješ a že nech si uvedomí že ty mu veríš. Chápem že nieje príjemné ak ťa podozrieva,no ty niesi jeho majetok si jeho rovnocenná partnerka 😎 Skús si nájsť cestu k jeho držgrošskej podstate a poivedz mu že ty si uvedomuješ že v dnešnej dobe sa samozrejme oplatí šetriť aj si odkladať ale že máte dosť nato,aby ste si mohli aj niečo dovoliť a hlavne dopriať deťom. Možno to súvisí ešte s tým že on ako dieťa taký blahobyt nemal. Držím ti palce aby sa to poriešilo čo najskôr a aby ste si s manželom našli spoločnú cestu aj v tejto oblasti 😉

ladywitch26
23. dec 2013

moja zlata, toto sa neskonci dobre....skor alebo neskor. mala som susedov, chlap bol presne taky isty. len setril a setril. neskor bol uz schopny povedat aj svojej 10rocnej dcere, nech doslova nezere cokoladu, ze bude tlsta ako prasa. skoncilo to tak, ze si nasiel frajerku, zenu stale urazal a nakoniec odisiel. zena po 20tich rokoch manzelstva na praskoch, lebo mala tak podkopane sebavedomie, ze nedokazala bez neho fungovat. deti s tym sebavedomim tiez nic moc. a chlap bol natolko drzy, ze ju kludne chodil na vikendove navstevy a navecerat sa ku nej. bez stipky hanby, zozral veceru a potom sup k frajerke.
nastastie sa z toho suseda po par sedeni so psychologom postupne dostala. a teraz jej je konecne dobre. kupi si co chce, nik ju nebuzeruje, ale este stale je pod jeho vplyvom v tom, ze pocita aj ona peniaze. proste za 20rokov hucania,ze "to je drahe" a "setri", si veru dvakrat rozmysli, ci niekoho pozve na kavu do mesta, lebo to je drahe 😒

pinkcheesecake
23. dec 2013

@kveta To vazne? Ani on ti nepovie ked niekam ide? To si neviem predstavit, ze by sme spolu takto zili. No ale tak ked vam to funguje, tak pohoda.

pinkcheesecake
23. dec 2013

@mamavera Ved o tom to je, ze das svojmu manzelovi vediet, ked niekam ides a nie ze si zoberies kluce a odides. Ja svojmu tiez poviem kde idem, kedy pridem... Hoci sa to skoro nikdy nedeje, lebo vacsinou chodime von spolu, ale ked uz idem, tak ako moj manzel ma pravo na to vediet, kde som a kedy pridem. To iste ocakavam aj ja od neho.

mamavera
23. dec 2013

@pinkcheesecake veď tak som to myslela, nie že zoberiem kľúče a niet ma.Nežijem na internáte so spolubývajúcou, ale s človekom, ku ktorému mám nejaký vzťah.

pinkcheesecake
23. dec 2013

@mamavera Ved tak by to aj malo byt. Ja si to tiez neviem predstavit, ze pridem domov a muz nikde, neviem kde je, s kym, kedy pride...

Ale v o vseobecnosti k tomuto pripadu som len chcela povedat, ze radsej sa snazit napravit vztah, nez to este zhorsovat. Podla mna je len problem v komunikacii a pochopeniu potrieb svojej zeny a tiez si myslim, ze taka poradna, kde tie vasne bude tlmit mediator, moze pomoct. Lepsie skusit, nez to vzdat uz na zaciatku.

jurcaga
23. dec 2013

@pinkcheesecake @mattia_fefe mam taky dojem, ze tu ked zena napise nejaky problem, tak jej vacsina poradi, aby utiekla, aby sa rozviedla, "podporia" ju roznymi hrozostrasnymi scenarmi, uistia ju o tom, ako je tyrana, ako za takmer vsetko zle moze jej manzel a pod.
tiez si myslim, ze je lepsie bojovat, napr. aj cez tu manzelsku poradnu, skusit viac komunikovat, viac nacuvat aj druhej strane...
super je, ze manzela milujes a to je nejaky mostik, od ktoreho sa da odrazit a pokusit sa to zlepsit....
drzim palce, nech mate pekne vianoce a casom aj vztah k spokojnosti oboch stran....
dufam, ze vas problemy/krizy posunu dalej :o)

timotea244
24. dec 2013

podľa toho čo píšeš je tvoj manžel priam chorobne žiarlivý a šetrný...no neviem čo na toto povedať či poradiť 😒 ...skús sa s ním o tom porozprávať a dať mu najavo,že sa cítiš zle...pokiaľ sa nič nezmení,skús si zvážiť svoje možnosti a ako bude lepšie tebe a tvojim deťom...ale jeho správanie nie je na mieste...

juhelle
24. dec 2013

Na zábavu peniaze netreba. Dá sa zabaviť aj "zadarmo" resp. za smiešne peniaze.

Môj manžel je tiež dudroš z toho si nič nerob a tiež mu musím ukazovať, ako žiť život. Ale keď mu niečo poviem tak väčšinou po týždni dvoch si to uvedomí a snaží sa zlepšiť.

Tá žiarlivosť je podľa mňa väčší problém. To ako to opisuješ vyzerá ako psychické týranie. Nie je to sranda pretože toto týranie sa môže a z veľkou pravdepodobnosťou aj bude zhoršovať. Neviem čo sa v takýchto situáciach robí. Ja by som išla asi za psychológom.

inffinity
24. dec 2013

@mattia_fefe ahojky tedka nemam cas psat ale pokud chces napis mi ip abych nezapomnela..napisu ti svuj pribeh jak jsem neco podobne vyresila ja 🙂 preji krasne a pohodove svatky🙂

stanulienkat
24. dec 2013

Kolko si s nim chodila, kym ste sa vzali? Od ziarlivca treba utekat kym sa da, co v tvojom pripade neviem, neviem..
Ziarlivost zabija vztah, ak je prehnana, je to chore, viem o com hovorim. Denne hadky, kde som bola, co som robila s kym som bola a nekonecne vypocuvania. Ak bol takyto, tak nechapem preco si do toho sla a mala hned dve deti. Neskor tym mozu trpiet aj deti. Ale mnohym zenam lichoti, ked chlap chorobne ziarli.