Ahojte, viem, že je mnoho ľudí s reálnymi problémami, ale pre mňa je reálny problém toto... Som vydatá, 9 rokov, 1 dieťa a mam pocit, že môj život nemá nijaký hlbší zmysel... Niekedy by som najradšej niekam odišla, bola sama, lebo mam pocit, že som viac nepríjemná ako príjemná spoločnosť pre manželka, dcéru... V jednu chvíľu sa cítim ok , potom ale zase chcem od života viac, ani sama neviem co. Ako keby sa môj život točí stále okolo toho istého... Neviem, ako to vyjadriť...
@alienkami Ja pracujem, ale ozaj mam niekedy pocit takej zbytočnosti...
A čo ťa bavilo za školských čias?
Ahoj, nájdi si koníčky. Niečo čím sa budeš zaoberať a budeš to robiť rada, vyčistíš si pri tom hlavu poprípade aj telo, bicykel, korčule, joga, pilates... Ručné práce, záhradka, varenie,pečenie, čítanie hníh, krížovky... Rozšír si obrozy, nebuď v rutine.
Ďalšie dieťa? XD (Polovtip.)
Život...má taký zmysel ako mu dáme... Nájdi niečo čo ťa bude napĺňať nejaký cieľ..niečo vytvor ...ja tvorím napr seba....každý deň....
začni čítať knihy
Ak je pre teba iba toto problem, bud rada, pretoze si stastny clovek. Zjavne nemas ziadne vacsie a vaznejsie problemy, z coho sa mozes naozaj uprimne tesit. Bud vdacna, ze mas zdravu rodinu a pravdepodobne mas dostatok vsetkeho, co k zivotu potrebujes (mozno aj co chces, nie len co potrebujes).
Ak je nas zivot presyteny, nic skutocne nam nechyba, dostavame sa do stavu, ze nevieme, kde je vlastne zmysel nasho bytia. Skus precitat nejaku motivacnu literaturu, alebo skus robit nieco pre inych, pomahaj tym, ktori to potrebuju, ci uz su to ludia, alebo zvierata, najdi si nejaku fyzicku aktivitu, napriklad beh, alebo nejaky iny sport a venuj pravidelne nejaku tu hodinku sebe. Fyzickou aktivitou stimulujes tvorbu hormonov, vdaka ktorym sa budes citit stastnejsia a spokojnesia. No a potom, ked este stale nebudes vediet, co s casom, ci co so svojim zivotom, vymysli nieco zazivne a prijemne pre vasu rodinu. Ak potrebujes byt sama, vymysli si nieco pre seba a odid napriklad na vikend niekam prec. Podobny pocit som mala min.rok, tak som doma zahlasila, ze ja idem do Rima. A isla som, na tri noci, so sesternicou a bolo to super! Urcite je mnozstvo aktivit, ktore mozes robit, mnozstvo veci, nad ktorymi mozes premyslat, hlavne bud vdacna za to vsetko, co mas a mysli pozitivne ;) Drzim palce!
Je na to riesenie. Ak mate zaujem to riesit ozvite sa do spravy 🙂
Ja vám dievčatá poradím, čo vás vráti do života a dá vám novú chuť...na Slovensku je xy opustených, chorých, imobilných, aj zomierajucich či opustených ľudí, čo nikoho nemajú, venujte im čas a starostlivosť. To vás vráti do života, budete šťastné, že ste zdravé, že máte zdravé deti, že nie ste samé, smrteľne choré, budete šťastné že žijete, že máte dve zdravé ruky a nohy, aj vaši najmilší..
A hneď prídu nápady aj ako to využiť, dostanete zrazu chuť tancovať, behať, stretávať sa s usmiatymi, šťastnými ľuďmi a možno od radosti začnete chodiť aj do prírody, čistiť les, vysádzať stromčeky, či si osvojíte opusteného psíka z útulku...vás život začne dávať zmysel až vtedy, keď za vami bude vidno, čo ste pre tento svet urobili, nie pre seba, ale pre druhých😉Všetko dobré a veľa šťastia
vydavalasi. sa ked si to ozaj velmi chcela. a tuzila po tom?
Ako by si o mne písala. Len ja mám deti 2 a už som pekných pár rokov doma (takže ani žiadna realizácia v práci ☹ )