So svokrou v neustálom kontakte.

mixa89
18. feb 2020

Ahojte. Kde zacat. Byvame v tej istej dedine ako rodicia mojho manzela. Pomahaju nam s detmi .Sem tam odvedu maleho do skolky alebo ponho pridu.Ok. Ale uz som na prasky z toho ako sa svokra do vsetkeho "stara". Pride k nam samozrejme ani nezaklope to som si uz zvykla... A leen pozera co nam chyba a hned to ide kupit . N)aapr. raz sa nam polamala konvica a ona hned na sdruhy den bezala do mesta ju kupit. Uz pred nou ani nechceme nic hovorit co sa tyka co treba kupit domov alebo detom .To je este ok ale potom pride a manzelovi vycita ze sa jej ani nepodakoval ze sa ani netesi ze ona nam to kupila . Vsade hovori co vsetko nam ona kupila . Ja mam male babatko a nemam cas chodit po meste, zato ona má casu dost lebo je na invlidnom dochodku.A len chodi a kupuje co treba aj netreba . N)a ňVianoce som jej povedala nech nam nic nekupuje len detom .Tri veci v hodnote okolo 90eur ... ???.. Niekedy mi to pripada ako by sa chcela pretekat s mojou mamou. Ta nam da vzdy peniaze nech si kupime co potrebujeme .. Lebo pracuje v zahranici a vacsinou nema cas chodit po meste. ALe svokra nam penaize neda leboze vraj aby sme si nekupovali zbytocnosti ale ona nam kupi co uzna za vhodne. PReto sa v trojiuzboom byte nemame kde pohnut... Chceli sme si od nich len pozicat mixer na pesto.. len raz ... na druhy den prisla s novym kupenim pre nas.... uz som fakt nevedela co povedat ... Pytala sa ci moze kupit koberec lebo raz som spominala ze chceme do kuchyne koberec... ALe ona ho vybrala.. PRisla s takym otrasnym ze to som sa uz nezdrzazala a povedala som jej ze ten koberec sa mi nepaci.... nic viac.. ona s placom a kobercom utekala domov.. ona je proste takak ze ked jej niekto nieco povie hned sa rozplace ... uraza sa... mam pocit ze tymto vsetkych svojich clenov rodiny dobre vydiera ..zistila ze sa jej to dari takze to aplikuje na vsetkych...svojho manzela ..deti .. a samozrejme nevestu a zata... najradsej by som sa odstahovala ...do vsetkeho sa miesa , toto vam treba hento vam treba ..ako by sme my nevedeli co mame robit.. manzela berie ako male dieta a ma 30 rokov .....s manzelom sme sa o tom neraz rozpravali ale on ked jej nieco povie...co urobi? rozplace sa urazi sa... pride mi to ako psychicke vydieranie....Ona o vsetkom musi vediet... a ked nevie hned sa tvari urazene ze sme jej nehovorili...Viem ze su aj horsie svokry ale mate niekto taku co sa za vsetzko urazi a rozplace? ako s nou komunikovat ??? ako jej mam povedat nieco na rovinu tak aby sa nerozplakala ???

aylinn
18. feb 2020

Urcite to nemysli nijak zle..

aylinn
18. feb 2020

Ked je taka cely zivot ze sa rozplace a uraza sa , tak ju urcite nezmenis na stare kolena.. nevsimaj si to a prijmi kazdy dar s usmevom a vďakou a ak sa ti nieco.nepaci ako.ten koberec tak proste kup si taky aky sa ti paci

pribinak
18. feb 2020

Tak sa odstrihnite, sama si vod aj vyberaj dieťa z MS, rob si program tak aby ste sa menej šmýkali, robte si s muzom výlety mimo bydliska.
Ak má kľúče od domu, výmen zámok.
Budete menej v kontakte, budete si vzácnejšie a menej sa rozčuľovať.

nini1010
18. feb 2020

Toto by mal vyriesit s mamou medzi 4 ocami tvoj muz.Nech nie je srab a nech za nou ide v klude se nech zaradi spiaticku.Mna by uz odviezli,ja nemam problem posadit si aj svokrovcov ked sa mi nieco nepaci ohladom deti,ale zase oni ma respektuju.

brita7777
18. feb 2020

jak moja mama 🙂 tiez neviem, co to je, ale zase na druhej strane, nie je upnuta na peniaze a v zasade, peniaze si do hrobu nezoberies, robi jej to radost, ak ked je to moc, neviem ci sa to da zmenit
aj moja mama je dost citliva na kritiku, raz za uhorsky rok sa dokaze aj nebavit, ale kto nie je citlivy na kritiku ?
jedine ozaj kto by mal nieco povedat, je tvoj muz, ale zase muzi vies ako 🙂

zabina27
18. feb 2020

ved dochodky su zevraj nizke 😀 bud veci neprijimajte, normalne to vrat, ze uz mas objednane/kupene/kamoska ti akurat nesie... alebo jej to postupne zacni davat naspat, najlepsie na narodky a ked sa bude cudovat, tak sa zatvar ze "viete, u nas sa povaluje tolko veci, ze ja uz ani neviem, odkial to mame" 😀

lubina
18. feb 2020

@mixa89 ..ako moja mama, tiez kupovala najma detom aj to co sme nepotrebovali alebo ani nechceli a to bola moja mama. Proste jej to robilo radost, ze nam nieco kupi. Az som jej raz pri kave musela vysvetlit, ze to su nase deti a ze mi im chceme kupit to co sa paci nam a ze ak chce naozaj nieco kupit, tak ma zavolat do mesta aj mna a jaj vyberiem a ona zaplati. Aj sa tak par krat stalo, ale casom sa to utriaslo, prestalo ju to bavit, stale hladat cas, kedy aj ja mozem ist do mesta, kedze ona je na dochodku ale ja nie. Tak sama prisla s tym, ze detom zacala davat na sviatky peniaze nech kupime co my chceme 🙂. Ale chcelo to ozaj vela rozpravania a to bola moja vlastna mama. Teraz sa ozaj stane velmi minimalne, ze nam nieco kupi do domacnosti, uz to chape, ze mame ine chute a potreby, tak radsej da peniaze...takze ja by som aj so svokrov takto sadla a snazila sa jej to vysvetlit a ak by to Neslo, tak by som tie veci obratom dala na bazar, ako nove, ale nechce darceky....a za peniaze by som si kupila to, co by som chcela

bettymacd
18. feb 2020

Buď rada a ak sa ti niečo čo dostanete nepáči predaj to alebo podaruj

Podľa mňa je to lepšia verzia ako keď ťa má na háku a nepomôže nič

Ma vás rada.

mogaa
18. feb 2020

@mixa89 čo dodať...je to mama...a je jedno že syn má 30, vždy bude jej dieťaťom...ty si neber nič osobne, mamy také jednoducho sú a ak bývate v jednej dedine tak si na to zvykni😉alebo ka to bude neúnosné tak v rámci dobrých rodinných vzťahov (aby také ostali) predať dom a odsťahovať sa....kto bude chodiť pre dieťa do škôlky keď budeš už v práci - predsa svokra.....kto pre neho pôjde ked ti zavolajú zo škôlky že ochorel a treba pre neho prísť a ty v práci? no svokra....a takých situácii bude veľa....takže nerieš blbosti

mogaa
18. feb 2020

@mixa89 a peniaze nedávam ani ja....príde mi to neosobné....a nie raz sa stalo že som dostala ja peniaze a zrazu nebolo ani peňazí ani darčeka🙂

whatever1
18. feb 2020

@bettymacd Ked nezazijes, nepochopis. Radšej takú svokru co sa nestara vôbec ako takú ktorá vie vsetko najlepšie, stará do všetkého a nedá ti dýchať. Každá žena má predstavu o tom akoby mala vyzerať domácnosť a výchova a tu je kameň úrazu keď svokry vlezu nevestam do osobnej zóny a realizujú si svoje predstavy na cudzej domácnosti akoby nemali vlastnú. Vieš čo by nastalo keby autorka nejakú vec od svokry predala alebo podarovala?... Ved by to nerozdychala... Ono to znie pekne ze svokra chce pomáhať, ale liezť niekomu bez dovolenia do súkromia, organizovať cudziu domácnosť a život podla svojich predstáv to je už trošku moc. Svokra to robí určite v dobrom a s láskou, to áno ale bohužial viac škodí ako pomáha a najhoršie na tom je ze si to neuvedomuje lebo je presvedčená o svojej pravde. Predstav si tvoju svokru keby začala pravidelne a neohlasene vám chodit, bez klopania a obráti si tvoju domácnosť na obraz svoj. Bez ohľadu na to ci sa ti to paci ci nie...

bettymacd
18. feb 2020

@whatever1 a predstáv si že by svokra ani prstom nepohla pre rodinu
Ako som napísala lepšia možnosť je keď sa zaujíma.....už nevesta musí dať nejaké mantinely čo áno či NIE
To je celé

hope87
18. feb 2020

Kedze je taka citliva a nie je to protiva protivna ale ozaj dobra svokra, len toto prehana, ja by som sla na to takto:
Ked pride alebo radsej ty ju niekedy zavolaj, ze teta pridte na kavu a kolacik, podebatime. A ked pride, ja by som ju chytila za ruky a do oci jej povedala: "Tetuska (alebo ako ju volas...neviem, ci si vykate, ci tykate), ja som sa s vami len chcela porozpravat a poprosit vas. Ja si naozaj velmi cenim, ze sa tak o nas starate a zaujimate sa o to, co nam treba a co nemame a vzdy nam chcete spravit radost, ze nam kupite a donesiete ale naozaj by som ocenila, keby ste to uz viac nerobili. My vas mame radi aj bez tych darov, verte mi. A nebudem klamat, radsej si veci do domacnosti vyberieme s muzom sami. Ved viete ako to je, kazdemu sa nam paci nieco ine, ved to je predsa normalne. Ale mozeme sa dohodnut, ze ked bude ozaj nieco take, co by sme potrebovali a bude nejaky sviatok, mozeme sa dohodnut a mozete nam to kupit." Napr. A ak by uz ani toto nezabralo, tak potom ozaj netusim, co s nou 😀

sovica
18. feb 2020

Plne súhlasím s názorom @hope87. A presne tak citlivo sa so svokrou treba porozprávať. Kľudne, milo, nezvyšovať hlas. Povedať, že ju máte radi, že vám veľa pomáha a ceníte si to, ale...a povedať všetko, čo máte na srdci. Čiže najprv pochváliť, potom povedať, čo sa vám nepáči a potom ešte raz pochváliť (pre istotu 🙂 ). A áno, chytiť ju za ruky, pozerať sa do očí, tak aby ona vnímala a chápala, čo hovoríte a že to myslíte vážne a nakoniec ju objať 🙂. Ak je to naozaj dobrá duša, pochopí. Držím palce🍀.
A na margo toho, že vstúpi k vám bez zaklopania. Stačí zvnútra nechávať kľúč, aby si otvoriť sama nemohla. Bude musieť zvoniť alebo klopať, prípadne sa ohlásiť skôr telefónom.

eliska13
18. feb 2020

@mixa89 myslí to dobre len to v konečnom dôsledku vyzerá zle a potom vyzerate ako nevdacni.Pohovor s ňou o tom.Asi sa chce cítiť uzitocna

mixa89
autor
18. feb 2020

@zabina27 to som uz skusala samozrejme ze ja som si uz prave objednala,samozrejme urazena ze ona o tom nevedela.. co ju mam informovat o vsetkom co sa chystam kupovat ,robit ...

mixa89
autor
18. feb 2020

@hope87 Tak presne tak to bolo s tymi Vianocami,kludne milo som jej vysvetlila ze budeme radi ked len detom kupia nieco a nam nemusia nic ze sami maju malo penazi ze my nic nepotrebujeme ona s umsevom prikyvovala ze ano ano dobre ,pohovor si, a bum Vianoce tri darceky - osobna vaha .. neviem co mi tym chcela naznacit :D ,susicka ovocia ktoru vyuziujeme raz za rok ked pojdeme na huby , a botnik ktory sme si chceli my kupit ale ona nas predebhla a objednala.... neda sa to uz donekonecna s nou predbiehat ... proste ona ma invalidny ,svokor 300 eur na vyplatu,chapem ze svojim detom chce kupovat a robit radost, su trajatakze vsetkym trom rovnako, .... ale ja to nepotrebujem my si vieme kupit aj sami ved amme viac penazi ako oni. .... problem jej aj moja svagrina ktora jej len ukazuje co by chcela a ona hned jej kupuje a samozrejme hned aj nám-lebo ved vsetkym detom rovnako....

oli18
18. feb 2020

Tak ja s tym problem nemam. Svojim detom nekupujem ani pri sviatkoch ziadne vecne dary, vnucatam davam pri kazdom sviatku peniaze do pokladnicky. A nemam ziadne starosti, ani problemy 😀
@mixa89

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
medulienka81
18. feb 2020

Prijmi to a predaj 😁 ešte aj zarobíš 😁

tyaja5
18. feb 2020

zle to nemysli to je jasne, ale treba mat nejake hranice, preto je podla mna potrebne sa o tom pozhovarat otvorene 😉

gabrielaaaa
19. feb 2020

Buď rada že si rada malého otec jeho mamka z tatkom mu za celých 5,rokov nekúpili nič 😭majú ho doma a ako keby tam ani nebol ja viem môže to byť otravné ale aspoň nemusíš povedať že svokra sa nezaujíma možno už prehnane ale vážne váž si to ja od nich nepotrebujem nič ale ide o princíp zato mama terajšieho priateľa keď kúpi svojim vnukom rovnakým podielom kúpi aj môjmu čo by ani nemusela veď jej není nič ale to je charakter človeka 😊takže skús obmedziť kontakt alebo buď rada že má záujem ❤️

pribinak
19. feb 2020

Čo na to tvoj muž? Možno by bolo dobre keby ste obaja otvorené povedali že nechcete od nich žiadne veci, možno bude svokra 3 dni plakať, ale možno by to zabralo

lulula12
20. feb 2020

Juj co by ini ludia za toto dali. Poviem ti, ze mozno to lezie na nervy, ale zle to urcite nemysli, teba to zlosti, ale myslim ze zbytocne. Ona chce dobre.

mapa
20. feb 2020

@mixa89 tvoja svokra je citovy manipulator a vydierac. Pokial ste sa s nou o tom rozpravali a ona si dalej robi po svojom bez akehokolvek respektu k vasim prosbam, tak jej naozaj ide len o to, aby sa odprezentovala pred okolim a vyvolala vo vas pocit viny za to, ze ste nevdacni. Nema na to pravo...

petulda333
20. feb 2020

Vsetko je tu uz napisane a ja len dodan, zamykaj dvere a bez zaklopania uz nevojde