Snúbenec má dlhodobé finančné problémy

6. sep 2020

Dobrý deň, takže začnem takto. Mám snúbenca za 3 mesiace máme svadbu. Ja som v 40tt. A teraz prejdem k nášmu problému. Snúbenec ma dlhodobé finančné problémy, dlhy. Nevie vôbec hospodáriť s peniazmi a stále potrebuje požičať. Ma dobrý zárobok čiže keď zaplatí splátky-dlhy ostanu mu ešte pekne peniažky. Ja som finančné zabezpečená. Pracovala som v zahraničí a peniaze som si odkladala na sporiaci účet. Počas tehotenstva som dostávala PN iba 200 e co je dosť malo. Takže som musela vyberať zo sporenia na všetky veci pre babatko, plus niektoré veci na našu svadbu a ešte iné náklady... On samozrejme neprispel a trebalo mu ešte aj požičať. Jeho zlá finančná situácia pretrváva už dlhšie a nechce si dat nijako poradiť keď príde k téme peniaze je nahnevaný .

sasa1310
6. sep 2020

na tvojom mieste by som veľmi vážne svadbu prehodnotila

ckocka
6. sep 2020

Prečo chceš jeho problém zmeniť na váš problém?

nikiki29
6. sep 2020

Ja neviem čo v tomto poradiť 🤷🏻‍♀️ môj muž tiež nevie hospodáriť, tam euro hentam euro a rozhádzané celú výplatu. Ale aspoň si nepožičiava... my sme sa dohodli na spoločnom účte, kde spracujem peniaze hlavne ja, posielam na sporenie, či na malú rezervu bokom. A tak rozhadzuje len peniaze čo ostanú 😂 ja byť tebou určite sa nestarám do jeho dlhov a nevydávam sa kým má dlhy, hlavne ak sa jedná o väčšiu sumu.

nini1010
6. sep 2020

Na co mina peniaze?Vies isto ze negambluje ked potrebuje stale pozicat hoci dobre zaraba?Od chlapa ktory nevie hospodarit a mina bohvie na co rychlo ruky prec.Hoci v 40tt je uz dost neskoro riesit to.Ale svadba s chlapom ktory ma dlhy taknto nie.

denden77
6. sep 2020

ja osobne by som s takym muzom necakala dieta, nad svadbou nepremyslala ani sekundu.. vlastne s nim vobec nemala vztah... ale proti gustu...
vela stastia na spolocnej ceste zivotom 😎

sissy27
6. sep 2020

Nuž najlepšie bude nebrať si ho za manžela (dlhy, ktoré narobí po uzavretí manželstva budú automaticky aj tvoje dlhy) a keď sa dieťa narodí, tak si nechať súdom určiť výživné, nech ti každý mesiac aspoň niečo povinne prispieva na dieťa.
Ak si ho napriek tejto blikajúcej stopke a húkajúcej výstražnej siréne nutne chceš vziať, tak rýchlo hľadaj prácu a jasle pre dieťa, aby si zarobila na domácnosť aj dlhy.

simuskaaa123
6. sep 2020

@denden77 ja mám bohužiaľ tiež dieťa s takým človekom, ale to som sa dozvedela až po pôrode. A vlastne o nejakých dlhoch až keď exekútorom vynaham výživné.. Našťastie svadba nebola🤣🤣

ovaaa
6. sep 2020

Fuu tak to je velka nezodpovednost partnera. Zda sa, ze si si vedoma, ze budes zivitelkou rodiny, platca jeho dlhov s nie je zarucene, ze casom k vam zavita exekutor a nebude sa ti to pacit.. Dlhy ma zrejme na vsetky strany a samozrejme steka ked chces info ale mas pravo byt z jeho stavom oboznamena pretoze to bude sakra ovplyvnovat tvoje zitie. Byt na tvojom mieste ziadala by som od neho vsetky doklady o dlhoch a nech vyhlasi bankrot. Svadbu by som zrusila do doby vyriesenia jeho financii. Daj si vsak pozor...kto nevie hospodarit padne znova. Zisti si ako sa dostal k dlhom a bud obozretna.

qetka
6. sep 2020

ja som za slobodna dost minala, nieco malo som si nesetrila, ale mohla som obela viac 😂. Ked sme sa zobrali, zrusila som ucet a mame s muzom spolocny. On vzdy odlozi a co ostane, to miname. Ale davam si vacsi pozor, odkedy to je spolocne. U vas vidim jedinu sancu - a to spolocny ucet a ty budes hospodarit, Ved co je pako? Ty na PN/MD a minas svoje uspory? Tie su snad na horsie casy, ked sa stane nieco naozaj vazne. A nie ze on neprispel na veci pre babatko, svadbu... Ako sa chce o vas postarat, ked budes na rodicakudo teoch rokov? Vie kolko mas nasetrene? Ked nevyberies z tych nasetrenych penazi, tak co urobi? Necha vas hladnych a dieta nahe? Fakt si to vyšrieste dopredu, lebo to vase manzelstvo nebude mat dlhu trvacnost. Hadky kvoli peniazom vas rychlo znicia...

mogaa
6. sep 2020

A prečo si myslíš že sa zmení? pre neho tým že sa ožení sa situácia zjednoduchší, ale pre teba nie....na tvojom mieste svadbu prehodnotí, veď spolu žiť môžete aj bez papiera.....ale dlhy ktoré vzniknú počas manželstva + aj majetok získaný počas manželstva sa pri rozvode delia.....tvoj priateľ príde do manželstva s dlhmi, všetko čo získate počas manželstva bude hlavne z tvojich peňazí, jeho peniaze pôjdu na splácanie dlhov....on ale bude považovať peniaze za spoločné, takže bude utrácať aj z tvojich.....žiť spolu môžete, ale manželstvo by som riešila až si vysporiada dlhy.....

denden77
6. sep 2020

@simuskaaa123 ach jaj.. no co uz, ked uz.. ale presne ako pises, aspon nebol tvojim manzelom, este by si doplacala na jeho blbost 🤦‍♀️ tuna autorka o tom ale asi na rozdiel od teba ma vedomost, kedze hovori o dlhodobych financnych problemoch, takze ma ten napad s vydajom "fascinuje" 😁 drzim ti palce, nech sa dostanes k tomu co vam patri 😉🍀

marygk
6. sep 2020

Urobiť si bábo v dnešnej drahobe s človekom s dlhmi na krku. A sobášom tie dlhy prevziať aj na svoj krk. Láska je slepá, ale manželstvo jej vráti zrak. Veľa šťastia a pevné nervy.

jany149
6. sep 2020

úprimne ti poradím,svadbu prehodnoť a neber si ho....
príklad z okolia..známej manžel gambloval a bral pozicky...
musela za neho aj nejaké splácať keď on nesplácal, keďže boli manželia a dlhy spoločné, ona mala vo svojej rodnej dedine nehnuteĺnost a hrozilo,že keď nebude splácať, exekútor jej na ňu siahne....takže nieco aj splatila ale co najskor sa rozviedla...

fiafia
6. sep 2020

No vzťah ok, dieťa na ceste ale ja by som sa nevydavala v žiadnom prípade. Je maximálne nezodpovedný, nechcela by som byť ťahúňom v rodine, bez opory a istoty a čakať kedy príde exekútor, a siahne už aj na tvoj majetok, ohroziť vašu existenciu s bábätkom? Nech ide na brigádu, možno dve ale kým by nezmenil postoj svadba by nebola

deti95060810
6. sep 2020

ja by som svadbu rovno zrušila... chceš prísť o psych. zdravie?

luccija
6. sep 2020

Nevydávaj sa, keď nevie hospodáriť staraj sa mu o peniaze ty.

miriam11
6. sep 2020

Už by nebol môj snúbenec. Zjavne o ňom všetko nevieš.. Ktovie do čoho je namočeny. Gambler?

cookie29
6. sep 2020

No uf... neviem čo čakáš ale povedala by som takto. Poznám pary kde jeden nevie hospodáriť s peniazmi a je si toho vedomý a peniaze riadi ten druhý. Ale pokial Tvoj partner nevie hospodáriť s peniazmi, rozhadze výplatu, neprispeje na svadbu či dieťa a ešte si aj požičiava, čo si sľubuješ od budúcnosti ? Čo od neho čakáš?

kitycat
6. sep 2020

Zda sa mi, ze o svojom buducom manzelovi vies iba velkost vtaka a to, ze ma dlhy. Si na PN vyberas si uspory miesto toho aby sa staral o vas oboch vzhladom na to, ze budete coskoro traja. A mozes byt dalsie 3 roky na materskej za ovela menej alo si zvykla zarabat... O nejakej financnej buducnosti tak pivediac nebola rec ak si pan zaplati dlhy pozicia a ty sa financujes z ponozky.

Ale ved laska hory prenasa

hopsadobrandejsa
6. sep 2020

Autorke osobne sucasnu situaciu vobec nezavidim.

Ak ti mam povedat pravdu, tak neviem aku pomoc konkretne ocakavas. Mozno to bude zniet drsne, ale su len dve moznosti a to je, ze bud si slepa alebo odvracias zrak od problemov.

1. dieta v dnesnej dobe nie je ziaden lacny spas a casto si vyzaduje obetu aj dobru financnu gramotnost rodicov aby rodina dokazala zit v pohode

2. To, ze tvoj muz zarobi dobre je sice fajn, ale ak ma aj napriek dobremu zarobku dlhy, to je celkom velky problem. Ak by si uzival peniaze ktore ma a nedostaval sa do dlhov, tam sa ten zivotny styl a financne navyky este zmenit daju. Ak ma dlhy napriek dobremu prijmu, zije si nad svoje pomery ci uz si to prizna alebo nie. Takito ludia vhodni partneri obvykle nebyvaju

3. Pre veci na babatko a svadbu si musela financovat zo svojej rezervy a este mu aj pozicat. Sak vy babenky dookola tvrdite, ze chcete rovnocenneho partnera a potom si tu zavesis na krk chlapa ktory nielen nevie zabezpecit veci na svadbu ci pred dieta, ale dokonca si musi od vlastnej partnerky pozicat

4. O peniazoch nechce diskutovat napriek tomu, ze ma financne problemy ( dlhy ). Zacinajuci alkoholici ci gambleri si tiez casto myslia, ze nemaju problem a odmietaju sa o tom bavit.

5. Po svadbe si vsetky jeho buduce dlhy beries na seba aj ty. Uz tu boli taketo pribehy a pekny koniec to veru nemalo.

Normalne neverim, ze toto je realna situacia. Autorku caka pekny zivot teda. Chlap ktory si skrz dobry plat robi dlhy s tehotnou partnerkou ktorej nevie ani financne pomoct pri kupe baby vybavy...

Vela stastia.

martina1201
6. sep 2020

Ahoj, určite prehodnot svadbu kým sa nedozvies o všetkých jeho dlhoch. Nie je to len tak, zobrať si takého chlapa. Nepotrebuješ splácať jeho dlhy a báť sa kedy zaklope exekútor.

ivik4
6. sep 2020

Komentare som necitala ale teda som riadne prekvapena ze si ho chces zavesit na krk pri jeho nezodpovednosti

lenja123
6. sep 2020

Ako ti tu radia ostatní, určite sa nevydávaj. To, že tvoj partner nevie narábať s peniazmi je jedna vec, horšie je, že je to na úkor teba. Mám podobného švagra, zarobí mierne nadpriemerne, ale je to turbomíňač🤑. Nakupuje všetko čo vidí, absolútne nepozerá na cenu, manželka sa ho bojí púšťať samého do obchodu, čo zase donesie. ALE míňa predovšetkým na svoju rodinu, nie na seba! Synom kúpi, čo si spomenú, manželke takisto. A to je ten rozdiel, že tvoj partner míňa na seba a finančne nezabezpečuje teba a vaše dieťa. Takže nech sa rozhodneš akokoľvek, opakujem to, čo na začiatku. NEBER SI HO!

lauriema
6. sep 2020

Véd mu navrhni že prevezmes kasu ty. Ja tiež neviem narábať s €. Preto všetky peniaze odovzdávam mm. On všetko platí a ja keď dačo chcem poviem mu a dá mi, samozrejme nie na každú blbosť. Môj manžel vie fakt šetriť na 1 Vďaka Bohu ta nho.

autor
6. sep 2020

@lauriema presne o tom uvažujem že budem mať pod kontrolou jeho peniažky a budeme spolu riešiť co kúpiť a co nie. Navrhnem mu ze mu stým môžem pomôcť.

autor
6. sep 2020

Jedno mu to nieje štve ho to. Ale proste nedokáže asi rozdeliť tie financie tak aby bolo dostatok..

1andrea111
6. sep 2020

len aby to tak chcel, aby mu to časom nevadilo, míňanie je závislosť

autor
6. sep 2020

@kitycat podľa čoho si prosím usúdila ze viem iba veľkosť vtáka a to ze ma dlhý? 🙂 Písala som o konkrétnom probléme ku ktorému si myslím netreba jeho životopis ani charakteristické črty. 🙂) Veru táto situácia je blbá. Snažím sa nájsť riešenie. PS: To stou láskou je pravda.

autor
6. sep 2020

@1andrea111 nemyslím si žeby mu to vadilo. Teda mam pocit aspoň ze mu záleží viac natom aby sme boli spolu a aby sme boli obaja spokojný. Tak snáď to zaberie

autor
6. sep 2020

@1andrea111 ale určite to bude pre neho ťažšie kým si nezvykne

1andrea111
6. sep 2020

Nechcete si to skúsiť už teraz žeby si spracovala jeho peniaze skúste spoločnú kasu a uvidíš či to pôjde. Myslím že obavy sú namieste a neviem nakoľko sú reálne Tvoje predstavy Že sa veci zmenia.