Snúbenec a rodina

12. dec 2022

Predstavila som rodine svojho priatela. Niekolko rokov som bola sama a teraz som nasla svoju spriaznenu dusu. Predstavila som ho rodicom a bratovi s rodinou. To co nasledovalo bol sok. Moj brat mu zacal rozpravat nezmysly typu ze som zlatokopka a ci si je isty ze ma chce. Nechapala som a stale nechapem… ako moze niekto toto urobit? Cloveku ktoreho vidi prvykrat natara nezmysly… priatel to zobral tak ze je to blbost ale ja som z toho dost nestastna. Je pravda ze mam urcite naroky ale vzdy som si na vsetko zarobila sama a cestne. Nikdy som nemala muza za peniaze. Ked som ho ziadala o vysvetlenie tak sa smial ze len zartoval. Pride vam toto ako vtip? Keby sa poznali ok, ale to bol prenho neznamy clovek… som precitlivena ze to beriem ako urazku? Potom po zasnubach tiez vyryval a vtedy mojmu snubencovi povedal ze na jeho mieste by so mnou nebol. Toto uz povedal len jemu medzi 4 ocami… Nechapem co sa deje, nikdy sme nemali zly vztah ale toto bolo na mna prilis. Je toto normalne aby vam urobil niekto blizky? Ved on ma svoje stastie zenu aj deti. A ona mi praje. Nechapem…

ckocka
12. dec 2022

Niečo sa medzi tebou a bratom deje, ty netušíš čo, a my to máme ako vedieť?

syslik81
12. dec 2022

bez vetra sa listok nepohne..tak asi ma brat o tebe inu mienku ako ty sama o sebe ... pokial snubenec je ok tak neries

solange7
12. dec 2022

Brat zrejme nevie zartovat a tym padom jeho zarty vyznievaju skor nevhodne. Takto by som to povedala snubencovi a tym by to bolo pre mna uzavrete. Ved nieco take ako hlupe poznamky od brata predsa nemozu realne nastrbovat vasu doveru, ci? To by bolo dost zvlastne.

miadi
12. dec 2022

Uff brat mà nejake komplexy a nedopraje ti . To vobec neznamena ze ma pravdu.

autor
12. dec 2022

@solange7 nie, ved sme sa zasnubili 🥰 ale boli to velmi ze take povedal lebo ja som mu nikdy neublizila. Ked som mohla tak som pomohla.

pribinak
12. dec 2022

Snúbenec by sa už s bratom nestretol. Toto má od vtipu a srandy dobre ďaleko

amonet
12. dec 2022

nuz, kazdy ziarli svojim sposobom🤷‍♀️

strapec
12. dec 2022

Ťažko povedať, ale napríklad moja kolegyňa sa takto chovala k frajerkam svojho brata a mne to prišlo, ako chorobná vzťahová väzba, ona stará dievka uplnutá na brata, no strašne čosi

autor
12. dec 2022

@strapec ale on ma svoju rodinu preto mi to nedava zmysel🤷‍♀️ ja som sa tesila ked sa on zasnuboval a zenil. A teraz ti vyzera ze ani na svadbu nepridu, co na rok planujeme.

nikuska412
12. dec 2022

Napadlo ma viac možností z toho, čo píšeš:
1. Tvoj brat povedal snúbencovi to, čo si o tebe myslí, len ty si o tom nevedela.
2. Ak som dobre pochopila, tak tvoj snúbenec je lepšie finančne zabezpečený, tak naňho jednoducho žiarli.
3. Žiarli na teba, že sa máš lepšie ako on.
4. Naozaj sa len snažil "odplašiť" tvojho nového nápadníka a povedal to skutočne zo srandy, čo ak má priemernú inteligenciu a normálne zmýšľanie, tak by to z úst nevypustil.
5. Pokiaľ máte nadštandartný vzťah, tak sa uňho prejavila úzkosť a strach, že o teba príde.

Ak je za tým niečo iné, tak by si to zjavne vedela, pretože by ti to už niekto povedal (aj on sám).

Nič si z rečí druhých nerob. Len ty vieš, čo k snúbencovi cítiš a prečo si si ho vybrala za svojho terajšieho partnera, už snúbenca. A aj keby to bolo kvôli peniazom, ako tvoj brat povedal, tak ty budeš žiť s tým pocitom, nie on :D (srandujem).
Druhí, nech to komentujú hociako, nerieš. Aj keď je to tvoj vlastný brat. Ľudia často povedia veci, ktoré ani nevedia, že ten druhý tak vezme.
Pokiaľ ťa to zasiahlo až tak, že to chceš riešiť, tak sa s ním otvorene porozprávaj. Pokiaľ vieš, že ťa to bude teraz dlhú dobu trápiť.
Ak vieš, že sa vyspíš a prejde to, nechaj to plávať..

P.S.: Môj brat mal a má podobné reči, aj keď to zabolelo, jednoducho to neriešim. Každý sme si strojcom svojho šťastia a ja sa nebudem trápiť, kto si čo myslí. Koniec koncov, ak má nejaký problém, je to jeho problém 🙂 Tiež to vyzeralo všeliako a nakoniec ma ešte aj pred oltár viedol práve on.

Držím palce!

miadi
12. dec 2022

Asi mà brat menej financii ako ty alebo tvoj snubenec. To ze mà svoju rodinu neznamena ze ti dopraje mat tiez stastie v laske. Asi mu viac vyhovovalo ked si bola single Tak mal pocit ze on mà na vrch a teraz ..

autor
12. dec 2022

@nikuska412
@miadi
Snubenec podnika. Ja tiez slusne zarobim. Aj dost drahe dary som im v minulosti dopriala. Ale po tomto sa vsetko zmenilo. A hlavne hanbim sa za taku rodinu. Oni sa vsak tiez nemaju zle. Nezasluzila som si to. A dakujem za podporne komentare. Nie je to lahke.

miadi
12. dec 2022

Niekedy je rivalita medzi surodencami nechutna jednostranna a nemusi byt ferova. Aspon uz vies ako ta tvoj brat vidi. Vyfarbil sa. Kasli nanho. Pozvy ho na svadbu a Daj mu stol niekde v zadu 😜

nikuska412
12. dec 2022

Tak som to pochopila správne. 🙂 Pozri, niekedy materializmus ukazuje pravú tvár človeka. V dnešnej dobe sa veľa rodín rozvráti "vďaka" financiám a finančným možnostiam jednotlivých rodín. Zjavne si tvoj brat neuvedomuje, že týmto si do života viac nepritiahne... Ale život nie je iba o tom (čo on zjavne nepochopil). Čo ti určite nemusím vysvetľovať.. Viem, že to nie je ľahké, ale naozaj sa nad tým netráp. Ty vieš, čím všetkým ste si museli prejsť, aby ste boli tam, kde ste. 🙂

danica2711
13. dec 2022

a brat ti to ako vysvetlil? Spýtala si sa ho vôbec? Ja by som s bratom narobila taký cirkus, že až, toto bolo cez čiaru

evkano1402
13. dec 2022

Toto bola jedina situacia, ked si robil z teba taketo "zartiky"?
V minulosti sa nezabaval na tebe recami typu, ze si napr. "neschopna, pomala, leniva" nieco take? Rodicia boli pri tom, ako ta nazval zlatokopkou?

autor
13. dec 2022

@danica2711 Ano. Ziadala som ho aby to vysvetlil. On sa smial ze to bol len zart. To by som brala ak by sa s mojim snubencom poznali ako kamosi. Ale v tej chvili to bol prenho neznamy clovek, ktoreho som mu predstavovala. Bolo to velmi za ciarou. Momentalne su nase vztahy na bode mrazu. Zrejme ani na svadbu buduci rok co chystame ho nepozveme. Pritom on ma VS, nie je to nejaky nevzdelany clovek. Preto mi to pride z jeho strany ako velka zakernost. Snubenec si uz o nom obraz urobil…

autor
13. dec 2022

@evkano1402 nie kym som nemala partnera nic take. Rodicia tiez boli pritom a dost ich to zarazilo. Ako bolo to cele trapne, ta situacia. Potom to svagrina zachranila a priala nam.

danica2711
13. dec 2022

tak brat nevie, čo je to žart, fakt to bola zákernosť. Ale snúbenec to zobral dobre; a ja by som brata na svadbu za tejto situácie tiež nepozvala

michellia
13. dec 2022

Mozno ti len brat zavidi, aspon ja to tak vidim, podla toho co si napisala. Ale ja tak razne by som mu vysvetlila, ze nech si taketo reci odpusti a ak nie, tak by som s nim prerusila vsetky kontakty a ani na svadbu by som ho nepozyvala

sidicek
13. dec 2022

No bohužiaľ nie každý súrodenec ti dopraje .A zaujímavé, že poznám niekoľko bratov co nejakým spôsobom zhadzuju sestry.Pritom väčšinou ide o baby co su v pohode, úspešne, snažia sa s bratmi vychádzať a doprajú im ci ich deťom .Neviem ,asi také urazene mužské ego, že nie sú tí najúžasnejši na svete.