Snažíme sa o bábätko už 5 mesiacov, a pred dvoma dňami mi manžel povedal, že on si to nevie predstaviť mať druhé dieťa, že kde sa pomestime, keď ešte nemáme dostavaný náš dom.
Chápete ? Som z toho mimo, snažila som sa... Kúpila som si aj vitamíny, pila čaj že možno niečo pomôže ..
A nakoniec takáto zrada.. po 5 mesiacoch zrazu si to nevie predstaviť.
Nemôžem ani večer zaspať, len stále plačem ..
Okolo nás je dosť veľa bábätiek, tak som si to už všetko predstavovala, tešila sa aké to bude mať zas také malinké bábätko a teraz neviem čo ďalej.
@stellarstar on o tom ani netuší. Nemá už ani čas na mňa, radšej ide behať alebo sedí na mobile ..
Jasné že som povedala. Ale bola som v šoku, to povedal ako keby sa nič nedialo. Pohádali sme sa a nechal ma tak . Tak som odišla a plakala sama v kúpeľni . A nezáujem .. nechápem čo sa deje, povedal že je stále rovnaký len mne sa stále niečo nepáči ..
Zrejme si na neho moc tlačila ... muži to nemajú radi ... alebo má inú ... alebo uvažuje proste reálne, keď nemáte dostavaný dom, urobiť si druhé dieťa, no neviem ... sa neopúšťaj, akože kvôli tomuto každý večer plakať mi príde kus zvláštne ... muži rozmýšľajú úplne inak ako ženy.
A netlačila si až moc na pílu? Nakúpila si si vitamíny, čaje, pravdepodobne stále o tom rozprávaš... Možno treba trochu ubrať a nechať tomu voľný priebeh.
A ma pravdu ? Financie su dolezita zalezitost zvlast v dnesnej dobe. Kde byvate doteraz? Najom, rodicia ? Potom ty na materskej, dve deti, nedostavany dom. Aby si potom neplakala nad inymi vecami.
Kde byvate teraz?
Kdy bude dostavany dom?
Preco places na tajnasa v kupelni a vyplakavas tu a nelplacws pred nim alebo znova neotvoris tu temu?
Ak si teba (vas) nevsima, nie je lepsie vyriesit tento fakt?
Asi je aj nanho toho vela. Stavba domu je velky extrem a zataz,do toho male dieta a zena,ktora silou mocou chce otehotniet. Skus sa ukludnit a v klude sa porozpravaj. Nechajte tomu volny priebeh,nesexujte len za ucelom splodenia dietata. A hlavne sa starajte o svoj vztah,lebo do nefungujuceho vztahu,ak chces priviest dieta,to je zaciatok konca.
A spytala si sa ho preco zrazu tak otocil?
Mna by tiez mrzelo keby sa s mojim muzom dohodneme na dalsom a zrazu by nechcel ale urcite by som sa dopytala co je za tym. Nejako normalne, bez placu a kriku.
A skus sa zamyslet, zmenilo sa nieco? Financna situacia, vas vztah, tvoje spravanie a podobne.
Mozno ho ani pred tymi 5 mesiacmi nechcel, len sa tii bal to povedat alebo dokonca priznat aj sam pred sebou. Treba sa o tom v pokoji porozpravat.
Mozno ma pravdu a je toho na neho dost. Rozostavany dom da zabrat. A zaroven, pises, ze na teba nema cas, je na mobile alebo si ide zabehat. Asi vo vztahu nie vsetko funguje. Spomal, najprv sa dajte do pohody a potom uvidis. PS Mat dalsie dieta nie je povinne.
Autorka, uprimne z toho mala ako si ho opisala, ze radsej ide behat alebo sedi na mobile by som ja nechcela mat dalsie dieta. Ovsem netusim, ako sa venuje tomu, co mate, netusim ako je stare, mozno len jednoducho nechce dalsie dieta a mozno potrebujete znova najst cestu k sebe.
Vsak mas cas, na dieta treba dvoch rodicov, nepomoze Ti ostat sama s 2 detmi alebo tak, ze on to druhe bude viac menej ignorovat. Utrpi to dieta. Takze radsej pockaj a nechaj to trosku ladom skladom. Dieta uz mate, niekedy je menej viac. Radsej rieste vztah a potom dalsie dieta. Lebo ja vidim, ze on zdrha a Ty si na tom dost zle
možno si zameraná na existujúce dieťa a vytúžené dieťa až tak fanaticky, že na manžela si nájdeš čas len na plodenie? 🙂 pokiaľ 5 mesiacov nehovoríš o inom, než o dieťati, tak zrejme mu to už patrične lezie na nervy. a usudzujem tak z toho, že "skúšate" iba 5 mesiacov, ale ty kupuješ vitamíny, piješ čaje, asi máš aj harmonogram na sex. no ďakujem pekne.....
vitamíny, čajíky a iné kraviny normálna žena rieši až po 1-2 neúspešnom roku a vyšetrení u lekára a konzultácie s ním... a v spolupráci s manželom, nie tak, že si zmyslí a pôjde do toho cez mŕtvoly.
@erika237 presne tak. my do toho nevidíme. predstavila som si situáciu, že je od 7 do 16 v robote, či už manuálnej alebo psychicky náročnej, potom dohliada na dom, cez deň milión telefonátov, či pracovných alebo ohľadom stavby domu..... tak nečudo, že si chce občas prevetrať hlavu. a stále lepšie behom, než krčmou. nepredpokladám, že beháva 3 hodiny denne. ak áno, je to potom magor a fanatik a tiež by som do rozšírenia rodiny s ním neuvažovala. a ako píšeš, autorka nič neupresnila. muža tu opísala ako toho zlého, lebo on nechce... on behá a on sedí na mobile. nič viac. z tohto to vyznelo, akoby behal 3 hodiny denne a všetok zvyšný čas, až kým zavrie v noci oči, sedí na mobile... 😀
autorka, ak teraz nemá čas na teba , tak potom ti nepomôže ani s malinkým.... len aby si potom nebola prekvapená a neplakala že bábo máš na starosť len ty...
Presne, zena, ty mas viac problemov nez ze manzel povedal ze teraz nechce. Ved vam nefunguje komunikacia! to mate preberat spolu, co sa vam obom toci v hlavach, a nie sa stazovat na konovi.
Prebrat spolu aj financie, plany, co s domom, co bude po druhom dietati, aby ste mali plan a mohli spokojne spavat obaja. Lebo ked pride druhe, a on uz teraz nema cas byt doma, tak ho nebude mat ani potom.
A teda ja byt chlapom, tak mi tiez nie je lahko, ze doma zena, dom, a este druhe dieta do toho dobrovolne dat?, ked nemam cas na nic, horko tazko na seba a aj to mi zena ofrfle?
nevieš, čo ďalej? Ale no tak, zas nepreháňaj, taká tragédia to predsa nie je. "Ďalej" sa staraj o dieťa, ktoré už máš - to má reálnu potrebu lásky na rozdiel od ešte neexistujúceho dieťaťa. Prispej k čo najrýchlejšej dostavbe domu a venuj sa manželovi, aby si zistila (ale nenápadne a láskyplne), prečo druhé dieťa nechce a prečo to medzi vami nefunguje. Možno príliš tlačíš na pílu, si sústredená len na otehotnenie a on sa cíti len ako plemenný býk, neviem, to viete len vy dvaja. Ale vieš, on pekný život existuje aj mimo ovulačného a menštruačného kalendára, začni si ho spolu s mužom užívať a onedlho bude možno všetko iné
Asi by bolo fajn to malinke babatko na nejaky cas odlozit. Nemusis mat kojenca zarovno ostatnymi.
Mozno naozaj nic ine pre teba neexistuje a lezie mu babatkovska komunikacia uz na nervy
Ako bývate teraz? Máš prácu? Vychádzate finančne? Neviem ak staviate dom a už jedno dieta máte, nepises ako veľké, tak si to preber aj s praktickej stranky. Hlavne sa nezatvaraj do kúpeľne a komunikuj rovno, plačom nic nedosiahneš a škodíš len sama sebe. Bábätka naokolo mozno majú dostavaný dom a poriešene praktické veci. Mat malé babo je krásne ale nežije zo vzduchu.
Pozri, každý človek si môže niečo rozmyslieť a zmeniť názor vplyvom rôznych okolností.
Vy ste sa rozhodli "plodit" druhé dieťa, ale on si to teraz rozmyslel a argumentuje celkom logicky. Keby si otehotnela okamžite, tak už by to bolo iné, proste by to musel prijať, no má právo zmeniť názor a je dobre ze ti to povedal teraz, ešte kým sa nezadarilo
Horšie by bolo,keby už si tehotná a on ti toto povie. To, že budeš plakať po večeroch, nič nezmení, takisto nikde nepíšeš, ako ste na tom finančne, aké veľké je to prvé dieťa, kde bývate teraz, či pracuješ aj ty, alebo si ešte doma na rodičaku.
Ale takto skus popremýšľať aj nad tým, čo vraví. Tlači ta už čas, vek, rozdiel medzi deťmi alebo prečo tak veľmi je nutné už teraz hneď mat ďalšie dieťa? My sme napríklad šli do druhého dieťaťa kvôli môjmu veku, keby to tak nebolo, určite by som nemala hneď dve malé deti po sebe.
Ono je to krásne mat bábätko, ale aj neskutočne náročné. A veru aj z finančnej stránky, jednoducho teraz je iná doba, ako kedysi, že "kde sa najedli 5, aj 6 sa najedia" tak rodiny mali xy detí.
A hlavne chcieť ho musia obaja rodičia.
To že nechce dieťa je vo vašom prípade asi najmenší problém. Vám zlyháva komunikácia a spoločné fungovanie. On ti to povie po 5 mesiacoch snaženia a ty po hádke plačeš v kúpeľni a založíš diskusiu. On radšej pozerá do mobilu alebo ide behať - ak máte rozostavaný dom tak je toho naňho pravdepodobne veľa (teda ak ho staviate vy a nie developer na kľúč) a tiež potrebuje vypnúť. Príde domov a tam ho predpokladám čaká plán súloží na celý mesiac prispôsobený ovulácii. Napísala si málo, možno si veľmi tlačila na pílu, možno ste to málo odkomunikovali ako si to každý z vás predstavuje.
My sme sa snažili 7 rokov a nakoniec sa to podarilo a potom o l keď mala dcérka 9m tak som neplánovane obehu zas sme v 1 izbe a je to brutálne deti sa nám budia my sme nervózny a deti to vnímajú daj tomu čas
nepises, kolko mate rokov. ale ak vas vek netlaci, tak by som sa sustredila najprv na dostavanie domu a zaroven pracovala na zlepseni vztahu. az potom riesila druhe dieta. nie takto nasilu.
@kp7333 ona uz nepise nic. Nemaju vlastne byvanie, muz je rozumny, ale ona chce a just... Chce sa hrat s babatkom ako okolite mamicky. Nepozera na nikoho a nanic. Povedali sme jej vsetky, ale uz neodpoveda. Mozno uz zas len place, miesto toho, aby sa starala o dieta, ktore ma alebo rozmyslala s muzom ako mu pomoct financne, najst si pracu a dokoncit vlastne byvanie
Za mna byvanie je oprvorade. Do nedostananeho idu € len tak fukotom, byt bez dalsieho prijmu ( tvojho) dalsie 3 roky. Je naozaj zarazujuce. Snazite sa 5 mesiacov, ved to je NIC. mozno to on zobral ako znamenie, ze treba doriesit ine veci. Ved definitivne Ti nedal stopku.
A to ze kupujes vitaminy,caje hmmm fakt je to taky natlak. A ze maye babatka v okoli- dufam,ze nepouzivas ako argument pri vasej debate a ze nie si cela hrrrr iba cele dni a fantazirujes,nakupujes,planujes vsetko okolo babatka( ktore este nie je). A mozno toto by malo byt aj pre Teba znamenie, ze teraz nie je vhodna doba,dories si ine veci,ktore potrebujete. A babatko pride ked bude u vas vsetko naporiadku
Panebože teš sa z veci ktoré uz máš...budete mat nový dom...že už máš jedno dieťatko ktoré ťa určite ešte stale potrebuje ...načo ti je teraz hneď malé bábätko....koľko má prvé dieťa?...ja mam deti nie s nejakým veľkým vekovým rozdielom a nebolo to med lízať ..unas to skôr tak bolo ,že muž chcel ďalšie anie ja...no..budeš mať čo robiť,obracať sa ..muž ti velmi nepomôže keď mate dom rozostavaný ..má iné starosti+ešte do práce.Porozmyslaj! Muž dobre robí.
On čo na to že každý večer plačeš? Si mu nič na to nepovedala keď ti toto oznámil?