Snaha partnera

18. jún 2022

Ahojte, partner mi často hovorí, že nikdy pre mňa nebude robiť veci mimo svojej konfortnej zóny pri ktorých on nieje šťastný (napr. niečo iniciovať - byť iniciátor nejakého stretnutia, pozvania, výletu atď. je toho viacej) Povedal mi, že pre neho je dôležitý hlavne on a je jeho šťastie až tak ja a moje a nebude robiť veci ktoré sa mu “nechcú” Taktiež mi hovorí, že nieje človek, ktorý by sa snažil (potešiť ma, robiť šťastnou), že on je jednoduchý, nepotrebuje toho k šťastiu veľa a jemu je dobre tak a viac sa snažiť nemá prečo. Ja ani neviem ako mám na take reči väčšinou reagovať. Zostanem vždy hrozne sklamaná a bez slov. Snažia sa vaši partneri, aby ste boli šťastné? Robia preto aj veci ktoré by normalne nerobili? Ďakujem

janetinka27
18. jún 2022

ano, robime jeden druheho stastnym.naplnam potreby manzela a on moje.snazime sa najst sposob,aby sme tomu druhemu vyhoveli tak,ako to ma on rad.

zdenkastanka
18. jún 2022

Zamavala by som mu a dala sbohom👋pre neho je dôležitý hlavne on a je jeho šťastie až tak ja a moje a nebude robiť veci ktoré sa mu “nechcú” ... narcista level 5000?
Ako dlho ste spolu ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
18. jún 2022

Je úprimný a jasne ti hovorí akú s ním budeš mať budúcnosť. Čo potrebuješ viac?

mandzula
18. jún 2022

S takymto typom cloveka ta caka cesta do pekla. Svojou krutou uprimnostou ti dava sancu na rychly utek, tak bez! Predpokladam, ze ma za sebou nieco, co ho priviedlo k takemuto postoju, mozno je doranany minulostou, vychovou, no ty nie si povinna ho ratovat. A mozno je to len hnup.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdenkastanka
18. jún 2022

@elizabet173 a mozno ju praveze chce odradit od vztahu, resp.odohnat ju🤷‍♀️

calin
18. jún 2022

A najlepšie na tom je, ze aj tak šťastie nenájde.. nacista si je vedomý svojej psychickej poruchy cize utekať a rýchlo.. predpokladám, že ste spolu viac ako 2roky..prvotná eufória u nho opadla - a tak sa o nič snažiť uz ani nebude. Pocit, že mu je jedno, že Ta strati - ten pocit znamená, že nie si dôležitá v jeho zivote

calin
18. jún 2022

Oprava - narcista*

mandzula
18. jún 2022

@calin likvidacne snahy podobne, takze v pohode😃

autor
18. jún 2022

@calin ono hovorí mi, že ma ľúbi a je somnou šťastný. Aj viem, že je. Len … kľudne mi povie, že on je proste taký človek, ako opisujem vyššie. A áno, to som mu povedala veľakrát, že tým padom sa cítim že niesom dôležitá a že je mu úplne jedno, či tu zajtra budem alebo nie. A tak rozmyslam, či si to len celé neuvedomuje alebo to tak naozaj je. Je to jeho prvý vážnejší vzťah a sme spolu cca 1,5r.

zdenkastanka
18. jún 2022

A teda za ten čas ti to dal ako pocitit?ci zatial sa pretvaroval a teraz to na teba vybalil?ze jednoducho si mu.ukradnuta?

mandzula
18. jún 2022

@autor co vies o jeho minulosti, v akej rodine vyrastal?

petricka22
18. jún 2022

To nemyslis vazne? A ty si v takom vztahu spokojna, ked fukas sebcovi do zadku a on pre tebe prstom nepohne. No kopla by som ho a hned by letel.
Uz len za tie trapne reci 🤮
Prepac, ale fakt ma ta predstava, ze by to niekto povedal mne, hned vytocila…
Ved toto sa musi prejavovat vsade, pri domacich pracach, pri konickoch a spolocnom programe, v intimnom zivote, vsade. Tvoje tuzby nie su nikdy naplnene, od takeho len utekat.

mikadooo
18. jún 2022

Debil 🤦. To si takto upevňuje vzťah s tebou? Je to jednoducho sebec, já já já jenom já, júj, teda nezávidím ti ho, ale rodinu a deti by som s ním nechcela. Veď on je svojím prístupom pravdepodobne za štyri decká.

andrea78
18. jún 2022

On Ti vlastne hovori, ze na Tvoje pocity, potreby, celkovy dusevny stav ( stastie, smutok atd) zvysoka kasle , plne si to uvedomuje, nie je to nevedome, robi to vlastne cielene a nemieni to v buducnosti ( ani teraz) zmenit. Mas to brat ako fakt. Vsetko, co robi a ako zije, robi tak aby bolo jemu dobre, len pre svoje pohodlie a pre svoju vlastnu spokojnost. To, co by si chcela Ty je mu ukradnute. Takto som zhnula jeho vyroky ja, len inymi slovami.
Teraz sa zamysli, toto fakt chces? Teraz ste spolu kratko, mavnes rukou, prehliadnes, prejdes mlcanim, sklamanim, mozno poplakanim si na tajnasa. Chces toto do buducna? Na dlhe roky? Takto bude vyzerat vas zivot, spoluzitie. A co potom, ked pridu deti? To je zataz na vztah. Ten vas bude stat za vies co. Uz teraz sa nad tym zamyslas, cize sama citis, ze to nie je ok a ,,nieco,, Ta trapi. Nemyslis, ze sa realne moze stat, ze bude robit len aby jemu dobre bolo, cize ziadna pomoc, ziadne vstavanie, krmenie, okupanie, lebo jemu by to ubralo z komfortu? Nervacky bude z placu, nevyspatia, povinnosti okolo rodiny, lebo mu to nebude pohodlne? V koncoch budes Ty z neho?
No ja neviem, porozmyslaj, ci klady vztahu, ktore mate prevazia tento jeho postoj, lebo to bude casom horsie a horsie. Sucastne pozitiva zovsedneju, zapadnu prachom, mozno aj zmiznu, no ten narcisticky postoj , ktory ako oznamil neplanuje ani potlacat, nie este zmenit, narastie. Radsej spiatocku a z kratsej cesty, ako sa trapit a trpiet...

autor
18. jún 2022

@petricka22 áno, vystihla si to spravne. Niesu. Je to muž, ktorý mi povie, že on ma nikde nepozve lebo on nieje iniciator, nech to necakam. Nepojde somnou na výlet lebo jeho výlety nebavia on rád voľný čas prespí. On tieto veci k šťastiu nepotrebuje, on je so mnou šťastný bez toho. Ak niečo neiniciujem ja, neexistuje to. Ľúbim ho, iba to ma pri ňom teraz drží.

dzulli1980
18. jún 2022

A Ty predpokladám, že ho pri týchto rečiach hladkáš po hlave a usmievaš sa na neho ... neuveriteľné, aké dokážu byť niektoré ženy ... proste Ti dáva najavo, že pre neho neznamenáš nič ... že najdôležitejšie je to, aby jemu bolo dobre ... si predstav, že máte spolu dieťa ... na všetko zostaneš sama ... zuby, koliky, choroby, problémy, domácnosť atď. ... a on chudáčik Ti nepomôže, lebo pre neho je TOP jeho komfort ... čím skôr sa spamätaj, "odľúb sa" a zaraď spiatočku, lebo tento "vzťah" happyendom neskončí.

luccija
18. jún 2022

Je to sebec, ale dobre, ze Ti to aspon na rovinu povedal.Takze, sk by ste mali deti nebude ochotny ani kvoli nim nikam ist, nieco spravit, lebo jemu to netreba..

matovicova
18. jún 2022

Že sa s takým človekom vôbec zapodievas 🙈

lejusinka
18. jún 2022

Ono nieco podobne raz hovorila aj Adela Vinczeova. Ze jej osobne stastie nezalezi od jej manzela. Ked som to prvy krat pocula tiez som bola zhrozena + moj manzel sa tiez nespraval tak ako som ocakavala ze sa bude. Ziadne kvety, prekvapenia, rande atd. Potom sa mi v zivote stali rozne veci ktore ma “prebudili” a zistila som ze vladtne ma pravdu. Moje stastie naozaj nezalezi od niekoho druheho. Zlepsilo sa nie len moje mental health ale aj nas vztah od vtedy a aj ked mozno nesplna tabulky dokonaleho manzela je najlepsi manzel na svete a nikdy by som ho za nic nevymenila.

svetlanka111
18. jún 2022

Tvoj partner ti urobil velku sluzbu za to,ze ti toto povedal pred svadbou a pred detmi. Ty mu za to podakuj a nasledne sa s nim rozid. Ako manzelka sebca,egoistu a narcistu (ale nie tak velkeho ako tvojho)ti poviem ze ak s nim zostanes budes velmi velmi nestastna a na tieto slova si spomenies.no mozes to zvratit a mat sancu najst si niekojo komu bude na tebe zalezat….kiezby mne toto povedal skor..mozno by som sa zariadila inak. Alebo kiezby som ho poznala viac,viac jeho rodinu v ktorej vyrastal. Radim ti velmi dobre,len neotehotni..sama casom zistis ze toto je cesta do pekiel..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
19. jún 2022

Ze sa s takym chlapom este stretavas... Chyba ti do ruky uz len palmovy list, ktorym by si ho ovievala a otazky, ci ma "jeho excelencia" vsetko co potrebuje.

Jasne ti povedal ako sa bude voci tebe chovat... A teda, ze sa kvoli tebe nehodla premahat. Vyhovuje ti to? Lubis ho? Skor strach byt sama, tak aspon tento cudak bez emocii 🙄

lavender273
19. jún 2022

No a este pockaj ked pride dieta. To sa ti len otvoria oci. Pokial ta k nemu nic neviaze utekaj od neho.

lintu
19. jún 2022

Toto nie je o jednoduchosti človeka. Poznám jednoduchého chalana a rozdal by sa pre svoju partnerku. O tom je láska. Nielen brať ale aj dávať. Ten tvoj si to nejak divno predstavuje. Na vážny vzťah v podstate stále nie je pripravený, resp. pri sebe potrebuje úplne iný typ ženy.
V živote vás čaká ešte všeličo. Nie vždy to bude o tom peknom. Ak už teraz ti chalan prízvukuje, že na niektoré situácie budeš sama, tak to radšej tou samou naozaj už teraz byť. Láska-neláska, len milovať na udržanie vzťahu fakt nestačí.

jaskolka
19. jún 2022

Ja som raz čítala taky článok, že "manželstvo nie je pre mňa". Nejaký chalan sa spýtal vysoko vzdelaného človeka, že chce sa zenit, lebo je veľmi zamilovaný, šťastný a v siedmom nebi,ci je pripravený.
Ten mu na to povedal, chceš sa zenit, aby si bol šťastný? Keď áno, nežen sa.
Chlapec sa prekvapil, a šiel uvažovať o tých slovách. Keď mu svitlo, čo tým vzdelaný muž myslel, vrátil sa a povedal "chcem sa zenit, lebo chcem moju ženu urobit šťastnou a s pokojnou". Starec sa usmial a vraví "áno, si pripraveny. Ozen sa"
Myslím ze o tom je celý tvoj "vzťah - nevzťah"

erickatt
19. jún 2022

Kolko mas rokov? Chces toto?? Ano lubis ho. Aj ja som svojho ex dlho lubila a to ma podvadzal a preflakal prachy a nemali sme takmer za co kupit jesť . Laska neprejde v sekunde, trvá to. Budete mat deti a on nepojde nikam? Lebo on to nepotrebuje.?? On sa s nimi nebude hrat, lebo je stastny aj bez toho??

petricka22
19. jún 2022

Ale len laska nestaci. Vztah musis cely zivot budovat. Obidve strany sa musia snazit, inak vsetko pekne vyprcha a po par rokoch si povies, co som na nom videla…